Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Не така Колега! Опасно шофиране с Нисан и АТВ!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Не така Колега! Опасно шофиране с Нисан и АТВ!

Първоначално публикуван от Георги Василев Преглед на мнение
    Проблема е в двойните стандарти, които се утвърждават у нас: "да съгласен съм, принципно е така, но за мен не важи...." И то от най-високо ниво до последния прошляк.

"Аз пък не съм виждал там да е пешеходен тротоар,а е просто някакво разделение на платната за движение от 1965година както написа Ники. "
    Нено, искам да видя, как ще обясниш нещо подобно на полицай в Германия ..., па ако ще да е от 1925г разделението!
    Аз не съм германец и не гласувам в Германия. Когато съм там се държа като гост и спазвам всички закони.
    В България също с удоволствие бих спазвал всички закони, ако имам поне елементарно доверие в управляващите.
    Но аз нямам доверие. Това е моето гражданско неподчинение, то засяга и градоустройството, както и правилника за движение.
    Аз не спазвам законите от страх, а поради вътрешно убеждение, затова полицаите в моето социално поведение , са точно господин никой.
    Който спазва законите от страх, че ако го хванат ще има наказание, той да му мисли за обясненията с полицаите.
    Аз съм по горд !
    Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))

Коментар

Първоначално публикуван от Тодор (Zaarin) Преглед на мнение
      Банкета бил кален, островчето било разбито, тревната площ не била тревна площ... А защо е така? По принцип предназначението им е друго и не би трябвало да са такива. Хъм... дали пък не е, защото през тях редовно минват разни автомобили? "То така си беше" е често срещано оправдание, но трябва да се помисли и дали някога нещо се промени, ако не се променим самите ние...
      Еми, и да, и не. От качествените материали, с които се правят, твърде често се саморазпадат. Не ми се говори и за гняста, която хвърлят всяка зима по улиците, а после никой не чисти. Върху тясно островче между 2 платна, с ограда или мантинела по средата, никой например не се качва, щото няма смисъл. А те масово са в съвсем същото състояние. Полуразпаднали се бордюри, и никакъв шанс там да порастне някаква тревичка. А често дори не се виждат. Вижда се купчина кал/пясък, от която стърчи мантинелата/оградата.

После, масово бордюрите се слагат както дойде. А хората отдавна са открили топлата вода - бордюри, на които не трябва да се стъпва, просто се правят по-високи. А на 30см. бордюр дори голяма част от "съвременните" джипки, няма да успеят да се качат. Оставете София. В много други градове дори в България това е направено, и очевидно работи добре.

ПП: Ник е прав - откровено тъпо направени закони, обикновено обслужващи нечий интерес, когато ми пречат, никога не спазвам, ако ми излиза по-евтино да си платя глобата (в случай че ме хванат). Въпрос на проста аритметика и приоритети.

ПП2: А ставащото по улиците е в пряка зависимост от това как КАТ си вършат работата и налагат спазването на закона. Никога не съм и няма да дам пари на КАТаджия, но докато можеш срещу 20лв подкуп да отървеш 500лв глоба, и докато това се прави масово, и движението ни ще е такова.
      Последно редактирано от sparkybg; 06-02-09, 12:25.
      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
        ...
        ПП: Ник е прав - откровено тъпо направени закони, обикновено обслужващи нечий интерес, когато ми пречат, никога не спазвам, ако ми излиза по-евтино да си платя глобата (в случай че ме хванат). Въпрос на проста аритметика и приоритети.
        Чии интереси защитава закона за движение по пътищата и правилника за същото?

Коментар

Да се включа и аз с една прясна случка,не точно с джипка нарушаваща правилата,но в тоя контекст:
          На 30-ти в петък пътувахме с колега за слънчев бряг .Около Карнобат валеше и пътя беше разлигавен,колегата шофираше и ми вика"виждаш ли тировете които ни наближават".Докато се обърна единия вече ни изпреварваше в аварийната лента,а другия отляво на непрекъсната линия,колегата се спече и наби спирачки/той караше,мен нали ми откраднаха джипката/.Тироветте бяха без контейнери и летяха,настигнаха една Ланча и и направиха буквален клин,а единия тиров бабаит перна камшично човека с Ланчата и го изхвърли в банкета,не знам тоя човек как овладя колата,защото другото говедо с другия ТИР го сече и наби спирачки.Колегата настъпа да им се измъкнем и ние,жените се разпищяха в колата.Веднага набрах 166 и им описах тировете ако има патрулка наблизо да ги спрат.В това време човека с Ланчата ни изпревари доста скоростно.Доста след Карнобат гледаме патрулка и до нея Ланчата.Спряхме.Шофъора на Ланчата треперещ обясняваше на полицаите случката,а от колата излязоха майка му и сестра му посинели от рев и бяха в някъкъв шок.Човека на всичко отгоре щофирал с катетър,исписали го от София и се прибирал в Бургас.Потвърдихме неговите думи пред полицаите.Опааа задават се двата юнашки ТИР-а ,полицаите ги спират и след дълги разговори идва при нас полицая и ни вика:"а бе няма за какво да го спра от движение,има гуми и всичко му е наред"?????.Гледам го и не мога да асимилирам какво се случва.Човека с Ланчата им казва,че това си е чист опит за убийство,а оня му вика че нямало за какво да го спре.Едвам се въздържах да не му брулна един плътен десняк на единия джигит/гледаха надолу като сополи и двамата,а можеше да изтрепят сумати хора-бяхме на косъм от верижна катастрофа/ .Подписахме се като свидетели и си тръгнахме.Нямам коментар!!!
          Камен Механджиев

Коментар

Първоначално публикуван от Nik Nikolov Преглед на мнение
            ...Това е моето гражданско неподчинение, то засяга и градоустройството, както и правилника за движение.
            Аз не спазвам законите от страх, а поради вътрешно убеждение, затова полицаите в моето социално поведение , са точно господин никой...
            Аз боклука си го изхвърлям не защото ме е страх, че някой ще ме види или накаже ако го метна през терасата, а защото така е правилно и така трябва да бъде. Вероятно има и закон за това.
            И нека не смесваме нещата - уважавам факта, че имаш гражданска позиция и очевидно я изразяваш незачитайки определени закони и правила. Но опитй се да ме убедиш, че в 99% от случаите нещата не опират до манталитет.

Коментар

После, масово бордюрите се слагат както дойде. А хората отдавна са открили топлата вода - бордюри, на които не трябва да се стъпва, просто се правят по-високи. А на 30см. бордюр дори голяма част от "съвременните" джипки, няма да успеят да се качат. Оставете София. В много други градове дори в България това е направено, и очевидно работи добре.
              Току що наистина откри нещо, защото бордюр 30см. за първи път чувам и е пълна безмислица!

Коментар

Първоначално публикуван от Stuntman_Mike Преглед на мнение
                Чии интереси защитава закона за движение по пътищата и правилника за същото?
                Няма да ми стигне форума, ако почна с примери.

Но специално в случая проблема не е в закона, а в контролните и наказателни органи. Не мога да имам респект към хора, които ежедневно виждам масово да правят нарушения на същия закон, който се опитват да ме накарат да спазвам.

Колкото до другото - за 8 години имам 2 фиша и 3 акта. В момента съм с максимален брой точки, а подкуп не съм и няма да дам никога. Смятам че това е достатъчно красноречиво за начина ми на каране.

Но всеки път когато видя катаджия да прави нагло нарушение, понеже няма кой да го глоби, или пък е решил да спира коли на място, където пречи на движението, щото там е хранилката, го попържвам с целия ми наличен речник. И на тях гледам като на хора, отишли да кесят по пътищата и да муфтят за подкупи. В това е бедата. А самите редови полицаи са най-ниското звено. От там нагоре става съвсем манджа с праз.

За да имам някакъв респект към полицията, всеки един от тях трябва да ми е за пример в спазването на законите, възпитанието, и т.н. Когато самите те са по-големи простаци от мен, тоя респект никога няма шанс да се появи у мен. Простичко, нали.
                Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от druncho Преглед на мнение
                  Току що наистина откри нещо, защото бордюр 30см. за първи път чувам и е пълна безмислица!
                  Заповядай в квартала ми, да ти покажа и бордюра, и ефекта от него. Там вече има и градинка направена. Преди беше едно кално петно.

Пък и не само там. Когато ми посочиш улица с висок бордюр, по чиито тротоари масово се катерят коли, ще черпя.

Бедата е че след н-тото кърпене и асфалтиране, дори и някога бордюрите да са били направени по всички норми, отдавна са се смалили с 10-ина сантиметра. А върху 10 сантиметров бордюр всеки може да се покатери.

Работата не е в 30-те сантиметра. И 20 вършат кажи-речи същата работа. Въпроса е принципен. А и 30см бордюр с точно толкова сантиметра купчина гняс до него, все едно го няма, така или иначе.
                  Последно редактирано от sparkybg; 06-02-09, 12:42.

Коментар

Но специално в случая проблема не е в закона, а в контролните и наказателни органи. Не мога да имам респект към хора, които ежедневно виждам масово да правят нарушения на същия закон, който се опитват да ме накарат да спазвам.
                    Абсолютно вярно. Ако КАТ си вършеха работата нямяше да има много от абсурдите по пътищата.

Коментар

• До: Не така Колега! Опасно шофиране с Нисан и АТВ!

Заповядай в квартала ми, да ти покажа и бордюра, и ефекта от него. Там вече има и градинка направена. Преди беше едно кално петно.
                      Аз и бетонна стена мога да издигна.
                      Мога и да си запаля огън в центъра на хола ми, за да се топля, но има много по-добри начини за отопление.

Коментар

...Но специално в случая проблема не е в закона, а в контролните и наказателни органи. ...
                        Ми нека всички се опитаме да го спазваме тогава и да няма нужда от катаджии.

За мен лично никога не е било повод и оправдание, за правене или не на нещо, това, че някой друг го прави или не.
                        Последно редактирано от Сашо Пунчев; 06-02-09, 12:45. Причина: пг

Коментар

Първоначално публикуван от zzlatev Преглед на мнение
                          Всеки да кара както намери за добре.

Фанатик, аз като си купя Камаз, да си карам както искам, така ли? Извинявай, но изказването ти не е сериозно.
                          Злати казах, че няма да пишна но ето не се сдържах, понеже ме питаш конкретно. Миналата седмица ме удари Камаз. Засече ме и ме удари странично в задната броня. Преди 2 месеца някакъв тир ме изкара в насрещното по път за Дупница. Преди 3 години задминавайки тир по път за морето той внезапно реши да изпревари тира пред него. В резултат на което аз паднах с 80 км./ч е канавката на насрещното платно. Хайде да не си говорим празни приказки. 75% от шофьорите прават всекидневни и систематични нарушения съвсем съзнателно. А пък всеки който има 50 000 лв. за автомобил е безсмъртен и всички са длъжни да му правят път. Не се познаваме толкова добре, че да ме съдиш. Аз поне си признавам ( също както neonA ) какво съм направил. А вие които си мислите, че сте толерантни на пътя и не правите нарушение се заблуждавате жестоко. Помислете над последното ми изречение в следващия път когато минете на жълто на десен завой или не направите място на някой бутащ се от съседната лента. Това ли е толерантността и спазването на закона? Хайде стига смехории, катаджиите ходят само с една цел на работа... всички знаем каква.
                          Отплеснах се. Съжалявам че написах каквото и да било по тая тема. Винаги ще се намери някой по-по-най който е по-по-от мен....
                          Останете със здраве и мислете повече над правилното шофиране.

П.С. Злати колко акта имаш? Това може да ми го напишеш на ЛС ако имаш желание. Просто ще задоволиш любопитството ми. Ако искаш пък и недей.
                          no signature no problems

Коментар

Първоначално публикуван от Stuntman_Mike Преглед на мнение
                            Ми нека всички се опитаме да го спазваме тогава и да няма нужда от катаджии.
                            Посочи ми нормална държава, без наличието на полиция и съд на място, в която всичко се спазва така, все едно ги има, и ще се съглася че това може да се случи.

То и комунизма по дефиниция е хубаво нещо, ама някак не успя да се случи, въпреки огромното желание и неистови напъни на някои хора.

Генетика, какво да правиш...

Пак да ти кажа - закона и правилника обикновено спазвам. Но карам много повече по убеждение кое е правилно и кое не е, отколкото от респект към закона и контролните органи. А когато някъде ОЧЕВАДНО е направено нещо откровено тъпоумно, никак не се съобразявам с него. Ако ме хванат-хванат. Нося си последствията, и толкоз. А тия, от които това зависи, нека се позамислят, след като на едно място се правят масово едни и същи нарушения, по 100-ина пъти сигурно на ден, дали пък нещо не са сбъркали в организацията на движение.

Надявам се сега да ме разбра какво имам в предвид.

Коментар

Първоначално публикуван от nenoA Преглед на мнение
                              Чел съм я и аз мисля че си сбъркал.Но и аз казах да нярушил съм .Но изведнъж всеки се едно никога не нарушавал правилата за движение.

Хмм, грешката му е, че само 50 лева му е взел. Пък ако може, да бие всеки пиян зад волана! Който се прави на ербап, да не се чуди ако има възмездия. Като ме засичат и ми пречат не ги пускам, а понякога и аз се налага да ги попритисна, к'фо кат' са джигити?! Не е луд тоя дето яде баницата, ми тоя дето му я дава. Вместо да пречат на нарушителя да прави нарушение, другите дори му подражават. Щото добрите са балъци, а лошите са много /Ацки/ готини. Пфу, плюя аз на това. Може да съм различен, но няма да подражавам на глупаци, само за да не ме отритне "стадото". И аз съм правил и правя гафове, но се старая да не повтарям грешките си и тези на другите.

Относно чопленето на нос в трафика и нежеланието на другите да карат, ами ползвай си тромбата колега. А прескачането на бордюри и подобни го остави за краен случай. Определено за град като София, бързото придвижване от точка А до точка Б зависи от правилното навигиране и избиране на адекватни, незадръстени пътни артерии. С оглед на това, да се затапиш в традфика е еднакво тъпо с това, след като си се затапил, да ръгаш по тротоари, бордюри и прочее места. Дясното завойче от България на НДК ми беше много любимо, аз си чаках като пич, дорде разни джигити се ръгат отпреде и правят задръстване за останалите, но аз никога не съм пуснал един от тях да мине пред мен, когато съм аз на ход да мина. Който прави хитри ходове, поне трябва да може да чака ред. А не да ме изпреварва вчера някфа баничарка от дясно при ляв завой. Е не е страшно и почти го пуснах, докато не осъзнах че прави ОБРАТЕН през мен. Та вие си решавате, дали сте джигити, дали искате да им подражавате или ви е кеф да ги сдухвате, когато може и без опасност разбира се. В двупосочна тясна улица, правя място. Като ми изкокнат в затворена, разни 'итърци, а аз обикалям кат' "балъче" цял квартал за да си стигна дома, не пускам, а се засилвам за челен. Засичали са ме на хлъзгав паваж изкачайки от пряка и спирайки в цялото ми платно. Говедото отърва кожата, щото нямаше движение в насрещното и с риск да се завъртя и омажа здраво го пощадих. За да не ми тегне на Мен, че съм отнел живот на нарушител. Щото бях с диското и с 50 като спря баш пред мен, на има няма 5 метра, просто си минавах през него, баш през шоферчето. Изкащали са ми и със 140 /поне/ и аз със 110, та 250 сумарно, разминахме се на косъм, аз се поразходих до банкета, за щастие малко. Щото разбираш ли, непресечената линия и колона трябва да се изпреварят задължително в завой без видимост. Инак, к'ъф си джигит. Сега ми е весело, че съм жив, но тогаз много ми се искаще да обърна и да го настигна, някак. Той не се прибра. Продължи си изпреварването още и още

Незнам вече, очите на 4 /44 направо/ и Бог да ни пази

Коментар

Посочи ми нормална държава, без наличието на полиция и съд на място, в която всичко се спазва така, все едно ги има, и ще се съглася че това може да се случи.

То и комунизма по дефиниция е хубаво нещо, ама някак не успя да се случи.

Генетика, какво да правиш...

Пак да ти кажа - закона и правилника обикновено спазвам. Но карам много повече по убеждение кое е правилно и кое не е, отколкото от респект към закона и контролните органи. А когато някъде ОЧЕВАДНО е направено нещо откровено тъпоумно, никак не се съобразявам с него. Ако ме хванат-хванат. Нося си последствията, и толкоз. А тия, от които това зависи, нека се позамислят, след като на едно място се правят масово едни и същи нарушения, по 100-ина пъти сигурно на ден, дали пък нещо не са сбъркали в организацията на движение.

Надявам се сега да ме разбра какво имам в предвид.
                                Разбирам те напълно, аз също говоря в хипотези. Лошото е, че има хора, които са с убеждението, че винаги са с предимство, че за тях няма път, непрекъсната лента, че могат да се контролират пили зад волана и пр. И ти ме разбери правилно - ние си говорим, не казвам кой прав и кой крив. Мисля си просто, че ако повечето от нас се опитват да спазват правилата вероятно всички ще живеем по-спокойно. Аз правя нарушения също.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X