Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Не така Колега! Опасно шофиране с Нисан и АТВ!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Не така Колега! Опасно шофиране с Нисан и АТВ!

Един приятел така си кара леката кола със лодка отзад. След като му направих забележка и му казах, че не бих спрял да му направя път... репликата беше аз като ти играя една лодка дали няма да ми направиш... И не се вразуми. А цяла вечер говорихме по темата. Манталитет. Иначе не е лошо момчето, ама на пътя ще кажеш е друг човек.
    Не е луд, който яде баницата.... Кучето си лае, кервана си върви... ДОКОГА?
    Форд Фокус 1,4 1999 г., Крайслер Гранд Вояджър, Corvette C5
    ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА

Коментар

не е въпрос на МПС... типичния пример с РК-голф 2... Кара като баба, но настигне ли колона от коли или задръстване, веднага започва да се муши и задължително изпреварва на завой без видимост или минава на червен светофар!

А да ви кажа, че и "скромните" шофьори невинаги са светци - например карат демонстративно по осевата линия с най-ниската възможна скорост /даже ако може и леко да им придърпва колата/ и за нищо на света не правят път на по-бързите

Та в общи лини, положението е "Каквото повикало, такова се обадило" и двете крайности са причина за ПТП...

Колегата споменава за Англия - е там направи ли ви впечатление, че колите почти не се изпреварват - всички карат с една скорост - колкото пише на табелата или 1-2 мили отгоре...
      А у нас пример с Цариградско шосе - ограничение 80кмч... Все се намира някой малоумник да кара с 45-50кмч... Е това ако не е предпоставка за катастрофа?
      помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Първоначално публикуван от Тедо /LJ73/ Преглед на мнение
        ...
        А у нас пример с Цариградско шосе - ограничение 80кмч... Все се намира някой малоумник да кара с 45-50кмч... Е това ако не е предпоставка за катастрофа?
        Че е предпоставка - предпоставка е, но не такава, като малоумника със 180-200.

Коментар

както сам си написал 80 км. е ограничението за скорост, което не я прави нито препоръчителна, нито задължителна. Има си отделен знак за това. Хората карат така защото ги е страх за себе си и околните. Много хора не осъзнават че "цариградско шосе" всъщност е един нормален двулентов път на който просто липсват светофари и когато рейса на х. Плиска се изнесе буквално в третата лента за да тръгне, пътя става половин лентов. Следва голямото трясссс и акт за несъобразена дистаниция или скорост. В много държави вече поради тази причина знаците за задължителната скорост са често срещано явление.

Коментар

не е въпрос на МПС... типичния пример с РК-голф 2... у нас пример с Цариградско шосе - ограничение 80кмч... Все се намира някой малоумник да кара с 45-50кмч... Е това ако не е предпоставка за катастрофа?

Пътувам често там и да ти споделя на един такъв се падат около 1000 други малоумници които карат над 80. Кое е по опасно според теб лично??
            И 45-50км/ч как е бавно? Ако се минава с 120 наистина изглежда, че е спрял.(говоря по принцип, не те визирам)

Цариградско шосе си е нормален, прав, двулентов път. Както казва колегата по горе. И името му е такова" Цариградско шосе", не Цариградска магистрала С колко по рано ще се приберем, колко време ще спестим точно?? Верно с годините и аз започвам да се замислям все повече за човешкия живот. Колко трудно расте и отглежда всеки един човек.
            Пийте червено вино! Дава здраве.
            А то ни трябва за да пием ракия!

Коментар

патрол , черен , повдигнат с малко по странно захващане на резервната гума - с метални тръби образуващи буквата А - карам си в 2-ра лента и изведнъж описания джип задминава цялото задръстване в насрещното , свирейки и светкайки на насрещните му коли и почва да ми свири за да го пусна обратно.Не го пуснах и започна да ми се кара.Мисля , че е човек от форума

Аналогичен случай със служител на КАТ с разликата , че не ми се караше , а ми обесняваше колко бил велик и , че за него аз съм никой.Виждайки случката друг служител на КАТ решава да спре субекта , но всичко приключи след лекото спускане на прозореца и подаването на някакъв документ...Колата беше черна Х5 с рег.номер СА6973КМ често може да бъде забелязана около кат

Коментар

Първоначално публикуван от ANARCHY Преглед на мнение
                но всичко приключи след лекото спускане на прозореца и подаването на някакъв документ...
                Конкретно тази кола не ми говори нищо, но ако звъннеш на 112 и поискаш съдействие цирка е голям. Вътре в самите структури си има противоборство и всяка издънка в другия лагер е добре дошла за някои
                0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Ех колеги,говориме,говориме,всеки се възмущава и накрая,какво?
                  Днес около 18:00ч.-18:10ч.,чакам като всички "балъци",да се включа в кръговото за кв.Надежда /Надлез Надежда/ и гледам един Нисан Патрол,У61,черен на чвят,вдигнат,с шнорхел,къса база.............със стикер на Форума,който мина от дясно на мен,изпревари всички и забележете,мина през бордюра или тревната площ,незнам какво е точно,но знам,че от там не се минава.Та на въпроса.............Недей така Колега...............говориме тука за етика,за спазване на някакви правила,а ето че ние ги нарушаваме.Така,че още веднъж НЕДЕЙ ТАКА КОЛЕГА.

Коментар

Първоначално публикуван от shiltan Преглед на мнение
                    Днес около 18:00ч.-18:10ч.,чакам като всички "балъци",да се включа в кръговото за кв.Надежда /Надлез Надежда/ и гледам един Нисан Патрол,У61,черен на чвят,вдигнат,с шнорхел,къса база.............със стикер на Форума,който мина от дясно на мен,изпревари всички и забележете,мина през бордюра или тревната площ,незнам какво е точно,но знам,че от там не се минава.Та на въпроса.............Недей така Колега...............говориме тука за етика,за спазване на някакви правила,а ето че ние ги нарушаваме.Така,че още веднъж НЕДЕЙ ТАКА КОЛЕГА.
                    Мисля, че знам кой е, защото и аз съм го виждал да движи в този район. Няма да кажа кой предполагам че е, за да не го набедя без да съм сигурен, че е виновен.

Коментар

Първоначално публикуван от druncho Преглед на мнение
                      Мисля, че знам кой е, защото и аз съм го виждал да движи в този район. Няма да кажа кой предполагам че е, за да не го набедя без да съм сигурен, че е виновен.
                      Аз не искам да набеждавам никой или да обвинявам някой.От както съм учасник във форума,коренно си промених мисленето като шофьор.Просто започнах да спазвам правилата и да проявявам етика на пътя,което преди това рядко правех,като не казвам,че и аз не съм правил такива работи,но от Форума научих много неща и вече гледам по друг начин на всичко.А в темата писах,защото когато някой Колега каже "така и така........някой нещо направи.........лошо" всички ние започваме да цъкаме с език и да пишеме как някой си не е прав,а като опре до нас какво.......................ние правиме същото.

Коментар

Колега този които мина от там бях аз.Първо като бързам да си взема детето от училище а някои седят и се чудят за какво са на платното ще си минавам така и второ там няма тревни площи.

Коментар

Днес около 14 часа и аз минах от там, и също прескочих бетонното заграждение.
                          Надлеза е проектиран и построен през 1965 година, когато в София имаше малко коли. До днес нищо не се е променило в регулацията на това кръгово.
                          Не съм попречил или създал заплаха за никого.
                          Време е властите да преправят регулацията около надлез Надежда.

Аз спазвам само законите, които одобрявам - декларирал съм го не веднъж!
                          Затова протестирах срещу ЗИДЗЛОД, и на 14 Януари.

Затова и нарушавах десния завой на НДК, от бул. "България ", към бул. " Черни връх ". Сега го направиха с две платна, вече не се задръства и не нарушавам.
                          Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))

Коментар

Колега аз не разбирам, нещо засекал ли те е, някаква предпоставка за ПТП ли е имало? или просто те е яд че си чакал "като всички балъци".
                            Аз също всеки ден минавам през канавката на околовръстното по банкета ( в калта и мръсотията ) и минавам най-отпред без да засичам и преча на никой. Мисля, че това не е проблем. Все пак ми се струва по-безопасно отколкото да карам с 200 в насрещното новата си S класа например ( не че имам такава ). Тук не става дума за това кой какъв бордюр е прескочил. По-скоро за това да не създаваш ситуация в която може някой да пострада. Който има желание да си купи джип и да си кара през банкета и калта, все пак ние си ги поправяме. А който предпочита да кара наточен Голф на 2 см. от земята, да си седи в задръстването.
                            no signature no problems

Коментар

Дайте като няма пешеходци на тротоара да караме и там а?
                              Много хора се правят на принципни, но май е само, когато им изнася

Коментар

Първоначално публикуван от druncho Преглед на мнение
                                Дайте като няма пешеходци на тротоара да караме и там а?
                                Много хора се правят на принципни, но май е само, когато им изнася
                                Аз пък не съм виждал там да е пешеходен тротоар,а е просто някакво разделение на платната за движение от 1965година както написа Ники.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X