Обява

Свий
Няма добавени обяви.

За или против десния волан

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: За или против десния волан

Първоначално публикуван от allfriends Преглед на мнение
    Искам да изкажа моите благодарности на всички които отговориха на моята тема ПРОБЛЕМ ЛИ Е ДЕСНИЯ ВОЛАН ПРИ OFF ROAD АВТОМОБИЛИТЕ. Не успях до го направя преди админа да заключи темата.

Търсех мнения на собственици на автомобили с десен волан и много съм им блгодарен за отговорите. Благодаря и на всички останали.

Сега до rosslan:'Това е добре казано, но неопитен и разконцентриран шофьор с десен волан в България, бих го определил като: "маймуна с граната"'

Неопитен и разконцентриран водач с каквато и да е кола в която и да е държава е опасен.

До Zaarin: проблема с фаровете е решен - лепи се лепенка на стъклото (дори е задължителна във Франция) и не се сменят фарове и рефлектори. Колкото до цената - вярно че ще трябва да я продам по-ниско, но нали ще я купя също по-ниско, надявам се да се получи уравновесяване и да не пребоксувам с много голяма цифра.

До tuni: Колега това с настъпването на осовата линия не го знаех, само обичай ли е или закон? Аз от 5 год карам на острова и не го бях чувал.... Те някои от пътищата им са толкова тесни че нямат и осова линия - Все едно караш Шипково-Рибарица.

Интересно е че в кръговите кръстовища се въртят обранто на нас т.е. по посока на часовника а пък правилото за предимство на дясностоящия си остава както е при нас. Аз си мислех че като всичко им е наобратно и предимството трябва да е на ляво стоящия - но не е така...

Коклкото до качеството на колите има 2 фактора:

1. За UK и Ireland няма вторичен пазар на колите. Заради десния волан никой не иска да ги изнася (изключение някои африкански страни, но обема е малък). Не е като в останалата част от ЕУ където търсенето на употребявани коли за износ държи цените високи.

2. Hilux и 4runner са почти изцяло внос от Япония тъй като не е пускана на пазара UK спесификация. В UK общото мнение е че 'импортираните' коли трябва да са по-ефтини от тези с UK спесификация въреки че изискванията за технически преглед в Япония са по-високи от ЕУ.

Проблем е само че ги ползват да дърпат каравани и 1 от 5 е за смяна на гарнитура, а някои така ги прегряват та и главата е за смяна, но нали за това е огледа...

До Венцислав Петров: Извинявам се за повтарящата се тема. Доста четох из форума но явно не е било достатъчно. Все пак много ценни мнения дадоха колегите.

Кокото до забраната за регистриране на коли с десен волан, дори и да стане как ще ме спрат да си карам колата с UK номерата? От UK колите си излизат с нормалните номера, никой не ползва митнически номера като в Германия. Караш си през Европа като бял човек, никой не те гледа като абориген, не ти иска зелени карти и не ти рови в багажника на всяка граница, както става ако пътуваш с германски експортен номер.
    Та аз бях на един урок по кормуване в Бристъл-това е правилото на инструктора-десния преден калник на върви по линията,пък линии и маркировка има навсякъде.С английските номера можеш да си караш до второ пришествие,но трябва да плащаш застраховка за България всеки месец-по 230лв мисля,че беше.И като си толкова печен,защо се правиш на пеленаче.Независимо от влаченето на каравани-не съм видял нито един издухан двигател или гарнитура на джип-за период от 7-8 години -неперманентно.

Коментар

Първоначално публикуван от tuni Преглед на мнение
      Независимо от влаченето на каравани-не съм видял нито един издухан двигател или гарнитура на джип-за период от 7-8 години -неперманентно.
      А колко джипа си видял за тия години?

Коментар

Та аз бях на един урок по кормуване в Бристъл-това е правилото на инструктора-десния преден калник на върви по линията,пък линии и маркировка има навсякъде.С английските номера можеш да си караш до второ пришествие,но трябва да плащаш застраховка за България всеки месец-по 230лв мисля,че беше.И като си толкова печен,защо се правиш на пеленаче.Независимо от влаченето на каравани-не съм видял нито един издухан двигател или гарнитура на джип-за период от 7-8 години -неперманентно.
        Колега благодаря още веднъж за мнението. Търсех отговор точно от човек карал 4х4 с десен волан в БГ защото аз нямам такъв опит. Пътувал съм с десен волан в UK, Франция, Белгия, но там е лесно, те са цивилизовани а в БГ е джунгла и точно за това питах.

Колкото до маркировката вярно всички главни улици имат, но съм карал по междуселски пътища покрай Лондон и на др. места които нямат. Все едно Априлци без баирите...

Къде го прочете това за 230лв на месец? Дай линк към закона. Нали сме в ЕУ вече и не ни искат застраховки да показваме в границите на съюза. Може да си застраховаш колата в която искаш държава. 1 познат дори си кара с Американски номера и плаща 200-300лв но на година, не на месец. В UK май имат закон за коли с чужди номера че не трябва да престояват повече от 12 месеца, но 1 разходка годишно до Франция решава проблема. Дали и в БГ не са въвели нещо от този род и да трябва 1 годишно да ходим на Охридското езеро например? Ейййййй то това не е ли пак България или не е още...
        [COLOR=blue][COLOR=#000000][FONT=Times New Roman][FONT=Arial Black]When you see DEATH staring in your eyes and you feel her cold breath on your face, don’t slam on the brakes – make a sharp turn…[/FONT] [/FONT][/COLOR]
        [/COLOR]

Коментар

Първоначално публикуван от Джамбазов Преглед на мнение
          А колко джипа си видял за тия години?
          Достатъчно,колега,джипни много,има дефендъри-почти всеки фермер има по няколко-като сенокосачки или дърворезачки-къса база,дизели,най-евтините са Фронтера(Воксхол) и Исузу Трупър.Уважаваните са Нисан и Тойота-Гелендер на Даймлер нямаше нито един в цялата област в която ходя-все пак си имат Ровър.Та това е ,колега,хубаво е да се обикаля.Trust me.

Коментар

Първоначално публикуван от allfriends Преглед на мнение
            Колега благодаря още веднъж за мнението. Търсех отговор точно от човек карал 4х4 с десен волан в БГ защото аз нямам такъв опит. Пътувал съм с десен волан в UK, Франция, Белгия, но там е лесно, те са цивилизовани а в БГ е джунгла и точно за това питах.

Колкото до маркировката вярно всички главни улици имат, но съм карал по междуселски пътища покрай Лондон и на др. места които нямат. Все едно Априлци без баирите...

Къде го прочете това за 230лв на месец? Дай линк към закона. Нали сме в ЕУ вече и не ни искат застраховки да показваме в границите на съюза. Може да си застраховаш колата в която искаш държава. 1 познат дори си кара с Американски номера и плаща 200-300лв но на година, не на месец. В UK май имат закон за коли с чужди номера че не трябва да престояват повече от 12 месеца, но 1 разходка годишно до Франция решава проблема. Дали и в БГ не са въвели нещо от този род и да трябва 1 годишно да ходим на Охридското езеро например? Ейййййй то това не е ли пак България или не е още...
            Абе ти от Марс ли падаш директно в Англия?Ако колата ти е застрахована във Великобритания-нямаш грижа,но обикновено като я купиш застраховката и изтича след месец -два,ако е английска,понеже е "само" 800 паунда на година(гражданска отговорност и ако е само на името на собственика имаш право да управляваш колата само в негово присъствие-трябва да си писан в застраховката за да джиткаш самостоятелно) и като тръгнеш да купуваш кола си купуваш застраховка от БГ минимум за 1 месец,"докарване и прочее"и е около 230 лв(без Сърбия-там те цакат 120 евро,ако не си го предвидил да светнеш БГ застрахователя да ти пише тая вонлива страна).Обикновено ингилизите,които продават си правят тия сметки-Такс и МОТ(технически преглед ТЮФ в Германия ,билтелсин, в Скандинавия),понеже могат да си вземат парите обратно.Като регистрираш бракмата-плащаш по твой избор-гражданса или каско в БГ.

Коментар

Абе ти от Марс ли падаш директно в Англия?Ако колата ти е застрахована във Великобритания-нямаш грижа,но обикновено като я купиш застраховката и изтича след месец -два,ако е английска,понеже е "само" 800 паунда на година(гражданска отговорност и ако е само на името на собственика имаш право да управляваш колата само в негово присъствие-трябва да си писан в застраховката за да джиткаш самостоятелно) и като тръгнеш да купуваш кола си купуваш застраховка от БГ минимум за 1 месец,"докарване и прочее"и е около 230 лв(без Сърбия-там те цакат 120 евро,ако не си го предвидил да светнеш БГ застрахователя да ти пише тая вонлива страна).Обикновено ингилизите,които продават си правят тия сметки-Такс и МОТ(технически преглед ТЮФ в Германия ,билтелсин, в Скандинавия),понеже могат да си вземат парите обратно.Като регистрираш бракмата-плащаш по твой избор-гражданса или каско в БГ.
              Благодаря за инфото, но сме малко в страни от темата и някой админ може да ни се разсърди. Пусни тука hi2allfriends@googlemail.com 1 мейл или ICQ или Skype каквото ползваш, че нещо не ми работят ЛС. Сигурно защото съм нов и не са ги активирали още за моя профил...
              [COLOR=blue][COLOR=#000000][FONT=Times New Roman][FONT=Arial Black]When you see DEATH staring in your eyes and you feel her cold breath on your face, don’t slam on the brakes – make a sharp turn…[/FONT] [/FONT][/COLOR]
              [/COLOR]

Коментар

категорично против,вчера щеше да ме отнесе 1 пед....т
                Око за око и светът ще ослепее

Коментар

Първоначално публикуван от dhx Преглед на мнение
                  от миналата година например и Латвия забрани регистриране на коли с десен волан.ама първо се напълни с тях (имат право да работят в Англия)....
                  после чести катастрофи и т.н.
                  ма у нас нещо да се задейства си знаем колко време е необходимо.
                  а за това че в Англия регистрират с ляв то е разбираемо, защото те са изключението и много пътуват из Европа и им е необходима подходяща машина.та сравнение тук не е уместно....
                  говорил съм с доста англичани и всички които са опитвали ляв волан го намират за по удобна позиция. а и трябва да разберат че е 21 век и рицарските правила за разминаване са отживелица...
                  ма ''консерви".........
                  Англичаните са ти казали че намират за удобно левия волан,защото всички са лицемерни ,за тях дясната позиция на волана е :" The proper side". Рицарските правила за разминаване са отживелица, но да не забраеяме ,че почти полвината свят кара с десен волан.

Коментар

Волана няма значение къде е, важното е шофьора, свиква се за ден-два, аз карам с десен волан в Англия, ще карам и в БГ, като цяло шофьорите на коли с десен волан са в пъти по предпазливи, факт е че не съм чул до сега да е ставала тежка катастрофа при изпреварване на кола с десен волан, кагато си на 100% сигурен тогава излизаш да изпреварваш или имаш добър навигатор който познава възможностите на самия теб и на колата. Може да се сложи огледало насочено на пред за да гледаш какво става пред теб, аз си купих камерка която се слага до левия халоген и снима на пред (принципно е за монтаж от зад-за паркиране)
                    Няма как да има забрани за тези коли, важното е манталитета и опита на шофьора! има и "шофьори" на които все нещо им е виновно

Коментар

скоро ще го забраняват в България та вече тая тема става излишна.крайно време беше....
                      та няма да си ''карате'' с десен волан за наше успокоение...
                      висете отпуснато

Коментар

скоро ще го забраняват в България та вече тая тема става излишна.крайно време беше....
                        та няма да си ''карате'' с десен волан за наше успокоение...
                        Категорично съм да се забранят.

Коментар

и аз не бях чувал нещо да ми допадне по БГ новините от години насам.тая новина направо ме зарадва.....
                          а за пичовете в англия - имам няколко мои тайни адреси за центрове за коли с ляв волан там.цените са дебели ама са за добри коли.аз винаги съм се прибирал оттам със кола със нормален волан.в едно градче близо до Бирмингам даже има офф роуд център който подготвя джипки само с леви волани.(ама адреса не ми се споделя в нета.разберете ме за това моля.)не забравяйте че любимите ви англичани са на първо място по емиграция в Европа все пак.пък в испания с десен волан не им е гот.....та който търси, намира....
                          а относно позицията на мен дясната ръка ми е доста по-силна,бърза и координирана, та дори заради това бих предпочел да сменям с нея скоростите....не знам за левичарите как е.а тая ''другата половина от света'' дет карат отляво на пътя, питам се колко процента от нас са карали там и колко често... та смешно е за сравнение....
                          Последно редактирано от Tony33; 08-07-08, 00:44.
                          висете отпуснато

Коментар

Само не знам къде го чу че щели да го забраняват? Аз прочетох че засега остава.
                            И много се радвам за което. Имал съм два пъти различни коли с десен волан и смея да кажа че си е много добре, никви проблеми не съм имал в София, единствния бъг е на извънградско при изпреварване. За хора като мен който излизат от София веднъж годишно е пренебрежимо.
                            Това за скоростите е истина обаче, затова - само автоматик и сичко е ток&жици .

Коментар

и аз не бях чувал нещо да ми допадне по БГ новините от години насам.тая новина направо ме зарадва.....
                              а за пичовете в англия - имам няколко мои тайни адреси за центрове за коли с ляв волан там.цените са дебели ама са за добри коли.аз винаги съм се прибирал оттам със кола със нормален волан.в едно градче близо до Бирмингам даже има офф роуд център който подготвя джипки само с леви волани.(ама адреса не ми се споделя в нета.разберете ме за това моля.)не забравяйте че любимите ви англичани са на първо място по емиграция в Европа все пак.пък в испания с десен волан не им е гот.....та който търси, намира....
                              а относно позицията на мен дясната ръка ми е доста по-силна,бърза и координирана, та дори заради това бих предпочел да сменям с нея скоростите....не знам за левичарите как е.а тая ''другата половина от света'' дет карат отляво на пътя, питам се колко процента от нас са карали там и колко често... та смешно е за сравнение....

Пичовете в Англия отдавна са минали от там

Коментар

Аз гласувам против - намирам го за крайно ненужно опасно.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X