Обява

Свий
Няма добавени обяви.

За или против десния волан

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• До: За или против десния волан

Има доста краини исказвания против десният волан еми аиде тогава да спрем чужденците кото влизат в Бългория с такива коли и тирове още на границата и да неги пускаме да преминават прес страната ни
    Щом за тъх може то защо за българи данеможе
    Апък които е против да не си копува с десен волан

Коментар

Този спор е смешен,просто не трябва да се води!
      Прав е по-горният пост!
      Забравете!
      Караите внимателно и с глава и сърце, а не с оная си работа!

Коментар

Първоначално публикуван от pajeroman Преглед на мнение
        Този спор е смешен,просто не трябва да се води!
        Прав е по-горният пост!
        Забравете!
        Караите внимателно и с глава и сърце, а не с оная си работа!
        Много правилно! този спор е смешен ,но за жалост той е много присъщ на тъмния балкански субективизъм,а именно ПРОТИВ всичко отвъд оградата на съседа.....
        подкрепям и по-горното мнение за статистиката с катастрофите.имам приятели ,които от години кръстосват европата с десни волани и не един не е имал проблеми с пътна полиция или проишествия.нека първо да решат проблема с безобразното шофиране на пияндурници из България и нескопосаната ни корумпирана пътна полиция!Направо ми настръхна косата като си бях за празниците в нашта мила родина .Аз имам по сносно предложение: нека в Бг да постъпи на служба за месец два бескомпромисната лондонска полиция и се обзалагам че до една седмица 30-40% от сврхнадарените шофьри на автомобили с ляв волан ще останат без книжки ,а и мнозина ще метат улиците като форма на обществено полезен труд (който много подкрепям ) оставете всеки да си кара ,а за законите имат дума безмозъчните български политици....
        хайде със здраве
        TЛК 80-4.2ТД
        ТЛК 73-2.4ТД
        ...................

Коментар

Първоначално публикуван от veilside Преглед на мнение
          Много правилно! този спор е смешен ,но за жалост той е много присъщ на тъмния балкански субективизъм,а именно ПРОТИВ всичко отвъд оградата на съседа.....
          подкрепям и по-горното мнение за статистиката с катастрофите.имам приятели ,които от години кръстосват европата с десни волани и не един не е имал проблеми с пътна полиция или проишествия...
          Аха, сериозен аргумент. Ако сега се появят няколко човека които имат познати които си пият и си карат и нямат ПТП и проблеми с полицията, к'во правим? Ще се борим за разрешаването на употребата на алкохол и шофирането ли? Ако не, защо?
          Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

В Англия забранен ли е левият волан ?

Коментар

Не, не е забранен. Но там културата на шофиране и пътните условия не създават кой знае какви пречки да караш с ляв волан. И на първо място изпреварване с навлизане в насрещното движение в Англия може да ти се случи много рядко, щото няма къде. Обратно в България при наличието на средновековна пътна инфраструктура и голям брой джигити по пътищата, шофирането на автомобил с десен волан става трудна задачка /не че с ляв е много лесно и безопасно/ Против крайни мерки/забрани по отношение на автомобилите с десен волан съм /който иска нека опита, ако му е трудно сам ще се откаже/, НО определено смятам че товарни автомобили с десен волан в българия не трябва да се регистрират - ако някой не е съгласен, нека се качи на 20-тонен камион с десен волан и да опита изпреварване на други товарни автомобили на кой да е път с две платна.

Коментар

+1 ) доста народ се понагуши от автомобилите с десен волан ,за това силно се съмнявам скоро да видим некаква забрана...най вероятно бате Бойко да ги спре из столицата или да им наложи такса за преминаване,току виж след това спрели да бъдат трън в очите. Не е тайна ,че държавите в които са забранени за регистрация десните волани се гонят съвсенм различни търговски и икономически интереси! А нашта мила родина е рай за измами ,спекулации и какво ли още не......та всичко от което може да се изсмучат кинти е добре дошло ,било то и крайно незаконно или във вреда на търговец-потребител. В България никой не му пука от ползи и вреди,стига градушката да не бие в неговата нива. Може би един ден ,като зачестят катастрофи на автомобили с десен волан,ситуацията стане нетърпима и почнат коментари на по -високо ниво ,може и да излюпят некой закон ,до тогава ще караме кой каквото иска и може!
                със здраве
                TЛК 80-4.2ТД
                ТЛК 73-2.4ТД
                ...................

Коментар

Здравейте!
                  Доколкото съм запознат с нормативната уредба в Обединеното кралств - там за автомобили с обратен волан се плаща много по-голяма застраховка, отколкото е за нормалния волан за страната.
                  Според мен би трябвало и тук да се въведе нещо подобно, защото при евентуална забрана ще има ответна реакция.

Коментар

В Англия няма забрана, но задължителната застраховка(която е едновременно и гражданска и каско) се определя на база много фактори и може да достигне до 70% от стойноста на автомобила. Левият волан се води рисков фактор и носи доста допълнителни проценти... та трябва да си голям ентусиаст, а не просто да търсиш финансова изгода. Иначе наистина, забраната е прекалено крайно решение. Но съм твърдо ЗА да има финансово регулиране, което да ограничи регистрирането на автомобили с десен волан в България, до степен да бъдат ползвани само от големи ентусиасти.
                    Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Първоначално публикуван от skandi66 Преглед на мнение
                      Здравейте!
                      Доколкото съм запознат с нормативната уредба в Обединеното кралств - там за автомобили с обратен волан се плаща много по-голяма застраховка, отколкото е за нормалния волан за страната.
                      Според мен би трябвало и тук да се въведе нещо подобно, защото при евентуална забрана ще има ответна реакция.
                      Абсолютно не е вярно! Мога да го докажа ,на всеки с документи. Имам приятел ,който внася коли от щатите в Англия и потдържа голям автосервиз. Цената на застраховката се вдига единствено и само от факта ,че двигателите са от 4 литра нагоре.
                      TЛК 80-4.2ТД
                      ТЛК 73-2.4ТД
                      ...................

Коментар

Първоначално публикуван от veilside Преглед на мнение
                        Абсолютно не е вярно! Мога да го докажа ,на всеки с документи. Имам приятел ,който внася коли от щатите в Англия и потдържа голям автосервиз. Цената на застраховката се вдига единствено и само от факта ,че двигателите са от 4 литра нагоре.
                        И аз мога да поспоря по въпроса. Живях и карах автомобил в англия,застаховките са "on-line" и никъде не те питат във въпросника какъв ти е волана на колата. Цената се определя от ред други фактори. Като най-важните от тях са дали имаш ПТП и ако не от колко време и дали си семеен с деца и притежаваш ли имот- оговорен член на обществото.

Коментар

Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
                          Аха, сериозен аргумент. Ако сега се появят няколко човека които имат познати които си пият и си карат и нямат ПТП и проблеми с полицията, к'во правим? Ще се борим за разрешаването на употребата на алкохол и шофирането ли? Ако не, защо?
                          Когато говориш за алкохол - не смесвай нещата ? След употреба на алкохол ти не си със същото съзнание и рефлекси ( дори да си мислиш обратното ) !!!
                          Когато си с десен волан - пак си онзи нормалния , който си и със левия волан !!! Дали си " заблуден Шумахер " или не - не зависи от волана !!! Зависи от МОЗЪКА на водача !!!
                          На последното изложение за тунинг в Щатите спечели кола (БМВ-Х5) на която и преместиха волана Централно разположен !!! Дали да я забраним в БГ и нея !!!
                          Въобще хайде нещо по - смислено да направим , а не забрани на коли, които са си напълно нормални за КАДЪРНИ шофьори !!! До чуване !!!

Коментар

И много ми е интересно защо коли внос от САЩ минават на техно тест,а тези от ЮК - не.Нали фаровете им светят с обратен наклон и заслепяват дори на къси.Ще предложа по партиина линия този въпрос да се разгледа от комисията по транспорт съвсем скоро...

Коментар

Първоначално публикуван от сиско Преглед на мнение
                              И много ми е интересно защо коли внос от САЩ минават на техно тест,а тези от ЮК - не.Нали фаровете им светят с обратен наклон и заслепяват дори на къси.Ще предложа по партиина линия този въпрос да се разгледа от комисията по транспорт съвсем скоро...
                              Всички тъпотии с които се борим започват по -този начин !!!
                              Някой на който не му е работа се прави на Господ и .... дава повод на тъ ...те политици да ни мачкат !!! И сега Технотеста го минават само БАЛЪЦИТЕ !!! Щото всички нормални си вземат " Сертификат за съответствие " от съответния производител на марката и ... нашата ЧАСТНА фирма Технотест остават без ....работа за съответния автомобил !
                              Ако има някой който реши да разкаже играта на Технотеста - направо ще им се стъжни !!!Всички прегледи на СТАРИ свтомобили произведени в ЕС са АБСОЛЮТНО незаконни !!! Който иска да се порови в интернет , да прочете съответните документи и да наблегне на това - за какво се изисква Технотест сертификат !???????
                              Само за нови автомобили, машини и детайли които не са минали съответния тест до сега и НЯМАТ аналог разрешен за употреба !!! Четете документите за да не сте ......прецакани !!! Или наемете човек който знае какво да прави с информацията !!!
                              В БГ е толкова лесно да се прескочат НОРМИТЕ и ЗАКОНИТЕ защото те не са измислени както го правят кадърните ( ОБОСНОВАНИ- НЕОСПОРИМИ-НУЖНИ за благото на обществото, а не за часните фирми ) - но... забравих че говоря за РБългария !!!Извинете !!!
                              Между другото - ти от коя партия си ???
                              Ако всички съпартиици са като теб - да решават " толкова важните
                              проблеми " , а не маловажните за всички ( да на изброявам ) по добре да се срамувате че сте Българска партия !!!
                              Разпалих се ... но всеки е ял попарата на великите и мъдри Партиини ( частни ) интереси !!!
                              Затова не мога да се сдържа като заговорят за предложения УЖ полезни на НАС , а всъщност само ядове създават и НИЩО друго !!!.......
                              И частни печалби - поискайте статистика за бройките Технотест автомобили " втора ръка " от ЕС МИЛИОНИ печалба от незнанието на Българина и от добротата на нашенеца !!! Но не за Р БЪЛГАРИЯ !!! НЕ !!!
                              Относно фаровете - ако в КАТ не те пуснат с лявозаслепяващи -... ще си ги смениш и ще станеш НОРМАЛЕН без технотест , а законно чрез Контрол на Автомобилния Транспорт ( забравихме ще е то , а мрънкат че са им ниски заплатите - ми те отиват в частните фирми по законен път ) ама айде стига че ще заприличам на " от Народното събрание " в петък !!!
                              Последно редактирано от bgbul; 14-01-09, 11:04.

Коментар

Споко бе бгбул...Кво се разпалваш.Ти колко коли с десен волан и сменени фарове си видял?А колко коли нововнос при първоначална регистрация да минават тех.преглед си видял?Който си мисли че един нововнос е тех.изправна кола и не се нуждае от тех. преглед при първоначална регистрация(а не само сверки) си е с отрицателен коефициент на интелегентност! Не забравяйте,че ние и нашите семейства сме участници в движението с тези автомобили и такива с десен волан които те заслепяват и никои не контролира това...Мен в Англия не ме пуснаха да мина преглед заради черти от чистачката на предния джам ние тука дрън,дрън,бла,бла....Трябва да има контрол и дисциплина,от там започва всичко хубаво

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X