Обява

Свий
Няма добавени обяви.

За или против десния волан

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• До: За или против десния волан

Първоначално публикуван от tihony Преглед на мнение
    По Въпроса с Изпреварването :

За Автомобилите с Десен Волан
    С огледала не може да се прецени разстоянието. Много често от светлина или отражение се преценява неточно разстоянието, което за десен волан може да е фатално.
    LZ1PPR, 0 (Rh+)
    Suzuki Vitara 1998, 1,6 - 8V, бензин
    За мен: https://goo.gl/8SebdR

Коментар

Първоначално публикуван от tuarel Преглед на мнение
      Абе Какво има да се дискутира?Той дебила и по средата да го сложиш, и с две глави да е (едната от ляво,а другата отдясно),пак ще си кара като дебил (става въпрос за отговорността) !А досега от всички изказвания -против са само тези които никога не са сядали да карат отдясно !Аз имам 3 коли,двете са с лява ,а едната с дясна дирекция, и за мен няма същественна разлика от коя страна ще шофирам,даже се хващам ,че като карам отдясно,съм по-внимателен !За това смятам,че реално могат да дадат някаква оценка, само хора които имат опит при шофиране от 2-те страни!Другите само философстват без даже и да си имат реална представа ,за какво говорят!Все едно някой да почне да обяснява колко страшно и безотговорно и т.н........ е летенето с парапланер,когато никога не е летял с такова нещо!!(даже може и да не го е виждал отблизо)!
      ами аз съм твърдо против и съм живял 4 години в англия. дали само си философствам.... а по мнението (работех в оффроуд център известно време там) на професионалисти англичани да седиш отляво и да сменяш скоростите със дясна ръка е доста по-удобно. а интересно защо англичани като се местят на ''континента'' си купуват коли с ляв волан??? ама нали сме държава със 90 процента може би които се мислят за тарикати и не им дреме въобще за другите.... а на мен лично ми омръзна и ми стана доста стресиращо от тия коли със десен волан защото от далече като видя как държат лентите и се престрояват и ми става ясно че са от ''другата страна'' . досега не съм видял кола със десен волан да не настъпва осевата линия постоянно и да ми излизат като че ли карат на полигон между конуси. просто вече се чудя кое ли ше е следващото оправдание след комичните системи от ''перископи''. малко съм афектиран днес след поредната среща и излизането от моя страна в банкета за да се разминем със такъв лъскав (тип ''избивам комплекси ама съм дал по-малко пари за това'') сюв със десен волан..... та си философствам........
      п.с. и преди да ме нападнете да споделя-карам от 89 година и нямам дори фиш.имам златен талон и мисля че имам право да живея по-спокойно в родината си.стига ни гонихте.......
      висете отпуснато

Коментар

Първоначално публикуван от dhx Преглед на мнение
        ами аз съм твърдо против и съм живял 4 години в англия. дали само си философствам....
        Ами като гледам колега само философстваш,защото ако беше карал кола в - Англия(така се пише държавата от по-грамотните хора),нямаше да пишеш това!!Аз живея до морето,и за сега не съм видял англичанин който живее тук(а те са много),да кара кола от ляво!!!!Всеки си кара колата която си е докарал !Затова ,че проблема ,пак да отбележа ,не е от коя страна седи шофьора,а кой е шофьора!!!
        Последно редактирано от tuarel; 24-07-09, 22:57.

Коментар

Ами като гледам колега само философстваш,защото ако беше карал в -Англия{така се пише държавата от по-грамотните хора}нямаше да пишеш това!!Аз живея до морето,и за сега не съм видял англичанин който живее тук(а те са много),да кара кола от ляво!!!!Всеки си кара колата която си е докарал !Затова ,че проблема ,пак да отбележа ,не е от коя страна седи шофьора,а кой е шофьора!!!
          Браво колега това е истината (кой е шофьора).Нема лев нема десен!
          0898532785-КИКО

Коментар

Първоначално публикуван от kiril_ognenski Преглед на мнение
            Браво колега това е истината (кой е шофьора).Нема лев нема десен!
            За това си абсолютно прав. Друото са спорове безкрайни....
            Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Споровете са безсмислени и доводите се повтарят.Което не е забранено-значи е разрешено.Как си ги караме си е наш проблем.А темата май е време да се заключи..
              [SIGPIC][/SIGPIC]0877368068 Зарие Дестанофф
              Всеки ден гледам "Отечествен фронт"...макар,че не го дават всеки ден...хъ-хъ.:|

Коментар

Аз,съм живял много по-малко в Англия,от колегата,но не мога да разбера,какво му пречат десните волани,и какво мисли че може да промени с това негово мнение.В Англия по магистралите се срещат много тирове с ляв волан от континента,и на никого не пречат ,щото хората спазват правилата.Не е важно каде тие волана ,отляво,отдясно или на тавана,важна е културата на каране.А че коли с десен волан ще има ,още много време е сигурно,щото са по-ефтини и с много по добро състояние от Италянските кошари който докарват.Колите с десен волан стават с всеки изминал ден повече и вече е невъзможно да се забранят.Представете си какво ще стане ако утре кажат че се забраняват.За мен тази дискусия е абсолютно безмислена и изчерпана.

Коментар

Първоначално публикуван от peterbg1 Преглед на мнение
                  Как си ги караме си е наш проблем.
                  Който го може, го може,другите да завиждат и да си изразяват КОМПЛЕКСИТЕ !-Мисля,че това беше думата за неудовлетворените хора от живота!!!!
                  Последно редактирано от tuarel; 25-07-09, 00:00.

Коментар

И какво ще стане като ги забранят? Освен че ще изчезне една дефинитивна налудничава предпоставка за катастрофи?

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
                      И какво ще стане като ги забранят? Освен че ще изчезне една дефинитивна налудничава предпоставка за катастрофи?
                      Абсолютно си прав!!!!!!!
                      Последно редактирано от tuarel; 25-07-09, 01:23.

Коментар

Който го може, го може,другите да завиждат и да си изразяват КОМПЛЕКСИТЕ !-Мисля,че това беше думата за неудовлетворените хора от живота!!!!
                        Много правилно и точно си го забелязал.Ама май и на теб волана ти е от ляво и иронизираш,но сам не знаеш колко си прав.Хората,които карат коли с десен волан просто искат да карат коли в много по-добро състояние от италянските и австрийските гнилочи на сносна цена.И толкоз-без да демонстрират АБСОЛЮТНО НИЩО.А тва,че някой получава комплекси от тва си е негов проблем.Е,разбирам ги- като е дал двойно пари за някой таралясник с ляв волан,ще го е яд,няма как-българи сме все пак...Тая дискусия е безсмилена да се продължава-така само се дразним един друг.Има ли смисъл...

Коментар

и аз съм против десните волани
                          досега не съм видял кола с десен волан на пътя , която да се държи нормално, без да нарушава правилата и .......да не изреждам
                          вие си изберете на какво да го отдадете - това, че волана е отдясно или на това, че тия зад волана не са наред

а никой незнае, може като ги забранят и откачалките да спрът да карат

Коментар

Ми...,давайте-подписки,митинги,квот се сетите..ако можете да издействате закон да се забранят десните волани аз веднага ще си изнеса и 3-те коли от България..няма да ги дам в морга за евтини части

Коментар

Първоначално публикуван от ANARCHY Преглед на мнение
                              и аз съм против десните волани
                              досега не съм видял кола с десен волан на пътя , която да се държи нормално, без да нарушава правилата и .......да не изреждам
                              вие си изберете на какво да го отдадете - това, че волана е отдясно или на това, че тия зад волана не са наред

Е къде карате, та ги виждате такива, незнам. И аз карам доста, напоследък кола с ляв волан, ама не ми се случва да виждам коли с десни волани да карат ненормално. Как карат, настрани ли се движат, зиг-заг ли? В повечето случай, забелязвам, че дадена кола е с десен волан, като се вгледам, а не по това как се държи на пътя.

Тва малко като АЛФ ли кой там дето вика - мразя лазаня...ама ял ли си някога?...ами не, но я мразя.

Подобни теми се въртят из форума от доста време, в началото се палех, но сега грам не ми пука. Ако имам хубава кола или джип с десен волан, ще си я карам с кеф.

Коментар

Въпроса е изключително принципиален, и поне мене не ме интересуват никакви примери. А то следващия етап е да се разреши и лявото движение за който го предпочита, щото ПешО например ноо е карАл така - и ништо, разиръш ли. Нема тешки катастрофи.
                                Идиотизъм някакъв. Дай през една в бакалниците да продават сиренето на фунтове, а дъските на кубични футове. Може, нали? Преводните коефициенти са известни - никой няма повод да квичи. Аман от системно налаган бардак. По същия начин може и каруци на скоростните магистрали, щото кво толкова, ето имат котешки очи, утре ще може и самолети да излитат от булеварда, хем пилота го може, хем нали не закача фенерите на тротуара, или да си стрелям с мойто си оръдие като ми е кеф. Кво плачеш, оръдието си е у мойо двор, а мишените са у двора на брат ми на оня край на градо, па аз до сеги те, ни еднаж не съм испущил, и не съм ти счупИл и прозорците у вазе. Ай бегай.

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 5 потребители онлайн. 0 потребители и 5 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X