Обява

Свий
Няма добавени обяви.

За или против десния волан

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• До: За или против десния волан

Ти тук на технически преглед ходил ли си!
    А в КАТ на канала като дадеш 20 лева,какво става-минаваш!
    Не само с десен ,всичко от моргите в Италия,е по нашите пътища,те не са ли проблем?
    За десния волан на излизане от Англия се купуват едни специални лепенки,слагат се на фаровете да не заслепяват,това е !
    А газетата с немски нови бегачки дето карат само на дълги!
    Ами разни чичовци с по 4 боини/ловни/фара на покрива пуснати вечер!
    Ти от коя партия си?

Коментар

Че кой казва, че другите нарушители са в правото си да го правят?! Мен ме интересува, всички с неизправни светлини да спрат да се движат, включително и тези с десен волан, а не само. Лепенките са временна мярка, първо не помагат напълно и второ така и двете светлини са по-слаби. По принцип КАТ наистина и по сегашното законодателство би трябвало да не регистрира коли с десен волан, ако не са си сменили/регулирали фаровете(лепенките не се броят), без това да има каквото и да е общо с положението на волана, а само с разпоредбите за светлини... но наистина с 20 лева се минава. Обаче оправданието - другите са маскари и за това и аз ще бъда маскара, звучи доста жалко...
      Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Първоначално публикуван от сиско Преглед на мнение
        Споко бе бгбул...Кво се разпалваш.Ти колко коли с десен волан и сменени фарове си видял?А колко коли нововнос при първоначална регистрация да минават тех.преглед си видял?Който си мисли че един нововнос е тех.изправна кола и не се нуждае от тех. преглед при първоначална регистрация(а не само сверки) си е с отрицателен коефициент на интелегентност! Не забравяйте,че ние и нашите семейства сме участници в движението с тези автомобили и такива с десен волан които те заслепяват и никои не контролира това...Мен в Англия не ме пуснаха да мина преглед заради черти от чистачката на предния джам ние тука дрън,дрън,бла,бла....Трябва да има контрол и дисциплина,от там започва всичко хубаво
        За това став въпрос !!!
        Има си държавна инстуция КАТ, която трябва да върши работа според името и !!! Но освен по храсталаците , освен статистика и демонстрация на многочисленост другото - Контрола липсва !!!
        Всяка дейност на Държавна институция се дублира и размива във необятния хаос на бюрокрацията !!!
        Това е целта - всичко което е държавно и минава през частна фирма (примери - ВСИЧКИ големи обекти ) си е наи-печелившо !!!
        Държавата плаща всичките разходи , вкл. Печалби на частната фирма , а частната фирма "отчита" дейност и прибира само Приходи !!!

Пиша това защото е точно така с Технотеста !!!
        Сега да си зададм въпроса - откъде Държавата взима парите , които плаща на ЧАСТНИТЕ ФИРМИ ??? ..... оТ НАС...
        С какво се защитава цената - ( " ТЕХНОТЕСТ - 500 лв за ЕС и 1000 лв за USA )
        Ако има колеги във форума да споделят как се минава Технотеста ?
        Какво трябва да сменят от возилото и ..... срещу "колко " не са го сменили ??? Или срещу " колко" не са минаали Тест ??? Аз знам тарифата , но да споделят и други???....
        Май се изложих !!! Темата е друга !!! Съжалявам ,ама с предложението Десния волан да минава " Техно " направо ме влуди !!!
        Аз си карам нормален волан , но това не значи да съм против други колеги ,също толкова нормални като мен ,просто шофират с десен волан !!!
        Последно редактирано от bgbul; 14-01-09, 15:17.

Коментар

колеги ,нека не се дракаме така няма да оправим прогнилата от корупция и беззаконие мила родина. на всеки нещо му пречи и дразни,такъв е живота. за жалост хората които расъждаваме трезво,можем само да си драскаме и хапем във форума,докато депутатите дебелеят на наш гръб.....
          айде със здраве,че и аз се изнервям
          TЛК 80-4.2ТД
          ТЛК 73-2.4ТД
          ...................

Коментар

Ейййй, как я изровихте тая тема бре! Завчера щяхме да се таранираме с един Патрул с десен волан. Спря човека, извинява ми се, не бил ме видял. Казвам му: " Айде нЕма нужда да се извиняваш. Само си помисли, че вместо моя трактор можеше да е пешеходец..."

Коментар

Първоначално публикуван от Lazar Преглед на мнение
              Ейййй, как я изровихте тая тема бре! Завчера щяхме да се таранираме с един Патрул с десен волан. Спря човека, извинява ми се, не бил ме видял. Казвам му: " Айде нЕма нужда да се извиняваш. Само си помисли, че вместо моя трактор можеше да е пешеходец..."
              Ако беше с ляв волан, нямаше да ти направи впечатление нали? Или щеше, защото щеше да ти е чудно, че ти се е извинил. Колко пъти ти се е свучвало някой да не те види и да те засече, на мен много? Като да спорим за жените зад волана...оня ден една тва оня ден една онова...в женския форум нито един път оная, а хиляда пъти оня тва оня онова. Все другите, защото са други.

Неизбежно е всеки да има случка от сорта с кола с десен волан, просто ги има вече доста. Да кажем 1 на 500 коли. Теоретически, ако всяка кола те засича, то 100% една от тях ще е с десен волан. Просто тя ще ти се набие на очи. А и никой не казва - днеска една кола с ляв волан мина на червено, не. Но ако мине такава с десен и айде, волана е виновен.

Фаровете са най-малкия проблем. В КАТ да изискват да се сменят с нормални за нас фарове и т'ва е.

Аз все си мисля, че това чоплене за десния волан е от завист и от както каза колегата "всичко в съседския двор е лошо". 1-2% да са наистина загрижени за безопастност и т.н. Също така, дясната дирекция е трън в очите на много вносители на среден клас возила от Германия, Австрия, Италия и къде ли още не. Защото за тях е по-добре да караме изхвърлени от ЕС коли на стойността на 50 минимални работни заплати. Същото и с вноса от Америка, само дето там се засяга друг сегмент от пазара и там играта е доста по-сериозна. Но явно Технотест са доста могъщи и поддържат огъня, а и митата и акциза не са за изпускане, к'во като чисто нова Тунда да речем е 24000$.

Ако ще да въведат и контролен курс/изпит, дали водача шофира адекватно с волана от дясно. Там проблема вече е, че 99% от нас няма да вземем изпита с какъвто и да е волан.

В Англия и конкретно Лондон е пълно с коли с леви волани. Хората си ги карат на техни си номера, за да избегнат високите застраховки. Не, че са забранени за регистрация. На това по-може да му се каже, че е вредно за Английската икономика, но правото на избор и личната свобода май са по-важни там.

Та, карайте си кой каквото има, купувайте си кой каквото си е наумил и за каквото има възможност и си свиркайте и задължително се пазете от другите без да ги гледате на коя седалка са.

Коментар

Колко пъти ми се е случвало да ме засекат ли? Ами средно веднъж на 2 месеца. Как няма да ми направи впечатление?!
                Ама що се потиш толкова да пишеш? А, щото не описах точно случая, извинявай. Както и да е...
                Дано да не попаднеш в ситуацията на оня човек, щото така се беше оцъклил, че чак жал ми стана. Мислел си , че няма никакъв проблем да си кара с десния волан. Да, ама не. Или поне докато се оттренира, а тая тренировка можеше да завърши неприятно...Що се опитвате да изкарате черното бяло, като изобщо нямате нищо общо с екипа на Топ Гиър не мога да разбера. Дори и те не си го позволят в някои случаи.

Коментар

Първоначално публикуван от Lazar Преглед на мнение
                  Колко пъти ми се е случвало да ме засекат ли? Ами средно веднъж на 2 месеца. Как няма да ми направи впечатление?!
                  Ама що се потиш толкова да пишеш? А, щото не описах точно случая, извинявай. Както и да е...
                  Дано да не попаднеш в ситуацията на оня човек, щото така се беше оцъклил, че чак жал ми стана. Мислел си , че няма никакъв проблем да си кара с десния волан. Да, ама не. Или поне докато се оттренира, а тая тренировка можеше да завърши неприятно...Що се опитвате да изкарате черното бяло, като изобщо нямате нищо общо с екипа на Топ Гиър не мога да разбера. Дори и те не си го позволят в някои случаи.
                  Аз като съм с ЛЯВ волан пак допускам Тъпашки грешки !!!
                  В Германия щях да блъсна колоездач ( там си имат платно и като завиват автомобилите се съобразяват с БЪРЗИТЕ колела ) а аз като съм свикнал да гледам само за пешеходци и ...... 2 мин. се чудих от къде ми е изскочил тоя , дето за малко да го пратя при Отеца ???
                  Ходих да паля свещичка после !!! И оня Сигурно е запалил мнооого голяма !!! Така че не е във волана , а в блейчото зад волана !!!
                  Дайте наистина да станем свободни -всеки да избира как да живее !!!
                  Но хайде да дадем свобода и на всички около нас - като бъдем толерантни и внимателни към околните ( пешеходци , автомобили )!!!

Коментар

Твърдо против. Опасен за всички участници в движението!

Коментар

Абе,ПАНАИР,що пишеш глупости - всеки да си карал квото има и да се пазел от другите.Ти като си го повториш това,харесвали ти как звучи - *бах ти абсурда.Мисли първо,че може да причиниш нечия трагедия,а после за себе си....тъпа работа

Коментар

Абе,ПАНАИР,що пишеш глупости - всеки да си карал квото има и да се пазел от другите.Ти като си го повториш това,харесвали ти как звучи - *бах ти абсурда.Мисли първо,че може да причиниш нечия трагедия,а после за себе си....тъпа работа
                        В България никой не мисли за трагедията и общото благо! Мирогледа на българина е до носа му ,интересите също! Казаното от Панаира обрисува 100%-ово картинката в милата ни родина. Тая тема заприлича на махленска караница...с изрази от рода: тъпа работа и тем подобни. Докато шуробадженащината,рушветчийството и беззаконието владее ситуацията,вариянта всеки да кара квото иска и да се пази от другите е най-добрия съвет. Явно наличието на автомобилите с десен волан неистово дразни някои граждани,но това няма да промени нищо ,поне за сега...после пак кой как намери.
                        TЛК 80-4.2ТД
                        ТЛК 73-2.4ТД
                        ...................

Коментар

Какъв ти е проблема??? Ако е нещо лично, кажи. Аз не мисля, че говоря глупости и че казаното от мен е глупост!!!

Ти, ако искаш не се пази от другите на пътя. Естествено, че не ми харесва, но това е реалността!

Трагедия всеки може да причини по всевъзможни начини. Ти с тази мисъл ли излизаш от вкъщи всеки ден? Даже незнам, какъв ти е довода да кажеш, че пиша глупости.

Коментар

Против,но някъде чух или четох,но дали е верно незнам-щели да забранят карането в БГ с десен волан

Коментар

Онзи ден карам във Враца зад едно Диско с десен волан на широкото покрай жп линията . И понеже беше натоварено , онзи пред мен все по осевата линия - ни да изпревари , ни да си седи в лентата ... абе рисков ...Ругая си аз на ум десните волани и най-накрая го изпреварих ( че там куките дебнат за ограничение над 40) . Като го подминах ....гледам : не бил десен волан , просто водача отляво много дребен , а седалката с надстройка и не съм го забелязал ! ( аз през цялото време съм гледал едрия му спътник отдясно). Чак срам ме хвана . Та според мен нещата зависят повече от задкормилното ... а с десния волан се свиква - с изключение на един единствен случай :изпреварване на ТИР в двупосочно движение ...
                              Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Нищо лично Панаире,ама не може да сме лекомислени и ....абе забрави,много късмет на всички

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X