Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Полезни ли са броячите на светофарите...

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Полезни ли са броячите на светофарите...

95.56% - За

Коментар

Първоначално публикуван от JC Преглед на мнение
      Всяка една допълнителна информация е голям плюс, дори и негативна, а случая не е такъв -лично мнение
      Абсолютно противоречие с принципите на организация на движението...

Първоначално публикуван от Насов Преглед на мнение
      95.56% - За
      Ето защо референдумите ги има в много малко страни...

Коментар

Да, за да може да се натрапват закони и да се прокарват цели без да могат наистина заинтересованите да си кажат мнението, а само да трупат недоволство.
        Звучи разумно, ако си диктатор...
        Има и друг момент, който се пропуска и това е настройката на тези таймери, на някои места висиш минута 2, другаде имаш 20 секунди...

Коментар

Има и друг момент, който се пропуска и това е настройката на тези таймери, на някои места висиш минута 2, другаде имаш 20 секунди...
          Да и това е едно от предимствата им. Като видя, че имам няколко минути, спокойно си сменям диска в плеъра или поглеждам СМС-а, който съм получил преди малко или пък вадя някое зарядно от жабката или нещо друго от този род. Ако видя, че са 10 секунди, седя мирно и чакам зеленото. Няма нервни клаксони отзад и т.н.
          Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Първоначално публикуван от Zaarin Преглед на мнение
            Да и това е едно от предимствата им. Като видя, че имам няколко минути, спокойно си сменям диска в плеъра или поглеждам СМС-а, който съм получил преди малко или пък вадя някое зарядно от жабката или нещо друго от този род. Ако видя, че са 10 секунди, седя мирно и чакам зеленото. Няма нервни клаксони отзад и т.н.
            Само последното не е вярно. Доказано е, че в София има гравитационно изкривяване на времето и пространството и... скоростта на звука е по-голяма от тази на светлината при разпространение във въздушна среда! Доказателството е в следния експеримент: Със или без брояч на светофара, чуваш звука от клаксоните зад теб 1 сек. преди да видиш зелената светлина...
            Technical Rescue Direct - life lies in courage
            http://www.offroad-bulgaria.com/show...60#post3258660

Коментар

Първоначално публикуван от druncho Преглед на мнение
              Ето защо референдумите ги има в много малко страни...

Но за сметка на това пък една от най-уредените страни разчита доста на тях в управлението си ...
              Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от icerunner Преглед на мнение
                Само последното не е вярно. Доказано е, че в София има гравитационно изкривяване на времето и пространството и... скоростта на звука е по-голяма от тази на светлината при разпространение във въздушна среда! Доказателството е в следния експеримент: Със или без брояч на светофара, чуваш звука от клаксоните зад теб 1 сек. преди да видиш зелената светлина...
                Туй е само клаксон . За "нервен клаксон" се брои на второто 3 секундно включване .
                Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Да, за да може да се натрапват закони и да се прокарват цели без да могат наистина заинтересованите да си кажат мнението, а само да трупат недоволство.
                  Звучи разумно, ако си диктатор...
                  То значи, че навсякъде всички са диктатори Все пак всичко трябва да се определя от разбиращите и знаещите...Не може всички да са компетентни по всички теми...
                  Настройката на трези таймери е според продължителността на сигналите...Тя се изчислява, а не се измисля от някой...Изчислява се според преброявания на автомобилите...

Първоначално публикуван от V93 Преглед на мнение
                  Но за сметка на това пък една от най-уредените страни разчита доста на тях в управлението си ...
                  Иключенията само потвърждават правилото...

Първоначално публикуван от icerunner Преглед на мнение
                  Със или без брояч на светофара, чуваш звука от клаксоните зад теб 1 сек. преди да видиш зелената светлина...

Знаете ли какво е милисекунда?
                  Това е времевия интервал между светването на зелената светлина и звука на клаксона на Голфа с пернишка регистрация зад теб

Коментар

Е що да не са всички диктатори? Особено ако изключението потвърждава правилото.

На теб лично как ти влиае таймерът? За потоците ясно, то тях най-малкото несъобразителните шофери им правят коефиц. х2, х3...

За мен позицията с пречещите таймери е несъстоятелна от гледна точка на възможностите на човешкото съзнание, има много други неща преди да стигнем до вредата от таймерите, за да можем да говорим за подобрение на пътната обстановка. Необразовани и нетолерантни са над 80% от водачите, това докато е така всичко друго са празни приказки и бягане от отговорност. Виж как се паркира само, за това таймер няма нали? Освен това е неприятно и убидно да си прав нали, хехе като теза, която не трябва да приемаш, но е полезна защото трябва да я преодолееш. Все пак тук не е западна европа, няма по 100 табели, няма и пътища/с датчици/, как стават валиднивсички изследвания? То 1 извадка за да е представителна и съответно информираща, трябва да може да се съотнесе към нещо. И тук стигаме до мащабите, трябва да се гледа за всяко място и да се влиае на конкретните криви. Как инак ще гледаш графиката на лондон и ще прилагаш правила в Бг ли? Има градчета без знаци, а тук няма много също, проблем са само пътищата както и тоталното отсъствие на надлези и детелини, кръгови и поглед върхо пътните потоци...

Коментар

Абсолютно противоречие с принципите на организация на движението...
                      Къде е противоречието
                      sigpic УАЗ-452

Коментар

Знаете ли какво е милисекунда?
                        Това е времевия интервал между светването на зелената светлина и звука на клаксона на Голфа с пернишка регистрация зад теб
                        Не мога да се въздържа, въпреки че е офтопик. Много хора обичат да перефразират Тери Пратчет, но все пак оригиналът е негов: Нюйоркска секунда - времето между светването на жълтата светлина и активирането на клаксона на таксито зад теб.

Коментар

По темата, бронята предната си я пазя , защото удар отпред аз ще съм виновен , но теглича одзад ми върши супер работа вече го използвах няколко пъти , понеже съм със селска регистрация , и само чакам неправилен звуков сигнал на някои светофар , на секундата съм на задна теглича влиза до ангренажа
                          sigpicаз съм шефа на боклука и ако не ме слушаш ,,,,,, 0878 33 81 37 по всяко време

Коментар

Първоначално публикуван от Юли Преглед на мнение
                            По темата, бронята предната си я пазя , защото удар отпред аз ще съм виновен , но теглича одзад ми върши супер работа вече го използвах няколко пъти , понеже съм със селска регистрация , и само чакам неправилен звуков сигнал на някои светофар , на секундата съм на задна теглича влиза до ангренажа
                            Колега предполагам /надявам се/ се шегуваш, но рискуваш да си навлечеш много нравоучения тук с такива шеги.
                            Technical Rescue Direct - life lies in courage
                            http://www.offroad-bulgaria.com/show...60#post3258660

Коментар

Първоначално публикуван от JC Преглед на мнение
                              Къде е противоречието
                              По-нагоре бях писал, че организацията на движение трябва да дава максимално много информация с минимален брой средства...

Първоначално публикуван от Zaarin Преглед на мнение
                              Не мога да се въздържа, въпреки че е офтопик. Много хора обичат да перефразират Тери Пратчет, но все пак оригиналът е негов: Нюйоркска секунда - времето между светването на жълтата светлина и активирането на клаксона на таксито зад теб.
                              Ок не споря за това, защото не знам на кого е оригинала...Но вече знам

Коментар

От: Полезни ли са броячите на светофарите...

Да ви светна за поредната простотия с броячите - ако минете на жълто на светофар с брояч, не се признава правилото за разрешаване на преминаване на жълт сигнал ако спирането представлява опасност.
                                Няма го в закон, но полицаите така ги обучавали.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X