Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Учените разгадаха причините за образуване на задръствания

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Учените разгадаха причините за образуване не задръствания

Ако ще сравняваме с флуидите, то и силата на потока има значение . Да вземем една фуния. Едно и също количество вода можем да го изсипем бавно и тогава тя ще си тече спокойно или можем да го изсипем бързо, но тогава ще се събере във фунията и ще се оттича от там бавно. Това е задръстването. Всяко кръстовище е фуния. Един от проблемите е, че натискайки здраво газта се получава, че някои фунии изстрелват дозата вода под налягане, вместо да си тече спокойно. Другият проблем, за който е споменато в статията е, че някои прекаляват със спирачките. Това е нещо като преграда на изхода от фунията. Все едно да я запушваме частично с пръст. Автомобилният поток всъщност е смес от потоци с различен вискозитет. Опитай да изсипеш във фунията едновременно гъста каша и вода и ще видиш как кашата пречи на водата да се отича бързо. Така че не е само до обем на потока, въпреки че той наистина е по-голямата част.
    Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

И така леко и непринудено стигаме до фракталният анализ, който описва движението и на автомобилите и на пешите тълпи, и в критични ситуации - също, с удивителна точност. Остава някой, който отговаря за това да послуша специалистите, вместо да се грижи за баланса на фирмите на брат си. Или аналозите му, където корупцията е по-развита и освен братя се използват и по-сложни схеми.
      Че въпросът е нерешим твърдят единствено лицата с непочтенни интереси.

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
        И така леко и непринудено стигаме до фракталният анализ, който описва движението и на автомобилите и на пешите тълпи, и в критични ситуации - също, с удивителна точност. Остава някой, който отговаря за това да послуша специалистите, вместо да се грижи за баланса на фирмите на брат си. Или аналозите му, където корупцията е по-развита и освен братя се използват и по-сложни схеми.
        Че въпросът е нерешим твърдят единствено лицата с непочтенни интереси.
        отговорния другар със сигурност се е отдал на фракталния анализ на схемите на корупция де
        байо, кажи ти моите и аз твоите кривици, па да се поправим и все (за)едно да вървим, ако ще бъдем хора.
        Един луд: на много простите хора всичко им се вижда сложно…
        Суперспам - спама на суперите

Коментар

Първоначално публикуван от Тодор (Zaarin) Преглед на мнение
          Ако ще сравняваме с флуидите, то и силата на потока има значение .
          Недей да вкарваш и сили в уравнението , че съвсем ше объркаш понятията на бат`Бойко - и така не му е лесно.
          Иначе нещата не са сложни. Количеството клоака , преминало през фунията за единица време се нарича ДЕБИТ , нали ? ( диференцирахме го по време ) . Следователно - за да осигурим дебита без да натискаме клоаката ( че като експлодира смърди) има 2 варианта :
          1.Да намалим броя на преминаващите автомобили . Нет автомобиля - нет проблема . Чичко Сталин ше се усмихне в гроба. А ние ще трябва да си купим велосипеди ...или расови жребци ( но това с кайбойските шапки излиза от темата)
          2. Да се разшири гърлото на фунията .Като в белите държави. Значи трябва кръстовищата да са с кръгово движение , но на 2 или три нива , т.е. изграждане на надлези и детелини ... По този повод - който е гледал вечерното издание на Формула 1 тази година в Сингапур е наясно ... Само че за този вариант се искат "муде" ( както казват сърбите ) както за кмета , така и за политиците ... На последните обаче сме им виждали само ....
          Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

...иначе повода за тази тема : "Некоторые ученые " .... ама где это ?!Не знаех че и блядовете четат жълти вестници ...
            Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Първоначално публикуван от Vlado_Ts Преглед на мнение
              блядовете

Имам един въпрос към теб: Когато употребяваш тази дума, какъв точно смисъл влагаш в нея? И към кого точно се обръщаш когато я употребяваш?
              Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
              Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ

Коментар

Първоначално публикуван от Злой Преглед на мнение
                Имам един въпрос към теб: Когато употребяваш тази дума, какъв точно смисъл влагаш в нея? И към кого точно се обръщаш когато я употребяваш?
                Ами прочети целия ми пост - кратък е . Не е необходимо да вадиш дума от контекста . Визирам авторите на тази статия ( повод за темата ) : http://www.drive.ru/world/2007/12/24/743513.html
                ...с бедния ми руски " някакви математики , някъде казали ..." на теб научно ли ти звучи . На мен жълто.

Коментар

Първоначално публикуван от Vlado_Ts Преглед на мнение
                  Ами прочети целия ми пост - кратък е . Не е необходимо да вадиш дума от контекста . Визирам авторите на тази статия ( повод за темата ) : http://www.drive.ru/world/2007/12/24/743513.html
                  ...с бедния ми руски " някакви математики , някъде казали ..." на теб научно ли ти звучи . На мен жълто.
                  Ок, поста ти го прочетох.

Искам да те предупредя официално. Ако още веднъж си позволиш употреба на псувни / даже неправилно, и даже на чужди езици/ в свои постове, ще бъдеш санкциониран. И имай предвид, че "бляди" обикновено са в женския род.
                  Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
                  Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ

Коментар

Първоначално публикуван от Злой Преглед на мнение
                    Ок, поста ти го прочетох.

Искам да те предупредя официално. Ако още веднъж си позволиш употреба на псувни / даже неправилно, и даже на чужди езици/ в свои постове, ще бъдеш санкциониран. И имай предвид, че "бляди" обикновено са в женския род.
                    Sorry, посипвам си главата с пепел ! Не бих се заяждал с човек с ник като твоя . Още по-малко пък да ставам причина да се събира заради мен консилиума...
                    Весели празници !

PS . Аз за родовете в руския поназнайвам и отпреди ограмотяването

Коментар

Наскоро четох една подобна статия, която описваше почти същия проблем, че поддържането на неравномерна скорост от различните водачи - един бърза, друг се тътри, и това влошава положението като цяло.
                      След което се загледах по улиците за примери.. и останах учуден.
                      Най-елементарното нещо. Потегляне на светофар. Светва жълто - последните коли все още се изнасят от ляво. Светва зелено - една кола вляво се изнася на червено. Първата кола в колоната чак тогава включва на скорост, форсира, пуска съединителя, потегля бавничко, след него втория включва на скорост, потегля, става жълто, червено и всъщност за едно зелено са минали не повече от 3 коли.
                      Когато съм първа кола на светофар, понеже съм автоматик, на жълто, ако няма изнасящи се още от ляво, почти съм пуснал спирачката, и на зелено вече съм 2 м в кръстовището. Странното е, че обикновено следващия зад мен влиза в кръстовището, когато съм вече на около 20-30 м пред него. Та според мен тази неадекватност на светофар - бавното потегляне, тътренето, спомага значително за образуването на колони. И естествено, когато се появи някой малоумник и застане отпред и блокира всички, това вече е капак на всичко.

При последното ми ходене в Истанбул, беше събота и отървах делничния трафик, но наблюдавах точно потеглянето на колите на светофар там. На жълто те вече са на полусъединител, естествено тези отляво/отдясно вече са набили спирачки и са спрели да навлизат в кръстовището, и на зелено първите коли са вече вътре в кръстовището. Освен това, по магистралата в града там, всички без изключение карат с 90-100 км/ч, във всичките 4 ленти. Веднага си представям трафика по Цариградско петък следобяд, един се движи в дясна лента с 50, до него в средата друг с 80, в лява лента задминава SUV с 130...
                      Вярата в конспирации е опростяване, което ни помага да обясняваме всичко.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X