Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Ако спирачките откажат?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Ако спирачките откажат?

Никакво изреждане3-2-1 и гасиш ако е на зор.Втора влиза и на 100 и леко отпускаш педала.И да го вкараш в червено не е такъв проблем само да не е рязко.

Коментар

Първоначално публикуван от ceko26 Преглед на мнение
      Никакво изреждане3-2-1 и гасиш ако е на зор.Втора влиза и на 100 и леко отпускаш педала.И да го вкараш в червено не е такъв проблем само да не е рязко.
      Лично съм превключвал от четвърта на първа с много междинна газ но наистина трябва да се отпусне плавно съединителя защото чувството е много гадно и съдържанието на стомаха ти отива в гърлото.Абе да не ни се случва такова нещо.
      Неможе да вземаш трезво решение ако мозъкът ти е изгорял от наркотици и алкохол .
      Дий Снайдер

Коментар

преди 2-3 години имаше такъв случай в Германия с едно от първите Рено Вел Сатис - то се управлява "by wire" т.е. педалите управляват компютъра, а той спирачките, газта и др. системи... Та една мацка и се скапва компютъра на магистралата и тя не може нито да спре, нито да намали /да върне газта/ - кара х-километра, като междувременно се обажда в полицията... те й разчистват пътя, след което една полицейска кола я изпреварва, застава пред нея и постепенно я спира "броня в броня"...
        След тая случка от Рено внесли "некои промени" по спешност...
        помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Преди няколко години ми се случи и на мен. Карам по "ген. Д. Николаев" от Подуене към Ст. гара, със около 80-90км/ч - това е превишена скорост, но така се движи целият поток там, преди голямото задръстване на кръговото. На първия пешеходен светофар свети червено, аз съм 7-8 кола, натискам спирачка и... няма никой - после се оказа помпата - няма двукръгова с-ма, няма нищо! Както и други хора писаха: най-важното е да няма паника и да се мисли през цялото време. Почнах със скоростите надолу, двойно амбриране и междинна газ, на трета задните гуми просвириха, веднага ми "щракна" и включих и предния мост. Междувременно, първите коли вече бяха спрели на светофара и пешеходците стъпили на платното, дадох си сметка, че с моите два тона и половина ще насмета всички коли пред мен, че и пешеходците ще стигнем. След като включих предния мост, включих и бавните, качих се на бордюра - там той е около 25-30см - и се "прицелих" в един стълб. Окончателно спрях с ръчна спирачка - на 50см от стълба, да изключа двигателя не се сетих, той угасна като дръпнах ръчната (вече съм бил с 5-10км/ч).
          Слязох от колата и се изп_ках, иначе бях ах-ха и да го направя в гащите - целият треперех!
          Сега си мисля, че това е още едно от предимствата на "джипката" - без бавни и 4х4, номерът нямаше да мине и не ми се мисли какво щеше да стане. А и по-сериозната като цяло конструкция на високопроходимия автомобил има значение, с "по-кекава" кола, има вероятност да се "изкърти" нещо по скоростната кутия и трансмисията като цяло и цялата тази система да няма никакъв шанс!
          Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

ако караш стара кола например и спирачките откажат-включваш на скорост
            и гасиш двигателя чувал съм че става но най простият вариант си остава с ръчната(само трябва да е регулирана добре щото няма нужда от дрифтове )

Коментар

то ако имаш време и бавни да включваш и една кафе да изпиеш...
              от 80кмч спокойно се включва 3-та ск... дори малко да присвирят гумите не е проблем... Гасенето на двигателя има смисъл чак при много ниска скорост - например 10-15кмч на 2-ра... Докъм 1500об двигателя действа като спирачка и без да е загасен...
              помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

О-оо, просвирването на гумите изобщо не го възприех като проблем, дори напротив, а от него бях провокиран да включа и предните - за да свирят и те!
                Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Първоначално публикуван от Stan40_San Преглед на мнение
                  Не съм чувал за много случаи в които спирачките на съвременните автомобили отказват, но ми се струва интересно и полезно всеки да сподели опит и да каже какво е най-добре да се направи, ако откажат спирачките... Аз лично си нямам и идея, може би с ръчна спирачка нещо, по-ниска предавка (което при автомаик е бая сложно, защото колата първо трябва да се забави и чак тогава ще превключи на по-ниската предавка, вероятно да не се скапе двигателя)... Изкажете се...
                  При съвремените афтомобили колега казанчето е на 2 нива говоря и пиша за това което се налива спирачна течнос и ако има проблем от пред то задните са независими и обратното. И ако се говори и пише баш по темата според зависи от ситеоащията моя истинкт за съмосъхранение и ощеляване е следния да запаза колата която я преоправлявам без да застрашавъм другите учаснищи в движиението .
                  Луд не се мори,само се поти...и охлажда с бира 0884480846

Коментар

Най-добре е да имате това подръка:
                    http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...?t=3935&page=8
                    А иначе концетрация и без паника.На мен са ми отказвали спирачки на спускане от Витоша(при Драгалевския манастир)щото на 1месец шофьор се спуска на спирачки и естествено с отлепиха задните накладки на Москвича, но късмет, че карах бавно (около 20км/ч)и му набих първа,изгасих двигателя и го пдпрях в довара на манастира(естествено нямах ръчна първо тва опитах), но късмет щото, ако бяха отказли някъде където карах със 70км/ч.......
                    Dacia Duster 1.6 CSe 115 4x4

Коментар

уазката си я карам без ръчна и крачна спирачна само на скорост ма спирам почти всеки път.от 2ра с пълна гас на 1ва без 2но амбриране.кой го може
                      Където не мога пеш продължавам с Уаза.
                      Съдействие за закупуване на гуми с отстъпка срещу
                      Съдействие на закъсали автомобили

Коментар

Дано, като за начало на никой да не му се случва да му откажат спирачките в реална ситуация на пътя.
                        Всяка една техника на спиране на автомобила до състояние на покой е строго индивидуална и се решава от самия водач......в момента на отказване на спирачките.НО от момента на осъзнаване на случилото се (ако не е умишлено) до реална осъзната реакция, минава време през което колата изминава разтояние (зависещо от скорост, трасе идр.) Превръщайки се в абсолютен убиец без контрол.След това ако има късмет(през този период да не е направила поразия, което зависи и от опита) е въпрос на хиляди решения от водачите, какво биха предприели за да спрът, предавки, скорости, ръчни,мантинели идр. избор голям.
                        С Две думи ако изпуснат спирачките, дано късмета е с шофьора в този период от време, в който не усъзнава какво се случва да няма никой пред торпедото. А това могат да бъдат 5м,10м или 30м зависи от скороста.
                        Последно редактирано от hilllti; 18-12-07, 21:29. Причина: edit
                        LZ1HRD

Коментар

Първоначално публикуван от boychoivanov Преглед на мнение
                          уазката си я карам без ръчна и крачна спирачна само на скорост ма спирам почти всеки път.от 2ра с пълна гас на 1ва без 2но амбриране.кой го може
                          Да можеш да използваш техниките за спиране при аварийно изчезване на спирачките е полезно и необходимо, но да тръгваш да караш без оскъдните спирачки на УАЗа си направо простотия...
                          "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Първоначално публикуван от boychoivanov Преглед на мнение
                            Двойното амбриране се използува когато се качват предавките, когато се редят надолу, се ползува междинна газ. Аз го мога, и без съединител даже!
                            Има ли желание-има и начин!

Коментар

Не знам дали някога сте карали автомобил с dogbox кутия, при която смяната на предавки се извършва без използване на съединител - обикновено правозъбите състезателни (не говоря за оффроуд - там не разбирам) кутии са такива. Та при тях вкарването на по-ниска предавка забавя автомобила с много - карал съм състезателна кола с временно изключено серво и практически нямаш проблем да караш без никакви спирачки... Причината е че липсва плавно превключване - тоест времето за изравняване на оборотите на двигателя спрямо новата предавка е изключително малко.
                              Та, нещото което исках да кажа чрез тоя ферман, е че е по-добре при аварийно спиране съединителят да се отпуска колкото може по-рязко, като е важно да се избере най-ниската възможна (съобразено с моментната скорост на движение). От 5-та да включиш на 4-та е почти безсмислено.

Коментар

Само искам да добавя, че за джипки като ЛР, кадето ръчната се намира след РК преди карето за задният кардан не е много добра идея да се ползва за спиране, такова действие най вероятно бжи резултирало в загуба на задното предаване...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X