Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпрос за ситуация при завиване

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Въпрос за ситуация при завиване

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
    Я светнете какво би трябвало да се сетим, ако колата е с регистрация СО?

За мен е просто поредната кола със софийска регистрация...
    Първоначално публикуван от Румен Милков - FREEFLYER Преглед на мнение
    СО = София област - нещо като тукашното Върбиса, Венес и тем подобни
    Демек чист и прост (ама много прост!) локален шофинизъм
    В Космоса никой няма да чуе писъка ти....

Коментар

Според правилника ляв завой се прави като по най-краткия път отиваш в дясната част на пътното платно, в случая в най-дясната лента.

Водач 2 прави две нарушения - не изчаква водач 1 и прави завой направо в лявата лента.

Това е по правилник. Може да има пет ленти и да може 3 коли едновременно да завият без да си пречат, по правилник трябва да се изчакват и да завиват в дясната лента.

Коментар

Първоначално публикуван от windwarrior Преглед на мнение
        П.С. Същия мармалад редовно настава на кръговото на Сточна Гара,...
        Да се еб@ у пророка. Днес следобяд точно на Сточна гара един тарикат намлял единия калник на жената. Жената върти кръговото във втора (средна) лента, идвайки от Сливница и опитвайки се да продължи към Хаджи Димитър. Тариката решава че не му се чака, и се опитва да се шмугне пред нея надясно по "Данаил Николаев" от трета лента, която е само за направо и наляво. И жената го торпилирала с революционен устрем в задна дясна врата

П.С. Най-интересното - ония до последно е спорил, че е прав, дори с КАТ-аджиите които извикали да пишат протокол
        Синьо небе над златни жита. Ако някой се чуди - Добруджа е. Южна. Българска.

Коментар

Да се еб@ у пророка. Днес следобяд точно на Сточна гара един тарикат намлял единия калник на жената. Жената върти кръговото във втора (средна) лента, идвайки от Сливница и опитвайки се да продължи към Хаджи Димитър. Тариката решава че не му се чака, и се опитва да се шмугне пред нея надясно по "Данаил Николаев" от трета лента, която е само за направо и наляво. И жената го торпилирала с революционен устрем в задна дясна врата

П.С. Най-интересното - ония до последно е спорил, че е прав, дори с КАТ-аджиите които извикали да пишат протокол
          Мога да потвърдя . Там минавам редовно и никой не гледа рисунките на асфалта наречена маркировка.Това е най -рисковата лента за движение.

Коментар

Първоначално публикуван от ivo-police Преглед на мнение
            Мога да потвърдя . Там минавам редовно и никой не гледа рисунките на асфалта наречена маркировка.Това е най -рисковата лента за движение.
            Донякъде мога да оправдая тариката (ама само донякъде) защото на практика 99.9% от каращите в лентата на жена ми правят десен завой по "Николаев", така че дори и от трета лента може спокойно да се завие надясно (Николаев е три ленти, ако броим и бус-лентата). Продължаващите към Х. Димитър обикновено карат в трета лента, даже и в четвърта (която пък е само за продължаване на въртенето по кръговото). Просто жена ми е малко по-плах шофьор, а и рядко минава от там и не познава практически движението и затова не се е престроила в трета лента.

Това което ме изумява, че териката до последно се е бил с крак в гърдите, че е прав. Айде пред жена ми ясно - видял е жена шофьор и се е пробвал да мине метър. Ама е продължил да упорства и след като жена ми ми звънна и директно и казах да викат КАТ, че и с КАТ-аджиите се е карал след това. Даже се е отказал да си подпише акта.

Коментар

Няма "донякъде и оправдания" . Има маркировка и трябва да се спазва!А , спазват я като съм с джипката.

Коментар

Да се еб@ у пророка... И жената го торпилирала с революционен устрем в задна дясна врата
                Тоя (не) е прав.И мамка му (не) е права - бай Иван ( от оня виц за псуването).
                Обясни на госпожата , да се не стряска от събитието.
                Човешкият прогрес е резултат от обмен на информация?Аз поне съм съгласен.

Коментар

Няма "донякъде и оправдания" . Има маркировка и трябва да се спазва!А , спазват я като съм с джипката.
                  Не ме разбра правилно. Това което казах, е че разбирам защо териката се е опитал да завие от грешна лента. Сигурно го е правил 1000 пъти досега и му се е разминало, та го прави просто по навик.

Продължавам да не разбирам, защо просто не си е признал че е в грешка и да се размине с един двустранен протокол, вместо с акт. Което ме навежда на мисълта, че наистина си е вярвал че е прав. Което пък вече води до извода, че странните стрелки нарисувани на асфалта не му говорят нищо - е те това е страшното в случая.

А , спазват я като съм с джипката.
                  Жената кара стара и прежалена Тойота Авенсис комби, която също не е малък туч, ама в случая не е помогнало.

Първоначално публикуван от jeko47 Преглед на мнение
                  Обясни на госпожата , да се не стряска от събитието.
                  А, windwarrior-ханъм го прие доста философски (или поне така звучеше по телефона). Доколкото я познавам обаче, не бих се учудил ако му е сипала с големия черпак на нещастния човечец, докато са чакали КАТ
                  Последно редактирано от windwarrior; 26-10-16, 21:01.

Коментар

Там минавам редовно и никой не гледа рисунките на асфалта наречена маркировка.Това е най -рисковата лента за движение.
                    То пък да е само там. На маркировката, масово се гледа като на някаква излишна и самоцелна декорация. Това пък със движение в съответна лента, особено в кръгово, наистина е невнятно (не умишлено нарушавано - именно невнятно) за девет десети от шофьорите. И направо му вярвам на тоя, че искрено е бил убеден в правотата си.
                    Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Иво беше постнал снимка на маркировка по-горе. Днес пък забелязах,че според маркировката е разрешен левия завой от Раковска по Царя, въпреки че светофар и знак го забраняват...Ама как се степенуваха маркировка, знак и светофар-бали го...
                      Виден столичен ихтиолог

Коментар

Първоначално публикуван от бат'Марто Преглед на мнение
                        Иво беше постнал снимка на маркировка по-горе. Днес пък забелязах,че според маркировката е разрешен левия завой от Раковска по Царя, въпреки че светофар и знак го забраняват...Ама как се степенуваха маркировка, знак и светофар-бали го...
                        Регулировчик , светофар , знак , маркировка.

ПП Правила за движение.

Коментар

Ама как се степенуваха маркировка, знак и светофар-бали го...
                          По спомен:

1. Регулировчик
                          2. Временна организация на движение (напр. ремонт)
                          3. Светофар
                          4. Вертикална маркировка (знаци)
                          5. Хоризонтална маркировка

Коментар

Да бе,знам ,има си и логично обяснение защо е така. Но ако си от Горно Надолнище и караш у Софията, при всичкия тоя стрес (да караш у центъро) я се сетиш,я не...
                            Виден столичен ихтиолог

Коментар

Но ако си от Горно Надолнище и караш у Софията, при всичкия тоя стрес (да караш у центъро) я се сетиш,я не...
                              За каране в София не дават по-различно СУМПС, отколкото за каране в Долно Уйно. Закона и правилника са си едни и същи.

Апропо - жената (като млад водач на МПС) се пробва да ми излезне със същия номер, като я хванах че не разпознава сигналите на регулировчика. "Ама то ние в Търново нямаме регулировчици...". Аз я питах ако в Търново нямаха и светофари, това повод ли е да не познава и сигналите на светофара. Замисли се, и нищо не ми отговори...

Коментар

Да се еб@ у пророка. Днес следобяд точно на Сточна гара един тарикат намлял единия калник на жената...
                                То там мястото си е проблемно. Преди време бях пуснал едно клипче

в темата с нарушенията:
                                http://www.offroad-bulgaria.com/show...03#post2964703

От клипа се вижда колко се спазват нарисуваните ленти в това кръстовище.
                                Русия е бензиностанция, въоръжена с ракети.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X