Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Как се крадат МПС с keyless go?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Как се крадат МПС с keyless go?

Първоначално публикуван от Тропчо Преглед на мнение
    Сигурност и удобство винаги са в противоречие...
    Може би, не винаги... Част от понятието нормалност са, дори и за "модерната държава", а и за обикновенния човек, търсещ или надяващ се едновремено на сигурност, защита... и свобода. т.е. две страни на една монета. Но си прав напълно за степените, дозировката, технологичното "избарване" доколко е организирано и незабележимо т.е. докъде и как техниката - или технологиите всъщност ни служат или на кого...

Коментар

Нека и аз да дам моите пет стотинки по темата. Та, това с ЦК ключе някъде по колата си е голям проблем, служебната кола не дава възможност за никакво прекъсване на ел.верига/и или поне такова което да не прецака гаранцията на колата, другото е, че съвременните коли имат софтуер проверяващ постоянно електрониката и ако усети намеса ще влезе в авариен режим и едно такова ключе може да ни вкара в интересен филм! Та да са ни "честити" новите технологии!
      Колкото по-проходим джип имаш, толкова по-далеч ще ходиш за трактор.....
      0882 52 00 52 - Жоро

Коментар

Ако изборът е, в авариен режим, но с автомобил, и безгрижен, но без автомобил, кое би предпочел?
        Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
          Ако изборът е, в авариен режим, но с автомобил, и безгрижен, но без автомобил, кое би предпочел?
          Я пак!
          Нещо, обърках запетайките или идеята на въпроса.
          Прави каквото щеш, ама да стане както трябва.

Коментар

Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
            За момента виждам стопроцентово сигурния избор като безгрижен не в авариен режим или угрижен в авариен, с хипотетичен вариант така или иначе без автомобил.

Няма да си осакатя колата заради една статия в интернет. Професионалиста така или иначе ще я открадне, а непрофесионалиста ако не успее да я вдигне така или иначе ще я съсипе.

Цитирам съвсем истинска обява от средата на 90те години в алпийско градче някъде във Франция:

"...Умолявам копеленцата които са ми вдигнали четирите лети джанти на реното да ми ги върнат, или да дойдат да приберат остатъка от колата..."
            Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Първоначално публикуван от zoro-1 Преглед на мнение
              Нека и аз да дам моите пет стотинки по темата. Та, това с ЦК ключе някъде по колата си е голям проблем, служебната кола не дава възможност за никакво прекъсване на ел.верига/и или поне такова което да не прецака гаранцията на колата, другото е, че съвременните коли имат софтуер проверяващ постоянно електрониката и ако усети намеса ще влезе в авариен режим и едно такова ключе може да ни вкара в интересен филм! Та да са ни "честити" новите технологии!
              Това прословуто ЦК-ключе може да прекъсва много работи - заводски или допълнителни.
              Просто няма да ги пиша във форум.
              Кой разбрал -разбрал.

Коментар

Първоначално публикуван от Goblin Преглед на мнение
                За момента виждам стопроцентово сигурния избор като безгрижен не в авариен режим или угрижен в авариен, с хипотетичен вариант така или иначе без автомобил.

Няма да си осакатя колата заради една статия в интернет. Професионалиста така или иначе ще я открадне, а непрофесионалиста ако не успее да я вдигне така или иначе ще я съсипе....
                Няма абсолютно гарантирани решения. Както и за всичко останало в тая галактика де.
                Отделно, когато се вземат някакви мерки, е хубаво да се отчете и възможността им за отказ, по време на движение. Затова трябва да се внимава какво се прави. Както и да е. Умишлено избягвам да навлизам в конкретика по темата.

Няма да наблягам на факта, че живеем в различни държави, и съответно гледаме на един и същ проблем, по различен начин.
                От любопитство, по вашите ширини, колко тегава е процедурата за изплащане на откраднато МПС и какво време отнема. Интересува ме съвсем общо.
                Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Последното и мен.
                  А тези простотии се правят от името на всички ни.
                  Даника
                  Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

Коментар

За щастие нямам понятие. Със сигурност изчакват две седмици да видят дали няма да се намери. От там - ако приемеш първата им оферта минава относително бързо, но първата оферта никога не се приема понеже е надолу от разумната стойност.

За България съм чувал ужасяващи истории, но си оставам с нагласата че и при мен и в България има професионални крадци от които няма да се оттърва независимо от цк ключета, и случайни, от които и ключ в станиол е достатъчна защита.

Отделно че се радвам на съмнителното преимущество да мога да пусна колата за блокаж и издирване директно от централата в сътрудничество с полицията в случай на кражба (с което се оголвам пред полицията да може да ме намери когато и където си иска по колата, но ако тръгна да бягам от тях със собствената си кола и лелефон вярно трябва да не ме слуша главата), както и да могат да ми я отмъкнат просто ако ми откраднат лелефона и знаят пин кода на програмата с която я паля дистанционно лятото да охлади и зимата да загрее. Дори ще им докладва къде е паркирана

Технологията си е блага работа, проблем е когато се намесят човеците. Старата като я върнах - до оня ден ми седя все още вързана за телефона (два месеца откак я върнах), и ми докладваше къде е, как се чувства, кога и се е включила алармата, и можех да си я паля и отключвам ако искам и Хюндай два месеца мислеха че вече си имам две санта фе дълга база, щото много ми трябват... Наложи се аз да звъня в централата да ми я откачат, зер дилъра забравил.
                    Последно редактирано от Goblin; 05-08-16, 21:46.
                    Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Първоначално публикуван от Goblin Преглед на мнение
                      .... могат да ми я отмъкнат просто ако ми откраднат лелефона и знаят пин кода на програмата с която я паля дистанционно лятото да охлади и зимата да загрее. ..
                      Уверен съм, че това няма да им даде никакво предимство заради допълнителните защити...
                      Джипката е по същия начин, ОБАЧЕ паленето на двигателя няма нищо общо с придвижването на съвременния автомобил..
                      Логиката при джипката е следната: палиш дистанционно - проверява дали е заключена и под аларма (Паркинга на кутията също, но то не можеш и да угасиш колата ако не е на Паркинг). Наличие на ключ не се проверява от имобилайзера, но стартира автомобила...
                      Отключването на автомобила оставя двигателя работещ, но ако сработи алармата или при включена аларма има въздействие върху спирачка, кутия и т.н., гаси двигателя безвъзвратно (и не ти позволява отново да го запалиш дистанционно)...
                      За да тръгнеш след дистанционно палене, трябва при влизането в автомобила да натиснеш старт бутона, при което се проверява наличието на ключа и се действа според резултата - гаси двигателя и блокира всичко, или 'стартира' стандартната функционалност на автомобила.... Все едно тепърва го палиш, с тази разлика, че двигателя просто продължава да работи, но вече с включен имобилайзер, включена скоростна кутия и т.н.
                      Така, че нещата не са толкова 'отворени' при дистанционното палене...
                      Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
                      Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Мой приятел си купи и съответно застрахова кола с keyless go, и сподели че застрахователите са му сложили имобилайзер (който трябва да стои при ключа), който ако не се намира в колата, дори и да я запалят след 30сек. автомобила загасва.
                        M57D30T1
                        W450

Коментар

Само дето не трябва да стои при ключа, щото ако му гепят ключа, ще имат и имобилайзера, идеята на 30 те секунди е ако те свалят на светофара от колата да не изгасне веднага и да те бият за имобилайзера, а да мижеш да избягаш и да ги оставиш с неработеща кола.

Коментар

Варианти за защита - много... Мен ми бяха харесали руските решения на ugona.net . Вярно там малко се презастраховат и с електромеханични ключалки на капака, но то си е заради техните условия..
                            Та същите използват имобилайзери с активни предавателчета работещи на честота, различна от тази на ключа (като предложения от колегата по-горе), с активни тракери, съобщаващи ти за всяко 'изчезване' на връзката с автомобила...
                            С дистанционно управляеми реленца (изглеждат като стандартните релета, но се управляват с цифров сигнал по захранващия кабел) и т.н....
                            Въпроса е колко си съгласен да ти човъркат из автомобила...
                            Ние с една Зафира бяхме яли дървото със стандартната аларма, монтирана 'заводски' от местния представител, пък камо-ли нещо по-сериозно да се пипа...
                            Зафирата (чисто нов автомобил на месец) даваше сериозни грешки - 'изчезваше' педала на газта, двигателя влизаше в авариен режим и само на празен ход, изчезваше усилвателя на волана, изчезваше арматурното табло и т.н...
                            Грешките показваха 'грешка на дросел', или цялостен проблем на ЕКУ-то... Сервиза смени всичките проблемни неща - безуспешно... Накрая разкара едно реленце за прекъсване захранването на горивна помпа...
                            Де го чукаш - де се пука...
                            Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
                            Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Не, че нещо, но решено ли е даден автомобил да бъде откраднат.... Няма сила която да ги спре. Дали на въже ще я дърпат или с пътна помощ... автомобила изчезва.

Sent from my Lenovo P1a42 using Tapatalk
                              EXC TPI 2019

Коментар

Първоначално публикуван от chavetoo Преглед на мнение
                                Не, че нещо, но решено ли е даден автомобил да бъде откраднат.... Няма сила която да ги спре. Дали на въже ще я дърпат или с пътна помощ... автомобила изчезва.

Sent from my Lenovo P1a42 using Tapatalk
                                Така е, но тия автомобили, дето се крадат на "всяка цена" не са масовка, така че за мен е по-добре да затрудня келешчетата до колкото ми е възможно, ега отърва кожата и си опазя кошника.

Sent from my SM-N910C using Tapatalk

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X