Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Как се крадат МПС с keyless go?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Как се крадат МПС с keyless go?

Първоначално публикуван от Борислав Ангелов (fnqkhhhzzz) Преглед на мнение
    Немския клип някой може ли да го преразкаже набързо, какво обясняваше електронния гений ? И не разбрах идеята с фолиото и металната кутия!?
    С две думи някой може да ти клонира ключа като застане близо до теб. То затова е и идеята на филиото и кутията ... блокира комуникацията

Коментар

За какъв ПИН говорите при online пазаруването - обикновено са достатъчни данните, означени на картата. Номер, валидност, собственик и код за сигурност. Който има двустранна снимка на кр. карта, може да пазарува в Нета с нея. Аз също си мисля, че е прекалено елементарно, но така стоят нещата.

Относно паленето през OBD, не отскоро се практикува размяна на пиновете на порта по собствена схема. Естествено, трябва да се изработи преходник към стандартното разположение, който да се поставя при нужда от диагностика. Вероятно и това са преодоляли крадците, но както вече се писа, поне да се намали списъка с обезпечените.

Да уточня: По-горе писах за начин за предотвратяване задействането на картата (ключа) от разстояние.
      Понеже много се "рекламира" точно този начин на отключване. Две устройства, едното в близост до водача, другото - до колата, симулират наличие на ключ в обсега за отваряне и палене.
      Човек се учи докато е прост!

Коментар

... заби ми браузера.
        Последно редактирано от MFr; 01-08-16, 12:07.

Коментар

С две думи някой застава до теб, друг до колата, сигнала от колата се ретраналира до ключа, ключа си мисли, че е до колата и се активира, предава кодовете за отключване разрешение за запалване, човека до колата влиза, пали, а ти гледаш как колата ти си отива. Никой нищо не клонира. По този начи колата се пали само един път, за да се закара на подходящо място, после и се прилага друго лечение.
          Просто и гениално, никакви научни фантастики.

Коментар

Всички тези разсъждения са заради средата (страната), в която живеем. Нормалните хора в нормалните страни се кефят и мислят повече как да си улеснят живота чрез всякакви нововъведения и модерни джаджи, отколкото къде да сложат цк ключе. Едно, че нивата на кражби са минимални и второ, че всеки нормален човек си има застраховка в нормална застрахователна компания и има нормална полиция, която да ти съдейства в случай на кражба. Ако не да ти намери колата поне да ти издаде необходимите документи за нормално време, за да бъдеш компенсиран. Същото като с теорията за най-здравия автомобил, защото нямал електроника, дето да се прецака. Това, че ако се случи в България е трагедия, защото никой не разбира или ремонтът е скъп за нашите разбирания и не означава, че новата технология трябва да се отрича.

Коментар

Така е, но трябва да имаме предвид и даденостите по нашите ширини.
              Да кажем, че тръпката, да не намериш автомобила си, там където си го оставил, и надявайки се да си го паркирал на друго място, но да си забравил, не е от приятните.
              Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Първоначално публикуван от Gadnyara Преглед на мнение
                За какъв ПИН говорите при online пазаруването - обикновено са достатъчни данните, означени на картата. Номер, валидност, собственик и код за сигурност. Който има двустранна снимка на кр. карта, може да пазарува в Нета с нея. Аз също си мисля, че е прекалено елементарно, но така стоят нещата.
                От много време при получаване на нова карта първата работа преди смяна на ПИН кода, ми е да залича с бръснарско ножче три цифреният код на гърба на картата. Винаги съм си мислил, че е огромна простотия и бъг в системата.
                TLC 90 1KZ-TE 2000г.
                "Социализмът приключва тогава, когато чуждите пари свършат!" - Маргарет Тачър

Коментар

Аз искам да ви намекна че keyless go е повече средство за удобство, отколкото против кражба. Така е конструирано, така се и маркетира. Ролята му да предотвратява кражби е второстепенна.

Целият "хак" се състои в това да се предаде сигналът през разстоянието между автомобила и ключа по начин различен от нормалното разпространение на радиовълните. Текущата реализация на технологията разчита че ако радиовръзката изобщо работи значи че си достатъчно близо за да контролираш нещата.

Защитата от подобна атака е проста и може да бъде реализирана вероятно само с обновяване на софтуера (т.е. евтино). Разстоянието може да се контролира по времето за разпространение на радиовълните.

Коментар

Какво е нормалното забавяне при комуникацията м/у предавател и приемник? В повечето случаи връзката става ако разстоянието е по-малко от 1.5м от вратата на автомобила и картата трябва да е вътре, за да се стартира двигателя. Колко ще бъде това забавяне, ако разстоянието не няколко метра?

За БМВ са ми разправяли, че кражбата става след "обучаване" на неистински "безключов ключ" на база бъг и разбит софт на производителя.

В картата ключ на рено са 2 отделни ключа. Единия се захранва с батерия и се грижи за отварянето на автомобила и запазване предпочитанията на потребителя, а другия се захранва с магнитно поле и отговаря само за стартиране на двиготеля.
                    Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Първоначално публикуван от s_s1 Преглед на мнение
                      Какво е нормалното забавяне при комуникацията м/у предавател и приемник?
                      1 наносекунда е 30см. Или 15 ако броиш в двете посоки. Напълно постижима точност за процесорчето в ключа (на това в колата му е даже по-лесно). Само някой да напише редовете код които вършат тая работа.

Коментар

Абе не е толкова лесно - сметни колко гигахерца процесорче му трябват, за да успее да обработи информацията и да 'разбере' дистанцията с достатъчна точност...
                        Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
                        Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Точност не му трябва. Трябва му горна граница от 10м което се решава с 200 мегахерца часовник. Процесори на 200 мегахерца в ключалките мисля че са обичайни вече. Той все едно има да прави асиметрична криптография там вътре. Таймщампинга ще го преживее.

Коментар

Тази система не е толкова стара, има автомобили на 10+ години със свободни ръце. При мен картата не ми излиза от джоба, за да се отключи автомобила има сензори на дръжките и трябва да се задействат. Също така ако не съм вътре в автомобила няма палене и казва, че няма карта. Затова аз си мисля, че се пишат само глупости. Според мен за да накараш картата да отключи автомобила е нужно тя да бъде на метър два от него, след това да може да запали... трябва да е вътре в автомобила. През останалото време когато си далеч от автомобила тя само приема и чака нещо да я накара да излъчва. А мисля така защото съм си оставял картата за през нощта вътре и батерията се скапва за 12 часа да речем. Ако не я забравям кара по година две. Ако тази система беше толкова проста лесена щеше да я няма от доста време. По лесна е защо не се налага да разбиват ключалка за да влиза и пали.

Sent from my Lenovo P1a42 using Tapatalk
                            EXC TPI 2019

Коментар

Кога ще пуснат коли с Energyless или Fuelless системи, че да им се наредим на опашка при дилърите

Като гледам скоро идват Driverless

Коментар

Сигурност и удобство винаги са в противоречие. Като се почне с контрола по летищата, та стигнеш до ролетните решетки на кварталната бакалия, пък ако щете и контрола по пътищата. Просто, трябва да ни дойде белята до главата, за да си дадем сметка кое, какво е. И тук сме се наслушали на разгневени клиенти, които рият срещу големите хипермаркети, задето не ги пускали с раницата на гърба и ги карали да си оставят вехториите в касата и, видиш ли, щом е тъй, няма да им пазаруват в тъпите магазини... ама същите тия, когато пукне бомбичката, ще са първите ревльовци "Ама кааак такааа? Защо не са взети меркиии?..."
                                Системата си е удобство, чипът на входната Ви врата- също, смартфонът с мобилен нет- също и това, засега, е най- важното. Когато сигурността стане по- важна , заплахата по- непосредствена и газената лампа по- сигурна от електрическата крушка, значи сме сбъркали чисто концептуално идеите си за развитие. И за това има достатъчно теми, включително и тук.
                                Прави каквото щеш, ама да стане както трябва.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X