Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Как се крадат МПС с keyless go?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Как се крадат МПС с keyless go?

Имам чувството че се получава объркване на терминологията. Английският термин "clock", освен като часовник измерващ време, в електрониката има и друг смисъл - като опорен генератор.
    Предложението на Ясен не е автомобила и ключа да обсъждат дата и час. Идеята е, когато автомобилът предаде данни към ключа, в момента на предаване да започне да брои за какъв брой цикли на някакъв еталонен генератор ще получи отговор. Натам е лесно - Х цикъла * продължителност Y = общо време Z. А скоростта на радиовълните е известна... Общо взето, това е идеята.
    Е, веднага се виждат няколко потенциални проблема, но учЕните ще им намерят лек...
    Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Така де, дет писах, че съм уморен, кат прочетеш на свежа глава става ясно.
      Съгласен съм с броенето на цикли за измерване на време за отговор.

Sent from my SM-N910C using Tapatalk

Коментар

Струва ми се доста оптимистично това измерване на дистанцията по циклите...
        Ясен хубаво го е казал, обаче не смята, че предаването не е 'наличие/липса' на сигнал, а е цяла поредица код, който трябва да се обработи, предаде от предавателя, получи от приемника, обработи отново / дешифрира, да се генерира и отново шифрира точния отговор, след което да се изпрати отново по обратния път... Което неминуемо би отнело доста време..
        А опростенческо запитване 'я ми върни отговор за да видя на каква дистанция си' би било лесно дешифрируемо и от самия ретранслатор (близката до автомобила част)...
        Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
        Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Първоначално публикуван от slowtraveler Преглед на мнение
          Струва ми се доста оптимистично това измерване на дистанцията по циклите...
          Ясен хубаво го е казал, обаче не смята, че предаването не е 'наличие/липса' на сигнал, а е цяла поредица код, който трябва да се обработи, предаде от предавателя, получи от приемника, обработи отново / дешифрира, да се генерира и отново шифрира точния отговор, след което да се изпрати отново по обратния път... Което неминуемо би отнело доста време..
          А опростенческо запитване 'я ми върни отговор за да видя на каква дистанция си' би било лесно дешифрируемо и от самия ретранслатор (близката до автомобила част)...
          Не виждам проблем за реализацията на подобно решение. В съвременните контролери има куп модули които могат да работят относително самостоятелно, без контролера да ги дундурка непрекъснато. Харесваш някой подходящ броячен модул или както са го кръстили. При начало на събитието му казваш "аре хоп", при край, го спираш и прочиташ стойността му. А за времето за което той е "броил овце", ти можеш да се занимаваш с други дела...

И коментаторите...

Коментар

Коли с каско не се крадът, без значение дали палят с ключ или без... предполагам ако може човек да си купи нова кола все ще я застрахова. Ако случайно я гепят, което е шанс 1 на поне милион, после ти я връщат или плащат. Къде е драмата с кийлес-а? Е ся ако не ви се плаща каско /рекет / темата придобива друг уколн...

Коментар

И с каско крадат и не успяват да ги върнат. Те и застрахователите слагат допълнителни защити, така че каското не е гаранция, освен това какво ще ти платят е божа работа и се почват едни съдилища...

Коментар

Първоначално публикуван от Насока Преглед на мнение
                Коли с каско не се крадът, без значение дали палят с ключ или без... предполагам ако може човек да си купи нова кола все ще я застрахова. Ако случайно я гепят, което е шанс 1 на поне милион, после ти я връщат или плащат. Къде е драмата с кийлес-а? Е ся ако не ви се плаща каско /рекет / темата придобива друг уколн...
                Блажени са верующите и тяхно е царството... и т.н.

И коментаторите...

Коментар

Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
                  Блажени са верующите и тяхно е царството... и т.н.
                  + 100
                  Мой близък от 3 месеца си кара и се вози с пОлицата щото колата /на 2г./ се загуби някъде,
                  чака мисля второ преразглеждане, и май са намерили дребен шрифт да продължи да се вози хартийката и да пие горнобанска ледена.

Коментар

ей затова концепцията "кола за 1 заплата" (независимо колко е заплатата) има много ползи, ама темата е за съвсем друго.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                      ей затова концепцията "кола за 1 заплата" (независимо колко е заплатата) има много ползи, ама темата е за съвсем друго.
                      Подкрепям!!
                      Може и за половин. Зависи от заплатата.

Коментар

Както сте я подкарали, току виж някой предложил в контекста на темата, да се възползваме от слабостите на кейлесите, и да се возим безплатно...

И коментаторите...

Коментар

Първоначално публикуван от Насока Преглед на мнение
                          Това много трудно ли го измисли?
                          А тези простотии се правят от името на всички ни.
                          Даника
                          Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

Коментар

На предишната страница стана дума, как като ключа не е в колата тя продължава да си работи нормално. Това означава ли, че когато си примерно за вестник/закуска/изобщо близо до колата, някой наркоман се качи, няма нищо да го спре да отпраши? Бях гледал Топ Гиър преди време и онея си направих майтап по горния сценарий, ама там колата спря като изгуби сигнал, беше някакъв американски масъл кар.

Коментар

За европейските премиум марки, да означава, че наркомана може да отпраши, но без подходящи познания и апаратура няма да може да я запали нинога повече.

Коментар

Първоначално публикуван от mradulov Преглед на мнение
                                За европейските премиум марки, да означава, че наркомана може да отпраши, но без подходящи познания и апаратура няма да може да я запали нинога повече.

Стига му да я закара там за където е тръгнал.
                                Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X