Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпрос за обратен завой – София, Т. Каблешков към бул. България откъм мол България

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Въпрос за обратен завой – София, Т. Каблешков към бул. България откъм мол Българи

Куздов ,влизаш във философски теми. Правилата се създават за удобство на гражданите. Не на единици безмозъчни с власт, а на гражданите. И когато правилата и законите не удовлетворяват същите граждани ,те ги игнорират. Просто като ряпа. Ама като нямат мозък и ги мързи за елементарни неща ,тука е така ,пишеше някой под профила си.

Коментар

От: Въпрос за обратен завой – София, Т. Каблешков към бул. България откъм мол Българи

Първоначално публикуван от Георги Крумов Преглед на мнение
      .... Правилата се създават за удобство на гражданите. Не на единици безмозъчни с власт, а на гражданите. И когато правилата и законите не удовлетворяват същите граждани ,те ги игнорират. .....
      Е, те това в червеното ми се види, че не е баш така и държавите с най-различни инструменти принуждават тези, които все пак вярват, че правилата са валидни само когато са им удобни, да ги спазват все пак. Къде с глоби, къде с лишаване от свобода. А някои още по-недемократични направо режат глави и бесят....
      П.П. Иди и поживей в някоя държава по на запад от Сърбия. След това спазването на правила и плащането за какви ли не глупости (според теб) в България, ще ти се струва безобидна шегичка. Ако ти кажа колко ми е данъка към общината за 44 кв. апартамент в град с размера на Костинброд, сигурно сън няма да те хване. А пък ако ти кажа колко ми е данъка върху доходите и националната осигуровка сигурно ще избухнеш в ридания, щото надхвърля минималната заплата в БГ и ги плащам всяка седмица. Та ако толкова ти е опротивяла България, иди и виж как се живее на запад. Иди и на изток, да видиш какво е истинска мизерия.
      "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
      Неизвестен мъдрец

Коментар

Разликата е ,че там на зап ад от Калотина правилата са направени именно за да им е удобно и трябва да си пълен идиот за да ги нарушаваш.Пример-ограничение на магистрала 120 км-всички карат с това ограничение ,ВСИЧКИ и са единици шаренките дето тичат наляво надясно ,но бързо ги укротяват. Та удобството е ,че стигаш по бързо и по безопасно с тълпата. В БГ някой карат със 100 ,някой ги застигат със 160 и ето ти конфликтна ситуация.Ама тези със 160 никой ги не гони-те това е разликата. Дано да си ме разбрал. А когато данъците са незначителен процент от приходите ,размерът не е съществен.
        Ето това е пак разликата -примерно в БГ данък сгради е 100 лв на приходи 500 лв -относително голям процент.Както и осигуровките и държавните вземаниЯ -на 100 лв държавата взема повече от 50.
        УРЕДЕНА И ПРАВОВА ДЪРЖАВА ОЗНАЧАВА ПРАВИЛАТА ДА СА ЕДНАКВИ ЗА ВСИЧКИ .

Коментар

УРЕДЕНА И ПРАВОВА ДЪРЖАВА ОЗНАЧАВА ПРАВИЛАТА ДА СА ЕДНАКВИ ЗА ВСИЧКИ .
          Съвсем не значи обаче да са точно такива каквито на тебе ти е кеф.

Коментар

Естествено ,но човек виждайки и разбирайки ,че дадено правило е удобно го приема. А не защо трябва да е лесно ,като може да е трудно. И удобно на чантажията.

Коментар

Правилата се създават за удобство на гражданите.
              В случая с правилата за движение по пътищата правилата се създават на първо място за безопасност на гражданите, а удобството е по-назад в приоритетите!
              יעבור
              «И това ще мине»

Коментар

Първоначално публикуван от Skorpion_BG Преглед на мнение
                .... на първо място за безопасност на гражданите, ...
                А-а, те тия дето разсъждават като Крумов са съученици на шотландския боец и на тЕх нищо не мое да им се случи (докато не им се случи)!
                Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
                Из "Златния телец"

Коментар

Не е съвсем така... При нас заради идиотските правила и идиотите-проектанти и т.н. на доста места 'правилата' са направени съвсем идиотски.
                  Което принуждава голяма част от хората да не ги спазва. А в малкото случаи, в които наистина трябва да се спазват, ти вече така си претръпнал, че ги нарушаваш и тогава, застрашавайки безопасността... Признавам си, че откакто ремонтираха един междуградски път, и сложиха ограничения 40 и 60км/ч в продължение на 20км (заедно с приложени табели за дистанция на действие от рода 'още 790 метра'), не спазвам ограниченията. Също както не спазвам забраната за изпреварване на един от малкото удобни (прав и с добра видимост) участъци за изпреварване по този маршрут, защото отново след ремонта бояджията и конструктора е решил да забрани изпреварването (разрешавайки го на опасно място, където не изпреварвам)..
                  Пак пример на север от Калотина (не на запад - Сърбия не ми я хвалете - и там 'гонката' по магистралата си бе на нашенско ниво въпреки полицейските постове)
                  Излизаш от тунел в който е имало ограничение за скорост и изпреварване... Веднага след излизането имаш отпадане на ограниченията... Ама то имало остър завой без видимост ? - ти му мисли можеш ли да изпреварваш или не, и с каква скорост можеш да вземеш завоя....

И какво - в някои участъци си карах доста под ограниченията, просто защото даден завой не можеш да го вземеш със скоростта на ограничението... Да, нямаше 'хранилки'... Сигурно съвсем не им пука за безопасността....
                  Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
                  Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

В случая с правилата за движение по пътищата правилата се създават на първо място за безопасност на гражданите, а удобството е по-назад в приоритетите!
                    И Овчата пътека на светофарите до СУ- направена е с цел безопасност-на 50 м по надолу има подлез -по безопасно е минаването оттам нали?

Коментар

Първоначално публикуван от коко келеша Преглед на мнение
                      А-а, те тия дето разсъждават като Крумов са съученици на шотландския боец и на тЕх нищо не мое да им се случи (докато не им се случи)!
                      Не съм давал повод за такива изказвания. Това ,че не ми харесва идиотизма на движението в София ,не означава ,че не спазвам правилата- те са затова за да се спазват. А това какво се случва и по пътищата и причините за това са друга тема.

Коментар

Първоначално публикуван от JohnDoe Преглед на мнение
                        Здравейте!

Извинявам се, ако пиша в грешния раздел или ако въпросът ми не съответства на тематиката на форума. Нов съм

Преди няколко дни ме спря КАТ за забранен обратен завой на Тодор Каблешков в посока бул. България веднага след изхода от мол България. За илюстрация,

Аз съм жълтата „стрелка“ в случая.

Въпросът ми е, защо е забранен обратният завой на това място? В правилника виждам следното:

Нито едно от тези изключения обаче не е налице там. Мислех, че не съм видял някой знак, забраняващ ми да направя тази маневра или указващ задължителна посока, но днес се върнах пеша и не видях такъв.

На това място можете да видите много водачи да правят обратен завой.

Можете ли да посочите нарушението, за да знам в какво се състои грешката ми?

Благодаря!
                        Има случаи в които съм се дърлял с КАТ, но тук са прави.
                        Колега е споменал за маркировката, че и островче се вижда, въпреки лошата снимка на Гугльо.
                        Натиснете снимката за да я уголемите

Име:new-2.jpg
Прегледи:1
Размер:90.4 КБ
ID:5680091
                        Ясен: ”в Наречен си лекувам нервите от форумното модериране...”

Коментар

И Овчата пътека на светофарите до СУ- направена е с цел безопасност-на 50 м по надолу има подлез -по безопасно е минаването оттам нали?
                          Аз говорех принципно. Ти пишеш, че по принцип правилата се създават навсякъде за удобство на хората, аз уточних, че с правилата за движение по пътищата не е така, там на първо място не е удобството,а безопасността. Мисля, че ще се съгласиш с това?
                          יעבור
                          «И това ще мине»

Коментар

Ей сега минах от там. Пак се бяха натресли поредните отворковци.

Коментар

Аз говорех принципно. Ти пишеш, че по принцип правилата се създават навсякъде за удобство на хората, аз уточних, че с правилата за движение по пътищата не е така, там на първо място не е удобството,а безопасността. Мисля, че ще се съгласиш с това?
                              За това става дума-ако е за безопасност тази овча пътека трябва да я премахнат,но май на никой не му пука за безопасността.

Коментар

Тва в коя държава?
                                Щото у нас е друго.

И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X