Здравейте!
Извинявам се, ако пиша в грешния раздел или ако въпросът ми не съответства на тематиката на форума. Нов съм
Преди няколко дни ме спря КАТ за забранен обратен завой на Тодор Каблешков в посока бул. България веднага след изхода от мол България. За илюстрация,

Аз съм жълтата „стрелка“ в случая.
Въпросът ми е, защо е забранен обратният завой на това място? В правилника виждам следното:
Нито едно от тези изключения обаче не е налице там. Мислех, че не съм видял някой знак, забраняващ ми да направя тази маневра или указващ задължителна посока, но днес се върнах пеша и не видях такъв.
На това място можете да видите много водачи да правят обратен завой.
Можете ли да посочите нарушението, за да знам в какво се състои грешката ми?
Благодаря!
Извинявам се, ако пиша в грешния раздел или ако въпросът ми не съответства на тематиката на форума. Нов съм

Преди няколко дни ме спря КАТ за забранен обратен завой на Тодор Каблешков в посока бул. България веднага след изхода от мол България. За илюстрация,

Аз съм жълтата „стрелка“ в случая.
Въпросът ми е, защо е забранен обратният завой на това място? В правилника виждам следното:
Чл. 39. Завиването в обратна посока е забранено на пешеходна пътека, железопътен прелез, мост, надлез, в тунел, в подлез, при ограничена видимост или при намалена видимост под 50 метра.
На това място можете да видите много водачи да правят обратен завой.
Можете ли да посочите нарушението, за да знам в какво се състои грешката ми?
Благодаря!
Коментар