Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Нов закон за "Гражданска Отговорност" за коли с чужда регистрация?

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Нов закон за "Гражданска Отговорност" за коли с чужда регистрация?

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
    Айде бе, не означавало. Тоя съюзен договор дали не е задължителен за спазване от всички членове на ЕС?
    Като погледнеш, почти няма еврочлен без глоби по неспазени евронорми, та принципа-принцип, ама реалността съвсем друга. Е за корабната част, ако е и произведена в ЕС, съм направо втрещен, но явно е факт.
    байо, кажи ти моите и аз твоите кривици, па да се поправим и все (за)едно да вървим, ако ще бъдем хора.
    Един луд: на много простите хора всичко им се вижда сложно…
    Суперспам - спама на суперите

Коментар

Съюзния договор си го има, и го спазват... Ама както навсякъде и там е вмъкнат субективния фактор - т.е. се използват правила, които макар и да са против идеята за единна Европа, но не противоречат пряко на договора...
      Идеалистичната идея е възможна когато се изравнят в голяма степен заплатите и данъците...
      В момента тук данъците са що годе ОК, а куцат заплати, а и някои други 'услуги' на държавата. Но нещата са горе-долу в баланс...
      Ако ти скокнат данъците например като в Дания, ще почнем да получаваме по едни 50-70 евро месечно, и ще настане революция...
      Ако при тях спаднат данъците като при нас, пак ще им се разстрои бюджета, който е настроен на високи заплати (включително и на администрациите и услугите)...
      Така, че докато Европа е 'единна', ама с различен социален статус, според мен винаги ще е така - всяка държава сама ще си определя данъчната политика... И това кого за какви данъци да гони...
      Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
      Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Първоначално публикуван от Alexfield Преглед на мнение
        Ок.
        В целия филм пропускаш най-основното:
        Немският гражданин може да си плаща данъците в друга държава. Причината за това може да бъде също много прозаична: Работи, живее и е адреснорегистриран (данъчно задължен) в друга държава.
        Ъхъ. Не само немският. Параграф 3 Точка 13 от гореспоменатия KraftStG. Затова са изключенията. Оти ручаме жабетата все пак?
        And if all others accepted the lie, then the lie passed into history and became truth.

Коментар

Първоначално публикуван от icos Преглед на мнение
          ...Оти ручаме жабетата все пак?
          Ами... малко четем... малко се интересуваме...
          Хората си живеят... и аз искам и смятам
          Русия е бензиностанция, въоръжена с ракети.

Коментар

Първоначално публикуван от MFr Преглед на мнение
            Това не е баш така, защото преди продажба предишния собственик си отписва колата в съответната администрация
            До колкото аз схванах системата е много по опростена . Оставям си колата в някоя авто къща (плац) и сключвам догор за продажбата с нея . В договора уточняваме цената и обикновено с колко пада надолу ако примерно не се продаде за един месец и процента за търговеца . Там хората са доста заети и нямат време да се занимават със странични неща . Когато колата се продаде минава да си вземе парите а може и по банков път. Как я отписва от съответната администрация не знам но това вероятно става след продажбата с копие от кауфентрака или документ от авто търговеца .
            Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
              До колкото аз схванах системата е много по опростена .

Когато колата се продаде минава да си вземе парите а може и по банков път. Как я отписва от съответната администрация не знам но това вероятно става след продажбата с копие от кауфентрака или документ от авто търговеца .

Даже си нямаш идея колко точно е опростена. Изобщо много ми е кеф да слушам митове и легенди на тема реда в Германия.

Отписването на превозно средство в Германия става с волеизявление от собственика пред администрацията , че повече той няма да го ползва. Номера не се връщат, старият собственик е длъжен да ги унищожи саморъчно. Най често се нарязват с ножица за ламарина и се изхвърлят в контейнера за старо желязо.

За да се регистрира кола, новият собственик трябва да притежава единствено големия талон.С големият талон отива в цуласунгщелето (администрацията), записва си я на свое име, вади си номера и си я подкарва. Цялата процедура, заедно с номерата отнема около петнадесет минути. Никакво друго правооснование за притежание освен големият талон не се изисква.

Няма как да не отбележа прословутият "Кауфентраг"
              Въпросният документ всъщност означава договор за продажба. Засега не съм го срещал вярно написан или произнесен у нас. Чувал съм всякакви от смешни по смешни варианти на въпросната дума. Начинът, по който е изписана тук е най често срещаният,но имапоне още десетина варианта. Даже се замислям да обява награда от една бира за вярното и написване.

Въпросният документ е популярен у нас, тъй като в българския КАТ се изисква при първоначална регистрация у нас на автомобил, пристигнал от Германия.
              В Германия въпросният документ не се ползва , затова най често се съставя такъв у нас , за което се плащат десетина кинта на някой "консултант" пред КАТ,който да го направи в вид на немски документ, какъвто си го представят нашите полицаи.

По темата - законно е да се кара лизингова кола, собственост на компания от друга държава. Не е законно да притежаваш кола с чужди номера, различни от държавата в която живееш. Във всички държави има срок, в който си длъжен да си пререгистрираш автомобила след като си се преселил. Лизинговата кола няма как да я пререгистрираш.

Застраховките и ценообразуването им в Германия са необятна тема и няма да я засягам, защото нямам толкова време. На който му е интересно, да пробва да си ценообразува една през мобиле.де да речем.

Коментар

В началото на деветгесетте се пишеше "kaufvertrag" , не ми се вярва да са си променили правописа.
                А бирата отдавна я изпихме.
                Човешкият прогрес е резултат от обмен на информация?Аз поне съм съгласен.

Коментар

Първоначално публикуван от wert Преглед на мнение
                  Даже си нямаш идея колко точно е опростена. Изобщо много ми е кеф да слушам митове и легенди на тема реда в Германия.

Отписването на превозно средство в Германия става с волеизявление от собственика пред администрацията , че повече той няма да го ползва. Номера не се връщат, старият собственик е длъжен да ги унищожи саморъчно. Най често се нарязват с ножица за ламарина и се изхвърлят в контейнера за старо желязо.

За да се регистрира кола, новият собственик трябва да притежава единствено големия талон.С големият талон отива в цуласунгщелето (администрацията), записва си я на свое име, вади си номера и си я подкарва. Цялата процедура, заедно с номерата отнема около петнадесет минути. Никакво друго правооснование за притежание освен големият талон не се изисква.

Няма как да не отбележа прословутият "Кауфентраг"
                  Въпросният документ всъщност означава договор за продажба. Засега не съм го срещал вярно написан или произнесен у нас. Чувал съм всякакви от смешни по смешни варианти на въпросната дума. Начинът, по който е изписана тук е най често срещаният,но имапоне още десетина варианта. Даже се замислям да обява награда от една бира за вярното и написване.

Въпросният документ е популярен у нас, тъй като в българския КАТ се изисква при първоначална регистрация у нас на автомобил, пристигнал от Германия.
                  В Германия въпросният документ не се ползва , затова най често се съставя такъв у нас , за което се плащат десетина кинта на някой "консултант" пред КАТ,който да го направи в вид на немски документ, какъвто си го представят нашите полицаи.

По темата - законно е да се кара лизингова кола, собственост на компания от друга държава. Не е законно да притежаваш кола с чужди номера, различни от държавата в която живееш. Във всички държави има срок, в който си длъжен да си пререгистрираш автомобила след като си се преселил. Лизинговата кола няма как да я пререгистрираш.

Застраховките и ценообразуването им в Германия са необятна тема и няма да я засягам, защото нямам толкова време. На който му е интересно, да пробва да си ценообразува една през мобиле.де да речем.
                  Не разбирам като не знаеш нещо , защо искаш да го обясниш . Даваш грешна информация .
                  Първо за отписването не става както си го казал. Можеш да отпишеш автомобила като ти трябват съответните документи . При продажба се отива с договора и двата талона на МПС , подава се заявление и се връщат номерата за унищожаване . Можеш да си ги вземеш ако искаш но с повредени стикери и отрязани . Не става без номера . Без номера може да го направиш по два начина - единия го спираш от движение и си оставаш собственик . Втория е като извършваш продажба , и предаваш МПС с номерата с които се води регистрирано на теб . Тогава обаче се попълват по 2 вида бланки , за теб и купувача . Едната е че предаваш МПС с точно описани дата и час на новия собственик . В същата е описано и до колко
                  дни новия собственик ще регистрира превозното средство . Тази бележка с договора за продажба, ти служи при нужда да си отпишеш автомобила . По принцип ако купувача спази уговорките , няма нужда да подаваш каквото и да е . Втората бележка е за застрахователя.

За регистрация , пак си в грешка .
                  Можеш да регистрираш МПС , само като притежаваш съответните документи . А те са - Договор за покупко-продажба . Голям , малък талон и задължително валиден преглед или както му казваме тюф . Без тези неща може само да си мечтаеш за регистрация .

Коментар

Пламене, хайде да се обзаложим така

Прати ми по пощата талоните на колите си, аз после ще дойда с номерата да си ги взема. Ако все пак имаш нужда от превоз след това,ще ти купя един употребяван ролер. Толкова по темата за кауффертрага, ако все пак си убеден че е задължителен - чакам талоните.

Естествено, че за прехвърляне трябват и малкия талон,и валиден тюф,и намерение за застраховка, но единствено държането на големия талон удостоверява правото на собственост. Ако колата е купена от фирма, фирмата ще издаде рехнунг, но не и кауффертраг. Между частни лица нито ми се е случвало, нито съм виждал някой да пише договор.

За отписването - при нас ги показваш, и ти драсват една почти символична черта по диагонал върху стикера с знамето на провинцията, и това е. Аз сам си ги режа преди да ги изхвърля, с цел евентуално да не се злоупотреби. При вас може да са по стриктни ида ги режат, но отговорността ако някой използва този номер след като е бил отписан е твоя.
                    Последно редактирано от wert; 28-09-15, 12:46.

Коментар

Не ми говори глупости . По горе казваш че ти трябва само голям талон за регистриране .Това няма да се случи и в мечтите ти само с талона . И освен изброеното в предния ми пост , ти трябва и валидна застраховка а не намерение за такава . И може да пишеш на Български - не рехнунг а фактура . Фактура ще ти издаде фирма продавач , частно лице пише договор . И повярвай ми без тези неща не става .Може и да успееш ако ти дам талона , но ще го направиш с фалшив договор . А за това си има последствия . Малко ми е писнало от псевдо професори .
                      Може да дойдеш с жълти номера . Ако не знаеш , за червени или постоянни колата и правят сверка шаси .

П.П. Понеже си много голям тарикат ,ела да направим експеримент . Броиш определена сума без договор , давам ти талоните и колата . Пък да видим няма ли да си ги взема обратно по законен път. И дори ще пиеш една вода за парите ,защото че си ги дал показва договора дето го нямаш
                      .
                      Последно редактирано от Пламен Атанасов; 28-09-15, 16:51.

Коментар

Първоначално публикуван от wert Преглед на мнение
                        ...Между частни лица нито ми се е случвало, нито съм виждал някой да пише договор.

За отписването - при нас ги показваш, и ти драсват една почти символична черта по диагонал върху стикера с знамето на провинцията, и това е. Аз сам си ги режа преди да ги изхвърля, с цел евентуално да не се злоупотреби. При вас може да са по стриктни ида ги режат, но отговорността ако някой използва този номер след като е бил отписан е твоя.
                        Тук не коментираме кой служител на какво юнашко доверие извършва процедурата, а какво е законовото положение, и то е такова, каквото е описано от Пламен по- горе, каквото се и спазва на повечето места. Смея да предположа, че описаното от теб може да се случва в град Им Арш дер Географие, с преобладаващо арийско население и почти липсващ досег с източноевропейски автоджамбази и вся остальная...

Първоначално публикуван от Пламен Атанасов Преглед на мнение
                        ...Ако не знаеш , за червени или постоянни колата и правят сверка шаси...
                        Това не винаги. В смисъл, зависи от предходния опит на съответния служител с горепосочените . Само относно що е то застраховка и намерение за застраховка мисля, че вие двамата тълкувате по различен начин EVB номера.
                        Последно редактирано от icos; 28-09-15, 17:12.
                        And if all others accepted the lie, then the lie passed into history and became truth.

Коментар

Първоначално публикуван от Пламен Атанасов Преглед на мнение
                          Не ми говори глупости .
                          .
                          Понеже наистина съм много голям тарикат, ще ти покажа нещо. Ето ти ги изискванията за регистрации и отписване. И да, имах предвид,и продължавам да твърдя, че държането на големият талон ти дава право да се разпореждаш с колата. Иначе тук са описани и всички други подразбиращи се документи, като лична карта, бележка за данък и т.н. Но никъде не се споменава по никакъв начин изискаване за договор, а само старите талони.

За съжаление нямам толкова време да ти преведа,но предполагам че ползваш немски.

Наистина е интересно четиво, най отдолу е описано и как се отписва кола само по интернет, без да се налага изобщо да ходиш до цуласунгщелето (как да го преведа това, техният КАТ ,или мястото за регистрации)

И да, за застраховките - EVB си е напълно валидна застраховка, с тази разлика че не си я платил и след това си свободен да си търсиш изгодни варианти.
                          Аз лично така правя.

Надявам се, че съм бил полезен.

http://www.kfz-auskunft.de/info/kfz-zulassung.html

Коментар

Я малко да отклоня огъня
                            Чувал съм , че в Германия , номера на колата е пожизнен на собственика . Тоест номерата не са вързани към автомобила , като си смени колата може да си ползва същите номера.
                            Това истина ли е ?
                            Колкото по-проходима ти е колата ..... от толкова по-голяма дупка ще те ВАДЯТ
                            За добри дела .....БЪДЕТЕ ГОТОВИ !!!!

A1+

Коментар

Първоначално публикуван от ИВАН НЕДОКЛАНОВ Преглед на мнение
                              Я малко да отклоня огъня
                              Чувал съм , че в Германия , номера на колата е пожизнен на собственика . Тоест номерата не са вързани към автомобила , като си смени колата може да си ползва същите номера.
                              Това истина ли е ?

Не точно пожизнен,никой не те задължава да караш цял живот с един номер, но ако искаш има възможност да си го запазиш за следващият автомобил
                              Последно редактирано от Ясен; 29-09-15, 18:07.

Коментар

Да питам и аз -харесвам си един пикап нисан навара който е в Берлин ,ако се кача на самолета и отида до магазина кадето се продава за колко време ще са ми готови документите му за да си тръгна с него за Гърция.А каква гаранция има за това което купувам?
                                Grand Vitra ddis 2008
                                SEAT Althea XL tsi 2010
                                Mitsubishi Canter

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X