Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Нов закон за "Гражданска Отговорност" за коли с чужда регистрация?

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Нов закон за "Гражданска Отговорност" за коли с чужда регистрация?

В Германия ако имаш адресна регистрация , си задължен да караш с немска регистрация. По принцип ги интересува данъка , имал съм коли с Бг регистрации , на които плащам данъка в Германия . Тогава може да караш с Бг номера без проблем . Колата има регистрация ,независимо къде . Така че няма начин , да не се плащат данъци или глоби. Дори застраховките и данъка в Германия са доста по високи ,та не може да се брои за плюс . Просто в Бг трябва чуждите регистрации да плащат данък . Така е навсякъде по Европа .

Коментар

Първоначално публикуван от Alexfield Преглед на мнение
      Аз пък познавам една немска гражданка с люксембургски номера, която не я глобяват. Даже и мен не ме глобяват, като ѝ карам колата
      От известно време(януари 2014-та) насам, данък автомобил се събира от Zollamt. Щастливците се разминават с това:

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:hy.jpg
Прегледи:1
Размер:78.1 КБ
ID:5677730

При липса на късмет(и адвокат) глобите са бая солидни. Та и до нея ще стигнат, нямай грижи
      And if all others accepted the lie, then the lie passed into history and became truth.

Коментар

Плащането в тази ситуация е със задна дата + глоба . При мен гледаха датата на придобиване на Мпс . Минах без глоба защото отидох сам да зачисля колата . Но приятел който се ослушваше , получи писмо по пощата за данъците + глоба . А при другата ми кола , бях спрян на пътя от zollamt . Бях я купил преди месец , извадиха апарата и я зачислиха веднага . Плащането с карта , може и в брой . Най - добре е да си с местна регистрация . Спестява главоболия , и не се набиваш на очи излишно . Откак съм с немски номера , не съм спиран за проверка .

Коментар

Когато немски гражданин живее в Германия, кара немска кола, регистрирана в Германия и там (трябва да) си плаща данъците, е така.
          По-горе в темата вече ви писа Ясен, трябва да свикнем с мисълта, че ЕС вече не е точно "чужбина".
          В този ред на мисли: Данъкът на въпросната кола се плаща, но не и в Германия. Причината е повече от прозаична: Не всички германци живеят и са адресно регистрирани (съответно данъчно задължени) в Германия.

П.П. Трябва да тръгвам да хвана самотлета, а летището е в съседната държава (Германия). Познайте кой ще ме закара и няма да го глобят...
          Русия е бензиностанция, въоръжена с ракети.

Коментар

...
            Тази опция ползват немски граждани, постоянно пребиваващи в чужда държава. Което не е предмет на темата, доколкото тя касае постоянно пребиваващи в държава от ЕУ, които управляват там автомобили с чужда регистрация, били те SHA(Швабиш Хол, а.к.а. хер Д.Шатов)... или други някакви. Позицията на леля Меркел и сие по казуса е: "да, ние сме в Европейския Съюз, ама вие сте в Германия. Докато нашият закон е такъв, какъвто е плащай и не се занасяй ."
            And if all others accepted the lie, then the lie passed into history and became truth.

Коментар

Всичко тръгна от тук:
              П.С. Немски гражданин, спрян с автомобил на чужди номера го отнася директно без заплахи.
              Пиши смислено, а не "ама аз имах друго предвид".
              Между другото съвсем скоро и аз ще вляза в този филм:
              Немска гражданка прехвърля автомобил с люксембургска регистрация (в Люксембург) на българска гражданка. Таксова марка 50€ и 30 мин в общината (няма нотариуси, банки и КАТ). Сега помисли колко нас тук ни правят на маймуни.
              Аз отивам. Ще се връщам да карам офф-роуд в БГ, че там ремонтите са скъпи...

Коментар

Първоначално публикуван от icos Преглед на мнение
                ... Докато нашият закон е такъв, какъвто е плащай и не се занасяй ."
                Поправка: докато не се хване някой да оспори нашия "закон"...

Нема-нема и някой (кореняк-софиянец най-често) ревне за връщане на "жителството" или примерно за репресиране на автомобилите регистрирани в "провинцията" с които се конкурира за паркоместа или друга някаква подобна простотия. Смятам че не е нужно да обяснявам защо отдавна не живеем в общество в което това е възможно и защо няма да се върнем там.

И сега откритие: в ЕС е същото. Споко, и на германците ще им светне. Евентуално по трудния начин. Да се радват че не е като на гърците.
                Ама застраховките били различни - ми те в София и в Перник са различни. Сега какво, жителите на София да не ходят в Русе с кола щото русенските застраховки и данъци са по-високи? Такъв е животът.

Коментар

Немска гражданка прехвърля автомобил с люксембургска регистрация (в Люксембург) на българска гражданка. Таксова марка 50€ и 30 мин в общината (няма нотариуси, банки и КАТ). Сега помисли колко нас тук ни правят на маймуни.
                  .
                  Австрийски гражданин на мен ми прехвърли автомобила си за няма и 5 минути без таксови марки и общини . Кауфентрак се казва договора . Данните на продавача и автомобила моите данни пише се на коляно за няма и 5 минути . Когато там човек си остави колата за продажба на някой плац обикновено пише един кауфентрак с неговите данни а като дойде купувач служител на плаца пише тези на купувача и той си отива с колата без да познава предишния собственик . Няма нотариуси няма водене на благоверната половинка ако автомобила е придобит по време на брака и прочие простотии утрепващи поне един работен ден .
                  Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Тази опция ползват немски граждани, постоянно пребиваващи в чужда държава. Което не е предмет на темата, доколкото тя касае постоянно пребиваващи в държава от ЕУ, които управляват там автомобили с чужда регистрация, били те SHA(Швабиш Хол, а.к.а. хер Д.Шатов)...
                    Не е точно така, защото фирмата е регистрирана на г-жа Е. Никова. И ползвателите на МПС-та далеч не са само немски граждани ...
                    "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
                    Неизвестен мъдрец

Коментар

Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
                      Австрийски гражданин на мен ми прехвърли автомобила си за няма и 5 минути без таксови марки и общини . Кауфентрак се казва договора . Данните на продавача и автомобила моите данни пише се на коляно за няма и 5 минути . Когато там човек си остави колата за продажба на някой плац обикновено пише един кауфентрак с неговите данни а като дойде купувач служител на плаца пише тези на купувача и той си отива с колата без да познава предишния собственик . Няма нотариуси няма водене на благоверната половинка ако автомобила е придобит по време на брака и прочие простотии утрепващи поне един работен ден .
                      Това не е баш така, защото преди продажба предишния собственик си отписва колата в съответната администрация.

Колкото до употребата на кола с чужда регистрация в чужбина, всяка страна си има изискванията. Това, че сме ЕС, все още нищо не означава. Има си местни данъци и застраховки, които се плащат по местоживеене (а и съответно там, където се водиш данъчно регистриран). То иначе излиза, че аз мога да работя в Германия например, обаче да си се водя данъчно регистриран в България, защото са ми по-изгодни данъците. Което, естествено, няма как да стане, независимо дали Бг-Германия, Перник-София или каквото и да е...

Коментар

...Пиши смислено, а не "ама аз имах друго предвид".
                        Между другото съвсем скоро и аз ще вляза в този филм...
                        Ами ето ти го смислено, надявам се и разбираемо:

KraftStG § 1 Steuergegenstand

(1) Der Kraftfahrzeugsteuer unterliegt

2.das Halten von auslаеndischen Fahrzeugen zum Verkehr auf оеffentlichen Strassen, solange die Fahrzeuge sich im Inland befinden. Ausgenommen sind hiervon ausschliesslich fuer den Gueterkraftverkehr bestimmte Kraftfahrzeuge und Fahrzeugkombinationen mit einem verkehrsrechtlich zullaessigen Gesamtgewicht von mindestens 12.000 kg, die nach Artikel 5 der Richtlinie 1999/62/EG des Europaeischen Parlaments und des Rates vom 17. Juni 1999 (ABl. EG Nr. L 187 S. 42) in einem anderen Mitgliedstaat der Europaeischen Gemeinschaft zugelassen sind; dies gilt nicht Fuer Faelle der Nummer 3;

KraftStG § 3 Ausnahmen von der Besteuerung
                        Von der Steuer befreit ist das Halten von
                        13. auslaendischen Personenkraftfahrzeugen und ihren Anhaengern, die zum voruebergehenden Aufenthalt in das Inland gelangen, fuer die Dauer bis zu einem Jahr. Die Steuerbefreiung entfaellt, wenn die Fahrzeuge der entgeltlichen Befoerderung von Personen oder Guetern dienen oder von Personen benutzt werden, die ihren Wohnsitz oder gewoehnlichen Aufenthalt im Inland haben;
                        14. auslaendischen Fahrzeugen, die zur Ausbesserung in das Inland gelangen und fuer die nach den Zollvorschriften ein Ausbesserungsverkehr bewilligt wird;
                        15. auslaendischen Fahrzeugen, solange sie oeffentliche Strassen benutzen, die die einzige oder die gegebene Verbindung zwischen verschiedenen Orten eines anderen Staates bilden und das Inland auf kurzen Strecken durchschneiden;

Ако попадаш в изключенията убуу, ако не попадаш, не чак толкова убуу. Познавам шестима българи и един немец, които са хванати да плащат данък МПС на коли с БГ номера. Единствено немецът отнесе и дебела глоба, щото беше много сигурен, че е прав...
                        Последно редактирано от icos; 28-08-15, 15:55.

Коментар

Първоначално публикуван от MFr Преглед на мнение
                          ... всяка страна си има изискванията. Това, че сме ЕС, все още нищо не означава.
                          Айде бе, не означавало. Тоя съюзен договор дали не е задължителен за спазване от всички членове на ЕС?

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                            Тоя съюзен договор дали не е задължителен за спазване от всички членове на ЕС?
                            Ами не знам, не съм го чел. А и все пак устройството на ЕС е по-различно (все още) от това на ЮС.
                            Но изхождайки от това, че има значение, къде дадено лице е данъчно задължено, за да се определят данъците му, логично е и за колите да е така.
                            Да не говорим, че всяка държава по собствено усмотрение си определя всевъзможни такси за внос на автомобили, които нямат общо или аналог в друга такава от ЕС и никой нищо не им казва...

Коментар

В съюзният договор все още няма единна финансово-данъчна политика. В смисъл условията за всички да са еднакви...
                              И навярно няма и да има...
                              Всяка държава си има свои ограничения. Например в Германия (немско пристанище) можеш да закараш резервна част на чужд кораб до 1000 евро без никакви митнически формалности... Но ако немеца изпрати до българско пристанище за същия кораб същата част, то е задължен да направи митническа декларация, защото тук важат тукашните закони...
                              Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
                              Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

...
                                Ок.
                                В целия филм пропускаш най-основното:
                                Немският гражданин може да си плаща данъците в друга държава. Причината за това може да бъде също много прозаична: Работи, живее и е адреснорегистриран (данъчно задължен) в друга държава.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X