Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Нов закон за "Гражданска Отговорност" за коли с чужда регистрация?

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Нов закон за "Гражданска Отговорност" за коли с чужда регистрация?

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
    По мои впечатления SHA номерата ...
    Какво точно означава тая абревиатура?

Коментар

Първоначално публикуван от Veni1 Преглед на мнение
      Какво точно означава тая абревиатура?
      хабер зи найн.

Просто с тези букви започват.

Коментар

п.п. Schwabisch Hall

Не знам защо точно от това забутано крайче на Германия номерата са най-вървежни в София.

Коментар

То и моя хабер е същия, обаче впечатлението, че тия с SHA в началото на номера са повече от пазарджишките коли в Пловдив, нещо взе да се затвърждава с твоя пост.
          Това транзитна регистрация ли е, или стандартна абревиатура, следваща поредица от еднакви цифри, за които в Бг се плаща...
          Сиреч, мерилка за акъла или дебелината на портфейла на ползващия номера..

Прочее, номерата (табелите) в тая част на ЕС чия собственост са - на тоя, дето си ги плаща, или на държавата, която ги е произвела (като в една държава в ЕС) ?

Коментар

Отзад напред:
            Мисля че в целия ЕС табелите са собственост на администрацията, която ги издава. Не навсякъде се плащат от ползвателя ама то и с личните карти така.

Приличат на редовна регистрация. Поне тия които не са очевидни ментета. Цифрите 999 изглежда да са популярни в София (или аз често се засичам с 2-3 такива коли).

Коментар

п.п. Schwabisch Hall

Не знам защо точно от това забутано крайче на Германия номерата са най-вървежни в София.
              Вероятно за това: http://www.ida.bg/country.php?page=news_show&nid=13553

Освен всичко описано колите се карат известно време в Бг и след това се връщат на хората в Швабиш Хол които ги продават обратно на немския пазар...

Коментар

да де ама това е от 2008 и оттогава акцизът отпадна а те се размножиха последните 2 години.

Коментар

хабер зи найн.

Просто с тези букви започват.
                  Швабиш Хол. Лизинг.
                  И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Мисля че в целия ЕС табелите са собственост на администрацията, която ги издава. Не навсякъде се плащат от ползвателя ама то и с личните карти така.
                    .
                    Това е интересен въпрос.
                    Ако имаш виждане върху него, сподели го, моля те.
                    Ще спестиш доста ровене в нета, но отговора определено е интересен.

Приличат на редовна регистрация. Поне тия които не са очевидни ментета. Цифрите 999 изглежда да са популярни в София (или аз често се засичам с 2-3 такива коли)
                    Ама те не са популярни само в София. То тия девятки - из Филибето тоже не са малко. Освен ако има някакви разлики в цифрите, та да може да се направят тия пермутации..
                    Ама...
                    Пак са с SHA отпред.
                    Тия в Швабия трева ли пасат, или някъде другаде има проблемче?

Сега се поразрових в нета, то Гугъла не е само за обща култура, може би трябва и институции да го четат, ако имат интерес!

Коментар

Първоначално публикуван от Veni1 Преглед на мнение
                      Това е интересен въпрос.
                      Ако имаш виждане върху него, сподели го, моля те.
                      Ще спестиш доста ровене в нета, но отговора определено е интересен.
                      http://www.internations.org/germany-...-germany-15968
                      И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

п.п. Schwabisch Hall

Щото са на един нашенец от него село. Оперативен лизинг. Имаш крава, пиеш млЕко
                        And if all others accepted the lie, then the lie passed into history and became truth.

Коментар

Предполагам че пак застрахователите са изревали. Този път с право защото на запад ГО е доста по скъп продукт и съответно изплащаните обезщетения много по големи . Тук малко или много цената и на този вид продукти е съобразена с възможностите на почти всички български граждани .
                          Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Застрахователите имат лоби, за разлика от нас. Преди време изреваха заради ниски цени от конкуренцията, и държавата се намеси срещу свободния пазар с минимална ставка. После дойде една офшорка и им разказа играта.
                            Хем да сме по европейско, ама хем като по татово - да им осигурят доходи със закон. Тия задължителните работи са най-сладки, за тях де...

Коментар

И аз карам някои коли с SHA и не виждам какъв е проблема. Гражданската е 800 евро и се плаща, също и данъците, каското е в българска компания. Колата е регистрирана на немска фирма и отдадена на лизинг в БГ. Книжката ми е българска. Предполагам сега е по-ясно за повечето как стоят нещата. Общо взето с тези номера караме из цяла Европа и никъде няма проблем.
                              Jeep Wrangler YJ 5.9 МТ 1990/Suzuki Samurai 1.6 MT 1990/Chevrolet M1028 6.2D AT 1984/Jeep Cherokee XJ 4.0 AT 1997/Jeep Grand Cherokee WK 5.7 AT 2005
                              http://www.facebook.com/JeepBG
                              LZ1GGC

Коментар

Първоначално публикуван от gogosi Преглед на мнение
                                И аз карам някои коли с SHA и не виждам какъв е проблема...
                                Проблема е, когато подобни автомобили се застраховат у нас за има-няма 200 лв. Застрахователите са изпищяли явно, затова и темата. Аз пък, като никога досега, в този конкретен случай, съм на едно мнение с тях

...Гражданската е 800 евро и се плаща...
                                Не разбрах само в българска или немска компания ти е гражданската.

...Общо взето с тези номера караме из цяла Европа и никъде няма проблем.
                                Проблем да караш из Европа никой не е казал да има. Аз говорех за пребиваване за повече от 6 месеца някъде, а автомобила ти да е с чужди номера.
                                Seat Leon FR 2017 1.8 TSI
                                Seat Leon 2007 1.9 TDI

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X