Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Защо англичаните карат наопаки

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Защо англичаните карат наопаки

Първоначално публикуван от agogov Преглед на мнение
    Не ми стана съвсем ясно, всичко е симетрично и всички навлизат в кръстовището по един и същ начин и пресичат по един и същ начин лентите.

На кръстовище със светофар най-труден е левия завой и когато си се изнесъл в кръстовището, трябва да пропуснеш идващите от дясно, на които също свети зелено. Това може и да има общо с правилото на дясностоящия.
    Представи си кръстовище от типа даден за пример от колегата Тропчо.Имаш автомобил отляво и отдясно.Ако всички се движат направо дясностоящият на теб ще измине най-малко път и ще ти даде възможност да преминеш и ти безконфликтно.Същото важи и за теб , когато останеш дясно стоящ.
    Що се отнася за ляв завой на светофар-ми или ги пропускаш , или им пресичаш пътя и...
    Човешкият прогрес е резултат от обмен на информация?Аз поне съм съгласен.

Коментар

Иначе казано : Ако влезете едновременно с една и съща скорост в кръстовището ти ще удариш дясностоящия , а не той тебе.

Коментар

Чудесно се получи , че Тропчо онагледи с подходяща схема дискусията, така е много прегледно.
        Искам да призная на kalin09 , че всъщност не успях ясно да отговоря на въпроса му : "... Защо трябва да пропускаш кола идваща от посока ,в която ти е най-трудно да я забележиш."
        jeco47, и аз напълно съгласен с подписа ти!

Коментар

Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
          Като стана дума за кръгово - в коя посока се върти движенето в Англия при кръгово: обратно на часовниковата стрелка като у нас или по часовниковата стрелка ?
          По часовниковата.

Коментар

Първоначално публикуван от piron45 Преглед на мнение
            А какво ще кажеш за американските кръстовища с четири стопа ? Правото да премине пръв е на първо пристигналия. Явно не им пука за конвецията.
            Защо да не им пука? Кръстовището е регулирано със знаци.
            Освен това: Пристигнал първи-минава първи. Пристигнали едновременно-минава дясно стоящия.
            Toyota Land Cruiser BJ70 1985
            Lexus LS430

Коментар

Първоначално публикуван от Тропчо Преглед на мнение
              Мисля си, че при еднакви други условия, виждаш дясностоящия преди лявостоящия. Нещо такова:
              [ATTACH]745821[/ATTACH]
              но това си е моя логика ....
              То в твоята илюстрация няма логика , а геометрия . Ама е учудващо че или си зле с логиката , или с геометрията .
              Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Първоначално публикуван от Vlado_Ts Преглед на мнение
                То в твоята илюстрация няма логика , а геометрия . Ама е учудващо че или си зле с логиката , или с геометрията .
                Абе според мен колегата е искал да каже обратното!
                В Космоса никой няма да чуе писъка ти....

Коментар

Първоначално публикуван от bushiDO Преглед на мнение
                  Абе според мен колегата е искал да каже обратното!
                  Ако е искал - да го е казал Все пак не сме в раздел "Политика" .
                  Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Първоначално публикуван от jeko47 Преглед на мнение
                    Представи си кръстовище от типа даден за пример от колегата Тропчо.Имаш автомобил отляво и отдясно.Ако всички се движат направо дясностоящият на теб ще измине най-малко път и ще ти даде възможност да преминеш и ти безконфликтно.Същото важи и за теб , когато останеш дясно стоящ.
                    Що се отнася за ляв завой на светофар-ми или ги пропускаш , или им пресичаш пътя и...
                    Смисъла на примера със светофара е съвсем друг.

Схемата на колегата Тропчо не е съвсем вярна. Общо взето видимостта е еднаква и без да слагам пасажер в колата.
                    Общо взето е въпрос на принцип, дали ти пазиш/пропускаш колегата от дясно(правилото на дясностоящия) или се пазиш от евентуална заплаха от ляво. Ако приема доводите Ви, че видимостта от ляво е по-малка(а реално не е и математически дори не е) и понеже дясно стоящия пресича първо платното, в което се намирате, а лявостоящия ако е пресякъл вече едното платно се намира в кръстовището, то дефакто той е с предимство. Дано успявам да предам ситуацията правилно .
                    Ако на едно кръстовище едновременно сте спрели 3 автомобила, тогава да, най-бързо би го освободил дясностоящия.
                    Ежедневно ми се налага да НЕ ползвам правилото на дясностоящия на кръстовища без знаци(не регулирани), особено когато лявостоящият ми се движи направо, а аз правя завой. Така си запазвам кола и здравето и не ми се налага да се разправям със защитници на "правилото"на направо движещите се . ПП Такива кръстовища колкото щеш в Кючук Париж, Пловдив например........
                    Това което ни липсва ни кара да мечтаем.

Коментар

Първоначално публикуван от Vlado_Ts Преглед на мнение
                      Би ли пояснил? Геометрично-логичната ми идея е, че наближавайки кръстовището, можеш много по- рано да прецениш идва ли ти някой отдясно. Левият ти се "крие" зад ъгъла на къщата до последно. Не намирам за нужно да пресмятам правоъгълни триъгълници, за да го докажа. В този смисъл, смятам че е по- редно да дадеш предимство на този, когото би видял по- рано, т.е. на "дясноидващия". Именно "дясноидващия", понеже масовият случай е, да преценяваш дали да спреш още в движение, приближавайки кръстовището. Ако всички участници в движението са вече спрели "на ръба" на кръстовището, тази логика губи смисъл. Тогава имаш предостатъчна видимост и наляво, и надясно.
                      Прави каквото щеш, ама да стане както трябва.

Коментар

Първоначално публикуван от agogov Преглед на мнение
                        Смисъла на примера със светофара е съвсем друг.

Схемата на колегата Тропчо не е съвсем вярна. Общо взето видимостта е еднаква и без да слагам пасажер в колата.
                        Общо взето е въпрос на принцип, дали ти пазиш/пропускаш колегата от дясно(правилото на дясностоящия) или се пазиш от евентуална заплаха от ляво. Ако приема доводите Ви, че видимостта от ляво е по-малка(а реално не е и математически дори не е) и понеже дясно стоящия пресича първо платното, в което се намирате, а лявостоящия ако е пресякъл вече едното платно се намира в кръстовището, то дефакто той е с предимство. Дано успявам да предам ситуацията правилно .
                        Ако на едно кръстовище едновременно сте спрели 3 автомобила, тогава да, най-бързо би го освободил дясностоящия.
                        Ежедневно ми се налага да НЕ ползвам правилото на дясностоящия на кръстовища без знаци(не регулирани), особено когато лявостоящият ми се движи направо, а аз правя завой. Така си запазвам кола и здравето и не ми се налага да се разправям със защитници на "правилото"на направо движещите се . ПП Такива кръстовища колкото щеш в Кючук Париж, Пловдив например........
                        Аз не съм коментирал видимостта.За да се създаде правило се изхожда "от равни други условия" и целта на правилото-да се избегне контакт между превозните средства.
                        Аз също много често не се възползвам от предимството си.Ако знаеш кои и какви са участниците в движението в Антверпен...

Коментар

Първоначално публикуван от Тропчо Преглед на мнение
                          Би ли пояснил? Геометрично-логичната ми идея е, че наближавайки кръстовището, можеш много по- рано да прецениш идва ли ти някой отдясно. Левият ти се "крие" зад ъгъла на къщата до последно..
                          Мислех да ти обяснявам , ама няма смисъл . Аз само ще направя една отметка : в движението по пътищата не се срещат единствено мотоциклетисти и леки коли . Хайде и към теб въпрос : ти товарен камион карал ли си ? Или хайде да не е камион : баничарка карал ли си ? А после ще си говорим за видимост - независимо дали при престрояване в съседни ленти , при подход към кръгово и ли към обикновено кръстовище .

Коментар

Тук приключвам, вие дерзайте- успех.
                            Прави каквото щеш, ама да стане както трябва.

Коментар

Рицарите, Папата, копието, щитовете .................. Общо взето пълни глупости - нито сега има рицари, нито тогава е имало автомобили.
                              Това е като ''Закуската изяж сам, обяда подели с приятелите си, а вечерята дай на врага си''. Наскоро питах моя доктор той кво мисли, па той се смее и вика ''това са щуротий от времето на Жана д'Арк. Тогава са били умни като амеби, в целия град е можел да чете и пише само попа, а и в онези времена денят е приключвал на свещи около масата някъде към 19,00 часа, не забравяй, че на долния етаж са живеели прасетата и коня, а човеците отгоре, спяли са заедно брат-сестра под една завивка /олеле!/, къпели са се 3 пъти в годината и са изгаряли на клада онези, които упорито твърдят, че Земята е кръгла. Така, че остави тия глупости и се храни нормално, естествено недей да преяждаш, това вече е лошо.''

Точно англичаните с техните малоумни традиций и закони от 15-ти век, точно те, дето доскоро немаха смесители за топла и студена вода на мивките, с техните хахави мили, инчове, ярдове, футове и други гениални кретенизми, айде точно те да избегват да казват на нормалните хора как да живеят!
                              Ако ще нафтата и без пари да я направят, пак че краднем!
                              Само DIESEL !!!

Мечтата на всеки леопард е да има гащи от курвенска кожа.

Коментар

Съвсем извън темата, но Мишо-шашавите англичани са владели половината свят, въпреки още по-шашавите си мерки(и теглилки).
                                А и сега езикът им е международен, поне в цивилизования свят. Даже царя на света говори на английски...

Та си мисля, че не са толкова зле, щом са се наложили дотолкова...

Другата подобна нация са гърците, ама там е съвсем друга бирата.
                                Има ли желание-има и начин!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X