Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Защо англичаните карат наопаки

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Защо англичаните карат наопаки

Първоначално публикуван от Boris Prodanov Преглед на мнение
    Ако нямат предимство тези, които са в кръговото пред навлизащите, ефективността и смисъла на кръговото много намаляват.
    В Бг наистина всяко кръгово си е окичено със знаци,различно според случая.
    Като стана дума за кръгово - в коя посока се върти движенето в Англия при кръгово: обратно на часовниковата стрелка като у нас или по часовниковата стрелка ?
    В БГ пътната безопасност се решава със знаци 40 км/ч.

Коментар

По часовника.
      DAIHATSU ФЕРОЗА 1.6 16V 0897968887

Коментар

Първоначално публикуван от ANARCHY Преглед на мнение
        Правете си изводите
        Извода е, че ако в Ингланд трЕбеше да ръчкат скорости на Уазка с лЕвата ръка, отдавна да са се отказали от лявото движение(или от шофиране въобще).
        Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

На мен ми е чудно за "дясностоящия" при нас. Защо трябва да пропускаш кола идваща от посока ,в която ти е най-трудно да я забележиш.
          Някой ако обясни с две-три думи на разбираем език ще се радвам.
          Калин Владов,09РСПБЗН

Коментар

Първоначално публикуван от kalin09 Преглед на мнение
            На мен ми е чудно за "дясностоящия" при нас. Защо трябва да пропускаш кола идваща от посока ,в която ти е най-трудно да я забележиш.
            Щото като не я видиш и не я пропуснеш, ще те удари от дясно, и няма да те утрепе.
            Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
              ....Не съм уверен, че такова е правилото в Англия, да каже някой запознат.....
              В Англия правилото е на дясностоящия - и това е по- добре Както би било по-добре ако при дясно движение предимството да е за лявостоящия А от километър си личи , че камион не си карал , иначе сам щеше да си отговориш що тъй .
              Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Според мен би трябвало Ляво стоящия да е с предимство, защото на кръстовище по-близо би ти бил този от ляво и е нормално първо да погледнеш на ляво,както когато пресичаш улица. Освен това по-нормално/асоциативно и за да не се задръсти, с предимство в кръговото е редно да е този, който е навлязъл в него и дефакто ти е отляво. Този от дясно няма какво да го мислиш, при положение, че скоростите ви са равни и към '0'.

ПП Разбира се изобщо не съм по темата, но един диспут за "предимството на 'дясностоящия' би ми бил интересен и ако някой мод реши да делни темата ще е добре
                .
                Това което ни липсва ни кара да мечтаем.

Коментар

Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
                  Изводите са, че англичаните са възпитани хора и нЕма ти кажат, че си "сбъркан и обратен" По този начин навремето са поддържали огромната си империя - съобразяване с чудатостите на подвластните народи.
                  If you see two fish fighting in the sea you must know that the British are behind the fight. ― Mahatma Gandhi

В страните с ляво движение кръговото се върти по часовника.

Коментар

Първоначално публикуван от cecoa1 Преглед на мнение
                    Извода е, че ако в Ингланд трЕбеше да ръчкат скорости на Уазка с лЕвата ръка, отдавна да са се отказали от лявото движение(или от шофиране въобще).
                    Е това беше добро попадение!

Коментар

Първоначално публикуван от Boris Prodanov Преглед на мнение
                      If you see two fish fighting in the sea you must know that the British are behind the fight. ― Mahatma Gandhi

Ма това важи само за английските риби , а не за англичаните
                      Човешкият прогрес е резултат от обмен на информация?Аз поне съм съгласен.

Коментар

Явно на някои места движението се е променило на дясна дирекция, но правилото за дясностоящ е останало от традиционната лява дирекция, което е непрактично. Защото зрението е по контрастно и добро в центъра, в малък ъгъл, а периферното е размито и слабо. Без да рисувам схеми, можеш да си начертаеш кръстовище, в два варианта, с ляво и дясно движение, и да видиш при кое другата кола ти идва по- периферно , или по централно.
                        Но все едно, света не е загинал от такива досадни дреболии, караме си и така и така. Да се кара , и безаварийно, е важното.
                        Както се пееше в една стара песен : " ... God, give us this day our daily bread and gasoline..."
                        Последно редактирано от Boris Prodanov; 11-10-14, 21:05. Причина: допълнение

Коментар

Първоначално публикуван от agogov Преглед на мнение
                          Според мен би трябвало Ляво стоящия да е с предимство, защото на кръстовище по-близо би ти бил този от ляво и е нормално първо да погледнеш на ляво,както когато пресичаш улица. Освен това по-нормално/асоциативно и за да не се задръсти, с предимство в кръговото е редно да е този, който е навлязъл в него и дефакто ти е отляво. Този от дясно няма какво да го мислиш, при положение, че скоростите ви са равни и към '0'.

ПП Разбира се изобщо не съм по темата, но един диспут за "предимството на 'дясностоящия' би ми бил интересен и ако някой мод реши да делни темата ще е добре
                          .
                          Мисля си, че при еднакви други условия, виждаш дясностоящия преди лявостоящия. Нещо такова:
                          Видимост.pdf
                          но това си е моя логика и, ако изобщо е някаква причина, едва ли е единствената.
                          П.П. Гусин Проданов, ако използувате периферното си зрение при даване на предимство, не бих желал да съм Ви нито отдясно, нито отляво, камо ли в колата Ви.
                          Последно редактирано от Тропчо; 11-10-14, 21:05. Причина: П.П.
                          Прави каквото щеш, ама да стане както трябва.

Коментар

[QUOTE=agogov;2605424]Според мен би трябвало Ляво стоящия да е с предимство, защото на кръстовище по-близо би ти бил този от ляво и е нормално първо да погледнеш на ляво,както когато пресичаш улица. Освен това по-нормално/асоциативно и за да не се задръсти, с предимство в кръговото е редно да е този, който е навлязъл в него и дефакто ти е отляво. Този от дясно няма какво да го мислиш, при положение, че скоростите ви са равни и към '0'.

.[/QUOTE

Абсолютно прав , че е добре ,който е вече в кръговото да е с предимство, защото се запушва.
                            "... и е нормално първо да погледнеш на ляво,както когато пресичаш улица..." - това ме подсеща за една случка с Уинстън Чърчил, когото блъснала кола в Ню Йорк, защото мислел точно обратното . Нека си гледаме и в двете посоки, за всеки случай. И аз така в началото в Лондон, гледах на ляво. Добре че ме удари колоездачка, симпатична се оказа после, след удара. Нямаше серозни щети, късмет.
                            Последно редактирано от Boris Prodanov; 11-10-14, 21:27. Причина: допълнение

Коментар

Този път без майтапи.
                              При нерегулирано кръстовище е нормално да се пропусне дясно стоящия.Той навлиза директно в кръстовището , докато ляво стоящият пресича една лента за движение.Което пък му осигурява време за реакция.
                              Човешкият прогрес е резултат от обмен на информация?Аз поне съм съгласен.

Коментар

Първоначално публикуван от jeko47 Преглед на мнение
                                Този път без майтапи.
                                При нерегулирано кръстовище е нормално да се пропусне дясно стоящия.Той навлиза директно в кръстовището , докато ляво стоящият пресича една лента за движение.Което пък му осигурява време за реакция.
                                Не ми стана съвсем ясно, всичко е симетрично и всички навлизат в кръстовището по един и същ начин и пресичат по един и същ начин лентите.

На кръстовище със светофар най-труден е левия завой и когато си се изнесъл в кръстовището, трябва да пропуснеш идващите от дясно, на които също свети зелено. Това може и да има общо с правилото на дясностоящия.
                                Това което ни липсва ни кара да мечтаем.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X