Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Поредните простотии на КАТ.

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • #31
    От: Поредните простотии на КАТ.

    Какво се прехласнахте по тия стикери.
    Номера на колата е стига. Бази данни има за всичко. И за гражданска, и за преглед, и за регистрация на МПС. За винетка също може да се направи с едно движение.

    Просто тре'а се пълнят некои гушки. България ееее.
    Бан-метод с който модераторите налагат на останалите своя начин на мислене.
    Към модераторите-А изтрийте го сега.
    Суратя утрепа и тоя форум. Жалко. Сбогом Приятели. Вальо. О888 557Ч7Ч

    Коментар


    • #32
      От: Поредните простотии на КАТ.

      На задния номер се лепи стикерче с различен цвят за всяка година,колата при платен даньк няма как да я сбьркаш,няма как всичко живо да кара жьлто и зелено стикерче,а ти да си с червено,в движение те спира куката и ти го лепи,спрял да си с летните кьнки като мине пак ще го види.

      Стикерче тьпо,я струва 20 стотинки я не,нищо не се пререгистрира,а при плащане на данька и минаване на вашенски преглед ти го пращат по пощата и лепиш на номера.Е налага се да го нарежеш после с брьснарско ножче за да не ти го краде мангала сьсед ма това не е беда.

      Какви номера,какви скенери,какви 5 лева,регистрационен номер нали има..........
      TOYOTA SEQUOIA ‘11
      W140 S420 '99

      Коментар


      • #33
        От: Поредните простотии на КАТ.

        Това със средната скорост, дето я мерят на "Люлин" го гласяха отдавна.
        А в Италията е факт по техните магистрали от маса време, и мои познати италианци казват , че е най доходоносно за момента.
        Ясен: ”в Наречен си лекувам нервите от форумното модериране...”

        Коментар


        • #34
          От: Поредните простотии на КАТ.

          Първоначално публикуван от Roninn Преглед на мнение
          За щастие милицията не слага знаците,те само ги съгласуват с друга организация
          Доста пъти съм показвал противоположното си мнение! На практика ограниченията се слагат от КАТ, те съгласуват проекта по част "Пътна" за държавните пътища и проектът не минава ако нямаш ограничеение на скотоста!
          Най обичам да ми обясняват как няма да стане!

          Коментар


          • #35
            От: Поредните простотии на КАТ.

            Това колега не е трети номер! Това си е стикер за застраховка на автомобила с номер на П.С. издаван е от застрахователя под тази си форма.
            p.s. В Полша са така от доста години.

            Коментар


            • #36
              От: Поредните простотии на КАТ.

              Това за знаците си е истина !Няма как по първокласната пътна мрежа на места дето няма никакъв риск да се кара с 70-80км/ч да има знаци 40 -60,а на места дето има широки рискови завои да има прекъсната разрешена за изпреварване маркировка!Пътувам повече от доста,та направо по някой път ме хваща,яд, смях и на знаци и на маркировка!За маркировката ,елементарен пример, Симитли-Банско на места изключително подвеждаща и "збръкана"работа по която доста ,млади или неопитни шофьори биха се подвели и то фатално,това е само един пример ,а местата са доста!Ограничение 60 през квартал-махала на пътя, по-надолу ограничение 40 за махала на 100 метра от пътя,отсечка Брезник -Божурище!Няма ли неква актуализация на тия маркировки и знаци незнам,ако карам по знаци до В.Търново например нема да стигна за 5-6 часа!
              Трябваше да почивам вчера! // Мразя сапунени сериали и фейсбук ,не слушам чалга!NO FEAR!

              Коментар


              • #37
                От: Поредните простотии на КАТ.

                Като гледам как някой се гордеят със снимки от камери..... Предлагам на всеки скептик да дойде да пие с мен няколко бири пред нас на вилата на Подбалканския в неделя или последен ден от редица почивни.... След това съм сигурен ( ако оцелее, нищо, че е населено място) , че ще стане фен и на 8 ми номер на тавана и на каските на мотрите ( между другото в последно време мотористите пак изнагляха). Нека не се заблуждаваме - 95 % от водачите у нас са пълни ИДИОТИ. И в името на това болшинство и малкото изрядни и прилежни водачи ще търпим всичко......
                Да ви обяснявам ли как миналия петък на 300 метра от нас при зверска катастрофа и мигаща полицейска кола и конуси и линейки и т.н.... щяха да прегазят полицая, който регулираше движението. Как моторджий колеги на загиналия моторист ( каращ с над 170 ) искаха да пребият водачът на колата в която се беше ударил челно разчленения моторист ( водачът на автомобила пък със 1.7 промила) ...
                Та дали ТЕ са ни виновни или ние водачите сме си ИДИОТИ.....
                Лично на мен ми е неприятно като почне да се "реве" по форумите как сме били полицейска държава. Айде да не се самозаблуждаваме.... Сами виждаме резултатите около нас. Та всеки, който си направи труда да прочете до тук и ме е напсувал няколко пъти на ум - да си сложи ръка на сърцето и да си признае дали спазва ограничението от 50 в населено място като за начало - е сега знаеш от кои си..... от 95 тте или 5 тте процента....
                висете отпуснато

                Коментар


                • #38
                  От: Поредните простотии на КАТ.

                  Лично за себе си ,в населено място карам по учебник,въпреки че изнервям всички зад мене!Време горе-долу се компенсира с някаква постоянна скорост извън населените места,постоянната скорост е много по-ефикастна от газ-спирачки -газ,засичал съм го с други коли по посоката в която се движа и карат по 2 рият начин ,а разликата обикновенно се измерва в минути,освен ако не кара някой расов добитък,но и той стъпва на 4ри точки на пътя, които спрямо кинетиката по завоите са с доста колебливи настроения и расовлъка подлъгва фатално неопитните шофери с купените книжки и скъпите возила,много са ми смешни и жалки като уяздят канафките и слоговете и си викат кво стана,лошото е че и убиват ,тогава посмещището става трагедия!
                  Трябваше да почивам вчера! // Мразя сапунени сериали и фейсбук ,не слушам чалга!NO FEAR!

                  Коментар


                  • #39
                    От: Поредните простотии на КАТ.

                    Много сме далеч от полицейски държава ... първата истинска е на около 900 до 1000км! Там където не ти важи застраховката ако гумите са ти 205/65/16 , а по талон са 215/65/16. Там където като си в няколко нарушения , те таксуват за всички , не което полицая избере. Там където не ги интересува кой е карал колата и защо е карал със 6км/ч над ограничението по магистрала с 3 ленти около града в отчастъка на един тунел. Там където полицая стои скрил се като мида под камък с радара и ти записва номера и с колко си карал ... а глобата я получаваш след месец и половина. Там където анонимен може да те "издаде" на полицията , че си спрял на забранено и да се разделиш със 150€. Там където като се обадиш , че музиката на комшията в 3 блока от твоя ти пречи след 10 вечерта те ще дойдат до 10-15минути.

                    Пак темата хвана в грешна посока. За или против новия стикер е въпроса. Ако не трябва да си лепя гражданска и преглед на отделни стикери съм твърдо ДА!
                    Toyota RAV4 XA2 2.0 D4D 2004г. | Honda XRV 750 Africa Twin RD04 1992 г.
                    Piaggio Vespa PK50S 1983 г. | Puch Maxi N 1982 г.
                    Спортен Клуб Стрелба с Лък - Етър 78 В.Търново

                    Коментар


                    • #40
                      От: Поредните простотии на КАТ.

                      Tony33, истината както винаги е някъде посредата...
                      Аз съм от 95%, но пък не смятам, че съм идиот, защото например не намалявам на ограничението 60км/ч между Плевен и Бяла извън града на място, където НЯКОГА е имало бензиностанция.. И чиито вход/изход от над 10 години са преградени с мантинела/заварена бариера... Или пък ограничението 50 или 40км/ч по булевард-слънце в участък без отклонения, без възможност за пресичане на пешеходци и т.н. (и където допреди няколко години имаше ограничение 80км/ч, ама тъй-като било в чертите на града, решиха да 'опростят' нещата)... И в същото време се опитвам да спазвам едно ограничение 60км/ч във вилна зона извън града, чиито знак обаче е скрит зад дебел бетонен стълб (и се вижда от около 2м, когато вече подминеш стълба), като знака бе забит там при последния ремонт на пътя преди няколко месеца.
                      Навярно колегите имат предвид точно такъв тип 'хранилки'...
                      И лошото е, че когато 'идиотизма' по пътя стане посевместен, на хората започва да става навик да не спазват видимо-идиотските ограничения, но с което увеличават вероятността и да не спазят някое наистина нужно/правилно ограничение..
                      Изпитвам ОГРОМНИ СЪМНЕНИЯ (граничещи с пълна увереност), че доста хора имат интерес от такива ситуации - катаджии (следящи стриктното спазване на закона точно в такъв тип участъци, вместо да следят наистина опасните участъци), производителите на знаците, и тези, от които зависи поставянето на знаците (явно получаващи някой друг процент от производителите) - не мога по друг начин да си обясня натрупаните с камари знаци в един новоремонтиран участък извън Варна - ограничение 60км/ч в близките 690м, или 710м, или 370м (навсякъде - с метрите, в които 'действа' ограничението), като че ли километража ми е с точност 'метър'....

                      А за стикерите - твърдо против... При липса на стикери печелиш няколко предимства - по-добра видимост, по-малко разходи и т.н.
                      Всичко може да се провери и автоматично по номера на автомобила...
                      Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
                      Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

                      Коментар


                      • #41
                        От: Поредните простотии на КАТ.

                        Може би не е виновен КАТ, а високата безработица, електронното правителство и редуцирането на специфичните пазарни ниши. Ако не е така, прави са тези, които твърдят, че се връща някакъв стар министър с влияние. Викали са му ,,митко катаджията".
                        А тези простотии се правят от името на всички ни.
                        Даника
                        Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

                        Коментар


                        • #42
                          От: Поредните простотии на КАТ.

                          Първоначално публикуван от veskov Преглед на мнение
                          Викали са му ,,митко катаджията".
                          Чул те Господ!
                          Lancia Delta HF Integrale Evolucione

                          Коментар


                          • #43
                            От: Поредните простотии на КАТ.

                            Те тука те е разковничето
                            Новата фирма-производител
                            . Понеже в момента номерата се правят на ЗАНИЖЕНА стойност (а са готови две години да работят така), все от някъде трябва да се избие "чивия". Та те така!
                            Животът е това, което се случва, докато ние кроим планове....

                            тел. имаше преди, ама сега е в профила щото ...

                            Коментар


                            • #44
                              От: Поредните простотии на КАТ.

                              В Германия по колко пари са? Там с печалбата, по неефективния метод с ръчна работа пак не е скъпо 5 евро, 7 ли беше...Не е толкова занижена стойността. Виж, ако КАТ искат да се върти търговия - това е друг въпрос. Надценката може да няма граници.

                              Коментар


                              • #45
                                От: Поредните простотии на КАТ.

                                Първоначално публикуван от lodkar Преглед на мнение
                                В Германия по колко пари са? ...
                                Мисля, че трябва да попрочетеш малко повече! Ето ти насока:
                                Най-скъпите табели са в Швейцария, където за двойка знаци се заплащат 55 евро. В Унгария цената варира от 50 до към 70 евро за специални табели, следват Русия (25-35 евро), Румъния (35 евро), Словакия (33 евро), Германия (30 евро), Сърбия (20 евро), Словения (19 евро) и Хърватска (10 евро). Тук посочените цени са само за гола табела. След това се начислява отпечатване на регистрационния номер, изготвяне на документите, закрепване на табела и пластмасова подложка.

                                Прочети цялата статия тук: http://www.cross.bg/tabeli-firmi-reg...#ixzz3EDPAWt3X
                                Това само за начало. Иначе ето и така: https://www.google.bg/webhp?sourceid...ration+plates+
                                Животът е това, което се случва, докато ние кроим планове....

                                тел. имаше преди, ама сега е в профила щото ...

                                Коментар

                                Активност за темата

                                Свий

                                В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                                Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                                Зареждам...
                                X