Обява

Свий
Няма добавени обяви.

- 10 точки....

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: - 10 точки....

Първо, наистина трябва да се каже ясно: за антирадари ли става въпрос, или за детектори на радари! Това е много важен детайл, защото при антирадара имаме налице, чиста проба опит за противодействие на органите на реда, а при радардетектора е точно обратното - съдействие на органите на реда, т. е. два противоположни казуса. При противодейстние на органите и за употреба на алкохол /понеже и този въпрос се засегна/, нека се налагат жестоки санкции, така трябва и така е на "по-добрите места от света".
    И ми е много интересно, кой на пътя ще определя еднозначно, това дето съм си го включил в запалката: антирадар ли е, или радардетектор. Защото не знам дали знаете, но "катаджията" не може да се произнася относно съдържанието на автоаптечката, тъй като не е медицинско лице, значи на него е достатъчно да му се покаже една кутия със съответния надпис. Това е само един пример, такива има много. Та питам аз, "катаджията" оторизиран метролог ли е, или специалист по радиоелектроника и в частност радарна техника?! Въпросът, разбира се е риторичен, следва най-логичното съмнение: дали това не е поредната "хранилка"!!??
    Последно редактирано от davc; 16-10-07, 21:48.
    Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Естествено че е хранилка и нищо повече.
      А иначе работата не е в противодействието на органите и членовете, ами в това че ако излъчваш достатъчно мощно за да забиеш онова желязо, просто ще убиеш някой с пейсмейкър например, който минава покрай тебе. Майната им и на зелените и еко-меките. Шибан диапазон - големи бели.

Коментар

Първоначално публикуван от nikidd Преглед на мнение
        Абе тя и войната по пътищата е гадна, ама като опре до мерки дето ни пречат лично на нас и веднага стават гадни

Не е редно да притежаваш устройство, което те предупреждава за предстояща проверка.

Това си е мое мнение.
        Когато сигнализира детектора, обикновенно намаляваме до разрешената скорост - максимално безопастно.
        Ако на всяко голямо кръстовище има КАТ, ако знаем къде са камерите, ако санкционират за неспиране на зебра, ако всички имаме детектори на радари, вероятно града ще е по-безопасен
        Полицай в храстите е класика но не е решение на проблемите на пътя.
        Само превнцията може да помогне, да спрем хората да предприемат нарушения. Колкото и жестоки санкции да се "прилагат" няма да са достатъчни!
        По-важно е, да не се кара бързо, а не да бъдат взети максимално книжки!
        Нямам антирадар, но мисля, че няма нищо лошо в употребата му.
        само мнение
        поздрави!
        VARADERO SD2

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
          И глушилка за радари да е - това пак не е работа на ЗДП. Има си куп други забрани за безразборно излъчване в кви ли не диапазони, и в микровълновия също.
          КАТ да вземе просто да си гледа работата, вместо да търси под вола теле. Могат да започнат например с измиване на кенефа в КАТ - София, и слагане на дежурни коли по проблемните кръстовища в час пик. А не с интелектуално блудство. Щото пък умрем от любопитство как оня сержант ще познае че срещу играчката му е употребено РЕП. И с какво ще го докаже. А да задържи колата и да я кара на експертиза кой ще му даде право? Нарочният прокурор от съседното храстче? А къде са сертифицираните лаборатории за тая работа?
          "Бе според мене е така" е заключение от органолептично изследване, и целият КАТ може да го използва при проверка на туршия. За друго няма право.
          Не мога да кажа как ще се направят нещата в България, но мога да кажа как са направени в съседна Гърция! Там просто антирадарите и радарните детектори са забранени за употреба с член от ЗДП. Контрола съответно го осъществява техния еквивалент на КАТ, а за целта си имат едни такива микробуси без опознавателни белези, натъпкани до тавана с апаратурки. Та този микробус, обикновенно паркира на някое възвишение до пътя, и от там засича скоростта на преминаващите отдолу автомобили, прави снимки на нарушителите, сканира за забранени устройства, и подава сигнал към автопатрула, намиращ се по-нататъка по пътя, за да спре нарушителя! Не мога да обясня чисто технически как става самото сканиране и засичане, но го правят много успешно (откриват даже и добре скрити под таблото устройства)! А когато автопатрула те спре, ако откажеш доброволно да предадеш забраненото техническо средство, отиваш в участъка, а колата ти отива в сервиз където така или иначе сами си го намират и конфискуват но пък нарушителя освен всичко друго си плаща и за сервиза !
          Та такива ми ти работи стават нейде из Европата, пък ние, щото освен европейска, сме и най по по най ДЕМОКРАТИЧНА държава, седиме и се чудиме - " Ма тия, що ся седят в храстите и нищо не правят?" Пък като вземат нещо да направят въпросните "тия" следва - " Ма тия, па ся, що точно с мен се заяждат? Ония окрадоха държавата, сичката Мара втасала, че ся до мойто превишение на скороста опряха та шъ мъ спират, да съ заяждат!?"
          Та аз съм за такъв закон, и не мисля че приемането му би нарушило по някакъв начин правата ми или пък спокойствието ми! Ще бъде нарушено единствено спокойствието на тези, които разчитат на подобни устройства за да могат да си карат както и където си искат, без да зачитат правила и закони!
          "Do not correct a fool, for he will hate you;
          Correct a wise man, for he will appreciate you."

Коментар

Тъй-тъй. През 86-та забраниха да имаш Гайгеров брояч, и мръсните комунисти бяха недемократични.
            Слушай, в гърция и до ден днешен се лежи в затвора, и убиват за това че си българин.
            Пак питам: На какво основание ми е забранено да се информирам за радиоелектронната обстановка, и за това че ме облъчват с опасно за мене лъчение?
            Това че някъде управляват фашизоиди, не значи че аз трябва да им се възхищавам. И не антирадарите пречат на КАТ да си върши работата, а МВР.

Коментар

Първоначално публикуван от nikidd Преглед на мнение
              Абе тя и войната по пътищата е гадна, ама като опре до мерки дето ни пречат лично на нас и веднага стават гадни

Не е редно да притежаваш устройство, което те предупреждава за предстояща проверка.

Това си е мое мнение.
              А те що не се "афишират", както е по закон а, от 200м.???!!!
              А се правят на храсти, мантинели и бабунки по банкета???!!!!
              Koй е този "демократичен" закон, дето ми отнема правото да се защитавам??? Ами да криминализират святкането с фарове, за предупреждение към колегите!!! Аз съм тоталитатирист, ама някои "демократични" закони превъзхождат и най-тоталитаристичните ми сънища...!!!!
              Последно редактирано от Тони Груев(GAD/dag); 17-10-07, 01:36.

Коментар

quote=Стефан;228348]Тъй-тъй. През 86-та забраниха да имаш Гайгеров брояч, и мръсните комунисти бяха недемократични.
                Ми то през времето на "мръсните комунисти" и да ти разрешеха да имаш Гайгеров брояч, от къде щеше да си го купиш - в "Млад техник" такива работи не продаваха!

Слушай, в гърция и до ден днешен се лежи в затвора, и убиват за това че си българин.
                Това не съм убеден че е вярно, всъщност българите, които познавам, и са лежали в гръцки затвори са били хващани с разни "прахообразни вещества",а след прибирането си в България продължават да си разиграват коня, и българското правосъдие, за разлика от гръцкото, май е безсилно пред тях!
                Пък и да е вярно това дето го казваш, за кого е лошо - за гърците, или за българите? Кешки България да се грижеше за българите така както Гърция се грижи за гърците!

Пак питам: На какво основание ми е забранено да се информирам за радиоелектронната обстановка, и за това че ме облъчват с опасно за мене лъчение?
                А защо си мислиш че държавата е длъжна да обосновава политиката и законите си пред всеки един свой гражданин?
                Ти искаш да имаш Гайгеров брояч, друг иска да има антирадар или радарен детектор, трети иска да си монтира на колата устройство заглушаващо всички радиосигнали в определен радиус, сакън да не го гръмнат с радиоуправляема бомба, четвърти може да поиска ракетна установка да монтира на лозето си та да се бори сам с градушките!!! Ми та това държава ли ще е ако разрешава на всеки да си прави каквото си поиска?! Държавата не може и не е редно да се съобразява с всеки отделен индивид! Но виж индивида пък може да си избере държава по вкус - ей го Шумахер (състезателят от F1), не му хареса данъчната политика на Германия, и си избра друга държава !

И не антирадарите пречат на КАТ да си върши работата, а МВР.
                Много работи не им пречат на КАТ да си вършат работата, но пък за съжаление и нищо не им помага!

Коментар

Първоначално публикуван от GAD Преглед на мнение
                  Ами да криминализират святкането с фарове, за предупреждение към колегите!!!
                  Ми между другото, тая работа вече са я свършили....гърците !
                  Сега понеже вече най-вероятно някой ще изреве - " Ти какво бе гъркоманин с гъркоманите, Гърция та Гърция!", та да си кажа докато е време! Никакъв гъркоман не съм, даже напротив, обаче което си е право, право си е - имат много кривини съседите, но наскоро си ревизираха ЗДП и приеха тия новите работи, и трябва да ви кажа че има положителен резултат (имам наблюдения щото работя по границата)! Даже и някои от най-отявлените нарушители на ЗДП в БГ, които познавам, сега поне в Гърция спазват стриктно ЗДП и не смеят да шукнат (за разлика от преди), след "опарване" естествено! Но пък влезнат ли в БГ - развързват пак конете!

Коментар

Първоначално публикуван от sl.daskalov Преглед на мнение
                    Ми между другото, тая работа вече са я свършили....гърците !
                    Сега понеже вече най-вероятно някой ще изреве - " Ти какво бе гъркоманин с гъркоманите, Гърция та Гърция!", та да си кажа докато е време! Никакъв гъркоман не съм, даже напротив, обаче което си е право, право си е - имат много кривини съседите, но наскоро си ревизираха ЗДП и приеха тия новите работи, и трябва да ви кажа че има положителен резултат (имам наблюдения щото работя по границата)! Даже и някои от най-отявлените нарушители на ЗДП в БГ, които познавам, сега поне в Гърция спазват стриктно ЗДП и не смеят да шукнат (за разлика от преди), след "опарване" естествено! Но пък влезнат ли в БГ - развързват пак конете!
                    Да бе, лепваш се за някой по-бърз грък и ша та хванат за х... (холендера). Да не забравяме, че 80% от гърците, по Беломорието, са "забравили" се българи, все пак. А в твърдите закони лошо нема, ама им требе преводач, щото нищо не разбирам, нито на гръчки, нито на ингилизки, а има едни думички като Хага, Страсбург и т.н., дето им схващат значението много бързо, макар и с моето кофти произношение(руско)!!!

Коментар

Да бе, лепваш се за някой по-бърз грък и ша та хванат за х... (холендера). Да не забравяме, че 80% от гърците, по Беломорието, са "забравили" се българи, все пак. А в твърдите закони лошо нема, ама им требе преводач, щото нищо не разбирам, нито на гръчки, нито на ингилизки, а има едни думички като Хага, Страсбург и т.н., дето им схващат значението много бързо, макар и с моето кофти произношение(руско)!!!
                      Те и бързите гърци понамаляха доста май напоследък!
                      А пък ако сгазиш сериозно лука и преводач намират - много бързо! На един познат му бяха осигурили и преводач че и адвокат даже - за двойно превишаване на скороста в населено място! Едва оттърва решетките - срещу солидна сума разбира се! Още прижълтява като го разказва, а пък в България хич не е от страхливите!

Коментар

от известно време си подреждам мислите да пусна тема "Смешен плач" - свързана е с настоящата и направо тука ще помацам:
                        чудя се от къде тия обществени настроения за все по-строги санкции - и срещу пилите, и срещу превишилите, че и за колан, и за телефон; всеки има мнение доколко значими са тези неща за обществото - и никой, когото аз съм срещнал и питал, не подкрепя тия тъпотии *;
                        та мисля си аз - откъде тоя вятър подухна - гражданско общество - хем няма, хем съставните му не са на тоя акъл; и корена на злото виждам в най-презряната каста - журналистите: те раздухват истерия от всяка по-сериозна катастрофа (обяснимо - труповете продават, чуждото нещастие като цяло продава), те измислиха и популяризираха "войната по пътищата" - само броят убити и гледат как нарастват, а никой не ги отнася към броя на МПС-тата - нищо чудно да намаляват, всякакви идиотски кампании "НЕ карам пил" (преди доста години), "Ако си пил слез, бла бла"; нон-стоп тече промивка на мозъци (Пи Ар) как се затяга режима, колко по-строги трябва да стана наказанията, полу-грамотни екс-офицери се пънат по телевизии, радиа и вестници, как "новите промени" ще смажат главата на чудовището-водач-нарушител ...
                        е, следващият въпрос е защо, мамицата им журналистическа, пеят тез песни - кому и срещу какво правят тия кампании - възможно ли е "катаджиите" дотолкова да са се ояли, такава мафия да са изтъкали, че да си поръчват медиите като политиците и другите бандити ?!? някакви почти неизвестни депутати стават вносители на промени в ЗДП - от чии зор, как така са решили да се размърдат, кое лоби ги настъпва по мазолите, че да им се доработи ?
                        мисля си, че полудявам
                        няма нормален човек, който да подкрепя тези промени, а властта, която уж е проекция - все по-настървено ни скача по главите, при това ползата отива в много тесен кръг хора - дребните тарикати от КАТ - ПП (хвалещи се в София например, че на ден под 200 лв на човек не са изкарвали - е как с тия пари се купуват депутати и журналисти ?!?)
                        * да се аргументирам защо смятам изброеното за тъпотия:
                        1. Много стара мисъл, не помня автора: :"Не строгостта на наказанието спира злодея, а мисълта за неговата неизбежност" - в случая доста абстрактно - ясно е, че тук полицията няма да е като в Швейцария (примерно) дори и след 1000 години; просто колкото по-сурови са санкциите, толкова повече прибират враговете на шофьорите
                        2. Повечето нарушения, санкционирани със ЗДП са на "просто извършване" - т.е. достатъчно е, че си нарушил нормата, не е нужно да е настъпил вредоносен резултат от нарушението - е, това е върховната простотия ! елементарни и общодостъпни са примерите: има хора, не се качват трезви да карат и никога никаква беля не са направили - за кого са те заплаха ? едно и също ли е да караш Жигула и Е500 със 180км/ч - ами почти едно и също е, но не е без значение дали въртиш геврека от 30 години и си познаваш колата или вчера си взел книжка и бъркаш педалите; най-после има хорица, които никога не нарушават ЗДП и създават с неадекватност критични ситуации на пътя - аз с телефон в едната ръка карам несравнимо по-безопасно от дадена шофьорска единица (няма да го избивам на полова или възрастова дискриминация, макар това да са елементарните примери); или пък - с телефон=смърт, с червило и цигара - моооже ....
                        отплеснах се - обобщено - "не" на нарушенията на просто извършване, "да" на сериозните санкции за ПТП - навредиш ли на другите - санкция, не пречиш на другите членове на обществото - прави каквото искаш !
                        един път пиян катастрофираш (без значение промилите!) - примерно година без книжка и глоба според доходите (цяла глава трябва да се отдели за подоходните санкции - в БГ трябва да са процент от стойността на МПС-то), второ ПТП с алкохол - доживот без книжка; алкохол, ПТП, с отнета за същото книжка - затвор;
                        и какъв би бил ефектът - по-спокойни пътища, бедни катаджии, все така гойни съдии, прокурори, следователи/дознатели
                        и още пяна ми избива на устата - може ли ограниченията на скоростта да са като преди 40 години ?!? - колко са се променили автомобилите за това време;
                        защо коланът е задължителен - дълго време се правех на интересен и питах куките е*ането с презерватив от кога ще го правят задължително - накрая спря да ми е смешно - 5 вечери в седмицата ме спират боклуците от охранителна полиция "що" съм без колан - ами почнах да си го закопчавам, но с щипка - да не ми мачка дрехите - все едно го няма; а някога като млад шофьор го слагах съвестно, катастрофирах, коланът си свърши работата, продължих да го слагам - докато се присетиха да тормозят за това- веднага спрях; мой избор е дали ще си пазя живота и как (що не дават и лично оръжие на всеки принудително); ама видите ли, това е в обществен интерес - ако съм без колан, тоя отсреща може да ме убие и ще има повече грижи/разходи, пък с колан ... е общественият интерес да нее да пазим кесията и нервите на тия, дето правят катастрофи с жертви - нали уж обратното ...
                        смърт с кисело зеле !!!
                        P.S.: и аз познавам човек, когото заради радар-детектор едвам извадиха от тамошното "районно" с адвокати - тежка артилерия, какъв е извода - и в Гърция може да си разиграваш коня, ОТНОВО, стига да ти е по джоба.
                        Войната е мир, свободата е робство, невежеството е сила.

Коментар

А те що не се "афишират", както е по закон а, от 200м.???!!!
                          А се правят на храсти, мантинели и бабунки по банкета???!!!!
                          Koй е този "демократичен" закон, дето ми отнема правото да се защитавам??? Ами да криминализират святкането с фарове, за предупреждение към колегите!!! Аз съм тоталитатирист, ама някои "демократични" закони превъзхождат и най-тоталитаристичните ми сънища...!!!!

Първо честит рожден ден Добри Човече и всичко най-добро.

Отнема ти правото да се защитаваш от какво? От контрола по спазването на ЗДП?

Има толкова много за оправяне на положението по пътищата, че не ми се почва, но логиката не трябва да е "като спрат да се крият по храстите, ще спра да ползвам радар" (например).

Това ми напомня за темата за разделното сметосъбиране. Няма значение, че в момента се събират на едно място, важно е ние да започнем да спазваме нашата част (да покажем нашата добра воля), а спазването и от обратната страна ще се наложи да си го отвоюваме постепенно.

И кратък коментар на горния пост от колегата "ivanik1978". Колега, изказването ти, че като са направили колана задължителен си спрял да го слагаш не говори добре за теб. Правилата са за това, за да се спазват. Защото ако днес ти нарушиш правило, защото според теб е тъпо с какви очи утре ще търсиш отговорност на някой друг, който е решил същото? Ами ако тогава те засяга пряко?

Царе сме да оправдаваме нашите действия, когато сме извън закона. Даже приказка си имаме - не вижда гредата в собственото си око, но вижда сламката в това на съседа.

Поздрав

Коментар

Първоначално публикуван от ivanik1978 Преглед на мнение
                            ...хвалещи се в София например, че на ден под 200 лв на човек не са изкарвали....
                            Щото има кой да дава. Това си зависи от нас. Аз не съм давал и няма да дам. Като съм се осрал, ще плащам глоба. Друг е въпроса за какви глупости ме спират.

1. Много стара мисъл, не помня автора: :"Не строгостта на наказанието спира злодея, а мисълта за неговата неизбежност" - в случая доста абстрактно - ясно е, че тук полицията няма да е като в Швейцария (примерно) дори и след 1000 години; просто колкото по-сурови са санкциите, толкова повече прибират враговете на шофьоритe.
                            Тъй де, а това от нас си зависи.

2. Повечето нарушения, санкционирани със ЗДП са на "просто извършване" - т.е. достатъчно е, че си нарушил нормата, не е нужно да е настъпил вредоносен резултат от нарушението - е, това е върховната простотия!
                            И да, и не. За системни сериозни нарушения санкциите трябва да се увеличават, че и до затвор да се стига, ако трябва. Има си закон, и той трябва да се спазва, независимо какво пише вътре. А това дали са глупости или не е отделен въпрос.

елементарни и общодостъпни са примерите: има хора, не се качват трезви да карат и никога никаква беля не са направили - за кого са те заплаха ? едно и също ли е да караш Жигула и Е500 със 180км/ч - ами почти едно и също е, но не е без значение дали въртиш геврека от 30 години и си познаваш колата или вчера си взел книжка и бъркаш педалите; най-после има хорица, които никога не нарушават ЗДП и създават с неадекватност критични ситуации на пътя - аз с телефон в едната ръка карам несравнимо по-безопасно от дадена шофьорска единица (няма да го избивам на полова или възрастова дискриминация, макар това да са елементарните примери); или пък - с телефон=смърт, с червило и цигара - моооже ....
                            1. Алкохола ДОКАЗАНО забавя реакциите, преценката за скорост и т.н., т.е. увеличава риска за ПТП. Друг е въпроса за това на кой какво количество как му влияе. Трябва да има долна граница, трябва да има и диапазон с глоби, трябва да има и диапазон със затвор. Изобщо никой не може да ме убеди че който и да е, какъвто и да е като физикам размери, здраве, натренираност да пие и т.н., с 2 промила алкохол, може да кара безопасно. Друг е въпроса дали да се проверява с дрегер, или по "американския" начин, дето сме го гледали по филмите. Според мен втория е по-правилен, но без да има камера в полицейската кола е неприложим в България.

2. Съвсем не е едно и също дали караш жигула или Е500 със 100км/ч. (тя жигулата 180 не може да вдигне). С едното шанса да се пребиеш (други хора също) е доста по-голям, и това си е заложено технически. Глоби в зависимост от стойността на колата е пълен абсурд и никъде го няма. Глоби в зависимост от щетите и тежестта на нарушението - подкрепям.

3. Дали въртиш геврека от 30 години или по-малко няма никакво значение. Има хора, дето цял живот не можат да се научат да карат, щото просто за тая работа не стават. Да речем в първите 2 години като се вземе книжка, трябва да има някакви ограничения, това го подкрепям. Обаче не можеш да ме убедиш че един 70 годишен шофьор кара по-безопасно от един 20-годишен, при еднакви други условия. Единия нито вижда, нито чува, нито реагира по добре от другия, и това също е заложено "конструктивно" . На мен живота са ми застрашавали на пътя 2 пъти, и все такива "професионалисти", дето карат по цял ден от нам-колко си години. Шофьори на тирове и автобуси правят умопомрачителни нарушения. А за да имаш книжка за това се иска стаж и т.н.

4. За коланите - подкрепям, че трябва да е личен избор за пълнолетните. За децата обаче трябва да са задължителни и коланите и столчетата и т.н., друг е въпроса как е решено това в закона. Аз слагам винаги, и вече ми е навик, така че не ми е проблем. Обаче просто трябва да си е мой избор. А иначе съм виждал последствията, и то при не много силен удар (не от мен, слава богу). Човека беше строшил предното стъкло с главата си, при това доста добре го беше строшил. А катастрофата не беше по негова вина. Е нямаше му нищо сериозно, ама все ми се струва че не е много приятно да строшиш triplex с глава.

5. Аз съм пушач и до преди 2 години пушех и в колата. И това не ми пречеше, ама изобщо. Сега не пуша, заради детето, и защото мочва да мирише гадно (колата е нова), а и установих че така ми е по-приятно да пътувам. Цигара, телефон и червило според мен са несравними неща.
                            - цигарата я палиш, когато си спрял на светофар, или когато си преценил че е безопасно. Докато пушех, това изобщо не ме разсейваше, защото първо сменях скоростите, както си държа цигарата, а и аз по принцип си карам с едната ръка на лоста, и второ, като пушиш не си отклоняваш погледа от пътя (поне аз не го правех).
                            - Телефона ти звънва когато си поиска - първо разсейване. После трябва да го извадиш, ако не си го направил предварително, или поне да погледнеш къде е, за да го вземеш - разсейване втори път. После трябва да видиш кой звъни - разсейване трети път. Да оцелиш копчето за отговор или отказ - разсейване 4 път. Говорейки едната ръка ти е заета и неизползваема, освен ако заемеш хептен неестествена поза, за да го закрепиш между рамото и ухото - разсейване 5-ти път. Докато говориш също се разсейваш, и това не може да се сравни с това да говориш с някой в колата, щото тоя от другата страна на телефона не може да знае каква е обстановката около теб и да преценява дали, кога и как да говори. Да речен че с това се свиква, обаче като добавиш и другите неща, вече става множко.
                            - червила вестници, кафета, кифли и тем подобни - пълна глупост и тотално разконцентриране - трябва да има пълна забрана, еле пък с нашите дупки по пътищата. Знам че някои ще възроптаят за кафетата, ама не могат да ме убедят че ако се залеят няма да се разконцентрират.

Та тъй. Дали мерките са неадекватни - напълно. Дали катаджиите са дебили - 100%. Дали за някои неща не сме си и ние виновни - мисля че да. Аз си водя моята си битка, и катаджия от мен пари не е и няма да получи. Никога и при никакви обстятелства. И ако и другите не даваха, мисля че положението ще е по различно.
                            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                              Щото има кой да дава. Това си зависи от нас. Аз не съм давал и няма да дам. Като съм се осрал, ще плащам глоба. Друг е въпроса за какви глупости ме спират.
                              е, и аз не им давах и накрая останах без книжка, откак си имам втора - плащам като стой, та гледай

Има си закон, и той трябва да се спазва, независимо какво пише вътре. А това дали са глупости или не е отделен въпрос.
                              с това не мога да се съглася - законът е обществена воля, тези закони не отговарят на действителната такава; сляпо подчинение - друг път !

колкото до алкохола, колата, стажа и т.н. - сякаш еднакво оценяваме фактите, но с различни изводи - аз твърдя, че е безумно всички водачи да са под един аршин за каквото и да било - именно затова нарушенията на просто извършване са сбъркана концепция !

4. За коланите - подкрепям, че трябва да е личен избор за пълнолетните. За децата обаче трябва да са задължителни и коланите и столчетата и т.н.,
                              защо ??? тия деца на родителите си ли са или на държавата ??? в Спарта ли сме или Третия райх ?!

- цигарата я палиш, когато си спрял на светофар, или когато си преценил че е безопасно.
                              ами то, ако ти преценяваш кога е безопасно, може и телефона да си вдигнеш, и спътницата да ощипеш ... ама кой ти дава да преценяваш ти ?

- червила вестници, кафета, кифли и тем подобни - пълна глупост и тотално разконцентриране - трябва да има пълна забрана, еле пък с нашите дупки по пътищата. Знам че някои ще възроптаят за кафетата, ама не могат да ме убедят че ако се залеят няма да се разконцентрират.
                              а ако пепелта ти падне в скута, не трепваш ? алгоритъмът ти за вдигане на телефон спокойно може да се напасне към палене на цигара - търсиш кутията, вадиш цигарата, търсиш запалката, палиш .... всичко е строго индивидуално; аз говоря по телефон поне 4 часа на ден - дали съм толкова бавен и разсеян, както го описваш, дали ти палиш цигара, както аз го описвам ?

може би залитам по краен либерализъм, но искам КАТ закрит, зеленчуците безработни и умрели в кофите, отговорността на водачите - само ако причинят щета някому;

другият колега оспорва подоходните санкции - дали 100 лева са еднакво ценни за човек с G55 и с Golf 2 ? само дето в България почти никой не си декларира доходите, така че - според стойността на автомобила: искаш да минаваш тънко - караш каручка
                              Войната е мир, свободата е робство, невежеството е сила.

Коментар

@ivanik1978, разбираемо е, че щом си останал без книжка има за какво да си доста нахъсан, но това, което предлагаш не върши работа в BG - то си е чисто самоуправление и саморегулиране, което пък е по възможностите на психически и законодателно по-зрели нации.Виж темата за германския град, в който са премахнали пътните знаци и си представи тази ситуация у нас - ще разбереш какво имам в предвид.Що се отнася до говоренето по GSM - ми то си има "свободни ръце" - какво толкова го разчепквате - просто и ефикасно средство е.Лошото е, че няма такова за червилото и кафенцето.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X