Обява

Свий
Няма добавени обяви.

- 10 точки....

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: - 10 точки....

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
    5. Аз съм пушач и до преди 2 години пушех и в колата. И това не ми пречеше, ама изобщо. Сега не пуша, заради детето, и защото мочва да мирише гадно (колата е нова), а и установих че така ми е по-приятно да пътувам. Цигара, телефон и червило според мен са несравними неща.
    - цигарата я палиш, когато си спрял на светофар, или когато си преценил че е безопасно. Докато пушех, това изобщо не ме разсейваше, защото първо сменях скоростите, както си държа цигарата, а и аз по принцип си карам с едната ръка на лоста, и второ, като пушиш не си отклоняваш погледа от пътя (поне аз не го правех).
    една комшийка се обърна с чисто новата си лада навремето от криворазбрана гъзария - как се кара кола без цигара в устата/ръката??? решила жената "да запали една" почти пред блока... и изпуснала завоя при скорост 30-40кмч... Добре, че не е имало играещи деца до пътя както обикновено...

А лятно време /като си с къси панталони и отворен прозорец/ като ти падне огънчето в скута - и това ли не е разсейване???
    Да не говорим какво се случва с фаса, като си изпушиш цигарата...

Не знам защо, ама не ми се живее в пепелник
    помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

и като даваме примери, що не дадем за пример Германия??? Там радар детекторите не само не са забранени, а дори обмислят да се вграждат серийно... ОБАЧЕ там на опасни участъци поставят излъчвател, който се засича от детектора и така те предупреждават за опасността!!!
      Да не говорим, че радарите на снимачките са много слаби и когато свирне джаджата, вече няма време да намалиш...

А у нас... Полицаите ВИНАГИ слагат радар на право и широко място, защото на наистина опасните участъци мнозинството шофьори намаляват и за КАТаджиите няма дстатъчно "плячка"...

и най-накрая, как така ще забраняват да се използва нещо, което се продава свободно в магазините и дори го има в брошурите на МЕТРО???
      помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Първоначално публикуван от Тедо /LJ73/ Преглед на мнение
        една комшийка се обърна с чисто новата си лада навремето от криворазбрана гъзария - как се кара кола без цигара в устата/ръката??? решила жената "да запали една" почти пред блока... и изпуснала завоя при скорост 30-40кмч... Добре, че не е имало играещи деца до пътя както обикновено...

А лятно време /като си с къси панталони и отворен прозорец/ като ти падне огънчето в скута - и това ли не е разсейване???
        Да не говорим какво се случва с фаса, като си изпушиш цигарата...

Не знам защо, ама не ми се живее в пепелник
        Вече и аз не пуша в колата, щото мирише гадно, и заради детето. Не защото ми пречи или някога ми е пречело. А за 10 години огънче не ми е падало. Пепел - да, но огънче - не. Но не казвам че е невъзможно. Въпрос на преценка и възможности е кога/дали да палиш, да гасиш фас и т.н.
        Като е изпуснала завоя, значи не си е направила сметката кога да я запали. А това зависи единствено от нея.
        Мисълта ми е че не могат да се сравняват нещата, щото просто са различни. Телефона звъни когато си иска - и това не зависи по никакъв начин от теб. Освен това и с телефона, и с кафето, и с кифлата, и с вестника, ръката дето го държи е заета и неизползваема за друго. С цигарата не е така. Аз например си сменях скорости както си държа цигарата - аиде го направи го това с кафе в ръка, или с вестник.
        Има си и решение на проблема разбира се - автоматични скорости. Обаче аз мразя. Чашки, дето не могат да се изсипят, или поне не наведнъж, ама трябва пък със сламка да са. Обаче колко хора тук имат тези екстри. Колко пият от такива чаши? Аз поне до сега не съм видял нито един. А ме е возил таксиджия, дето докато сменяше скоростите си държеше чашата със зъби. И това ли не е разсейване?
        А четене на вестник/гримиране пък изобщо не мога да оправдая, щото е тотално и отвсякъде разконцентриране.
        Има един куп неща, дето могат да ти отвлекат вниманието, додето караш. Въпроса е да се прецени кои са най-честите, и да се вземат мерки, доколкото е възможно.
        И практиката го доказва всеки ден.
        А когато има решение на даден проблем - хендсфри, чаши с капачка и т.н., ако искаш да говориш, да пиеш кафе - еми ползвай ги. Намери ми начин за по-безопасно пушене в колата, което да е достатъчно практично, и съм с две ръце за.
        А иначе:
        - Говоренето без хендсфри разсейва повече от цигара.
        - Пиенето на кафе разсейва повече от цигара, особено в обикновена чашка.
        - Яденето - ми зависи какво ядеш, но според мен не е удачно и не съм се чувствал комфортно, пробвал съм. Има си и куп места за тая работа. А и лесно може да си докараш язва и разни други гадости - също доказано.
        - Четене на вестник/гримиране и тем-подобни въобще не искам да коментирам.

И не съдя само по себе си, а го наблюдавам всеки ден. Най-вече с телефоните.
        Аз хендсфри нямам (така де, имам, ама си отлежава в къщи) щото говоря малко и да ми звъннат в колата се случва 1-2 пъти в месеца, ако изобщо се случи. Ако говорех често щях да го ползвам, щото просто е по-удобно.

Забраната на антирадарите до някъде я оправдавам. Забраната на радар-детекторите - не. Но и двете не решават никакви проблеми. Бедата не е в тях. Бедата е другаде. Аз нужда от такова чудо не съм почувствал, и за това не съм си купил. Всеки си преценява за себе си. За мен разлика от 10 минути на 100 км път не е от значение, а според мен понякога точно толкова е разликата между нормално и откачено каране.
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Добре де а кой измисли, че говоренето с handsfree е по-безопасно?Аз все си мисля, че опасноста идва от воденето на самия разговор, а не от това че държиш телефона.
          Което от своя страна води до това че когато някой говори без HF ти виждаш че той се разсейва и имаш едно на ум.
          M.P.

Коментар

Не, виж, глушилките са наистина опасно нещо. За да вършат ква да е работа трябва да са много мощни, а ще се учудиш колко хора ходят по улицата с пейсмейкъри. Вече е масово устройство, само в София слагат десетки всеки ден. Сега се появяват и разни нови протези. Слухови, зрителни. Нали ако някой утрепе баща ми с такова, няма да имам какво да правя освен да го застрелям.
            Забраната на детекторите обаче е безумие. И ми е любопитно как гърците ще забранят германските автомобили)) Изглежда всички балкански парламенти мислят с това, на което седят. Толкова повече, че радарите са основната перспективна технология за превенция на верижните катастрофи. Лазерите имат много ограничения.

Коментар

Първоначално публикуван от Chico Преглед на мнение
              Добре де а кой измисли, че говоренето с handsfree е по-безопасно?Аз все си мисля, че опасноста идва от воденето на самия разговор, а не от това че държиш телефона.
              Което от своя страна води до това че когато някой говори без HF ти виждаш че той се разсейва и имаш едно на ум.
              Говоренето с хендсфри е точно толкова опасно, колкото и разговор с човек в колата. И пилотоите във формула 1 говорят с "хендсфри". И пилотите на изтребители също (btw. баща ми беше такъв).
              А и няма как да забраниш говоренето в колата изобщо.

Сега за радар-детекторите: Положението в Гърция, до колкото знам от приятели, е съвсем друго. Има и камери, и стационарни радари, дето се и снимат, и глобите са високи, особено за алкохол. И е много трудно да "бутнеш", и никой не се крие по храстите. Просто е ясно, че рано или късно ще те хванат, че и ще те окаушат ако се наложи. Че и колата ще ти конфискуват.
              И затова дисциплината е на много по-високо ниво. Това са адекватни мерки, и те дават съответния резултат.
              И при това положение радар-детектор не виждам каква работа ще ти свърши.
              Тоест забраната е още по-безсмислена.
              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Ами, проста. Особено ако смачкаш номера така, че вертикалните чертички на буквите да не са прави ...
                Хубаво де, успокоихте ме. На война - като на война. Вече няма да чувствам морални ограничения да лъжа КАТ. Аз си мислех че човек трябва да се държи прилично и да е честен щото така е морално. Ама щом ще си извиваме ръцете ...
                Преди време някой се интересуваше от механизмите на партизанската война.
                Хе.

Коментар

Наказанието се отнася само за смущаващите устройства. Логиката е, че се осуетява проверка. От друга страна това е "чадър" и за намиращите се наблизо други нарушители, така че тълкуването може да бъде доста по-крайно: Възпрепятстване работата на контролен орган. Не звучи много добре, нали? Личното ми мнение е, че трябва да се забранят и детекторите. Може ли някой да ми даде разумно обяснение за какво си го слага в колата, ако няма намерение да нарушава закона?

По отношение на различните подходи в Германия и Гърция, не забравяйте, че макар и в съюз това са СУВЕРЕННИ държави! Подходът за решаване на даден проблем може да бъде различен, това е въпрос на виждането на управляващите, съобразен с обективните обстоятелства.

Уж сме за ред, а пък като трябва да го спазваме, сякаш само мисълта за съществуване на някакво ограничение вече ни нервира и веднага започваме да мислим как бихме го заобиколили.

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
                  Добре, ама аз пак не разбрах на какво основание ще ми е забранено да знам какво се случва наоколо ми. Нито като в гръцкия случай, как така чрез измама ще имат право да получават от мене информация.
                  Основанието е съответната точка в закона. Обяснението се получава обикновено писмен вид в отдел "Административно-наказателна отговорност" на Пътна полиция, ако не е имало задкулисно споразумение между някой корумпиран "лош" полицай и шофьора-жертва(съучастник, даващ подкуп).
                  А пък за постоянното получаване на информация... извини ме, но с "пелингатор" на покрива ли караш? Или може би имаш микробиологична, и химическа лабораторийка в багажника, че да се "информираш" колко те заразяват и тровят?

Първоначално публикуван от nikidd Преглед на мнение
                  Абе тя и войната по пътищата е гадна, ама като опре до мерки дето ни пречат лично на нас и веднага стават гадни

Не е редно да притежаваш устройство, което те предупреждава за предстояща проверка.

Това си е мое мнение.
                  ++1
                  Уж сме за ред, а пък като трябва да го спазваме, сякаш само мисълта за съществуване на някакво ограничение вече ни нервира и веднага започваме да мислим как бихме го заобиколили.

Първоначално публикуван от Zaarin Преглед на мнение
                  А вижте това:

С 10 точки ще бъдат санкционирани и всички водачи, които карат с алкохол в кръвта от 0,5 до 1,2 промила. Според сега действащия закон шофьорите се наказват с глоба и отнемане на книжка. При повторно шофиране в пияно състояние нарушителят ще бъде наказван с отнемане на 13 точки от талона.

И тъй като могат да се възстановяват по 13 точки годишно... значи всеки има право на по едно хващане подпийнал на година!!!
                  Ей това пък никак не го разбирам! Все едно, че казват "пийте и карайте"! Според мен такова нещо може да предложи само човек, който непрекъснато кара пил. Като вземем предвид, че един човек не може да приеме закон, значи болшинството от хората в парламента правят така! Тук би било удачно да се пусне подобна анкета: Как мислите, че ще се отрази тази поправка на безопасността на движението? а) ще намалеят катастрофите с пияни щофьори б) ще се увеличат катастрофите с пияни шофьори в) ще се намалят катастрофите с пияни шофьори и броят на загиналите в) ще се увеличат катастрофите с пияни шофьори и броят на загиналите.
                  Последно редактирано от Еmil; 19-10-07, 02:00.

Коментар

Антените не са на покрива, радиопрозрачен съм. Така че от радарите не ми пука особено, освен ако не ги сгазя. Скъпи са. И всичко останало не е в багажника, понеже нямам. За тая работа си има кабина.
                    Но продължавам да не разбирам какво ви кефи в ... Хм. Не знам дали ми се говори. Ваша си работа. Вазелинът е без рецепта.
                    Значи ако ида в Гърция, по мене трябва да изкарат батарея. Понеже съм стелт.
                    Аман от идиоти.

Коментар

Емиле, тук не обсъждаме дали трябва да се нарушава закона или не.
                      Тук обсъждаме че се правят необосновани с нищо и тотално некомпетентни промени. И това се прави с користна цел. С цел да лапат повече.

Въпроса е да се взимат адекватни мерки, а се прави точно обратното.

За радар-детектора - еми докато се крият по храстчета и спират за глупости, а в същото време истинските нарушители, тия, заради които се причиняват щети и загиват хора, си карат най-безпрепятствено и безцеремонно както си искат, еми имам пълното морално право да се боря са каквито средства намеря за добре, за да не могат да се възползват от мен.

Това че закона противоречи на морала е проблем на закона, а не на морала. И трябва да се промени. Иначе просто няма да се спазва.
                      А това че съответните държавни органи са доказали че нямат никакъв морал, смятам че не е нужно да се коментира.

И точно тия, дето ме проверяват, правят най-големите нарушения, щото са се самозабравили и няма кой да ги глоби. А мойто мнение е че за тях наказанията при нарушение трябва да са поне тройни. И да е разрешено да ги снимаме какви ги вършат, и това да важи в съда. Като нямат пари за камери - еми аз имам, а и много други хора, дето им е писнало от тъпанари тутакси ще се оборудват, вЕрвай ми. Пък и вече са достатъчно евтини.

Това е начина да се върви напред - двустранен контрол, както и при всеки нормален договор. А в случая ние им плащаме заплатите, за да има ред и сигурност на пътя (и не само), и да се взимат съответните мерки за това. А когато някоя от страните по договора не си изпълнява задълженията, или ги изпълнява некачествено, или плаща неустойки, или договора се разтрогва, или и двете. В случая договора не може да се разтрогне, демек трябва да плащат неустойки. А какви да са те? Еми като симам нЕкой тъпоумен "убавец" как си върши работата, и че е абсолютно неадекватен, и че прави по-големи нарушения от мен - или си плаща неустойката, или изхвърча от работа, а най-добре и двете.

Простичко, нали? Айде кажи защо не го правят? Аз ще ти кажа - не им се оказва достатъчно натиск от обществото. Защото обществото не е достатъчно узряло за тия неща, или не му е писнало достатъчно. А вярвай ми че ако се стигне до второто, нещата се решават светкавично бързо.

На мен забраната на радар-детекторите не ми пречи, щото нямам и не изпитвам нужда да имам. Но не е правилно. Още повече че има радари, при които не действа, щото не работят постоянно, и когато изпищи вече е късно.
                      Айде кажи ми какъв е смисъла да се покрият в храстчетата на място, с по 3 платна в двете посоки, разделени с островче и мантинела, да сложат на същото място ограничение от 50км/ч и да глобяват за глупости. При положение че нито има нароварено движение, нито бъка от пешеходци.
                      Ей с това трябва да се борим. И понече не сме узрели като общество, всеки се бори както намери за добре. Аз мойта "битка" си я водя, стремя се да си знам правата, и когато не са прави става много интересно, щото са пословично тъпи. Лошото е че се ядосвам, независимо че са станали смешни, но това е въпрос на характер.

Задължителното слагане на колани също е тотално неправилно, защото като пълнолетен човек съм в състояние да преценя кое е добре за собствената ми сигурност и кое не е. Още повече че това касае единствено и само собствената ми сигурност и нищо друго. За децата - по-горе съм го казал вече.
                      Като препоръка - подкрепям. Като задължение - не. А колан нося постоянно, защото вече ми е навик.
                      Последно редактирано от sparkybg; 19-10-07, 10:42.

Коментар

+1.

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                          ...това касае единствено и само собствената ми сигурност и нищо друго...
                          Не си прав! Ако ти се случи нещо, държавата губи очаквани "дивиденти". Отделно, разходва средства за лечение... Не на последно мЕсто - длъжна е да се грижи за живота и здравето на поданиците си...
                          И малко отклонение - няма ли възможност да синтезираш постовете си. Чета ги с интерес, но признавам, затормозяващо е
                          Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

Държавата НЕ плаща лекуването на никого. А на Здравната каса ТОЙ си е платил.
                            Тогава държавата да въведе глоби за тия които умират. И да изпраща нарочен сертифициран човек да ми реже сирене, за да не се осакатя с ножа.
                            А ако пострадам от колана? И да вземе да забрани мобифоните, защото на някой може да му се откачи слушалката и да катастрофира.
                            Това вашто се казва Стокхолмски синдром. Не разбирам обаче защо е чак толкова натрапчив. Поговорете с психолог.

Коментар

Пак обърна нещата...
                              Но разкажи за синдрома - любопитно!
                              Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

Първоначално публикуван от bojitch Преглед на мнение
                                Не си прав! Ако ти се случи нещо, държавата губи очаквани "дивиденти". Отделно, разходва средства за лечение... Не на последно мЕсто - длъжна е да се грижи за живота и здравето на поданиците си...
                                И малко отклонение - няма ли възможност да синтезираш постовете си. Чета ги с интерес, но признавам, затормозяващо е
                                За дивидентите си прав по принцип. Ама тогава защо на всяка крачка ми се пречи по всевъзможен начин, къде нарочно, къде от простотия, да си върша работата. Днеска загубих половин ден в КАТ. А можеше вместо това да свърша за 5 минути, а през останалото време да им докарвам дивиденти. Е баш-те-тоя момент нещо ми се губи.

Средства за лечение съм им дал толкова, че да има и за внуците ми, дето се вика.

За постовете - то и аз като си ги видя в окончателен вид понякога се стряскам. Ама като ме настъпи някоя тема по мазола и нямам спирка. Тоя целия обем мога и с други неща да го попълня, ама ще ме изгонят много бързо . Пък и ще ме хване срам после.

...то съм си срамежлив по природа... ...ама хората викат че не ми личи... Знам ли?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X