Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Предупреждавате ли за КАТаджии на пътя?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Предупреждавате ли за КАТаджии на пътя?

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
    ...Само с това ли "тези 1000" заслужават нашето внимание-защото ние ще им вършим работата, или защото са били живи хора, които вече ги няма, и самият факт е толкова гаден... Не искам да се заяждам, но това звучи цинично. Мисля, че почти всички ще са съгласни да вършат работата на някой друг, че и на двама, но тези хора да са живи.
    Не съм ли прав?
    Всеки е прав за себе си. Ето ти моята гледна точка:

Голяма част от жертвите-шофьори сами са си виновни. Т.е. пострадали са, защото пренебрегват както правилата, така и здравия разум. За пешеходците за момент ще пропусна - там е по-сложно. Да, гадно е, че тези хора ги няма, но тяхната обществена ценност е ниска поради споменатите по-горе причини. Да, те са важни за близките си, но за мен са статистика. Не са ми близки, нито съм държавник, за да скърбя за тях.

Сега си престави дилемата: да имаш ресурс да отгледаш още едно свое дете, или този ресурс (с характерния за обществените дейности КПД) да отива за отглеждането на детето на идиота, карал с 200 по цариградско шосе? Така поставена, задачата не е цинична, а Дарвин направо се върти в гроба.

Разбира се, това е грубо опростяване. Мисълта ми е, че "цинично" е въпрос на ценностна система. Моята просто е такава, че горното разсъждение не е цинично, а само неточно. Може да се уточни, но е дълга тема.

Коментар

Аз присветвам само, когато катаджиите са на т.нар. "хранилки". Иначе когато са на места с повишена концентрация на ПТП или места където масово се нарушава закона и това води до опасност на пътя не присветвам. На малоумници, дето летят с 200 не присветвам, дори и катаджиите да са на "хранилка". Нека си платят за глупостта( макар и малко)!
      Газ69- създаден във времена, в които мъжете не са си бръснели краката.

Коментар

И аз, като повечето тук, предупреждавам само когато фатмаците са излезли да изкарат некой лев. На другите места си има знаци. Много често пътувам по маршута Варна - Враца през Бяла и Плевен. Там полицаите стоят на 2-3 места винаги и на 2-3 места правят засади. Преди 5 години когато още карах, като състезател ме хванаха не от засада а уж на натоварено кръстовище ( то по този път кьорава кола не минава ама айде) - ограничение 60 аз с 160 взеха ми две сини и си заминах. Ако се бяха скрили обаче измежду дърветата да видят кой кара с над 90 нямаше и да им спра. Защото не патрулират а заработват. Освен това много хора не знаят правилникa и се оставят полицая да ги накара да спрат, да пресекат пътя и да идат при него - НЕ СА ПОЗНАЛИ.
        Не е луд, който яде баницата.... Кучето си лае, кервана си върви... ДОКОГА?
        Форд Фокус 1,4 1999 г., Крайслер Гранд Вояджър, Corvette C5
        ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
        X