Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Предупреждавате ли за КАТаджии на пътя?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Предупреждавате ли за КАТаджии на пътя?

Първоначално публикуван от davc Преглед на мнение
    Рушвети и актове постфактум имат ефекта на качулка след дъжд. "Половин километър забавяне след присвяткане" /или каквото и да е друго предотвратяване на нарушение/ може да спести голяма беля, при която всякакви пари са безпредметни.
    След като присъствието на контролни органи по пътя е незабележимо /случайно, или нарочно/, ние сме длъжни да направим всичко възможно за осмисляне на съществуването и реализиране на функцията им!
    Не схващам логиката... Значи според теб е безопастно, ако кара по подбалканския от Сливен до София със средна скорост 150 км/ч, ако на 3 места(и то обикновено най-безопасните) в продължение на половин километър е забавил до 90 заради наличието на патрулка, за която са му присветнали?!

Съжалявам, но мисля, че е по-добре да му треснат три акта или в краен случай приберат една солидна сума, та следващия път да се замисли дали да кара със 150 по почти целия подбалканския...
    Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Логиката е елементарна и няма място за разсъждения. Между другото не става въпрос за това: какво ние си мислим, като правилно, или не. Това е залегнало във всякакви правилници за носене на службата от страна на униформените служители в КАТ.
      Дежурни патрули на въпросната служба трябва да контролират възлови участъци от пътната мрежа, като при това един основните прийоми на функционирането им е респектирането, чрез приъствие. На когото не му "пука" за пари, живот /свой, или чужд/ и пр. последствия, на него няма да му "пука", така или иначе. За останалите присъствието на КАТ, означава: ВНИМАНИЕ ОПАСНОСТ /на последно място, от глоба/, след като полицаите не желаят по една, или друга причина да вършат работата си както трябва, то ние сме длъжни да направим каквото можем.
      Примерно да присвяткаме!!!
      Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Като става въпрос за примери, мога да давам такива добезкрай!
        Булевард "Евлоги Георгиев" и бул. "Черни Връх" - кръстовището до НДК, след 22часа, светофара мига с жълта светлина, две коли се чукнали "символично", но седят и чакат КАТ заради протокола за пред застрахователите, колкото и да няма движение по това време, се е образувало сериозно задръстване, едвам преминавам, продължавам. Петдесет метра по-надолу има пешеходен сфетофар, който кой знае защо най-чинно си работи в нормален режим, по това време на денонощието там "няма кого да напсуваш", но аз си изчаквам съответния сигнал на сфетофара и продължавам. На метри след сфетофара /виждат се само когато вече минаваш покрай тях/ седят КАТ, скрити зад оскъдния храсталак по начин, по който е възможно само след много изчисления и дълги тренировки, при това бордюра е близо 40сантиметра. Спирам като съвестен гражданин и им казвам за произшествието. Следват ругатни, които е трудно да се чуят в друг случай /а аз съм със семейството и детето си/ и категоричен отказ да отидат на мястото: "Ще чакат, докато ние решим" е крайният отговор!!!
        Карам по бул. "България" спира ме полицай и ме отвежда в кабинката /тези, къщичките на "баба Яга"/ и се почва... в един момент, когато вече няма какво друго той ми заявява: "Ти говореше по телефон". Вадя телефона и му показвам цялата му памет със всички набрани и приети номера, от последното денонощие едва ли не, тогава той със израз на безкрайна досада и учудване ми заявява: "Бе ти нямаш ли 10лева, половин час се обясняваш за глупости", като от виц е нали, но е факт!!!
        Мога да продължа, но смятам, няма смисъл.

Коментар

Не, знам... Когато видя или чуя за катастрофа с жертви не искам да ми тежи на съвеста, че предизвикалия идиот е възможно да е имал все още книжка или пари за рушвети поради факта, че съм му присветнал докато лети с 200 и съм го спасил от патрулката зад ъгъла...
          Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Аз пък знам... Като видя, или чуя за катастрофа с жертви, съм сигурен, че не тежи на моята съвест, понеже съм присвяткал докато патрулката се крие зад ъгъла, вместо да святка тя.

Коментар

А, ако не се е случило пред патрулката?

Коментар

Ето какво ми се случи: - Широк булевард с по две платна за движение в една посока. Има ограничение 40, което почти не се спазва. Забелязах полицаите, намалих и същевременно дадох ляв мигач на един, който се опитваше да ме изпревари със скорост далеч над допустимата. Започна се едно присветване, надуване на клаксона, а аз се престроих в лявата лента за да му попреча, с цел да го предпазя от сериозна глоба. Въпреки това човека си навлезе в платното за насрещно движение и ме изпревари и при изравняването му с мен ще Ви спестя мимиките и жестовете, които ми отправи. Чудя се от сега нататък на подобни, как да реагирам.
                Случайността е съвпадение на обстоятелства, предварително обмислени и организирани!

Коментар

Първоначално публикуван от fireman160 Преглед на мнение
                  Ето какво ми се случи: - Широк булевард с по две платна за движение в една посока. Има ограничение 40, което почти не се спазва. Забелязах полицаите, намалих и същевременно дадох ляв мигач на един, който се опитваше да ме изпревари със скорост далеч над допустимата. Започна се едно присветване, надуване на клаксона, а аз се престроих в лявата лента за да му попреча, с цел да го предпазя от сериозна глоба. Въпреки това човека си навлезе в платното за насрещно движение и ме изпревари и при изравняването му с мен ще Ви спестя мимиките и жестовете, които ми отправи. Чудя се от сега нататък на подобни, как да реагирам.
                  Между другото, ако те беше ударил докато се престрояваш куките щяха да те изкарат теб виновен и да ти треснат акт. После, ако нямаш каско лошо, ако имаш пак лошо, понеже вноските ти се вдигат... Сам си преценяваш струва ли си...

Коментар

Започна се едно присветване, надуване на клаксона, а аз се престроих в лявата лента за да му попреча, с цел да го предпазя от сериозна глоба. Въпреки това човека си навлезе в платното за насрещно движение и ме изпревари и при изравняването му с мен ще Ви спестя мимиките и жестовете, които ми отправи. Чудя се от сега нататък на подобни, как да реагирам.
                    И защо чак такива саможертвени действия?!?
                    Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от Zaarin Преглед на мнение
                      Между другото, ако те беше ударил докато се престрояваш куките щяха да те изкарат теб виновен и да ти треснат акт. После, ако нямаш каско лошо, ако имаш пак лошо, понеже вноските ти се вдигат... Сам си преценяваш струва ли си...
                      Пропуснах да спомена, че полицаите го спряха. Явно са забелязали, че се опитвам да му попреча изпреварване, защото ми се хилеха като идиотчета, като минах по край тях.
                      Случайността е съвпадение на обстоятелства, предварително обмислени и организирани!

Коментар

Първоначално публикуван от V93 Преглед на мнение
                        И защо чак такива саможертвени действия?!?
                        И аз се чудя!

Коментар

направил си една голяма глупост, но кой ли не греши )

друг път не ги засичай така, макар и с такива благородни подбуди,щото може да стане така, че да си изпатиш ти.

а той може просто да е бързал да занесе на куките 50 лв.

Коментар

Пропуснах да спомена, че полицаите го спряха. Явно са забелязали, че се опитвам да му попреча изпреварване, защото ми се хилеха като идиотчета, като минах по край тях.
                            Ами, предвид обстоятелствата, имало е защо...

Коментар

И аз винаги предупреждавам.....даже по светофарите ако се бутам много нахално винаги свалям прозореца,минавам на режим "мили очички" и се извинявам.....много се извинявам ама и аз незнам защо,кото те повечето пъти ме псуват........тъпаци нямат никаква елементарна култура....
                              Семеиство Прокопиеви......БеДсТвИе ТЕАМ!!!!Правим и невъзможното!:twisted:

Коментар

Винаги предупреждавам ,ама почвам да се замислям дали да не спра с предупрежденията.Доста камикадзета се навъдиха.
                                "Ако не можеш да ги убедиш, объркай ги."

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X