Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Предупреждавате ли за КАТаджии на пътя?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Предупреждавате ли за КАТаджии на пътя?

Първоначално публикуван от Камен Калчев Преглед на мнение
    Винаги предупреждавам ,ама почвам да се замислям дали да не спра с предупрежденията.Доста камикадзета се навъдиха.
    Лошото е че камикадзетата минават и не ги спират - непрекъснато го виждам.
    Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

Първоначално публикуван от quadra Преглед на мнение
      Лошото е че камикадзетата минават и не ги спират - непрекъснато го виждам.
      Те са толкова много, че трябва да мобилизират и полицията от съседните нам държави за да ги възпрат:-(((
      Има ли желание-има и начин!

Коментар

Първоначално публикуван от Камен Калчев Преглед на мнение
        Винаги предупреждавам ,ама почвам да се замислям дали да не спра с предупрежденията.Доста камикадзета се навъдиха.

За камикадзетата нищо не важи, ти продължавай заради нормалните човеци!
        Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Първоначално публикуван от davc Преглед на мнение
          За камикадзетата нищо не важи, ти продължавай заради нормалните човеци!
          ДА!

Коментар

Предупреждавам винаги, но намаляха тези дето предупреждават.Разминавам се с коли и никоя не святка а след няма и километър ченгета.Много лошо няма вече колегиалност.На казичене веднъж се бях засилил и един чичка с бус си изкара ръката от прозореца за да ме предупреди с махане-Господ здраве да му дава на този човек......-благодарен съм му!А и не мисля че със стоене на Казичане или зад знаците за абсурдни ограничения КАТ се бори за спиране на войната по пътищата.
            Eдинственото и достатъчно условие за да повярваш на нечии глупости е ти да си по-тъп от този който ги е казал.

Коментар

Първоначално публикуван от Keltis Преглед на мнение
              Предупреждавам винаги, но намаляха тези дето предупреждават.Разминавам се с коли и никоя не святка а след няма и километър ченгета.Много лошо няма вече колегиалност.На казичене веднъж се бях засилил и един чичка с бус си изкара ръката от прозореца за да ме предупреди с махане-Господ здраве да му дава на този човек......-благодарен съм му!А и не мисля че със стоене на Казичане или зад знаците за абсурдни ограничения КАТ се бори за спиране на войната по пътищата.
              Каква колегиалност бе човече - на пътя е война със адски много жертви. Утре като те тресне тоя дето вчера си го предупредил за ченгета - пак ли за колегиалност ще говориш?
              Nissan Terrano 2,7 TDI

Коментар

Първоначално публикуван от bullet_pk Преглед на мнение
                Каква колегиалност бе човече - на пътя е война със адски много жертви. Утре като те тресне тоя дето вчера си го предупредил за ченгета - пак ли за колегиалност ще говориш?
                Те тези кото "тряскат" не са ни колеги. А и тях със святкане не можеш да ги възпреш- нали Господ им е най-малко чичо...

Коментар

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
                  Те тези кото "тряскат" не са ни колеги. А и тях със святкане не можеш да ги възпреш- нали Господ им е най-малко чичо...
                  Значи, ако лети със 150 и не те тресне е колега, а ако лети със 150 и те тресне не е колега?...
                  Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Винаги присветвам, винаги се старая да предупредя, дори в София за охранителна полиция (примерно дебнещи на мястото на обичайно дребно нарушение - "хранилка") !
                    И аз като fireman160 съм засичал колега, за да го предпазя.
                    Никога не съм се чудил дали е агресивен шофьор и прочие, по-скоро съм се замислял дали цялостно като човек заслужава жеста ... но за мен нещата са прости НИЕ срещу тях - куките, за мен това е войната по пътищата и жертви даваме само ние
                    И в тази , и в други теми ме потриса убеждението, че по пътищата става нещо страшно необичайно и неестествно - катастрофите имам предвид.
                    Промивката на мозъци е отишла много по-напред, отколкото съм допускал
                    това е статистически факт, колкото повече коли и изминати километри, толкова повече катастрофи;
                    плаша се как хора имат амбицията да съдят други хора и да им изпълняват присъдите - "камикадзета", "убийци" били - явно доста високо оценяват себе си, за да си позволят да съдят другите;
                    В Библията пише: "само този, който нивга не е съгрешил, той да хвърли камък"
                    ами ако утре аз реша да преценявам кой е достоен да живее и кой не ?!? осъзнайте се
                    Войната е мир, свободата е робство, невежеството е сила.

Коментар

Първоначално публикуван от ivanik1978 Преглед на мнение
                      но за мен нещата са прости НИЕ срещу тях - куките, за мен това е войната по пътищата и жертви даваме само ние
                      Да, основно ние(движещите се по пътищата) даваме жертви(в буквалния смисъл), ако обаче основния враг са наистина полицаите, а от другата страна шофьорите... то тогава жертвите са от така наречения "приятелски огън"
                      Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Първоначално публикуван от ivanik1978 Преглед на мнение
                        за мен нещата са прости НИЕ срещу тях - куките, за мен това е войната по пътищата и жертви даваме само ние
                        Абсолютно не съм съгласна с това твърдение.Войната не е "ние" срещу "куките", а е "ние" срещу "ние".Ако беше така, щеше да е много лесно за разрешение, но за съжаление не е .Помисли си, че сега, в този момент ти си шофьор и разсъждаваш от позицията на такъв, но в следващия момент си пешеходец, или такива са твои близки.Ако ти или те станете жертва на малоумен и безхаберен шофьор, който си мисли, че правилата не важат за него и че той САМ ще преценява кое, как и кога е правилно, пак ли така ще мислиш?Ако малоумникът прегази детето ти, пак ли "куките" ще са ти виновни за това?А квалификациите "убиец" не ги раздавяме наляво и надясно, защото сме безгрешни, а просто защото те са факт - ти как би нарекъл човек, който е убил друг човек?Измисли друг термин тогава, като не искаш да е "убиец".

Коментар

Замисляли ли сте се защо присветването, така разпространено в България е абсолютно непознато в други страни?

Тук има много хора шофирали из Европата и Америките. Нека кажат, в коя страна има "засади" за превишена скорост. Пък и какво значи превишена скорост? Лесно е да сложиш на Казичане знак за ограничение на 40 км (забележете, без никакво предварително намаляване до 60 км (до колкото помня, един знак може да намалява скоростта с най-много 30 км).

В Германия има много места с поставени камери. Но вместо да ги крият от шофьорите, поставят един голям знак с указаната допустима скорост който започва да мига когато го приближиш със скорост по-голяма от позволената - сиреч, усмихнете се, снимаме.

Ако у нас направят максималната скорост по пътищата 60 км дали това ще доведе до по-малко жертви? Съмнявам се.

А българските шофьори са съвсем друга бира. В Турция има само две правила:

1. Пази предния.
                          2. Използвай клаксона при всяка маневра.

пък катастрофите са много по-малко... Ха де!?!

Искам да кажа, че явно има нещо тотално сбъркано в нашата родна концепция. За съжаление не съм достатъчно компетентен за да предложа решение.

Коментар

Не, не! Сбъркан е гена
                            Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

Първоначално публикуван от Tougi Преглед на мнение
                              Замисляли ли сте се защо присветването, така разпространено в България е абсолютно непознато в други страни?
                              Що да не е познато? В целия, вече бившия СССР, присветват за куки....
                              Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
                              Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ

Коментар

@ penka: все още годините ми на пешеходец са повече от тези на шофьор и ни най-малко не съм забравил как е от тази гледна точка - уважавам пешеходците, толерирам агресията им и избягвам какъвто и да било конфликт ! винаги съм търпелив дори и с най-флегматичния и неориентиран участник в движението
                                и нещо, за което ми припомни Tougi: в Турция присветването е за съвсем друго - предупреждава те, че е срещу теб (особено често, когато изпреварваш) - скромното ми мнение е, че като цяло в Турция карат много страхливо и внимателно, полицията им не бави и за миг(макар рядко да съм попадал на контрол за скорост), НО това никак не пречи да стават сериозни катастрофи с много жертви !
                                за мен проблемът* с катастрофите не е свързан със спазването или не на някакви правила, а опира до умения и най-общо казано способност - така както е трудно да намериш някой в БГ да ти свърши свястно някаква работа, така и да кара безпроблемно - т.е. мърлячи сме съгласен с bojitch нации, на които гледаме много отвисоко, произволни араби да речем, не се размазват така, нито вълшебни правилници имат, нито карат с 20 ...
                                * личното ми мнение е, че катастрофите и жертвите са даденост, чието превръщане в "проблем" е чиста пропаганда; нека никой не се настървява от това и не ми задавайте въпроса "ами ако е твой близък";
                                Войната е мир, свободата е робство, невежеството е сила.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X