Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Предупреждавате ли за КАТаджии на пътя?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Предупреждавате ли за КАТаджии на пътя?

До преди една година аз лично като видех ,че стоят КАТаджии отсреща в продължение на2-3 км присветвах с фаровете,но се замислих :добре де ония от среща си кара както си знае,нарушава правилата и е опасен ,а аз дори го предупреждавам(не твърда ,че КАТ са перфектни даже смятам ,че и те имат вина за случващото се по пътищата)-като си нарушава правилника да си духа супата,а дали КАТ ще му направят нащо е друг въпрос.
    Вече присветвам само ако е станала катастрофа или някакъв друг проблем на пътя(и хората масово си мислят ,че има КАТ).
    181
    Да
    77.35%
    140
    Не
    6.08%
    11
    Предупреждавам за опасност на пътя
    16.57%
    30
    Dacia Duster 1.6 CSe 115 4x4

До: Предупреждавате ли за КАТаджии на пътя?

Предупреждавам, даже и много често фалшиви предупреждения пускам
    Като видя ,че някой се е прави на състезател, присветвам и
    в миг кротва

Коментар

Първоначално публикуван от Венци- малкия Преглед на мнение
      Предупреждавам, даже и много често фалшиви предупреждения пускам
      Като видя ,че някой се е прави на състезател, присветвам и
      в миг кротва
      Много хитро не се бях сетил
      Само да не стане след 5г.да си светкаме ,а то един ТИР застанал напреко....
      Dacia Duster 1.6 CSe 115 4x4

Коментар

Първоначално публикуван от MiroSh Преглед на мнение
        Много хитро не се бях сетил
        Само да не стане след 5г.да си светкаме ,а то един ТИР застанал напреко....
        Още по комунистическо време питаха един шеф на полицията как ще наказват тези които предупреждават и той, забележете, каза, че не вижда защо да ги наказват и дори би се зарадвал, ако някой премигва от София до Бургас през километър
        Technical Rescue Direct - life lies in courage
        http://www.offroad-bulgaria.com/show...60#post3258660

Коментар

Предупреждавам и за КАТ, и за опасностите.....Фалшиви тревоги не пускам Ама нещо намаляха тези които ми благодарят с махане в отговор на "премигване"
          Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
          Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ

Коментар

Предупреждавам когато има засада. В смисъл платно с три ленти и само един храст, ограничение 40 и естествено ченгетата са зад храста. Е как да не предупредя като са там за 20те лева. На мен ми идва да взема знака..... Ако има опастност даже с ръка давам знаци.

Коментар

Винаги предупреждавам. Това го изисква шофьорската колегиалност. След като аз искам да ме предупреждават, то трябва да правя същото. Колеги, моля не давайте фалшиви тревоги, за да не се обезмисли тази хубава практика. А и да не стане реалност това дето MiroSh го предрича. Пази Боже.
              Последно редактирано от Кольо; 11-10-07, 21:44.
              Има ли желание-има и начин!

Коментар

Гласувах с "Предупреждавам за опастност на пътя". Към това броя и ситуацията описана от Джамбазов - знак с ограничение 40 на широк прав участък... то понякога мозъка не успява да го възприеме и отхвърля, като мираж... Иначе, когато някой нарушава правилника му се полага акт!

А иначе един приятел веднъж блъсна овца... По разкази на пасажери думите му преди сблъсъка били "Тоя кво се ебава, тука куки няма къде да спрат!"...

Ъъъ, Кольо, ти за какво всъщност искаш да те предупреждават? Ако си караш с ограничението тия светкания насреща само дразнят очите...
                Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

И аз предупреждавам за КАТ. Най-добра система имат автобусните шофьори. Предупреждават си се по между си като може никой друг да не разбере. До колкото разбрах са ги погнали за светкавиците и сега са сменили сигнала.
                  Танки грязи не боятся!

Коментар

Автобусните шофьори дават ляв мигач в знак на поздрав, а ако има ченгета се потупва с дясната ръка по лявото рамо (демек "пагон"). Ама при водачите на леки автомобили не действа, щот първо много по-малко се заглеждаш по отсрещните, второ не можеш да го видиш ясно през много по-малкия прозорец на колата.
                    Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

Естествено, предупреждавам! Има и профилактична стойност
                      Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

предупреждавам.

а на стеснението на моста на Казичане (ограничение 40 без предварителни други знаци), даже засичам разни увлекли се турци. Щото ме е срам за България от тези полицаи.

освен това, независимо от скоростта, когато видя отпред спрели коли, незабавно включвам аварийните (вече го правя автоматично, едновременно с натискане на спирачките).

Коментар

Първоначално публикуван от Tougi Преглед на мнение
                          предупреждавам.

освен това, независимо от скоростта, когато видя отпред спрели коли, незабавно включвам аварийните (вече го правя автоматично, едновременно с натискане на спирачките).
                          ОООО , това задължително. Страшно е полезно.

Коментар

Първоначално публикуван от Zaarin Преглед на мнение
                            Ъъъ, Кольо, ти за какво всъщност искаш да те предупреждават? Ако си караш с ограничението тия светкания насреща само дразнят очите...
                            А за какво се светка? За бременна жена в колата? Или "Заколих прасето, пукайте се." Бе сички сме в кюпа.
                            Има ли желание-има и начин!

Коментар

Аз до преди известно време винаги светвах когато има полицаи. Смятах че така е колегиално, правех го защото и аз не харесвам засадите на ченгетата.

Обаче от скоро реших че прекалено много простотии стават по нашите пътища. Всеки уикенд напускам града и хващам по междуселските пътища. Това което се случва по пътищата просто не е истина.

Постоянно изпреварване където няма видимост, гледат че отсреща идва ТИР и въпреки това изпреварват, шофьор на пълен автобус ни изпреварва (ние бяхме със 110 - а той поне със 130-140) и това на пътя Пловдив-Карлово, който е тясен и много натоварен

Всяка сутрин излизам в 7:00 часа за работа, като точно преди това гледам майор Костов по БТВ. Всеки ден съобщава за зверски катастрофи с много жертви. Ми как няма да има катастрофи, като на пътя е пълно с камикадзета.

Ей за това вече не предупреждавам за полицаи. Който кара по правилник - няма да го спрат. Който се прави на интересен и ме застрашава - да се оправя - нека да го гърчат. Единствено за катастрофа или опасност на пътя предупреждавам. Смятам че и по двата начина допринасям за намаляване на произшествията.
                              Последно редактирано от bullet_pk; 12-10-07, 07:46.
                              Nissan Terrano 2,7 TDI

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X