Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Пренебрегват ли се пешеходните пътеки в България?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Пренебрегват ли се пешеходните пътеки в България?

Първоначално публикуван от silverfox Преглед на мнение
    Гледам си уцелил точната дума Системата бачка като потегляш напред. А пробвал ли си назад нагоре по баира? Тъпата спирачка не освобождава, освен ако не се опиташ да тръгнеш напред. Освен ако на оня наистина не му е била наред системата и да не е работила назад. Та като речеш да тръгнеш назад, т.е. нагоре и спирачката си държи, не освобождава и няма тръгване. Тъпотия.
    Тук ме хвана, наистина назад не съм я тествал. То аз половината лампички по таблото така или иначе не ги знам за какво са. Пича каза - докат светят в зелено, няма проблем.

Ще пробвам потегляне назад от активирана система за асистиране при потегляне и ще докладвам
    Синьо небе над златни жита. Ако някой се чуди - Добруджа е. Южна. Българска.

Коментар

Първоначално публикуван от cecoa1 Преглед на мнение
      Това е така, ама го има варианта, да те ударят отзад и да те бутнат да смачкаш пешеходеца.
      Така е но поне ще съм направил всичко възможно да не го ударя . Човешкия живот е безценен майната им на тенекиите . На 10 . 12 . 1993 година с един Чавдар 11 М 4 щях да се пребия на спускането на Дръвница над Правец с 40 човека студентска екскурзия . Прибрах се хвърлих ключовете на автобуса и от тогава съм се зарекъл в тоя живот повече на волана на автобус да не се качвам . До тук съм си удържал на обещанието освен на празен автобус Сетра 315 HD на един приятел да видя за какво става въпрос . Карах от автогара ЮГ до Терснаб Илиенци и обратно да вземем билети . Честно казано не разбрах много защо съм аз зад волана
      Последно редактирано от sek.1; 22-12-13, 17:08.
      Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Явно не ти е била нормална дистанцията. Пък и като трудно осъзнаваш дали пред теб спират, ми увеличаваш дистанцията. Ако разчиташ на някой да му светнат аварийните и да изкочи надпис "Спирам рязко" или да ти се задейства сама супер спирачната система, другия път ще си се ударил. Пък ако пускането на аварийни за щяло и нещяло е мислене за другите дето спят... продължавайте.
        Извинете ме, о велики- не знаех,че разговарям с перфектният шофьор...

Коментар

Първоначално публикуван от mstef Преглед на мнение
          Извинете ме, о велики- не знаех,че разговарям с перфектният шофьор...
          Не знам дали съм перфектният шофьор, но не разчитам да ми светят с аварийни за да не се натреса на някой отзад. Доколкото съм виждал по пътищата за теб явно има още много велики шофьори. Само не им казвай на всички по отделно колко са велики.
          Седя и си мисля... по едно време усещам, че само седя...

Коментар

....
            Смятах, че подписа ти отдолу е за майтап сложен, но де тоя късмет- отразява си реалното положение... Моите съболезнования на хората около теб дето те търпят...

Явно ти е твърде сложно да разбереш що е добавена елементарна екстра... Явно и производителите на коли ей тъй- щото им е кеф са инвестирали пари в ненужни простотии... Ама нали ти си великият, безгрешен и винаги предвиждащ ситуациите шофьор- на теб такива глупости не ти трябват...

Жалко, темата отиде много встрани заради обсъждане на нещо което само идиот може да нарече ненужно...

Коментар

Забелязъл съм, че когато на някой му се изчерпят доводите се хваща за подписа ми. Та неслучайно си седи там. Аз разбирам какво е добавена екстра, но на теб ти е трудно да разбереш, че когато започне да се разчита на добавените екстри получаваме едни идиоти по пътищата дето не могат да преценят тоя отпред спира ли, не спира ли, сега ще му се натресем ли или нещо ще се включи в последния момент... и когато добавените екстри се прецакат тъпанара зад волана започва да си смуче пръста и да вика "брех, що тъй стана ся". Това включва всякакви дивотии като контрол на занасянето, автоматични спирачки, автоматичен памперс и т.н.

Коментар

Забелязъл съм, че когато на някой му се изчерпят доводите се хваща за подписа ми. Та неслучайно си седи там. Аз разбирам какво е добавена екстра, но на теб ти е трудно да разбереш, че когато започне да се разчита на добавените екстри получаваме едни идиоти по пътищата дето не могат да преценят тоя отпред спира ли, не спира ли, сега ще му се натресем ли или нещо ще се включи в последния момент... и когато добавените екстри се прецакат тъпанара зад волана започва да си смуче пръста и да вика "брех, що тъй стана ся". Това включва всякакви дивотии като контрол на занасянето, автоматични спирачки, автоматичен памперс и т.н.
                Напълно съм съгласен с тебе. Винаги ме е дразнило пускането на аварийни за щяло и нещяло. Ако видя аварийни на кола пред пътека, ще си помисля сума други работи но не и, че хубавецът е пуснал аварийни само за да изчака пешеходец. Може да си го чака и без аварийни. По този начин само усложнява нещата.
                Може даже да си помисля, че е ударил пешеходец на пътеката и затуй да е спрял с аварийни. И ако съм от най-съвестните (и бързо, превантивно действащ) направо да почна да звъня на бърза помощ. (че после и в кат).
                Не знам дали е екстра (и колко пари са похабили за внедряването и) но не е нормално като натиснеш спирачки, да ти мигат и аварийните. Това е подаване на "лъжлив сигнал" и създава безсмислени допълнителни усложнения на околните. На който му мигат аварийните със спирачките, да върви да си оправя инсталацията. Може да е окъсяване между двата кабела (за аварийни и за стопове).
                ОФБ ДБ X22SE
                Не искам Турция да ме пази от Русия. Стигат ми 500 години.

Коментар

Първоначално публикуван от bogilloff Преглед на мнение
                  Напълно съм съгласен с тебе. Винаги ме е дразнило пускането на аварийни за щяло и нещяло. Ако видя аварийни на кола пред пътека, ще си помисля сума други работи но не и, че хубавецът е пуснал аварийни само за да изчака пешеходец. Може да си го чака и без аварийни. По този начин само усложнява нещата.
                  Може даже да си помисля, че е ударил пешеходец на пътеката и затуй да е спрял с аварийни. И ако съм от най-съвестните (и бързо, превантивно действащ) направо да почна да звъня на бърза помощ. (че после и в кат).
                  Не знам дали е екстра (и колко пари са похабили за внедряването и) но не е нормално като натиснеш спирачки, да ти мигат и аварийните. Това е подаване на "лъжлив сигнал" и създава безсмислени допълнителни усложнения на околните. На който му мигат аварийните със спирачките, да върви да си оправя инсталацията. Може да е окъсяване между двата кабела (за аварийни и за стопове).
                  То уж става дума само докато спре или дори само докато намалява, но ако трябва да сме черногледи, все нещо може да се случи и да не изключи аварийните. Все пак сигнала не е предвиден за спиране и не би трябвало да се подава по този начин. Най-добре го каза Kozzzec:
                  Първоначално публикуван от Kozzzec Преглед на мнение
                  Знаците, подавани на пътя, трябва да са ясни и еднозначни. А не другите шофьори да се чудят какво искаш да кажеш/покажеш.
                  Ми аз ще взема да се показвам през прозореца и да махам на тези зад мен да спират, 'щото ще спирам на пешеходна пътека.
                  А включването на аварийни с натискане на спирачките явно не е проблем на инсталацията, щом толкова хора го имат. Тия инжинери като са толкова интилигентни да бяха измислили третия стоп да се пълни толкова, колкото натискаш спирачката. Натиска леко - 2 черти. Натискаш по-силно - 3-4 черти. Скачаш на спирачките - пълен обхват.

Коментар

Тия инжинери като са толкова интилигентни да бяха измислили третия стоп да се пълни толкова, колкото натискаш спирачката. Натиска леко - 2 черти. Натискаш по-силно - 3-4 черти. Скачаш на спирачките - пълен обхват.
                    Епа наш колко коли са баш така

Аварийки обикновено се включват сами когато се задейства и системата за задържане на педала нищо че си си дигнал крака (забравих ѝ латинското заглавие) - а това иска бая рязко набиване на спирачките. И си има нужда, щото при читава кола с такива системи спирането е фрапиращо. Общо взето или се залепваш за стъклото или колана ти се отпечатва на тумбака.
                    И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
                      И си има нужда, щото при читава кола с такива системи спирането е фрапиращо. Общо взето или се залепваш за стъклото или колана ти се отпечатва на тумбака.
                      Колкото и да е фрапиращо, физичните закони още никой не ги е бил. Съответно една въшка винаги ще спира 3 пъти по-бързо от мен, ако ще да ми сложат всичкото инженерна мисъл на планетата. И аз като карам зад въшка, знам че може да спре 3 пъти по-бързо от мен. Съответно като карам зад ТИР си позволявам доста по-близки дистанции, защото с каквото и да е натъпкан не може да ме изненада съществено.

Коментар

Ако колата няма АБС, колкото и да е лека, при по-заледен, или мокър път, спирането си е доста трудно, затова е хубаво да се спазват дистанции.
                        ДА ПОМОГНЕМ НА НИКИ- http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=102019
                        0878 23 58 34- Радо

Коментар

Мммм, обичам такива спорове, само дето спирането няма пряка връзка с въшкавостта (каквото и да значи това) на дадено мпс, а с това какви системи за спиране има
                          Там разни неща като променливо налягане на системата, разпределение на спирачното усилие, колко са големи дисковете и накладките и колко бутални са апаратите и прочее.

И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Първоначално публикуван от Райковски Преглед на мнение
                            Ако колата няма АБС, колкото и да е лека, при по-заледен, или мокър път, спирането си е доста трудно, затова е хубаво да се спазват дистанции.
                            АБС не помага за спиране много моля. Съсем други неща прави.

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
                              АБС не помага за спиране много моля. Съсем други неща прави.
                              Искаш да кажеш, че кола без АБС, има по-малък спирачен път, отколкото кола с?
                              ДА ПОМОГНЕМ НА НИКИ- http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=102019
                              0878 23 58 34- Радо

Коментар

Първоначално публикуван от Райковски Преглед на мнение
                                Искаш да кажеш, че като имаш ABS ще е по-лесно на лед? Ще спестиш 1м на 10 да речем, като най-гомямото ти предимство ще е запазването на управлението. А знаеш ли, че ако се движиш достатъчно бавно, 30-40, че даже и 50км/ч на лед и натиснеш спирачката, ABS-a най-вероятно изобщо няма да сработи? Системата не може да познае, че се плъзгаш, защото няма достатъчно съпротивление да я задейства. А ти си мислиш, че имаш и въртиш масура, ама нищо не се получава и не знаеш защо, нито пък имаш рефлекса да отпуснеш спирачката, защото никога не си карал кола без ABS. И пак стигаме до смученето на пръста и "брех, що тъй стана ся".

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X