Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Пренебрегват ли се пешеходните пътеки в България?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Пренебрегват ли се пешеходните пътеки в България?

Първоначално публикуван от Тедо /LJ73/ Преглед на мнение
    В Перник не спирайте! Мой познат направил път на една пешеходка и тази грешка му струвала задната броня... колата зад него го тряснала... Слязъл "водачът" и викнал "Какво правиш, бе?" Нашето момче в недоумение "Спирам на пеш. пътека!?". Оня с искрено възмущение "Как ще спираш, не се спира така!"

Това не е виц...
    Не е само в Перник. Онази седмица в София, един колега (няма да казвам кой е, той ако прочете темата, ще разкаже) спрял на пешеходна пътека, за да мине възрастна жена, след което последвал доста стабилен удар отзад. Шофьорът отзад казал, че му били отказали спирачките... дрън,дрън.
    ДА ПОМОГНЕМ НА НИКИ- http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=102019
    0878 23 58 34- Радо

Коментар

Точно в Перник, пред Лидъл, пресичам, спира един чичко с опел и в него : тряс се бухна една жена с нисан, и като изкочи и му вдигна скандал че спира рязко, а аз не мога да повярвам. Отървах човека ама.... егати
      VW Passat 2.0 TDI 4motion
      Mercedes B 220 4matic
      Toyota Land Cruiser 150 3.0 D-4D
      Ford Fiesta RS-1.6

Коментар

По мои наблюдения напоследък в София колите обикновено спират, когато на пешеходна пътека има хора. Изключение правят предимно коли от провинцията (особено от Перник), СО и баничарките, които все бързат за някъде.
        От пешеходците най-опасни са тия, дето се хвърлят на пътеките като камикадзе, само за да не им отнемат предимството, и майките с детски колички.
        ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

Истинска история от казанлък: карам си и аз и решавам да спра на пешеходна пътека. Зад мен се чува скърцане на гуми и як клаксон. След това: НЯМА ДА ГИ УЧИШ ТАКА БЕ ШОП
          Нива е горски автомобил (когато изобщо се брои за автомобил).

- Ясен

Коментар

Доста често пешеходеца е и шофьор който е паркирал колата си някъде наблизо.

Нека да не се делим според гражданските си задължения...

В София и Пловдив, от личен опит, виждам подобрения в това отношение.
            В наши дни Вазов щеше да напише " Под Егото", а Алеко само "До Чикаго".
            В. Иванов

Коментар

Първоначално публикуван от Джамбазов Преглед на мнение
              Аз спирам. Наблюденията са ми, че в Бургас се спира. Факт е, че има и много самоубийци които разчитат, че ще се спре, а това технически не винаги е възможно за всеки автомобил и всеки водач.
              Това за същия град в Югоизточна България ли става въпрос? Щото аз почти цялото лято прекарах по Бургас и около него и съм потресен,че там пеш. пътеките и мигачите не ги разпознават. Първоначално се чудех,защо ме гледат като отровени пешеходците,като спирам,после слязох от колата и тръгнах да пресичам и разбрах много бързо защо...
              Мойто наблюдение е,освен че не спират,ами все едно е бонус сгазиш ли някой на пътеката. Иначе много го харесвам Бургас,ама шофьорите там са... трагедия.

Коментар

Определено се забелязва, че повече се спира на пеш. пътеки... И понеже аз винаги съм спирал на пеш. пътека имам "лошият" навик пресичащите където не трябва (и очакват да ги пропусна) да ги освирвам и да не ги пускам. При възможност да мина пред тях- минавам подпирайки се на клаксона... Дори и зад тях да минавам- пак се подпирам на клаксона... Да си знаят, че така не се прави. На пресичащи където не трябва им спирам само в един случай- ако другият вариант е да ги ударя... И много, ама МНОГО мразя тарикати дето пресичат на 10м. от пътеката...

Аз също пресичам където не трябва като съм пеша, но винаги си търся дупка в трафика през която да мина и гледам да не преча на никой. Има ли пеш. пътека- използвам я. Преценя ли, че колата може да спре безопасно за да мина- минавам по пътеката.

Първоначално публикуван от slaf4u Преглед на мнение
                ... До скоро (1-2 години) когато спирах на пешеходна пътека, погледа ми беше забит в огледалото за задно виждане за да не ми се вгради някой джигит в задната броня...
                Аз още се оглеждам- идиотите с лопата да ги ринеш... И все се намира кой да ме подпре леко... Някога мислех да свалям теглича- добре, че ме домързя...

Първоначално публикуван от silverfox Преглед на мнение
                ... Един ми направи особено впечатление. Наближавам го аз, а той гледа в другата посока и тръгва да пресича. Държеше за ръка дете от моята страна. Е аз спрях. Ама ако не бях... 2 тона джип а той даже и не погледна да види ще спра ли, няма ли... идиот.
                Преди години заради подобен случай си потроших колата в стълб на уличното осветление- ти си спрял, аз нямах нужното време... Жената дето излезе рязко на пътя и не ме видя просто си припадна, та виках и линейка, освен пътна помощ...

Коментар

А какво ще кажете за тези, които пресичайки на пешеходна пътека вървят много бавно и говорят по телефона / или се правят, че говорят /?
                  Когато помагаш на другите, помагаш на себе си.
                  Стефан Арзатов

Коментар

Към автора на темата: Точно в Троян миналата година, на излизане към Беклемето имах интересна случка.Последната автобусна спирка, от автобуса слязоха група жени с намерение да пресичат, спрях, те стоят и ме гледат, махнах им с ръка да пресичат, тръгнаха доста плахо обаче втренчени в мен, когато едната жена им каза"Ааааааа, той човека от друг окръг".
                    Иначе доста пътувам и според мен си зависи от населеното място.В по-големите градове се спира повече, в по-малките по-рядко.Преди 2 г. в Димитровград давах път на едни пешеходци, те се чудиха чудиха и накрая пресякоха.След 100 м. имаше полицейски патрул, махнаха ми с ръка да спра, и другаря милиционер ми каза: "Те нашите не са научени така", а с другата ръка ми махаше да продължавам!

Коментар

Като казахте жени които пресичат , направо ме е страх от хората които пресичат Т Александров , честно ...
                      VW Passat 2.0 TDI 4motion
                      Mercedes B 220 4matic
                      Toyota Land Cruiser 150 3.0 D-4D
                      Ford Fiesta RS-1.6

Коментар

Първоначално публикуван от VULKAN Преглед на мнение
                        А какво ще кажете за тези, които пресичайки на пешеходна пътека вървят много бавно и говорят по телефона / или се правят, че говорят /?
                        А какво ще кажеш за келеш на пешеходна пътека с телефон на ухото, като стигне до тротоара, кръгом към другия тротоар и така четири пъти. И 15 коли чакат чинно с бумтящи двигатели. И полицай на тротоара, дето се скъса от смях. Накрая полицая викна на хлапето да се маха от там.
                        ОФБ ДБ X22SE
                        Не искам Турция да ме пази от Русия. Стигат ми 500 години.

Коментар

Първоначално публикуван от бат'Марто Преглед на мнение
                          Ето за това говоря и аз.Имам чувството, че нарочно гледат в другата посока.И не е единичен случай.
                          Имам чувството, че това е някаква "тяхна" игра. Тва го виждам на ден поне 5 пъти. И още една "игра" - като види, че идва кола, се затичва да стъпи на пътеката и тогава тръгва бавно. Последните ги церя по моя си начин - карам докрай с 50, рязко набивам спирачки и спирам точно на стоп линията както трябва. А "негово величество пешеходеца" както стъпя величественно - за миг се отзовавана отсрещния тротоар.
                          ОФБ ДБ X22SE

Коментар

Като всяко добро нещо явлението пешеходец и пешеходна пътека в България се изкривява и придобива отрицателно изражение.
                            Не може три реда колони коли да бумкат с двигатели в режим на работа при който се изхвърлят най-много замърсители и да чакат да мине някой, който останалите забелязват само ако е стъпал на пешеходна пътека. Законът го изисква но е ненормално и вредно. Както за оня на пътеката, така и за ония, които го чакат да мине.
                            ОФБ ДБ X22SE

Коментар

Първоначално публикуван от BRANCO Преглед на мнение
                              Към автора на темата: Точно в Троян миналата година, на излизане към Беклемето имах интересна случка.Последната автобусна спирка, от автобуса слязоха група жени с намерение да пресичат, спрях, те стоят и ме гледат, махнах им с ръка да пресичат, тръгнаха доста плахо обаче втренчени в мен, когато едната жена им каза"Ааааааа, той човека от друг окръг".
                              Точно затова говорех. Преди седмица, на два пъти ми се случи жени да не ми спрат на пешеходна пътека, и когато реагирам, отвътре чувам ''К'во искаш бе?''
                              ДА ПОМОГНЕМ НА НИКИ- http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=102019
                              0878 23 58 34- Радо

Коментар

Първоначално публикуван от Райковски Преглед на мнение
                                Точно затова говорех. Преди седмица, на два пъти ми се случи жени да не ми спрат на пешеходна пътека, и когато реагирам, отвътре чувам ''К'во искаш бе?''
                                Жените са най-нетолерантни. Как пък веднъж, подчертавам ВЕДНЪЖ поне, не ме пусна някоя жена да мина пред нея при престрояване, задръстване или трудно излизане отнякъде? Винаги виждат и нарочно не пускат. Все едно искаш да ги ...

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X