Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Шофьорски изпити през 15 години?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Шофьорски изпити през 15 години?

И тук ще стане като с професионалната компетентност при по високите категории . Преподават и изпитват хора които през живота си натоварен камион не са карали .
    Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Сега логичният въпрос: Кой ще изпитва изпитващите?
      Според мен, ако се запази сегашната схема, изпитващите трябва да са само хабилитирани преподаватели. За останалите да се издават едногодишни лицензи.

Коментар

То като гледам лека полека бутат нещата към решаване на листовки при подновяване на книжката. Това може да се реализира и с малко пари - с един изпитен център в КАТ - където се издават книжките. Минаваш листовките - приемат ти документите.
        По принцип такава идея не е толкова лоша - ще кара хората на 10 години да препрочитат правилника. Но също така смятам, че от листовките трябва да отпаднат всички въпроси, които не са пряко свързани с безопасността на движение.

П.П. Ако ГО се прави на шофьор, а не на автомобил, може да се въведе и критерий за нужда от практически изпит. Ако шофьор не е имал сключена ГО за нито една (примерно) от последните две години преди подновяването на книжката, значи той не е карал и подлежи на проверочен изпит по кормуване.
        Така ще отпадне проблемът с шофьорите със златен талон, които нямат нито едно нарушение през последните 15 години по простата причина, че не са сядали зад волана.
        Русия е бензиностанция, въоръжена с ракети.

Коментар

Първоначално публикуван от Alexfield Преглед на мнение
          ...Ако шофьор не е имал сключена ГО за нито една (примерно) от последните две години преди подновяването на книжката, значи той не е карал и подлежи на проверочен изпит по кормуване.
          ...
          ГО се сключва на колата, изпитвай я нея на проверовъчен!
          Ако съм карал в Германия - какво правим по въпроса, или то извън БГ джунглата свършва светът!
          Както сте я подкарали - то с книжката в джоба и направо в рая! Светци и половина тия шофьори трябва да станат. Имаше идеи - 3 години без провинение, ако искаш да караш прасета. Това без майтап.
          Водачът - универсалната дойна крава, милионер, и безработен. Три в едно!
          Последно редактирано от Rabin; 25-10-13, 11:31.

Коментар

Първоначално публикуван от Rabin Преглед на мнение
            ГО се сключва на колата, изпитвай я нея на проверовъчен!
            ...
            Е, що ми вадиш думи от контекста???
            Не случайно съм написал: "Ако ГО се прави на шофьор, а не на автомобил"
            Първоначално публикуван от Rabin Преглед на мнение
            ...
            Ако съм карал в Германия - какво правим по въпроса, или то извън БГ джунглата свършва светът!
            ...
            Тук се изказваш без да мислиш. Ей така просто да си контра.
            Ако живееш в България, караш с българска книжка. Имаш право да караш и в други страни, с които имаме споразумение за взаимно признаване на шофьорските книжки. Тук може би е редно да прочетеш малко повече по темата преди да пишеш: При какви условия имаме право да караме с българска книжка в чужбина. Ако постоянното ти местожителство не е в България, а в Германия (казвам Германия, защото ти вече я даде за пример, иначе е валидно и за други държави), колко време имаш право да караш с българска книжка? Дали не трябва да си подадеш документи за немска книжка?
            Дали пък не може да се измисли специална клауза за българите, живеещи трайно в чужбина, които искат да си подновят българската книжка? Какъв е проблемът, например, да представиш валидна немска шофьорска книжка, както и копие от немска адресна регистрация?

Не ми е работа аз да го измислям всичкото. Най-малкото не ми плащат за това. Винаги има начин. Въпросът е дали се опитват просто да прокарат още една таксичка или това ще има наистина положителен ефект върху познаването на правилника и минимално необходимите умения за управляване на МПС.
            Русия е бензиностанция, въоръжена с ракети.

Коментар

Ако на другарите в КАТ им се вдига самочувствието - по опашките може да чакаме и с вдигнати ръце, или на един крак.
              Тук се изказваш без да мислиш. Ей така просто да си контра.
              ...
              Какъв е проблемът, например, да представиш валидна немска шофьорска книжка, както и копие от немска адресна регистрация?
              Аз затуй ли ще бягам в странство, че като си дойда да се занимавам пак с нашите писарушки? Не смея да тръгна за оня свят, че сигурно и за там ще трябва да представям копия на 10 гишета минимум.
              Нямаше смисъл от толкова подробно и фино описание как може да се вкара поредния безумен, но за сметка на това безсмислен налог. Столетницата има вековен опит в това.
              http://www.litclub.bg/library/bg/gmarkov/brigadi.html
              Последно редактирано от Rabin; 25-10-13, 12:44.

Коментар

И тук се решават листовки. Като направиш поредното нарушение, за да не ти увеличат застраховката ти искат минат тест. Прави се онлайн.
                Предполага се, че или си дебил или си забравил нещо. За чий ще ме проверяват след като не правя нарушения и нямам катастрофи? Или всички минават под графа "дебил"?
                15 години са много. Я през 3 за по сигурно!
                https://m.youtube.com/watch?v=mIAYxWCXF8A

Коментар

Първоначално публикуван от NIKSD Преглед на мнение
                  ...... Я през 3 за по сигурно!
                  Да бе 3 са много - всяка година примерно на 31 октомври и който не го вземе ще обикаля облечен като катаджия с табела "скъсаха ме" да събира сладки по кръстовищата и да мие стъкла .. + 100 пъти "Отче наш" публично пред коня на Цар Освободител
                  Hyundai Tucson JM 2.0 CRDI 4WD

Коментар

http://mydemotivators.eu/demotivator/1579
                    Демонстрация на професионализъм, ​безопасно и майсторско шофиране, нали...
                    Не ща да предполагам с какво държи волана.

Коментар

През три месеца изкайте изпити.....Като ти свършат точките нали ходиш пак на изпити .Нали за това са тез точки.
                      ТЛК 90 120кв Дайхатсу Ф20 Няма да пия повече .....ама и по малко няма да пия...

Коментар

Първоначално публикуван от meha1971 Преглед на мнение
                        През три месеца изкайте изпити.....Като ти свършат точките нали ходиш пак на изпити .Нали за това са тез точки.
                        Бе аз туй го писах, даже два пъти, ама ми казаха, че не съм прав! Така и не разбрах защо не съм прав!
                        יעבור
                        «И това ще мине»

Коментар

Цялата концепция е много показателна и напълно в духа на Сирил Н. Паркинсън. Значи ето я "парадигмата":
                          1. Придобиване на правоспособност. Плащаш за курс + за два изпита, както и за медицинско и такса за самото свидетелство за управление. За всичко това се грижат и следят един булюк държавни чиновници.
                          2. Тръгваш да упражняваш придобитата правоспособност под зоркото наблюдение на друга една кохорта държавни чиновници - КАТ, ДАй и т.н. Ако те хванат, че не практикуваш дейността според правилата - почват да те наказват, глоба един път, глоба ... амнайсти път, накрая вземат, че те лишат от въпросната правоспособност.
                          3. Да, ама, видите ли, някой може да се е измъкнал от контрола,... "кара безплатно" (както в онзи виц за катаджията, будещ сина си), друг пък може да не кара изобщо... а-а-а-а-а, къде го има това нещо ? Я всички на изпит ! Ако не друго - поне пари да им вземем, че как така без пари си мислят, че става тая работа ?!
                          Значи - предполага се, че онези по т.1 и т.2 по-горе всъщност не си вършат работата, когато дават книжката и следят за основанията за притежанието й или отнемането й ? Съвсем естествено тогава, след като се въведат периодични "опреснителни" изпити, трябва да се изработи и административен механизъм за проверка на тези изпити, защото и те може да бъдат проформа, нали ? Значи - най-добре е, както писаха по-горе - изпити на три месеца, като веднъж пред ДАИ, вторият път пред КАТ и третият път пред нарочно създадена за целта Държавна агенция, за да е сигурно, че първите два изпита не са взети с рушвет. Четвъртият изпит - пред Окръжната прокуратура. И какво е това медицинско, дето само при подмяна на документите за правоуправление се представя ? Трябва преди всяко качване зад волана на МПС, водачът да премине преглед, за да се удостовери годността му да управлява ! Лицензирани и оторизирани за целта медицински кабинети ще бъдат разкрити на удобни за ... за кабинетите... места и всяка сутрин без бележка от такъв лекар - жална ти майка ако те спипат катаджиите да шофираш !!!
                          В БГ пътната безопасност се решава със знаци 40 км/ч.

Коментар

Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
                            ... Значи ето я "парадигмата":..
                            Парадигмата е че трябва да си угодим на твръдия електорат(като ги назначим на сладки служби).Ама от некъде требе и да им плащаме...Та за тва шафиорски изпити през ден,проверки на АГУ на всеко зареждане и на всеки 50км доброволна проверка от КАТ...

Коментар

Първоначално публикуван от fill Преглед на мнение
                              на всеки 50км доброволна проверка от КАТ...
                              С такса!
                              Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

Аз пък имам едно рационално решение , при което и вълкът сит - и агнето цяло :

Тези "изпити" , дали ще ги наричат "проверовъчни" , или "опреснителни" - без значение , да са безплатни за водачите на МПС !
                                От там - нататък : да се натиска да ги провежда който си ще ( филантропски загрижен за нашата безопасност) , та ако ще и да са през 5 години !
                                Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X