Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Шофьорски изпити през 15 години?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Шофьорски изпити през 15 години?

Какво общо има всичко това с изпитите през 15 години? Пак ще питам: Всички описани нарушения от незнаене ли са? Глас в пустиня! Нема отговор!
    Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

Нещата са изострени в посока "държава срещу данъкоплатец", и от ден на ден става по-остро. То лошите работодатели плашиха със затвор, то сегашната тема със стократните глоби, 700 лева на безработен здравно - неосигурен, то през ден нова щуротия, не мога да им хвана края. 100-те тояги на чуждия гръб.
      По история учихме как сме изгубили суверенитет преди 600 години. Като се осъзнаем - ще е късно.

Коментар

Друго исках да кажа. Няма шанс да се спазва закона, когато тия дето уж трябва да следят за неговото спазване са най-големите нарушители.

А за онова магазине там забрави - не ми е работа да обяснявам в прав текст кое как къде )))
        И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Друго исках да кажа. Няма шанс да се спазва закона, когато тия дето уж трябва да следят за неговото спазване са най-големите нарушители. Дори по три пъти на ден ме проверяват и да ме изпитват веднъж седмично

А за онова магазине там забрави - не ми е работа да обяснявам в прав текст кое как къде без друго казах повече от колкото трябваше )))
          И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

http://www.silnabulgaria.com/%D0%B1%...F%D0%B2%D0%B0/

Баба черпи с кюфтета, данъчни я глобяват

Коментар

Друго исках да кажа. Няма шанс да се спазва закона, когато тия дето уж трябва да следят за неговото спазване са най-големите нарушители. Дори по три пъти на ден ме проверяват и да ме изпитват веднъж седмично

А за онова магазине там забрави - не ми е работа да обяснявам в прав текст кое как къде без друго казах повече от колкото трябваше )))
              Що па не? Като си казал А, кажи и Я. Да ти кажа ли за колега, който прясно виси с актове за към 1000 лв?
              "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
              Неизвестен мъдрец

Коментар

Първоначално публикуван от bojitch Преглед на мнение
                ..... Пак ще питам: Всички описани нарушения от незнаене ли са? Глас в пустиня! Нема отговор! ....
                От незнание са , бре ! Не всички , ама болшинството са от незнание . Изключвам 5% джигити ( за които знаенето или незнаенето няма никакво значение) и още 10-15 % , които съзнателно нарушават закона.
                Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

http://d24w6bsrhbeh9d.cloudfront.net...94vz_460sa.gif
                  Tръгнаха някакви слухове, че на шефчето му писнало и може да хлопне келенците. Двуцифрено число хора ще престанат да внасят прилежно в бюджета, къде временно, къде и на борсата се канят да висят. Човек за да прави нещо цял живот - трябва да вижда капка смисъл, само насила не става. Поне и докато не затворят пак границите и не отворят Белене.

Коментар

Първоначално публикуван от kuzdov Преглед на мнение
                    Проблемът не е в такси и гишета....
                    Проблемът е, че идеята е именно заради такси и гишета. Цялата патардия се вдига, за да могат да се приберат още пари от гражданите. На никой от тези, които предлагат тая глупост, не му пука за безопасност. Те просто искат пари

... Да ти кажа ли за колега, който прясно виси с актове за към 1000 лв?
                    Ей там е проблема! Защо виси? Ако намерят начин да му ги вземат (без значение дали ти е колега или редови гражданин), този вече ще кара като мушица. Ще спира по три пъти на стоп, за да могат да го видят катаджиите, че е спрял преди знака.

Нямаш идея колко си прав. Защо ли нашенецът като мине КПП-то и става примерен водач...
                    Щото там не само че ще му е висока глобата, ами ще му я вземат. Щото в Гърция ти свалят номерата и докато не платиш, си стоиш на трупчета. А ако противоречиш на полицая, влизаш в ареста.

Не знам. Може би по същата причина, поради която на 99% от местата, забранени за спиране и паркиране винаги има паркирани коли "само за малко"...
                    А колко от тия са глобени? Защото знаят, че срещу 20-тачка се измъкват от глобата. А като дадат няколко пъти по 20-тачка, стават абонати за мястото и никой въобще няма да ги закача повече. Особено тези с черните и лъскави джипове. Защото всеки се измъква с 20-тачката за всякакво нарушение. Пияния като отрепе пешеходец на пешеходна пътека му дават 2 години условно.

Такава ни е държавата, такива са ни законите, такива са ни катаджиите, такива сме и ние гражданите

Куздов, нищо лично към теб. Знам че не е лесно да си пътен полицай в този форум
                    Nissan Terrano 2,7 TDI

Коментар

Първоначално публикуван от Rabin Преглед на мнение
                      ...... Оказва се, че съм опасен на пътя, задето не знам кой бил пешеходец - Манго с коня, закъсалия с колата, с инвалидната количка и каквато там простотия беше, с ролковите кънки примерно.....
                      Не ми се издребнява , ама вземи отвори и прочети наистина кой е "пешеходец" по смисъла на закона. А после ще ти кажа за случай , в който е полезно да знаеш дори това . Жокер : на пешеходец забранено ли е да пресича жп линия при спусната бариера ?

Що се отнася до готвената балтия с изпитите през 15 години : аз вече написах мнението си в първия ми пост . Против съм . И пак ще се повторя : ако Другарите наистина са загрижени за безопасността по пътищата , то кучето е заровено в подготовката на водачите на МПС.

Така както от всяко дърво не става свирка , така и от всеки мераклия не става "шОфер" . Сега и на Сульо и на Пульо дават книжка.

За мен решението е следното :

1. Задължително да се върне обучението на полигон и включването му в изпитите.
                      2. Увеличение на часовете за кормуване .
                      3. ЗДП наистина да се преподава .
                      4. ...... и не на последно място : Задължителен психотехнически преглед на всички кандидати , независимо от категорията !
                      Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Първоначално публикуван от Vlado_Ts Преглед на мнение
                        Не ми се издребнява , ама вземи отвори и прочети наистина кой е "пешеходец" по смисъла на закона. А после ще ти кажа за случай , в който е полезно да знаеш дори това . Жокер : на пешеходец забранено ли е да пресича жп линия при спусната бариера ?
                        ...
                        За пешехоците ЗДП не е задължителен да се знае, ако и да преподават някаква обща култура в детската градина. Ще глобиш детето, че се мушнало по линията, като вижда, че няма влак? Какво значение има? Тоя с коня, инвалидната количка, и бутащия колата е разумно да останат до вдигането на бариерата, не да се мушкат с коня отдолу.
                        Добре, каква е целта на прословутия правилник? Не е писан от Господ, а пак от полицаи (милиционери). Възползват се от него, и правят засади на най-равните места с ограничение 40. А много пътища са дупка до дупка, трижди по-опасни.
                        Последно редактирано от Rabin; 15-10-13, 11:47.

Коментар

......За пешехоците ЗДП не е задължителен да се знае, ако и да преподават някаква обща култура в детската градина. Ще глобиш детето, че се мушнало по линията, като вижда, че няма влак? Какво значение има?
                          ......

Има значение , ако беше прочел както ти препоръчах .

Ако обаче ти е любопитно , кажи да ти пиша на лична , за да не отегчаваме аудиторията

ПС. Че правилника е писан главно от милиционери - спор няма. Обаче както правилника за безопасност в мините например , така и правилника за движение по пътищата е писан с кръв . Зад извода от всяко правило стоят човешки жертви .

Коментар

Първоначално публикуван от Vlado_Ts Преглед на мнение
                            Има значение , ако беше прочел както ти препоръчах .
                            Ако обаче ти е любопитно , кажи да ти пиша на лична , за да не отегчаваме аудиторията
                            ...
                            Не ми е любопитно. Не ми каза колко ще глобиш детето като се връща от градина, че направило нарушение по ЗДП. Каква е тая мания всичко да се окопава в правила, които самите блюстители на реда не спазват? Виждал съм патрулка в насрещното по бул. България. На село сина на полицая кара напълно неизправен и нерегистриран мотор, щото няма кой да го закача. И без книжка също.
                            така и правилника за движение по пътищата е писан с кръв
                            Пак не каза за напълно реалните катастрофи, причинени от калпав и неподдържан път. Като се търкулна им е важно дали съм бил с колан, и изряден по ония 23 точки от Списъка.
                            Последно редактирано от Rabin; 15-10-13, 12:13.

Коментар

....Не ми е любопитно. Не ми каза колко ще глобиш детето като се връща от градина, че направило нарушение по ЗДП...
                              Еми щом не ти е любопитно , няма и да ти кажа А и нямах предвид дете от детската градина , а водач на МПС в ролята на пешеходец.

....

Пак не каза за напълно реалните катастрофи, причинени от калпав и неподдържан път...
                              И за това няма и да ти кажа , въпреки че ми е болна тема . Но е отделна и няма нищо общо с настоящата.

Коментар

http://www.offroad-bulgaria.com/show...=172757&page=2
                                Ако пък на теб ли е любопитно - погледни как се развива темата, която сами Куздов изкоментира. Наистина ако спреш чинно зад стоп-линията - нямаш видимост. Понеже съм компютърджия - знаеш ли защо още няма работеща система за компютърен шофьор? Защото сляпото изпрограмирано спазване на правилата е напълно недостатъчно за шофиране, и повече от опасно. Иска се интелект, останалото е от Лукавия и касичка за пари, за много пари от много хора.
                                Да, засегнаха и темата с моторите, който живее до по-голям булевард е кошмар. Па ний сме се заловили за класификации на определения кой бил и кой не бил пешеходец.
                                Погледни и под темата, сходни теми - пълно е с какви ли не случаи.
                                На 06.06.2009 г. автомобил на кат ме изпреварва на Ломско Шосе кв. Надежда София и ме засича без подаване на светлинен или какъвто и да е сигнал, след което спира. Без да пусне предупредителен сигнал за нито една от маневрите. В момета когато ги изпреварих им направих забележка с думите " Това че сте полицай не значи че законите не важат и за вас". Продължих и завих на ляво по Бели Дунав, както и полицейската кола продължи след мен. Последва пускане на светлина и звукова сигнализация от патрулката. Спрях ме за проверка. При ристиганети на служителя на кат до автомобила ми чух следните слова " Ти на по голям тарикат от мен неможе да се правиш" реплика от моя страна " Моля". "Сигурен съм, че нямаш аптечка". Аз " А бихте ли се прадставили. Последва такова с присвити уста. Попитах поради каква причина съм спрян, отговор " Вече ти казах". Аз " И поради тази причина няма аз да ви покажа аптечката". Последва искане на документи и аз ги дадох. Слизаики от автомобила попитах< такова ли трябва да бъде държанието на полицая при положение че със своите данъци им плащам заплатите. Отговор " Ти като те гледам данъци неплащаш, а и да плащаш са много малко. Направо избеснях за мое съжаление. Последва над половин час проверка и мислене точно какво да пишат акта. Сега разбирам, че явно са се консултирали как да ме прецакат. Последва подписване на акта и възражение вписано в същия " След забележка на полицай .............................. за не пускане на светлинна сигнализация. Бяхспрян с думите " Ти на по-голям тарикат от мен не може да бъдеш. След това ми бе поискана аптечка с думите " Сигурен съм че нямаш"
                                Над 60% от кинтите ни, дето отиват в хазната явно са "много малко". Ако има как и стократни глоби, а по селата сформират доброволни отряди срещу набезите по нивите и къщите.
                                Първоначално публикуван от bullet_pk
                                Проблемът е, че идеята е именно заради такси и гишета. Цялата патардия се вдига, за да могат да се приберат още пари от гражданите. На никой от тези, които предлагат тая глупост, не му пука за безопасност. Те просто искат пари
                                Vlado_Ts, не се ли излекува от идеализъм за толкова години тук?
                                Последно редактирано от Rabin; 15-10-13, 15:03.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X