Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Шофьорски изпити през 15 години?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Шофьорски изпити през 15 години?

Първоначално публикуван от Rabin Преглед на мнение
    ...Kaкво общо имат листовките с безопасното каране по пътя? Листовките са идиотски в немалка част.....
    Първоначално публикуван от bojitch Преглед на мнение
    Някой би ли казал, незнанието на коя точка от закона е предпоставка за нарушение и може да бъде много опасно?
    ..... И още куп по-идиотски въпроси от този, но това ми идва на акъла......
    Листовките са просто една от формите за изпит за придобиване на Свиделство за управление на МПС. В случая - под формата на тест . В тях няма нищо повече от въпроси , свързани със Закона за движение по пътищата ( който би трябвало да се познава детайлно от кандидата) , както и въпроси , свързани с оказване на първа медицинска помощ при автопроизшествие .

Какво идиотско виждате в тях ?! Може би , че някои от посочените евентуални отговори са подвеждащи?

В отговор на Божич : Не знам точно точката , но идиотско е например да не знаеш на колко метра преди и след кръстовище е разрешено паркиране . Защото от това произтича в някои случаи голяма опасност , повярвай ми !

Също е идиотско ( вероятно) ако в листовката има въпрос : Задължително ли е спирането пред знак "Стоп!...."
    Много по- идиотско е обаче ако пътуваш по главен път и някой юнак ( който счита листовките за идиотски) буквално излети пред теб от странична улица , на която е имало пред него въпросния знак . Опасно е , повярвай ми !

Не по-малко идиотско е , ако друг юнак предприеме маневра , без да е сигнализирал своевременно "с мигач" , защото е счел , че подаването на подобен сигнал е за новобранци. Опасно е , повярвай ми !

Има и още куп случки , на които съм присъствал в дългия ми "шофьорски стаж" и съм се отървавал буквално на косъм само защото АЗ пазя идиотите , които са позабравили това-онова от ЗДП. И само защото чат-пат попреглеждам текстовете от Закона , вместо да се ровя в Гугъла , или да умувам пред клавиатурата защо е нужно да се знае ЗДП почти наизуст.

Толкова за листовките.
    Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Първоначално публикуван от fill Преглед на мнение
      Никога до сега не съм се самоцитирал...Обърни внимание на последното изречение...А олигофрените и идиотите са част от действителността...
      За да не се налага да се самоцитираш пак, обърни внимание, че съм взел предвид и твоята теза. Т.е. не изключвам "стягането" на изпитите и подобряване на контрола. Даже съм го дал и като пример - взима книжка, но ако не кара добре, щото не може или не иска, набързо му я прибират обратно. То затова и "младите" водачи имаха по-малко контролни точки, но мисля че и това отпадна. За съжаление точно тази група водачи не се контролира достатъчно стриктно, а на мен лично точно това ми се набива всеки ден в очите - пресичам Студентски град от 12 до 18 пъти на ден, 6 до 9 пъти минавам и през центъра на столицата - гледките и на двете места не са читави от гледна точка на спазване на правилата за движение, но в Студентски град е фрапиращо зле. Осъзнавам обективните фактори за това положение там(млади хора от цялата страна, че и чужденци, хормони, комплекси за избиване и пр. и пр...) но главният е слабия контрол от съответните органи - лично мое заключение!!!

Божич, много точки има без които си жив умрЕл на пътя. http://www.kat.mvr.bg/zdp.txt

Алекс, Металика и на мен са ми любимци, и на мен ми е тъжно да виждам картинката сега. Но пък вярвам, че нещата все някога ще се пооправят в някаква степен. Но не и докато всяко ново правило имащо поне на теория добри цели, се посреща на нож и от хора, които хем няма да ги засегне сериозно(защото си знаят и могат), хем ще е от полза най-вече за тях.
      Тезата за изпит за водачи с много нарушения, си е съвсем валидна и сега - прилага се доколкото знам при изчерпване на броя контролни точки. Освен това мисля, че се минаваше и на психологическо изследване, независимо за каква категория е била книжката. Имаше нещо подобно и при лишаване заради употреба на алкохол. Това са тези текстове в закона, които не са непосредствено свързани с движението, а за наказателната отговорност(та затова и не ги помня). Съгласен съм също за странните въпроси в листовките, но допускам, че те имат по-скоро контролен характер, да се види дали си чел закона, или само си зубрил механично листовки. Ясно е, че наказанията са едни от най-често променяните текстове в закона, та знанието или незнанието им не е толкова съществено по принцип.

ПП: Владо, писали сме едновременно. Подкрепям казаното от теб, аз също гледам да чета периодични закона и правилника.
      Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Първоначално публикуван от Vlado_Ts Преглед на мнение
        Листовките са просто една от формите за изпит за придобиване на Свиделство за управление на МПС. В случая - под формата на тест . В тях няма нищо повече от въпроси , свързани със Закона за движение по пътищата ( който би трябвало да се познава детайлно от кандидата) , както и въпроси , свързани с оказване на първа медицинска помощ при автопроизшествие .

Какво идиотско виждате в тях ?! Може би , че някои от посочените евентуални отговори са подвеждащи?

В отговор на Божич : Не знам точно точката , но идиотско е например да не знаеш на колко метра преди и след кръстовище е разрешено паркиране . Защото от това произтича в някои случаи голяма опасност , повярвай ми !

Също е идиотско ( вероятно) ако в листовката има въпрос : Задължително ли е спирането пред знак "Стоп!...."
        Много по- идиотско е обаче ако пътуваш по главен път и някой юнак ( който счита листовките за идиотски) буквално излети пред теб от странична улица , на която е имало пред него въпросния знак . Опасно е , повярвай ми !

Не по-малко идиотско е , ако друг юнак предприеме маневра , без да е сигнализирал своевременно "с мигач" , защото е счел , че подаването на подобен сигнал е за новобранци. Опасно е , повярвай ми !

Има и още куп случки , на които съм присъствал в дългия ми "шофьорски стаж" и съм се отървавал буквално на косъм само защото АЗ пазя идиотите , които са позабравили това-онова от ЗДП. И само защото чат-пат попреглеждам текстовете от Закона , вместо да се ровя в Гугъла , или да умувам пред клавиатурата защо е нужно да се знае ЗДП почти наизуст.

Толкова за листовките.
        Ще ти цитирам цялото мнение, и ще помоля някой друг да каже дали проблемът е в моя телевизор. Значи, колегите дадоха примери за дивотии, никой не е ревал срещу основни принципи зад волана. Оказва се, че съм опасен на пътя, задето не знам кой бил пешеходец - Манго с коня, закъсалия с колата, с инвалидната количка и каквато там простотия беше, с ролковите кънки примерно. Или да знаеш наизуст глобите, дето се менят с брояча на годината. Ако цитирам оная колекция от 23 точки, дето трябва да изпълниш преди да седнеш да караш - колегите ревват, че давам кофти акъли на КАТ-аджиите, много е вероятно и те да не ги знаят. Дето на тях това им е работата, а са го обърнали на частпром и надлъгване за 20 лева. А за аптечката - обиколих няколко аптеки - никой не успя да ми каже какво трябва да имаш в автоаптечката.
        С други думи - много мощно се избягват едни въпроси, във връзка дето няма да има подобрение, дори ежемесечни изпити да направят. Е за това иде реч. Иначе и аз съм за един съвършен свят, дано на оня свят попадна на такъв, на тоя живеем в разпадаща се държава. А темата е, че мислят нови такси, висене по опашки, вероятно като част от платената ми отпуска. Повдига ми се само при мисълта, че трябва да вися с часове по гишета в мрачни коридори, и да се разправям с вечно неразбрали и кисели чиновнички.

В нета е бъкано с онлайн тестове, и не ми се заниимава да търся по-идиотски въпроси един по един. Аз като минавах тоя изпит имаше колосални простотии.
        Последно редактирано от Rabin; 14-10-13, 20:37.

Коментар

Добре нека ни изпитват през 15 години,но от математиката си спомням ,че каквото и да е число умножим по нула се получава ефекта от тези изпити...и няколко други въпроса на които не виждам отговор.Какво правим ,когато проверяващите на пътя не знаят правилника както изискват от нас?Какво правим с таксито от малцинството които не може да чете?Как е взел книжка? И как се гарантира ,че пак няма да я купи ? Какво се прави с тези 'Книжката съм я взел срещу прасе и само срещу прасе я давам"? И дали тези които с кошници за 100-200лв. и бас за толкова се засилва и пресичат главен път без да спиране за да спечелят баса и да загубят живота си,на които явно не държат,а това ,че отнемат и друг живот даже не влиза в сметките?Само че вица дето един пита къде е оня дето продавал шофьорски книжки, и му отговарят, че го блъснал един с купена книжка... е само виц.

Коментар

Тия подвеждащите въпроси , тия за наказанията и тия за първа помощ-са глупави и излишни.На всеки мараклия за ВОДАЧ да му се вмени , че всички други на пътя са му колеги и да си има уважението с тях.Спрямо правилата за движение.Защото нормалните хора не излизат на пътя , управлявайки превозно средство ,за да са джигити , наказатели и накрая даващи първа помощ.
            пс Предлагам , като сме по-свети от ...- в РБ да се направи електронна мрежа и всички автомобили да са свързани към нея с имобилайзери.Който сутрин не си реши теста-ми колата му не пали
            Човешкият прогрес е резултат от обмен на информация?Аз поне съм съгласен.

Коментар

Първоначално публикуван от Vlado_Ts Преглед на мнение
              Надявам се не мислиш, че е от незнаене.
              Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

Продължаване на дискусията по тая тема се обезсмисля. Ей ви го нагледния пример, с каквито се сблъсквам на всяко дежурство: http://www.offroad-bulgaria.com/show...36#post2311236 И за съжаление далеч не е най-фрапиращия....
                "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
                Неизвестен мъдрец

Коментар

Първоначално публикуван от kuzdov Преглед на мнение
                  Продължаване на дискусията по тая тема се обезсмисля. ...
                  Защо? Каква връзка има с тая тема? Не отричам, че има джигити и малоумници. Висенето по гишетата и пресвещената вездесъща такса (и не по-малко всепроникващата такса превод) - ще реши ли проблема от линка ти?
                  Нарушителят е хванат, вероятно си е платил според закона. Полицаите са си свършили работата, заради която ходят на работа. Къде е драмата всъщност?
                  Последно редактирано от Rabin; 14-10-13, 23:09.

Коментар

Проблемът не е в такси и гишета. Защото съм сигурен, че пак ще има едни наши 'ора, дето ще минат с нЕкой леФ и пак ще си е постарому. Проблемът е, че у нас масово НЕ СЕ ЗНАЕ и не се спазва ЗДвП. Дори и от такива с 20 г. стаж без актове. Оня ден таксиметраджия ми писа възражение, че щото нямало никой, затова нямало нужда да спазва Г1. Очаквам да пише жалба и да ходя на дело затова. Предния ден пък една дама не правеше разлика между В1 и Б2. Чувал съм и реплики, че В2 не важел, щото нищо не пишело на него. За В27 и В28 не искам и да говоря, щото едни аварийни и "Аз само за малко" оправдават всичко .....
                    Неизвестен мъдрец

Коментар

Проблемът не е в такси и гишета. Защото съм сигурен, че пак ще има едни наши 'ора, дето ще минат с нЕкой леФ и пак ще си е постарому. Проблемът е, че у нас масово НЕ СЕ ЗНАЕ и не се спазва ЗДвП. Дори и от такива с 20 г. стаж без актове. Оня ден таксиметраджия ми писа възражение, че щото нямало никой, затова нямало нужда да спазва Г1. Очаквам да пише жалба и да ходя на дело затова. Предния ден пък една дама не правеше разлика между В1 и Б2. Чувал съм и реплики, че В2 не важел, щото нищо не пишело на него. За В27 и В28 не искам и да говоря, щото едни аварийни и "Аз само за малко" оправдават всичко .....
                      Ами ето, на едно мнение сме. тАкси и гишета няма да решат проблема, щото е другаде. Нямам възражение по горния ти пост, благодаря за подкрепата от твоя страна.
                      Ако вземете да станете стриктни към старото желязо на Европа като се регистрира тук, и към старите шофьори на България - ще има много коли и книжки на трупчета. И приходите ви ще секнат в пъти, колкото по-стриктно държавоугодничим. Една кола вкарва минимим 500 лева годишно само заради шарените лепенки по предния джам. Няма книжка - няма кола - няма пари!
                      Отсега е ясно, че ще е проформа, и ако не с това ще ми вземете парите с друго. Ама отпуската ми по мрачните коридори - от това кой печели?
                      Последно редактирано от Rabin; 14-10-13, 23:32.

Коментар

За В27 и В28 не искам и да говоря, щото едни аварийни и "Аз само за малко" оправдават всичко .....
                        Да ти посоча ли едно кафене/магазин на Евлоги пред което ВИНАГИ има спрели коли? И що НИКОГА никой от там не е бил глобен а?
                        Последно редактирано от turtey; 14-10-13, 23:29.
                        И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Не знам. Може би по същата причина, поради която на 99% от местата, забранени за спиране и паркиране винаги има паркирани коли "само за малко". Вместо изпити на Х-години по-добре да се вдигнат глобите поне 10 пъти. Обзалагам се, че ще подейства много освежаващо за знанията и уменията на повечето шофьори
                          Неизвестен мъдрец

Коментар

...Вместо изпити на Х-години по-добре да се вдигнат глобите поне 10 пъти. Обзалагам се, че ще подейства много освежаващо за знанията и уменията на повечето шофьори
                            100 пъти ако ги вдигнем, и ще станем светци на пътя! Ни нарушения, ни коли, ни работещи хора в БГ. Пустиня като една човешка длан! Споко, има кой да засели територията, вече ги настаняват и са 7000 калпака, малък град. ЕвроКомисарката казала, че ще ни решат демографския проблем.

Коментар

Не знам.
                              А не знаеш )))
                              Жокер 3/4 от колите са на твои колеги, а другата една четвърт на свързани с тях лица
                              Както и да е.
                              И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Първоначално публикуван от Rabin Преглед на мнение
                                100 пъти ако ги вдигнем, и ще станем светци на пътя! ...
                                Нямаш идея колко си прав. Защо ли нашенецът като мине КПП-то и става примерен водач...?
                                Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
                                А не знаеш )))
                                Жокер 3/4 от колите са на твои колеги, а другата една четвърт на свързани с тях лица
                                Както и да е.
                                И ти ги познаваш всички? Сигурно стоят там денонощно... Ми снимай ги и пиши коя на кой е и ги пусни в някоя медия. Моята няма да е там, бъди сигурен.
                                Неизвестен мъдрец

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X