Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Шофьорски изпити през 15 години?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Шофьорски изпити през 15 години?

Аз като за начало ще се обърна към СБА, за да ми предоставят официална информация за процента на ПТП, при които като причина е посочена непознаване на ЗДП или ППЗДП. Няма да се учудя, ако изобщо не разполагат с такава.

Коментар

Ето разковничето: Фирма на МВР източила 20 млн. лв. от номера на коли - пари, пари и пак пари!
      "Обичам България, само по една причина - защото си е моя! А иначе, кой би живял доброволно в кучи ..."

Коментар

Най-добре е да намерят начин да озаптят начинаещите, ако ще и това да няма право да кара до определени години МПС над определен тонаж или брой места. Друго - при констатирано нарушение - да ги дерат зверски, ясно е, че мама и тате ще плащат...
        Иначе има и пенсионери "хулигани". Миналото лято "барнаха" една позната на 80 да пердаши при ограничение 70 със 120... В случая притеснителния момент е по-малък в сравнение с друг пенсионер, който е доказах престъпник на пътя и с ей-такива дебели лупи на очилата...
        Публикувайте отговор

Коментар

Предлагам като изтече срока на книжката да се ходи на изпит
          Ако там не минеш, отиваш на кормуване и листовки .

Аман-заман от разни браншови организации дето само се чудят какво да оскубят от народа.
          Страхът от свободата е един от основните страхове на човека. И все пак той иска да бъде свободен.
          И в същото време я ограничава-застраховки, ипотеки,
          вярвания, обичаи, религии, общности, идеологии, догми, политически движения...

Коментар

Първоначално публикуван от p-pleven Преглед на мнение
            Най-добре е да намерят начин да озаптят начинаещите, ако ще и това да няма право да кара до определени години МПС над определен тонаж или брой места. Друго - при констатирано нарушение - да ги дерат зверски, ясно е, че мама и тате ще плащат...
            Иначе има и пенсионери "хулигани". Миналото лято "барнаха" една позната на 80 да пердаши при ограничение 70 със 120... В случая притеснителния момент е по-малък в сравнение с друг пенсионер, който е доказах престъпник на пътя и с ей-такива дебели лупи на очилата...
            +1!

Коментар

Първоначално публикуван от Еmil Преглед на мнение
              По логиката от този проект:
              1. Дипломите трябва да важат 15 години. След това - нов държавен изпит.
              2. Как може лекар с 30-годиен стаж да ме лекува? Вероятно е забравил всичко. Трябва и той на теория и практика.
              3. Кой ще изпитва изпитващите?......
              Всъщност не е лишено от логика. Не би искал хирург-алкохолик (или пък просто болен от нещо) с треперещи ръце да те оперира, предполагам.... Има и доста такива, дето не са отворили една медицинска книжка от следването си насам и лекуват по методите отпреди Априлския пленум. В доста професии тапията за професионална квалификация е със срок на валидност и ако искаш да я работиш, щеш-не щеш се явяваш на курс и изпит (заварчик например).
              "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
              Неизвестен мъдрец

Коментар

Абе логика има. Ама я да се опита някой да ги цака така... Или вой до дупка с искане на оставки ще има, или ще си намерят работа някъде, където не ги натискат. И със сигурност за повече пари. Практиката е показала, че там сме добри. Проблемът ни е в системата.
                Но като професионалист, да попитам Куздов: Каква е основната причина за тежките ПТП? Според мен е незачитане на добре познати, дори на децата, текстове - за ограниченията на скоростта и употребата на алкохол.
                Изпратих запитване до СБА, да предоставят статистика за процента ПТП, настъпили поради непознаване на нормативната уредба. Ще направя пручване и дали има подобна практика някъде и къде в ЕС и по света. За себе си имам решение - кола с чужда регистрация и подмяна на шофьорската книжка за чужда. Имам всички основания за това и е безпроблемно. Рекет няма да плащам. Но не считам, че хората със "златни" талони, например, трябва да се подлагат на изпит.

Коментар

Лишено е, Мите. Единствената логика е-или е кьорфишек , или нещо за пари.И в двата случая не става.Физическото , или психично състояние на индивида не отменят положителната оценка при положен изпит
                  Човешкият прогрес е резултат от обмен на информация?Аз поне съм съгласен.

Коментар

Не ни трябват такива глупости, а репресивен контрол на всички - от бай Иван газкаджията, през пътния полицай, та до онези, които организират движението. Незнаещите и неможещите сами ще изпаднат в този случай. Аз лично, обичам да виждам полиция по пътищата, стига да не ме спира, за да търси на баба си шортите в багажника ми. Но съм си изградил маниер на контакт с контролните органи и явно езикът на тялото веднага показва, че "от тази туфа заек няма да изкочи" и проверката приключва в рамките на една минута, с пожелание за "лек път".
                    Дори трябва, ако до 15 години няма нарушение, книжката да става безсрочна. Има безсрочни книжки из така прехвалената Европа. И ги ползват баби по на 90 години. Ако на германците не им създава проблем, не виждам защо за нас е.
                    Последно редактирано от Еmil; 11-10-13, 10:12.

Коментар

Аз съм за, поне за теоретически изпит.
                      Като знам колко неграмотни мангали таксиджии има и понякога ни возят децата, чак ми се драйфа, а да не говорим за останалите "водачи"!

Коментар

Да. Забравих. Защо не вземем да минаваме и периодичен преглед за преиздаване на акта за раждане, че може някой да е навирил чепките междувременно и да не са успели да му издадат смъртен акт... Нали трябват пари за бюджета.

Коментар

Първоначално публикуван от Georgi_G Преглед на мнение
                          Аз съм за, поне за теоретически изпит.
                          Като знам колко неграмотни мангали таксиджии има и понякога ни возят децата, чак ми се драйфа, а да не говорим за останалите "водачи"!
                          И теоритичният изпит ще ги спре? Както са взели веднъж, така ще вземат и втори трети... път. Няма система за изпит, която не може да се пробие, ако двете страни - изпитващ и изпитван искат да я пробият.
                          Като тийнейджъри играехме карти. С комшията разработихме система за подсказване с очи. Нямаше теория да ни победят, ако бяхме в комбина. При това - дискретно, без дума, жест или нещо друго. Обзалагам се, че и десет камери да има, няма да се разбере . Всички знаеха, че правим нещо, но никой не се досети дори приблизително, какво...
                          Категорично съм за връщане на изпитите пред КАТ. Ще се елиминират много простотии и мераци на разни "експертни" браншови организации.

Коментар

За никой не е тайна, че за да вземеш листовките, трябва да ги назубкаш. Аз принципно съм "за" всеки един шофьор да познава правилата за движение, но е хубаво да се види и какво по-точно фигурира във въпросите на изпита:
                            За кат. Б:
                            Когато паркирането върху тротоара е разрешено, допустимата максимална маса на паркираното превозното средство не трябва да е по-голяма от:
                            2.0 т / 2.5 т. / 1.0 т. / 1.5 т.

Какво означава водачът да бъде предвидлив?
                            - да взема своевременно мерки, за да не попадне в аварийна ситуация
                            - да поддържа висока средна скорост на движение
                            - да управлява винаги с ниска скорост
                            - да предвижда възможните опасности в пътното движение

При заплащане на глоба за извършено нарушение, наложена с електронен фиш, в 14-дневен срок от получаването на фиша:
                            - се заплаща пълния размер на глобата
                            - се заплаща 50% от размера на глобата
                            - се заплаща 70% от размера на глобата
                            (този го обърках при пробното решаване - това прави ли ме по-опасен за движението?)

Вредни емисии от кой газ отделят в атмосферата превозните средства при движениeто си?
                            водород / кислород / азот / въглероден двуокис

Има и един култов въпрос:
                            Кой от изброените не е пешеходец:
                            - човек, бутащ ППС на 4 колела
                            - човек, който води кон
                            - човек, бутащ ППС на 2 колела
                            - човек в инвалидна количка

Против съм периодично да ни подлагат на тест, който няма много общо с безопасността на пътя. За веднъж - как да е! Ама на всеки 5, 10 15 години... Поне въпросите да са нормални... (ха дано, ама надали)
                            Русия е бензиностанция, въоръжена с ракети.

Коментар

Шофьор с 15 години опит е в пъти по-добър от новоизлюпен такъв. Ама демагогия да става, нали за пустите пари... че и с времето ни се разпореждат като с тяхна собственост. Да си взема от платения отпуск, че да отида в КАТ, че блъсканица и опашки, че и да си платя?

Коментар

Абе вярно, че е идеята е шашава, ама поглеждали ли сте си книжките?
                                И по-точно колонка N11, дето е на гърба на книжката...
                                Явно това е мислено преди доста време...
                                Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
                                Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X