Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Водачите на 4Х4 трябва да са по отговорни!!!

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • #31
    До: Водачите на 4Х4 трябва да са по отговорни!!!

    Не мисля, че някой до тук е отрекъл нуждата да се внимава на пътя, да се кара разумно и да се избягват катастрофите. Говорим за случая когато някой "съзтетезател" просто се натресе в теб. Описах в една съседна тема случая ми от преди 2 - 3 седмици, когато излязох в канавката, за да не се очисти един дебил. Ама там имаше канавка и чакъл. Просто бъдете сигурни, че ако беше пропаст нямаше да се хвърля в нея заедно с гаджето и леля й, за да оцелее кретена. И нямаше да ми тежи на съвеста... За това да ми отнеме предимство бих си затворил очите, ама за това да отнеме моя и на хората, на които държа живот не бих.

    И в такава ситуация колкото си по-добре защитен е по-добре. От друга страна с тези защити и караш по-внимателно, защото както обсъждахме в темата за рама при сблъсък с бетонна стена или стълб ефекта е обратен и понасяш повече щети и един изпуснат завой може да е фатален.
    Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

    Коментар


    • #32
      До: Водачите на 4Х4 трябва да са по отговорни!!!

      Първоначално публикуван от V93 Преглед на мнение
      +1

      За съжаление, не са рядкост случаите, в които виждам колеги тук да възприемат джипа и силовата му броня (ако има такава) като някакво оръжие, с чиято помощ да наказват други водачи, които са ги подразнили.
      Без значение дали някой ще ми се обиди или не, но за мен подобни репчения са си чиста проба "голфаджийство," качено на 4х4 и поради това - много по-опасно ...
      +1 000
      Голфаджията, качен на 4х4 си остава голфаджия със значително повишен злотворен потенциал. Сутринта гледах един пич, който караше галопер, но потегляше като Шумахер и се чувстваше длъжен да засича всички..Явно много хора не разбират разликата между 4х4 и болид Ако не беше тъпо щеше да е смешно....
      Илюзорното чувство за сигурност е предимство при леки светофарни сблъсъци, но когато става въпрос за повече от счупен мигач и подгънат калник нещата загрубяват.
      В гората силовата броня е безспорно предимство, но по пътя автомобилът с намалени деформационни зони е опасен както за околните, така и за пътуващите в него.
      Иначе и на мен понякога съвсем първосигнално ми се иска да си вкарам бронята през шофьорската врата на някой жълт автомобил, пилотиран от олигофрен, който мисли, че пътищата са създадени единствено и само за него...
      "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

      Коментар


      • #33
        До: Водачите на 4Х4 трябва да са по отговорни!!!

        При всички случаи джиповете са привилегировани и трябва да се съобразяваме и дори да отстъпваме...
        Lancia Delta HF Integrale Evolucione

        Коментар

        Активност за темата

        Свий

        В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

        Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

        Зареждам...
        X