Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Водачите на 4Х4 трябва да са по отговорни!!!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Водачите на 4Х4 трябва да са по отговорни!!!

Първоначално публикуван от Петя Преглед на мнение
    Това би означавало да вземем правосъдието в свои ръце, а бидейки простосмътрни човеци, не ни е дадено това право - да се съдим едни други, да даваме присъди и да ги изпълняваме. (Тук изключвам съдебната система по куп причини, които са извън тази тема.) Щото ще заприличаме на "дивия запад" .
    Нямам предвид да ги гониш и трепеш нарочно. Ако сам се натресе в теб това си е изцяло негово решение и проблем. Все едно да обвиняваме крайпътните стълбове, че издават смъртни присъди, като в дивия запад.
    Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Първоначално публикуван от nikito776 Преглед на мнение
      +100
      Сигурно 80% от катастрофите, стават заради такива дето не си дават предимството.
      То добре ,че има такива дето дават предимство все пак.Вчера на новото кръстовище до Семинарията ,един бакшиш си мина на червено /доста засилен/и аз услужливо му дадох предимство въпреки ,че бях на зелено .
      Сега нямам кола за правене!
      B+

Коментар

А аз колко пъти съм се изсилвал да посъбера с П-образа на Вранглера, дето са му го сложили вместо предна броня някой олигофрен дето минава на червено нагло и самодоволно и никога не съм успявал. Викам си ей са ще си оправя всичко що имам по колата от застраховката, а онзи като види как се набирам към него и чак пали гумите от зор и се изнася... Та и де беше тръгнал тоя вмиг щеше да му мине замислеността и да се изнесе на задни гуми.
        Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

Ей сега се връщам през Прохода Петрохан.... много псувни и вече мисля новите схеми на подсилване на джипката ми + тромби от ТИР...

2 пъти ме поставиха в опасна ситуация едни гейове, 1 с сирени и лампи депутат навярно педераст дебел а друг бе травестит с малко по нова кола, подгоних го ама като ми видя брояна засилена към него и чу идващия клаксон към него се насра и забегна...

Моите 2 стотинки...

Много поздрави от един зрял спокоен разумен човек на който му писна и ще вземе нещата в свои ръце...
          Бъдете живи и здрави!

Коментар

+100
            Сигурно 80% от катастрофите, стават заради такива дето не си дават предимството.
            А дали тези 80 % не са станали заради такива които искат да отнемат предимството????
            Don't hunt IF you can't kill
            първо 0883 после 333 накрая 448

LZ1BGD

Коментар

Интересно как темите дискутиращи беззаконието по пътищата се роят във форума (и в други форуми също), а мерки не се взимат (нито от правоимащите, нито от засегнатите). Заслужава си да се изследва този феномен.

Коментар

Първоначално публикуван от BatGeorgeone Преглед на мнение
                Ей сега се връщам през Прохода Петрохан.... много псувни и вече мисля новите схеми на подсилване на джипката ми + тромби от ТИР...

2 пъти ме поставиха в опасна ситуация едни гейове, 1 с сирени и лампи депутат навярно педераст дебел а друг бе травестит с малко по нова кола, подгоних го ама като ми видя брояна засилена към него и чу идващия клаксон към него се насра и забегна...

Моите 2 стотинки...

Много поздрави от един зрял спокоен разумен човек на който му писна и ще вземе нещата в свои ръце...
                Пей си Пенке, кой те слуша?

Коментар

Бях почнал да пиша по-рязък отговор, но прецених, че няма смисъл. Всеки с мнението си.

Та в резюме:
                  Карайте така, че животът, здравето ви или целостта на ламарините, да не зависи от благоволението на някой да ви направи път! Той не винаги е длъжен, а и не винаги иска да го направи. Пасивите от неспазването на горното правило са изцяло за ваша сметка.
                  Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Мисълта ми беше че поне съм се научил горе долу да карам
                    и не разчитам на 25-те часа пародия на обучение - това настрана
                    дали да ми е здрава бронята - да и още ще я усиля при възможност- искам аз и жена ми да сме живи
                    дали давам предимство - на гробищата има цял парцел за убити с предимство - давам и се пазя
                    като теглим чертата до тук
                    аз съм изпълнил гражданския си дълг да се движа безопасно
                    сега че някой гледат много филми и карат като безсмъртни
                    е какво да ги правя - ми да се трепят
                    и тях ли да ги мисля
                    BMW X6

Коментар

дали да ми е здрава бронята - да и още ще я усиля при възможност- искам аз и жена ми да сме живи
                      дали давам предимство - на гробищата има цял парцел за убити с предимство - давам и се пазя

... много псувни и вече мисля новите схеми на подсилване на джипката ми + тромби от ТИР...

.......А дали тези 80 % не са станали заради такива които искат да отнемат предимството????

......Бях почнал да пиша по-рязък отговор, но прецених, че няма смисъл.....

"Проблема за спасяването на давещите е проблем на самите давещи се.

Засекат ли те, направи всичко възможно за да спреш. Иначе ще ги размажеш и после цял живот ще ти тежат на съвестта! Това че ще влезеш в затвора, ще ти се стори нищо пред мисълта, че си можел да спреш и не си го направил!"

ДДД (дай дорогу дураку)

По-тънки брони, по-малко комплекси, по малко его, по-малко агресия, по-малко мачовци по пътищата. Ами при положение че всичко е с обратен знак???? Дали нещо гарантира да опазим онези за които животът ни добива смисъл и много ни се иска това да не се случва на нас. Но се случва, и дали ще влезем в статистиката зависи и от нас.
                      За тези дето разчитат на броните... с дата днес ....http://dnes.dir.bg/2007/09/09/news2084525.html

Коментар

Леле какъв спор се разгоря заради 1 "тунгована релса"....
                        Прочитайки внимателно всички постове стигам до извода, че сме разделени на 2 лагера. Почитатели на меки пластмасови и абсорбиращи удара брони, и водачи на самоделни тръбно-винкелни 4х4.
                        От друга страна слушайте по-внимателно новините. Причините за труповете по пътя най-често са: Движение с несъобразена скорост и неправилно изпреварване.
                        При отнемане на предимство обикновено се разминаваме само с намачкани ламарини и някоя друга чуплива част. Тук "релсата" определено е в полза, а за по-лъскавите има КАСКО.
                        Suzuki SJ 410 Samurai, 0888 199 658 - МСС - Варна и близката околия.
                        http://www.cardomain.com/ride/2562837

Коментар

Първоначално публикуван от zzlatanov Преглед на мнение
                          ......По-тънки брони, по-малко комплекси, по малко его, по-малко агресия, по-малко мачовци по пътищата. Ами при положение че всичко е с обратен знак???? Дали нещо гарантира да опазим онези за които животът ни добива смисъл и много ни се иска това да не се случва на нас. Но се случва, и дали ще влезем в статистиката зависи и от нас.
                          За тези дето разчитат на броните... с дата днес ....http://dnes.dir.bg/2007/09/09/news2084525.html[/COLOR]
                          [/COLOR]
                          И това прочех и още 2-3 извадки за катастрофите от последните дни. Радостната новина е, че няма нито един 4х4.

Явно водачите са по-примерни или просто избягват в почивните дни да се движат ПО-ПЪТЯ.
                          Suzuki SJ 410 Samurai, 0888 199 658 - МСС - Варна и близката околия.
                          http://www.cardomain.com/ride/2562837

Коментар

А можеби просто джиповете немогат да се засилят достатачно зада предизвикат ПТП
                            Човек първо е изобретил колелото а после премазаните животни !

Коментар

Първоначално публикуван от Kaskadiora Преглед на мнение
                              Леле какъв спор се разгоря заради 1 "тунгована релса"....
                              Прочитайки внимателно всички постове стигам до извода, че сме разделени на 2 лагера. Почитатели на меки пластмасови и абсорбиращи удара брони, и водачи на самоделни тръбно-винкелни 4х4.
                              От друга страна слушайте по-внимателно новините. Причините за труповете по пътя най-често са: Движение с несъобразена скорост и неправилно изпреварване.
                              При отнемане на предимство обикновено се разминаваме само с намачкани ламарини и някоя друга чуплива част. Тук "релсата" определено е в полза, а за по-лъскавите има КАСКО.
                              Мисля , че не "тунингованата релса" е в основата на спора и не видовете брони , а маниерът на шофиране. Не е правилно според мен релсата да създава чувство на недосегаемост , което в определени моменти може да изиграе на собственика си много лоша шега. Не визирам никого конкретно. Недобросъвестни шофьори има както с леки автомобили и камиони , тъй и с джипове с релси отпред или абсорбиращи брони /без значение/. Иначе казано , пак опираме до задкормилното устройство.

Коментар

Първоначално публикуван от Тихомир Севов Преглед на мнение
                                Мисля , че не "тунингованата релса" е в основата на спора и не видовете брони , а маниерът на шофиране. Не е правилно според мен релсата да създава чувство на недосегаемост , което в определени моменти може да изиграе на собственика си много лоша шега.
                                +1

За съжаление, не са рядкост случаите, в които виждам колеги тук да възприемат джипа и силовата му броня (ако има такава) като някакво оръжие, с чиято помощ да наказват други водачи, които са ги подразнили.
                                Без значение дали някой ще ми се обиди или не, но за мен подобни репчения са си чиста проба "голфаджийство," качено на 4х4 и поради това - много по-опасно ...
                                Ние не сме неутрални!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,310 в 20:45 на Днес.

Зареждам...
                                X