Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Превишаване на скоростта при изпреварване

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Превишаване на скоростта при изпреварване

Първоначално публикуван от бат'Марто Преглед на мнение
    Ти в планината карал ли си? За 20 метра имаш да изпревариш ,,Мадара '' с две ремаркета.
    Е тя само композицията е 22 м, даже го пише на табела отзад.
    подаръци за мъже от FACOM
    промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Първоначално публикуван от silverfox Преглед на мнение
      При положение, че имаш право да пресечеш прекъснатата линия и да влезеш в лявото платно за изпреварване, ако нямаш право да пресечеш непрекъсната после ще трябва да си седиш в лявата А ако някой се опита да ти обяснява, че е трябвало да прецениш до къде ще изпревариш, го прати на 500м назад, защото при изпреварването трябва да спазваш ограничението и го питай дали вижда къде свършва непрекъсната линия.
      А това си бяха законови положения, но нещо са ги натирили и все си обясняваме как било по-безопасно.
      При положение, че като имахме лади и москвичи имахме право да караме с 60 в населените места, сега с модерните коли е 50 и навсякъде има ограничение 40. Еми аз ако няма да спазвам 40 (защото не го спазвам, напук на всички моралисти теоретици) защо да не си карам колкото преценя аз за безопасно. Ако ограничението е 60, едва ли ще карам със 65 защото така съм преценил. Просто разликата е малка и не си заслужава.
      И пак за моралистите теоретици - ако си мислите, че ще спрете идиотите по пътищата с идиотски ограничения - е няма да стане. Ефекта е точно обратен!
      Навремето, когато "властваха" ладите и москвичите на нашата улица играехме футбол или волейбол и за една игра най-много 5-6 пъти да се наложеше с неудоволствие да прекъснем за да мине някоя кола! Сега първо че едното платно е заето постоянно от паркирали коли, и второ интезивността на движение е такава , че като спра докато си отворя гаража (30 сек. засечено) предизвиквам колона от поне 4 автомобила! На децата много отдавна им е забранено да играят на улицата! Та нито интензивността нито въобще условията на движение могат да се сравняват с едновремешните! Съответно позволената скорост ще отива все по-надоло. В развитите страни има и зони с 10 км/ч че и по-малко.
      Друг пример който мога да дам е, че навремето пътувах от Сандански до Благоевград (около 60км.) с МЗ 150 вдигащо максимално 110-120км/ч (при попътен вятър и нанадолнище) за 35 мин. а сега с ямахата 660 кубика и почти 50 коня зорлен стигам за 50 мин.
      "Do not correct a fool, for he will hate you;
      Correct a wise man, for he will appreciate you."

Коментар

Само не мога да разбера защо почти всички софийци си мислят, че като става дума за населено място всички говорят за София?
        Ти село по средата на първокласен междуградски път с 2 ленти колкото за 4 и тревни площи още толкова до тротоара и ограничение 40 виждал ли си?

ПС: И колкото повече пада максимално позволената скорост, толкова повече се увеличават изпреварванията. Затова ви казвам, че сте теоретици. Теорията ви е перфектна, ама дотам.
        Седя и си мисля... по едно време усещам, че само седя...

Коментар

Аз не съм софиец, за Сандански говоря. И да такива села съм виждал из северна България. Не че няма наистина безумни ограничения де ама точно тия в населените места са си добри.
          "Do not correct a fool, for he will hate you;
          Correct a wise man, for he will appreciate you."

Коментар

... Ти село по средата на първокласен междуградски път с 2 ленти колкото за 4 и тревни площи още толкова до тротоара и ограничение 40 виждал ли си? ...
            40-те км са заради възможността да ти изскочи домашно животно или някое двукрако добиче, което ще ти пресече пътя с каручката, а може и от сутринта да е направило главата в хоремаг-а.
            Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от Kozzzec Преглед на мнение
              Спазваш ограничението, изпреварваш така, че да се прибереш преди да дойде непрекъснатата линия. Сложно ли ти е?
              Сложно ми е...при положение,че се влачи.Както каза Ясен,предпочитам да съм жив.
              Виден столичен ихтиолог

Коментар

Първоначално публикуван от Rabin Преглед на мнение
                Господа, здраво дете бяга с над 25 км/ч. На който толкова не му се вярва - засичал съм по GPS с колко мога да търча.
                Понеже редовно бягаме с питбула(в смисъл той бяга ,аз се возя),скорост от 25-30 км. е трудна дори за тази порода,за човек още повече !
                Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
                Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
                Анатолий Пейчинов o8875о9815
                https://dvrbg.com/

Коментар

Ефектът е колони, автомобилни колони. И колкото по-дълги, толкова по-дълги!
                  Не се абете! За в бъдеще се очертава липса на шофьори и, съответно, липса на изпреварвания. Това ще ни докарат конструкторите - дано не го видя.
                  Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
                    40-те км са заради възможността да ти изскочи домашно животно или някое двукрако добиче, което ще ти пресече пътя с каручката, а може и от сутринта да е направило главата в хоремаг-а.
                    Аха, едно време само добичета ни изкачаха.
                    Седя и си мисля... по едно време усещам, че само седя...

Коментар

Само не мога да разбера защо почти всички софийци си мислят, че като става дума за населено място всички говорят за София?...
                      Аз не разбрах какво(кой) визираш тук за "софиЙците". Би ли пояснил.

Сложно ми е...при положение,че се влачи.Както каза Ясен,предпочитам да съм жив.
                      Ами правилна преценка значи. Няма да можеш да се прибереш - следователно не изпреварваш.

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
                        Абе,от 84 та се търкалям из пътищата,ама зад 40км се ченгета срещам.Явно ни добичета,ни пияници аресват ограничението.
                        Между другото имам спечелено дело срещу КАТ при този казус.Преди две години.Мога да разкажа.

Коментар

Ти в планината карал ли си? За 20 метра имаш да изпревариш ,,Мадара '' с две ремаркета.
                          Какво се правите, никой няма да ви изкочи с радара на Беклемето, Шипка или който и да е проход или планински път. Най-малкото защото няма да му е удобно да пише акта докато го возиш на предния капак....
                          Искаш ли да получиш умен отговор-питай умно!
                          0894328706

Коментар

Първоначално публикуван от Жоро Йорданов Преглед на мнение
                            Какво се правите, никой няма да ви изкочи с радара на Беклемето, Шипка или който и да е проход или планински път. Най-малкото защото няма да му е удобно да пише акта докато го возиш на предния капак....
                            Викаш, няма ли радар-гааззззззззззз!Аз разглеждам въпроса принципно!
                            Т.е. , ако не те хванат,не е престъпление ?
                            Виден столичен ихтиолог

Коментар

Викаш, няма ли радар-гааззззззззззз!Аз разглеждам въпроса принципно!
                              Т.е. , ако не те хванат,не е престъпление ?
                              Ако държим да сме принципни трябва да спазваме закона без да го коментираме/ като заповедите в казармата/. Иначе всеки може да прави всичко по собствена преценка докато го " копнат"

Превишената скорост все още е нарушение, а не престъпление
                              Последно редактирано от Жоро Йорданов; 03-04-13, 22:19.
                              Искаш ли да получиш умен отговор-питай умно!
                              0894328706

Коментар

Първоначално публикуван от Жоро Йорданов Преглед на мнение
                                Ако държим да сме принципни трябва да спазваме закона без да го коментираме/ като заповедите в казармата/. Иначе всеки може да прави всичко по собствена преценка докато го " копнат"

Превишената скорост все още е нарушение, а не престъпление
                                Значи предлагаш съвсем принципно да си загина.Прекъснати линии,дето не им е мястото-бол.Както и обратното .
                                Виден столичен ихтиолог

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X