От: Превишаване на скоростта при изпреварване
Непрекъснато съм в положение, да наблюдавам - как като се движа по пътищата с допустимата скорост, съобразно законовите разпоредби, един след друг ме изпреварват водачи, чиито коли "са вървежни" и "им се пречкам". Защото обикновено са "големи бабаити", настъпвайки педала на газта, но когато приближат участъци със стационарни радари, ще "издънят ламарината", скачайки с двата крака върху спирачката, интересно защо - тогава не се правят на тарикати. Явно е въпрос на манталитет и възпитание, което се проявява спрямо околните по принцип, а в частност - на пътя.
Тук има максима, че форумът не е "джипкомер", същото се отнася и до пътя. Целта на движението с автомобил/ мотоциклет/ камион е достигането от т.А до т.Б без конфликтни ситуации, рискове за живота и здравето и "тровене на нерви" на водачите и пътниците. Интересно ми е, ако колегите са възпитали децата си към спазване на правилата, как им обясняват пътувайки, поведението на другите водачи в такива ситуации?
Призовавам всички, когато шофират, да мислят за живота и здравето на собствените си деца и близки, както и за тези, пътуващи в другите автомобили около тях.
А за любителите на "екшън-а", са предвидени състезанията, където правилата са съвсем други.
И в заключение - една аналогия с оръжията:

Перифразирано за настоящата дискусия - автомобилите не убиват хора, хората убиват хора...
Изводите нека всеки си направи сам.
Първоначално публикуван от I.Stoyanov
Преглед на мнение
Тук има максима, че форумът не е "джипкомер", същото се отнася и до пътя. Целта на движението с автомобил/ мотоциклет/ камион е достигането от т.А до т.Б без конфликтни ситуации, рискове за живота и здравето и "тровене на нерви" на водачите и пътниците. Интересно ми е, ако колегите са възпитали децата си към спазване на правилата, как им обясняват пътувайки, поведението на другите водачи в такива ситуации?
Призовавам всички, когато шофират, да мислят за живота и здравето на собствените си деца и близки, както и за тези, пътуващи в другите автомобили около тях.
А за любителите на "екшън-а", са предвидени състезанията, където правилата са съвсем други.
И в заключение - една аналогия с оръжията:

Перифразирано за настоящата дискусия - автомобилите не убиват хора, хората убиват хора...
Изводите нека всеки си направи сам.
Коментар