Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Превишаване на скоростта при изпреварване

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Превишаване на скоростта при изпреварване

Първоначално публикуван от I.Stoyanov Преглед на мнение
    ...и тук-таме се намери някой, който ти се пречка спазвайки ограниченията ...
    Непрекъснато съм в положение, да наблюдавам - как като се движа по пътищата с допустимата скорост, съобразно законовите разпоредби, един след друг ме изпреварват водачи, чиито коли "са вървежни" и "им се пречкам". Защото обикновено са "големи бабаити", настъпвайки педала на газта, но когато приближат участъци със стационарни радари, ще "издънят ламарината", скачайки с двата крака върху спирачката, интересно защо - тогава не се правят на тарикати. Явно е въпрос на манталитет и възпитание, което се проявява спрямо околните по принцип, а в частност - на пътя.
    Тук има максима, че форумът не е "джипкомер", същото се отнася и до пътя. Целта на движението с автомобил/ мотоциклет/ камион е достигането от т.А до т.Б без конфликтни ситуации, рискове за живота и здравето и "тровене на нерви" на водачите и пътниците. Интересно ми е, ако колегите са възпитали децата си към спазване на правилата, как им обясняват пътувайки, поведението на другите водачи в такива ситуации?
    Призовавам всички, когато шофират, да мислят за живота и здравето на собствените си деца и близки, както и за тези, пътуващи в другите автомобили около тях.
    А за любителите на "екшън-а", са предвидени състезанията, където правилата са съвсем други.

И в заключение - една аналогия с оръжията:

Перифразирано за настоящата дискусия - автомобилите не убиват хора, хората убиват хора...

Изводите нека всеки си направи сам.
    proud founder of Anna Veith fan club Bulgaria
    NISSAN Terrano II R20 2.7 TDi [A1 Rh+]
    Заедно в борбата срещу злокачествените мозъчни тумори

Коментар

В случаите когато съм застигнат и притискан от вървежна кола пускам авар светлини,като иска да ме прескочи. Днес трима загинаха край Русе. През последните 5 дни-8 загинали при ПТП

Коментар

Първоначално публикуван от nickbochev Преглед на мнение
        Тук има максима, че форумът не е "джипкомер", същото се отнася и до пътя. Целта на движението с автомобил/ мотоциклет/ камион е достигането от т.А до т.Б без конфликтни ситуации, рискове за живота и здравето и "тровене на нерви" на водачите и пътниците. Интересно ми е, ако колегите са възпитали децата си към спазване на правилата, как им обясняват пътувайки, поведението на другите водачи в такива ситуации?
        Призовавам всички, когато шофират, да мислят за живота и здравето на собствените си деца и близки, както и за тези, пътуващи в другите автомобили около тях.
        Ники,
        Синковеца е пресен шофьор /книжка на 6-8 месеца и малко километри/. Седи до мене и се вози. Карам на прав участък с 2-3 км. видимост и бързам със 100 км./час. Коли няма никакви.
        Чувам коментар: Абе тате, той инструктора тук кара със 130-140 км./час....
        Какво да му кажа, какво да му обясня?
        Nothing comes from nothing...

Коментар

Има наистина участъци с ограничения 40 км/ч. примерно в съседното село, за което ограничение няма реална необходимост. Там от време на време дебнат ченгетата с настроени над. 45 км/ч.
          Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Първоначално публикуван от nickbochev Преглед на мнение
            Непрекъснато съм в положение, да наблюдавам - как като се движа по пътищата с допустимата скорост, съобразно законовите разпоредби, един след друг ме изпреварват водачи, чиито коли "са вървежни" и "им се пречкам". Защото обикновено са "големи бабаити", настъпвайки педала на газта, но когато приближат участъци със стационарни радари, ще "издънят ламарината", скачайки с двата крака върху спирачката, интересно защо - тогава не се правят на тарикати. Явно е въпрос на манталитет и възпитание, което се проявява спрямо околните по принцип, а в частност - на пътя.
            А за любителите на "екшън-а", са предвидени състезанията, където правилата са съвсем други.

И в заключение - една аналогия с оръжията:

Перифразирано за настоящата дискусия - автомобилите не убиват хора, хората убиват хора...

Изводите нека всеки си направи сам.
            Това има предвид

Коментар

Сякаш темата започва от закон да удря на морал, но я и аз да попитам: А законно ли е изпреварването да е започнато на прекъсната и довършено на непрекъсната осева линия (естествено без да се създава някаква опасност за движението и движещите се). Аджеба, правилно ли съм постъпил, че се примирих да ме актуват скритите в храстите органи, или трябваше да продължа да настоявам, че не съм извършил нещо нередно? Случката е от преди няколко години (може би 4-5), ако има значение...

А относно законното превишаване (нарушаване) на максимално допустимата скорост - да се изкажат водачите на транспортни средства с тахокарти/шайби - кога, с колко и за какво време могат да превишават масовото им ограничение от максимални 90км/ч...

Коментар

При положение, че имаш право да пресечеш прекъснатата линия и да влезеш в лявото платно за изпреварване, ако нямаш право да пресечеш непрекъсната после ще трябва да си седиш в лявата А ако някой се опита да ти обяснява, че е трябвало да прецениш до къде ще изпревариш, го прати на 500м назад, защото при изпреварването трябва да спазваш ограничението и го питай дали вижда къде свършва непрекъсната линия.
                А това си бяха законови положения, но нещо са ги натирили и все си обясняваме как било по-безопасно.
                При положение, че като имахме лади и москвичи имахме право да караме с 60 в населените места, сега с модерните коли е 50 и навсякъде има ограничение 40. Еми аз ако няма да спазвам 40 (защото не го спазвам, напук на всички моралисти теоретици) защо да не си карам колкото преценя аз за безопасно. Ако ограничението е 60, едва ли ще карам със 65 защото така съм преценил. Просто разликата е малка и не си заслужава.
                И пак за моралистите теоретици - ако си мислите, че ще спрете идиотите по пътищата с идиотски ограничения - е няма да стане. Ефекта е точно обратен!
                Последно редактирано от silverfox; 03-04-13, 19:51.
                Седя и си мисля... по едно време усещам, че само седя...

Коментар

Първоначално публикуван от Shider Преглед на мнение
                  Сякаш темата започва от закон да удря на морал, но я и аз да попитам: А законно ли е изпреварването да е започнато на прекъсната и довършено на непрекъсната осева линия (естествено без да се създава някаква опасност за движението и движещите се). Аджеба, правилно ли съм постъпил, че се примирих да ме актуват скритите в храстите органи, или трябваше да продължа да настоявам, че не съм извършил нещо нередно? Случката е от преди няколко години (може би 4-5), ако има значение...

А относно законното превишаване (нарушаване) на максимално допустимата скорост - да се изкажат водачите на транспортни средства с тахокарти/шайби - кога, с колко и за какво време могат да превишават масовото им ограничение от максимални 90км/ч...
                  У нас може всичко,навън работят и тахошайби,и ограничители.И се изпреварват с километри,и заемат всички ленти.Познай с какви номера са(не само наши).
                  А тези простотии се правят от името на всички ни.
                  Даника
                  Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

Коментар

Първоначално публикуван от silverfox Преглед на мнение
                    ...А ако някой се опита да ти обяснява, че е трябвало да прецениш до къде ще изпревариш, го прати на 500м назад, защото при изпреварването трябва да спазваш ограничението и го питай дали вижда къде свършва непрекъсната линия...
                    Спазваш ограничението, изпреварваш така, че да се прибереш преди да дойде непрекъснатата линия. Сложно ли ти е?

Коментар

Първоначално публикуван от Shider Преглед на мнение
                      Сякаш темата започва от закон да удря на морал, но я и аз да попитам: А законно ли е изпреварването да е започнато на прекъсната и довършено на непрекъсната осева линия (естествено без да се създава някаква опасност за движението и движещите се).
                      Не е законно да започваш такова изпреварване, което няма да завърши в разрешената зона. Иначе да се върнеш в твоята си лента винаги може и трябва, независимо от маркировката.

Това малко прилича на правилото за зеления светофар - не бива да навлизаш в кръстовището, ако няма да го напуснеш до края на разрешителния сигнал. Изисква да си ясновидец - кога кое ще светне.

Хубавото е, че за такива недостатъчни ясновидски способности в ЗДвП не е предвидено друго наказание и затова максималното е 5 или 10 лева (в графата "други нарушения, за които не е предвидено конкретно наказание").

Иначе тая работа с морала е относителна. Всеки си има свой морал, затова са измислени законите.

Коментар

Прочее, за превишението на скоростта при изпреварване -
                        единственото съображение е чисто житейското - ако вече съм започнал изпреварването, предпочитам да съм жив без книжка, отколкото умрял с позволена скорост.

Коментар

изпреварване е с 20-30кмч разлика на път със завои - веднага давам пример камион на пранински път пъпли с 40-50кмч - ако има прав участък включвам 3-та ск и докато го подмина вече съм вдигнал 80... Естествено настъпвам педала повече от половината и въобще не ме интересува, че ограничението е 60кмч...
                          А на прав равен път не ги изпреварвам - карам си на 6-та скорост с 2500 об/м и само ги заобикалям без да пипам газта...
                          С тромава кола си има също техника за изпреварване - засилваш се към изпреварвания, оглеждаш за коли насреща и се изнасяш, а ако има коли просто спираш и преди следващата права повтаряш "засилката"... С 1.8Д 60кс изпреварвам автобус - пак с 20-30кмч разлика, с 10 разлика въобще не бих се пробвал - по-добре да си карам зад него отколкото да рискувам челен удар...
                          Това с вървежните коли е относително...
                          Помня преди 15-16 години с брат ми, който тогава учеше в Париж, си купихме един стар Форд Орион 1.6и 105кс - невиждана бегачка по нашите разбирания от БГ... Е, трябва да ви кажа, че първите 2 дни докато му свикна, нямаше малолитражка дето да не ни изпревари на старт по светофарите, а на междуградски път "баничарките" дето са по 50-60кс си перкаха със 120, ако и да има ограничение 90кмч...
                          В наши дни яко са ги напънали с камери и простотии и сега с колите от по 100-150кс и нагоре, карат колкото едно време с пежо 205-ците и рено 5-ците
                          помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                            Прочее, за превишението на скоростта при изпреварване -
                            единственото съображение е чисто житейското - ако вече съм започнал изпреварването, предпочитам да съм жив без книжка, отколкото умрял с позволена скорост.
                            Една надолу-и си в рая.
                            А тези простотии се правят от името на всички ни.
                            Даника
                            Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

Коментар

Първоначално публикуван от Kozzzec Преглед на мнение
                              Спазваш ограничението, изпреварваш така, че да се прибереш преди да дойде непрекъснатата линия. Сложно ли ти е?
                              Ти в планината карал ли си? За 20 метра имаш да изпревариш ,,Мадара '' с две ремаркета.
                              Виден столичен ихтиолог

Коментар

Първоначално публикуван от бат'Марто Преглед на мнение
                                Ти в планината карал ли си? За 20 метра имаш да изпревариш ,,Мадара '' с две ремаркета.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X