Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Рама казвате?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Рама казвате?

Абсолютно вярно. Специално подчертах че моят трактор при краштеста сигурно би се държал по същия начин ( с едно изключение, има телескопичен кормилен прът, който се свива успешно при такива удари). Но някои упорити УАЗ-овъди веднага лепнаха червените точки с коментари да съм бил сложил краштест на Вранглера.... Почервеняха ли ви ушите сега? Покрай тоя форум и фанатизираните екземпляри тук ще намразя и УАЗ-а, както намразих навремето Нивата, въпреки че го уважавам много като автомобил...Ама не та не, той само УАЗ-а има рама... УАЗ не е равен на РАМА. Аре стига вече да приравнявате елементарно всяка тема в за и против УАЗа. Ако съм искал да бъде така бих нарекъл темата по друг начин, сещате се какъв. Това че тук съм публикувал снимката на УАЗ-а е защото е прекалено стряскаща и показваща в най-чист вид недостатъците на рамната конструкция. Някои колеги дори написаха странни да ги наречем неща за ускоренията записани от уреда че били грешни без да прочетат дори статията в която ясно си казват хората че нещата са точно такива... Значи щом става въпрос за УАЗ и е нещо което не е добро веднага се отговаря "не е вярно", "теста е манипулиран" и "това е някаква грешка", въпреки че самите автори на теста казват че теста не може да обхване целия ужас на резултатите които са получили, защото методиката не е разчетена да отчита такива параметри. Предлагам модератора на раздела да заключи темата защото освен няколко смислени мнения всички УАЗ-овъди скочиха като един да защитават нещо което не може да бъде защитено защото очевадно е опасно без да се замислят над дълбочината на въпроса - кое е по-добро, рама или самоносеща конструкция, не само за офроъда но и като цяло. За мен рамата има само едно преимущество пред правилно направеното самоносещо купе с интегрирана в него рама и то е възможност за модулна конструкция. Смяна на различни надстройки върху същата рама.
    Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

Ето тук по настоятелната молба на някои мои приятели пускам един линк:
      http://www.jeep.com/en/2007/wrangler...nt_protection/

Ето това е положението с волана който лети в тавана

А ето така е решен въпросът отпред.

Връщам си думите назад - РАМАТА СТАВА!

PS. УАЗа - НЕ...
      Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

Не знам какво ви бъркат УАЗките - дали искате да се покажете че сте по-умни от руснаците, по-богати или нещо друго?

УАЗ-а не е състезателен автомобил, това е работен автомобил, разработен в конкретно време, за конкретна среда и определени приложения.
        От това следва, че не всеки може да го разбере и правилно да го използва.

Упоменатите по-горе други автомобили са проектирани за масовия консуматор, за общо приложение, оттам и името SUV.
        Така че да могат да се използват и управляват сравнително безопасно от водач с елементарни умения и навици. В което също няма нищо лошо.

Така че по-добре ако на някой не му харесва определен автомобил, да си кара своя със здраве и не казва, че другите не стават.

ТО същото е май и с жените
        Show must go on!
        LZ1VES

Коментар

Дима не се пали така приятелю. Няма страшно, ти хубаво си дал пример с УАЗ-а затова и за него стана въпрос.

Сега малко пояснения. Всички начини измислени досега за приспособяване на рама към изисквания за краш тест за дълбоко вредни при реална експлоатация в тежки условия на една машина. Да това по-горе с което се хвалят създателите на WRANGLER е добро решение в името на целите за които иде реч. Всъщност е отлично решение. Но дълбоко погрешно при експлоатация на машината в само в тежки условия за които обаче тя не е предвидена.

Приемете всички че не може да има вълшебни решения при които всичко да е наред. Ако рамата се направи свръх яка, няма начин да мине краш тест в бетонна стена, ама никакъв начин няма повярвайте ми... ако на мен не искате можете да погледнете какво пише в учебниците 3-4 курс на МЕИ-то...

Замисляли ли сте се защо няма краш тестове на чисто армейски автомобили? Защото при тях даже специално се усилва автомобила така че да може да удря и да не се чупи... специфика на приложението просто...

Та затова аз като си карам УАЗ-а знам това нещо за рамата и гледам да не се блъскам в бетонни стени... А ако някой "пернишки голфаджия" (може и не точно с голф) иска да пробва как е рамата да заповяда... нямам притеснения...

И понеже си падам нещо по крайните решения или си купувам автомобил с тежка и супер яка рама без зони за деформация или ако искам надеждност и сигурност при блъскане в бетонна стена ще си купя Мерцедес S600 --- междинните решения нещо не ме радват...

Затова не обръщайте чисто техническа даденост в излишен спор... Добре е всеки да си дава сметка какво кара и къде са му плюсовете и минусите... Ако е разумен човек ще се съобразява с даденостите и всичко ще е наред... Ако не е, и ракета да си купи все тая...
          VPetrov.photography

Коментар

По повод сигурността и катастрофите с Уаз:

http://www.uazpatriot.ru/gallery/830...441ccb20c5.jpg

Катастрофата е трагична. Загинала е дъщерята на водача, но той и жена му са живи.

Снимката я пускам не за друго, а да подчертая, че няма значение с рама или без, със сто системи или без, с Уаз или Мерцедес - пазете се и себе си и околните.

Имаше един тъжен виц навремето, че има само три невъзможни неща : да избираш родителите си, да се върнеш от оня свят и да си обуеш панталона през главата.

ето цялата тема :
            http://forum.uazbuka.ru/showthread.php?t=28167
            Колкото и коне да има под капака, важното е магарето зад волана
            NULLA TENACI INVIA EST VIA

Коментар

Гадна работа....
              "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Стефан още снощи го беше публикувал
                LZ1PER

Коментар

съжелявам, не съм го видял
                  Колкото и коне да има под капака, важното е магарето зад волана
                  NULLA TENACI INVIA EST VIA

Коментар

Че УАЗа, КрАЗа и другите нормални коли не стават, знаят всичките милиони хора, които живеят благодарение на тях. А че този краштест е забавление за дебили се изяснява с две изречения.
                    Я да почнем от условията му, а?

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
                      Че УАЗа, КрАЗа и другите нормални коли не стават, знаят всичките милиони хора, които живеят благодарение на тях. А че този краштест е забавление за дебили се изяснява с две изречения.
                      Я да почнем от условията му, а?
                      Не съм имал УАЗ и никога няма да имам, но много често се возя. После имам джонги. Знаете как е.
                      Та Стефане ще ти бъда много признателен ако ме убедиш че УАЗа е безопасен. Ако не поне за какво да внимавам.
                      А иначе по темата:

Коментар

И с какво е по-опасен от всяка рамна кола?

Коментар

За мен е опасен с това че постоянно си блъскам китарата в разни ръбати железа.
                          За друго нямам представа.
                          Сега Димата с тия челни удари взе да ме притеснява.
                          Очаквах да ме успокоиш.
                          Дори и да е накратко.

Коментар

Не виждам повод нито за успокоение, нито за тревога. Теста е глупав, заключенията - още по-глупави. Рама с деформируеми зони е една от наистина големите глупости в автомобилостроенето. Когато трябва и не трябва ще се сгъне, твърдостта на усукване вече я няма, а си тежи като истинската. Жигулата била опасна и изостанала от времето си? Господа, не се нахвърляйте на това което ви е изхранило като деца. Вижте днешните дивотии. Деформируемата рама е менте, което китайците още не са и чували, крайно напредничаво)) Огледалното отражение на Патриота. Не показва друго, освен технологическата безпомощност на завода. И идейната импотентност на заявителите на разработката. На инженерите - общо взето не, те нещо там са направили.

Да, като те мързи да се държиш по бабуните, вземи си купи шлемофон. Или карай само по асфалта.

Коментар

Не ме мързи. ШофЕра е много див.
                              Щом е само това няма проблем.
                              Джонгите ще ги преживея. Да се возя с шлимофон - не.

Коментар

Е ти кво, без шлемофон ли и спиш? С каската? Див народ ...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X