Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Рама казвате?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Рама казвате?

Първоначално публикуван от Scrapheap Преглед на мнение
    ))))) Явно си садист добряк. Трябва ли ти анестезиолог?
    Хах , не , благодаря Някак си не върви анестезиолог с инструментите които бих ползвал за операциите... Да речем моторна резачка и ударно-пробивна бормашина....

Коментар

ДА! УАЗът е много опасен:

А за глупостта граници няма, какъв ти там УАЗ ...

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
        ДА! УАЗът е много опасен:

А за глупостта граници няма, какъв ти там УАЗ ...
        +100

Коментар

Интересно тоя УАЗ дали е имал двигател,щото ако е имал незнам как ще отиде това купе толкова напред.Аз както сигурно някой знаят съм правил "краш тест" със Самурай и купето си остана вързано здраво за купето и си мисля че нещо в снимката най-горе нещо липсва.
          Неможе да вземаш трезво решение ако мозъкът ти е изгорял от наркотици и алкохол .
          Дий Снайдер

Коментар

Всичко си е там, вземете прочетете статията и после редица коментари ще отпаднат от само себе си...
            Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

Първоначално публикуван от quadra Преглед на мнение
              Всичко си е там, вземете прочетете статията и после редица коментари ще отпаднат от само себе си...

Ами като ще е статията, то товава не ти е точно заглавието. Трябва да е не "Рама казвате?", а по-скоро "УАЗ казвате?" ...
              Ние не сме неутрални!

Коментар

Дотук гледам доста сте развили за и против рамата но да ви кажа в реалния живот нещата не стоят точно както в проспектите със звездичките по NCAP... Специално се бях заровил един ден в дирене на катастрофи с УАЗ и техния изход... Ще се учудите от резултатите... не са каквито ги очаквате... В повечето случаи тези в УАЗ-а оцеляват и то добре... В случаите когато има загинали те обикновено са заради липса на колани... Естествено нямам претенции да съм съвършено точен и да съм намери всички случаи но от това което намерих такива са изводите... Не забравяйте че в повечето случаи >80% лек автомобил се блъска в рамна машина... Защото обикновено профила на хората каращи бавни рамни машини не съвпада с типичния "пернишни голфаджия"... Та при такива срещи 100% губещ е лекия автомобил който поема цялата енергия... Ще се разровя ако мога отново да намеря една катастрофа със снимки между чисто нов Мерцедес Е и 20 годишен УАЗ. Среща на завой при който Мерцедеса изпуска завоя и с ~70 се удря в УАЗ който се движи с ~30... Челно... Мерцедеса е неузнаваем
                водачката му е пострадала (някакво счупване но не тежко)... Същото положение и в УАЗ-а където има счупена ръка не на водача а на возещ се на задната седалка чиято ръка се е ударила в предната... Никой в УАЗ-а не е бил с колан... В Мерцедеса колан, въздушни възглавници и прочие... УАЗ-а си е отишъл на ход... Мерцедеса е за скраб...

Та не гледайте тестовете по NCAP които създават доста измислена среда... Шанса да се ударите челно в бетонна стена е почти нулев но шанса да "посрещнете" голф е много пъти по-голям... Както казва нашия приятел Мишо за неговото Пежо 207: не ме интересува колко звезди по NCAP имам и колко въздушни възглавници като диференциала на Камаза е точно срещу челото ми... Масата и якото желязо имат значение повярвайте ми...
                VPetrov.photography

Коментар

Принципно, струва ми се, че спора изобщо не е смислен. УАЗ е проектиран за движение извън пътищата и при това положение за какви бетони и какви скорости над 60 км/час става дума. Е, случва се да се вдигнат и такива скорости, но на състезание. Колко от вас карат на разходките без видимост и на бавни със 60 - защото моята на бавни не вдига повече от 40.
                  Не виждам как може на тестове за ябълки да се подлагат орехи и да се очаква резултат, че са сладки и сочни (орехите).
                  "Обичам България, само по една причина - защото си е моя! А иначе, кой би живял доброволно в кучи ..."

Коментар

Първоначално публикуван от Венцислав Петров Преглед на мнение
                    ... обикновено профила на хората каращи бавни рамни машини не съвпада с типичния "пернишни голфаджия"...
                    .. шанса да "посрещнете" голф е много пъти по-голям...
                    + 1

Това е така, за сега. Но като гледам как падат цените на автомобилите, се страхувам, че до няколко години много "пернишки голфаджии" ще могат да си купят джипове и тогава... Защото, как може да е "бавна рамна машина", след като има например 3,5 литров мотор с който поддържа напр. 150км/ч

Дано не съм прав и страховете ми не се оправдаят

Коментар

За класическия УАЗ скоростта не се понася добре, но за Хънтъра не е особен проблем - движи си се като другите джипки от всякакви марки.
                      Досега не съм видял бетонна стена на пътя, а дървета и други стандартни препятствия ги понася добре.

По отношение на катастрофите, скоро участвах, и добре че бях с джипка - другите хора ги вадихме в насипно състояние от колите, а аз само малко се бях ядосал на автобуса - около 30 тона с пътниците
                      Show must go on!
                      LZ1VES

Коментар

За рамата и УАЗ-а хубаво-разбрахме че се откъсва купето?(едва ли винаги)-но кажете какво в този случай би спасило хората в лекият автомобил въпреки че съвременните леки коли имат незнам си колко въздушни възглавници и разни други глупости а в същото време повечето коли са направени от Виетнамска тел

Ето какъв е резултата без рама и не в бетонна стена и не на тестове а в реални ситуаций

Коментар

Следващия път дай снимка на блъсната в танк Самара, таман да видиш разликата ако се блъсне в самоносещо купе
                          Съвременните камиони имат отпред противоподкатен брус, или греда, която предотвратява това което виждаме на снимката. Така че това само още веднъж доказва че УАЗ, Урал и прочие са опасни за движението...
                          Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

Първоначално публикуван от quadra Преглед на мнение
                            .......Така че това само още веднъж доказва че УАЗ, Урал и прочие са опасни за движението...
                            ....пък да не говорим за джипа на Йори
                            О899 2б2 1З2

Коментар

Първоначално публикуван от iiiopo Преглед на мнение
                              ....пък да не говорим за джипа на Йори
                              Джипа на Йори е един доста добре мутирал Уаз (да не ми се разсърди, ама е така), и се е отървал от много от детските си болежки, но си остава такъв...

Коментар

Понеже аз разбирам темата за или против рамата въобще, а не за и против Уазката (аман от тая тема!) си мисля, че скритата в купето рама, която преминава в обемна конструкция през колоните около вратите и в тавана си е най-добрия вариант откъм якостни качества, усукване, защита и въобще. Освен това си е антикорозионно обработена с купето и ги няма смешните моменти с нови джипки с изгнили рами. Освен всичко това ще те защити по-добре при удара, който се случва само веднъж (да не дава Господ, пу, пу). А пък че след това нямала изправяне - майната и, викам аз!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X