Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какъв водач съм...

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Какъв водач съм...

Говориме - в рамките на правилника...
    Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

Първоначално публикуван от bojitch Преглед на мнение
      Говориме - в рамките на правилника...
      Ами ето ги рамките на правилника:

Чл. 75. (1) Водачът в зависимост от скоростта на движение, от състоянието на пътната повърхност и от спирачните възможности на управляваното пътно превозно средство е длъжен да спазва такава дистанция от движещото се пред него превозно средство, че да може да избегне удар в него, когато то намали скоростта или спре рязко.
      Дали при скорост примерно 50-60 км/ч метър-два дистанция ще ти стигнат да спреш, ако този пред тебе набие спирачки по някаква причина (напр. поради голяма дупка на пътя)?
      Ние не сме неутрални!

Коментар

Много пъти сме говорили за "обща преценка на пътната обстановка" и да се "кара с глава"... Ами, длъжен е и изпреварващият да види дупката! Как да изпреварваш безопасно (то и изпреварването е една от най-опасните маневри). Ще ти трябват километри...
        Настигаш, караш на, максимум 5 метра зад него, идва момента, втора с пълна газ...трябват ти най-много 50 метра! За твоят начин - виж малко по-горе
        Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

Първоначално публикуван от bojitch Преглед на мнение
          Много пъти сме говорили за "обща преценка на пътната обстановка" и да се "кара с глава"... Ами, длъжен е и изпреварващият да види дупката! Как да изпреварваш безопасно (то и изпреварването е една от най-опасните маневри). Ще ти трябват километри...
          Настигаш, караш на, максимум 5 метра зад него, идва момента, втора с пълна газ...трябват ти най-много 50 метра! За твоят начин - виж малко по-горе
          Ako Имаше готова формула за "Правилното/доброто/безопасното..." изпреварване - света щеше да е една идея по-добър, формула няма - шофьора трябва да се съобразява с колата си, пътя, останалите на него и Хиляди дребни и не чак толкова детаили, за да извърши възможно най-безопасното, но и навременно изпреварване, а това не става с "правила", четене на книжки (не че не трябва), а става с ОПИТ и чуство!!! Затова и хората карат по различен начин, затова и някой изпреварват рядко и при "Идеални" условия (и те са за уважение, защото важно е всички да стигнем Живи и Здрави и Щастливи, а не малко по-бързо), има и такива който... не правят точно така... Стига да знаят какво правят и да не засягат останалите (и себе си) ОК, аз не бих искал да се меря на шосето с Шумахер, особено когато е със Своето Ферари
          Та тук не сме се събрали да си "мерим стиловете" а да споделим опита си особено ако той може да е полвзен, за да има повече и по-щастливи лица по пътищата и извън тях
          На всички желая Живот, Здраве и много Щастие, всички го заслужаваме

Коментар

Не го съдете много строго Мирко. Доколкото усещам е доста млад, а на тези години и аз бях бунтар и луда глава. Все пак момчето се е сетил да даде път, като е с кола, която не може да върви с колоната. А това,че се е "изнервил" -това си е тийнейджърски лаф. Спомнете си себе си на младини, ако си ги спомняте, де:-)))))))))))
            Има ли желание-има и начин!

Коментар

Явно напоследък влошавам навиците си на градски шофьор. Все по-често забелязвам, че карам на автопилот. Стигнал съм някъде без произшествия, но през цялото време съм си мислел за някакви свои грижи и ми се губи половината маршрут от спомените. Друг път съм се улавял насред тоя унес и чак се стряскам щото спазвам всички правила и знаци. Даже съм спирал на пешеходци извън пешеходна пътека което е нетипично за мен. Спирам да се дразня на някакви отворени и нахални бързаци пререждащи колоната и чинно си чакам в задръстването. Дори като се замисля, от няколко седмици не съм палил гумите на тръгване. Даже онзи ден като ме засякоха гадно и събрах боклуците в комбито отпред забравих да напсувам овцата излязла от пресечката спейки.
              Нещо се развалям. Сигурно е от ЕГН-то. Започна застрашително да намалява
              Aкълa e кaтo жeнскoтo нepaзпoлoжeниe. Нe ти ли дoйдe нa вpeмe, нe гo и чaкaй!

Коментар

Първоначално публикуван от Myyy Преглед на мнение
                Явно напоследък влошавам навиците си на градски шофьор. Все по-често забелязвам, че карам на автопилот. Стигнал съм някъде без произшествия, но през цялото време съм си мислел за някакви свои грижи и ми се губи половината маршрут от спомените. Друг път съм се улавял насред тоя унес и чак се стряскам щото спазвам всички правила и знаци. Даже съм спирал на пешеходци извън пешеходна пътека което е нетипично за мен. Спирам да се дразня на някакви отворени и нахални бързаци пререждащи колоната и чинно си чакам в задръстването. Дори като се замисля, от няколко седмици не съм палил гумите на тръгване. Даже онзи ден като ме засякоха гадно и събрах боклуците в комбито отпред забравих да напсувам овцата излязла от пресечката спейки.
                Нещо се развалям. Сигурно е от ЕГН-то. Започна
                застрашително да намалява
                сигурно си сънувал

Коментар

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
                  Не го съдете много строго Мирко. Доколкото усещам е доста млад, а на тези години и аз бях бунтар и луда глава. Все пак момчето се е сетил да даде път, като е с кола, която не може да върви с колоната. А това,че се е "изнервил" -това си е тийнейджърски лаф. Спомнете си себе си на младини, ако си ги спомняте, де:-)))))))))))
                  Никой, никого, не съди
                  Говорим си
                  И аз съм бил млад (а и май още се чуствам такъв, е понякога)
                  А мнозинството хора който са се возили с мен (начело с Жената) имат Специлно мнение за моя "Стил" на каране, но го отдавам на "младостта" ми

Коментар

За бързото каране и за бога Мерикурий, / не е правописна грешка /
                    има гръцки бог Меркурий и български бог на пътищата Мерикурий.
                    Та, забелязал съм, че склонност към мерене на п..шките проявяват, най вече импотентните мъже )))
                    Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))

Коментар

За мен има голяма разлика между бързото каране и безрасъдното каране. Обичам да карам бързо, когато пътната обстановка го позволява. Лятно време пътувам Пловдив-Варна по два пъти в месец и съм се нагледал на всякакви безсмъртни карачи с различни коли, които изпреварват кадето и както им падне без да им пука за другите на пътя. Този път съм го минавал за 4 часа през ноща на празен път и за 8 през деня. Предпочитам ако не мога да ибягам от колоната да я пропусна и да карам с голяма дистанция отпред и ако мога отзад, но никога в колона защото имам няколко лоши спомени
                      Поздрави и безопасно шофиране на всички
                      ОФА 2.0 Спорт "96
                      Боян 0898642831

Коментар

Нещо се развалям. Сигурно е от ЕГН-то. Започна застрашително да намалява
                        Моята теория е, че човек може да каже, че се понаучил да шофира чак когато започне да кара така. Не да се колебае постоянно между 10 възможни маневри, а просто да прави всичко инстинктивно... Така е и с почти всяко друго нещо.

Има само един проблем... Често съм се улавял, че движейки се по път, по който минавам често си продължавам по навик например към вкъщи, а не на където всъщност искам да отида .
                        Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Сигурно е от ЕГН-то.
                          Не! Не е от ЕГН то. Нали преди 10 годити беше със същото ЕГН
                          На толкова години станах, а още не съм видял катафалка с ремарке!

Коментар

Първоначално публикуван от Zaarin Преглед на мнение
                            ...Има само един проблем... Често съм се улавял, че движейки се по път, по който минавам често си продължавам по навик например към вкъщи, а не на където всъщност искам да отида .
                            Хах, много познато. Също съм се улавял да избягвам инстинктивно дупки на пътя, които вече са запълнени от няколко дни...

Коментар

Първоначално публикуван от V93 Преглед на мнение
                              Много ти поздрави от един "комплексар". Като завали дъжд и пътят е завой след завой и аз карам бавно, щото съм с повдигнат джип на кални гуми, пък мокрият асфалт не им е силата ...
                              Където има мегдан - пускам тия зад мене да бягат.
                              Ама се чудя как да им викам на ония, които се хвърлят да изпреварват на завои без видимост. Щото явно не могат да траят пред тях да има някой. Та те какви са? Много изнервени или просто обикновени комплексарчета, които се опитват да убедят себе си и околните, че са голяма работа?!?

А пък, ако някой път ме застигнеш, гледай все пак да не се изнервяш дотолкова, че да тръгнеш да ми влизаш в багажника. Щото на свой ред аз се дразня от такъв стил на каране и някой път ще взема да се изнЕрвА по-здраво и да намаля по-рязко, а тия тръби отзад ...
                              Или не съм се изказал като хората или не сте ме разбрали правилно.Имам предвид за тия водачи които правят всичко възможно да не те пуснат и понеже не знам сащо го правят и си мисля ,че избиват комплекси за малоценност ,а за тия дето изпреварват на завой..ми то всяка вечер ги дават по новините(не тях ,а колите им или каквото е останало там)
                              И все си мисля ,че не съм длъжен примерно от София до Своге с 20км/ч и тоя пред мене единствената му мисъл да е ;е не ма па да го пусна тоя "гъзар"("гъзара" е с 18г. Хюндай който вдига 130км/ч по нанадолно с попътен вятър),а истината е ,че на път който има тук-таме прави отсечки и всичко останало са завои и баири той комплексара по правите ми вдига 110км/ч(аз стоя на далече щот може да хвръкне я калник я броня),а по завоите и баирите не вдига повече от 15-16км/ч (същите аз мога да ги мина с40-50км/ч без да бързам)аз с Нивата или Трабанта си поддържам една постоянна скорост щом като било заради гуми или нещо друго се движа бавно значи и на права отсечка трябва да е същото.
                              Dacia Duster 1.6 CSe 115 4x4

Коментар

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
                                +100
                                Всичките ми приятели като ги воза викат ,че съм "пенсия",а аз си го места от единия крачол в другия,но истината е ,че на 18г. се размазахме(с жена ми)с един Москвич с 140км/ч(ама грам не се гордея)в мантинела слава Богу нищо ни нямаше,но най-важното е ,че ми дойде ълъла в кратуната и вече близо250000км( 9 г.)чукам на дърво нямам произществия.Та и аз ги знам тия 18-19 годишните (без да се обиждат)
                                Dacia Duster 1.6 CSe 115 4x4

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X