Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Произшествия с пешеходци

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Произшествия с пешеходци

И в България имаш "действия при крайна необходимост", което включва предпочитането на своя живот в конкретни случаи.

Остави пешеходците, пак ти казвам. Те не са ти врагове. Те не могат да бъдат обучени, респектирани и какво ли не. Те имат право да са малки, престарели, малоумни или слепи. Шофьорите (уж) се отсяват. Затова и на тях се разчита.

И не, не си длъжен да си чупиш своята глава, за да опазиш пешеходеца. Трябва само да натиснеш спирачка. Е, и да си с подходяща скорост. Ама това трябва, така или иначе.

Коментар

Пешеходците не са и не могат да ми бъдат врагове - самият аз съм по-често пешеходец. Но както за всичко останало, така и за това, смятам, че могат и трябва да бъдат възпитавани. Ако те хванат да пушиш на забранено място, ще ти вземат едни 300 лева. 15 ПЪТИ ПОВЕЧЕ, отколкото, ако тръгнеш да пресичаш на червено! И върви им обяснявай, че си "малък, престарял, малоумен..." Я да направят глобите по ЗДП за пешеходци с подобни размери и да започнат да контролират. Да се обзаложим ли как ще намалеят нарушенията, че и пострадалите? Все повече се уверявам, че всички липсващи добродетели най-хубаво се вкарват през джоба.

Коментар

Първоначално публикуван от Еmil Преглед на мнение
        Да се обзаложим ли как ще намалеят нарушенията, че и пострадалите? Все повече се уверявам, че всички липсващи добродетели най-хубаво се вкарват през джоба.
        То вярно, ама няма как. Пешеходецът е анонимен. Определи му по-голяма глоба - и той няма да я плати. А и тези няма разумен брой служители, които да ги събират. Те ако ги събираха, нямаше нужда и да са по-големи.

Коментар

Е как анонимен,децата на 14 годинки ги джобят за лични карти,а сега анонимни!!!

Що аз ме пресека магистралата тук па да видим ако оцелея какви шамари ще летят,ако ли не я карат по логиката - не е трябвало да е там и шофьора не е виновен.По сьщата логика ако се заблея и фрасна някой в задника на колата му и се окаже,че ония няма застраховка познайте дали сьм виновен,по закон той не трябва да е там и няма сьм как да го фрасна.

И няма знаци Не пресичай магистралата,има Без пешеходци и колооздачи,не само не пресичаш ми не припарваш там.Това важи и за големи булеварди,а не само за дивото.
          TOYOTA SEQUOIA ‘11
          W140 S420 '99

Коментар

Знаете ли как съседите (Сърбия) са решили проблема? Глобата за неправилно пресичане е 50 евро. И се наказва. Включително и мой познат отнесе за "притичване" извън пешеходна пътека. С това се занимават патрулните двойки, които вървят пеша. Минаваш и онзи се изправя срещу теб: "Добър ден! Лична карта, моля". До тук с анонимността. Ако нямаш - глоба и за това, че не я носиш, след като свърши престоя ти в полицията. После ти се налага глобата. Не я плащаш и получаваш препоръчано съобщение от рода на: "Моля на .... да се явите в наказателно-поправително учреждение(затвор, с други думи)... за изтърпяване на наказание от .... дни , във връзка с неизпълнение на административно-наказателно постановление..." Глобата се заменя с дни на топло, като по последната тарифа, за която чух, се приспадаха по 5 евро на ден. Това го знам пък, защото друг познат си беше платил глобата, но забравил да я занесе на наказващия орган. Размина му се, защото беше платил, все пак, ама косата му още стоеше нагоре, когато дойде след това . Ако не се явиш, пък, те търсят, докато не открият следа, че си жив. После те "отвеждат принудително". Така става и ако се направиш, че не си получил призовката за административния съдия. Но тогава преспиваш няколко дни, докато ти се насрочи ново разглеждане. "Не може" = "няма воля да стане"
            Последно редактирано от Еmil; 18-06-12, 14:07.

Коментар

Първоначално публикуван от Еmil Преглед на мнение
              Знаете ли как съседите (Сърбия) са решили проблема? Глобата за неправилно пресичане е 50 евро. И се наказва. Включително и мой познат отнесе за "притичване" извън пешеходна пътека. С това се занимават патрулните двойки, които вървят пеша. Минаваш и онзи се изправя срещу теб: "Добър ден! Лична карта, моля". До тук с анонимността. Ако нямаш - глоба и за това, че не я носиш, след като свърши престоя ти в полицията. После ти се налага глобата. Не я плащаш и получаваш препоръчано съобщение от рода на: "Моля на .... да се явите в наказателно-поправително учреждение(затвор, с други думи)... за изтърпяване на наказание от .... дни , във връзка с неизпълнение на административно-наказателно постановление..." Глобата се заменя с дни на топло, като по последната тарифа, за която чух, се приспадаха по 5 евро на ден. Това го знам пък, защото друг познат си беше платил глобата, но забравил да я занесе на наказващия орган. Размина му се, защото беше платил, все пак, ама косата му още стоеше нагоре, когато дойде след това . "Не може" = "няма воля да стане"
              Така милицията си придава важност, но не съм чул досега така да е свършила работа. Остави тия работи и просто карай по-бавно покрай хора.
              Дали ще те изкарат виновен ако стане беля - не се знае, ама ти все едно няма да спиш.

Коментар

Ясене, не си прав-пещеходеца и той като мен се казва Иван, Драган, Петкан и т.н. И според закона е длъжен да си носи личната карта в джоба. За децата пък са отговорни родителите им. Закона трябва да е за всеки еднакъв- иначе, защо в ЗДвП пише какво трябва да правят пешеходците? Ами защото са част от това движение! И незнанието на закона не ги освобождава от отговорност по този закон. Отделен въпрос е дали някой им я търси и защо не я търси тая отговорност. Да и аз съм пешеходец и водач също. Като си хвърлиш фаса на улицата те глобяват, ако те видят нали? Ама да се провираш между колите и полицая да се обръща на другата страна, да не те види- и това не е правилно нали?
                Ясен: ”в Наречен си лекувам нервите от форумното модериране...”

Коментар

Първоначално публикуван от dadokoko Преглед на мнение
                  Ясене, не си прав-пещеходеца и той като мен се казва Иван, Драган, Петкан и т.н. И според закона е длъжен да си носи личната карта в джоба. За децата пък са отговорни родителите им. Закона трябва да е за всеки еднакъв- иначе, защо в ЗДвП пише какво трябва да правят пешеходците? Ами защото са част от това движение! И незнанието на закона не ги освобождава от отговорност по този закон. Отделен въпрос е дали някой им я търси и защо не я търси тая отговорност. Да и аз съм пешеходец и водач също. Като си хвърлиш фаса на улицата те глобяват, ако те видят нали? Ама да се провираш между колите и полицая да се обръща на другата страна, да не те види- и това не е правилно нали?
                  Не съм против да се вкарат в ред пешеходците. Просто знам, че това никъде и никога не е стигало далече, обясних и защо. Малкото, което може да се направи - не е нищо, не е излишно, просто няма смисъл да се разчита на него.

Коментар

Страха от глобата пази,а не самата глоба.Те че е никакви пари и куката си бьрка в носа докато му пресичат пред предния капак е главния проблем.Да я направят 200 лева / как ше се плаща ще го измислят или поне ще изкопират от някьде/ и да те лепне една кука как тичкаш между колите и да видим следващия пьт как ще е.

СТРАХА,не е задьлжително да те хващат всеки пьт,НО като те лепнат да те острижат до кожа,а не да му се смея щото за 5 лева ни той си мьрда задника да ме глоби,ни аз се замислям дали да карам през просото.Що не ми скочи ухилен Те сега те фанаф.......и фрас 200 кинта пьк да видим кой го мьрзи и кой пресича на криво после.
                    TOYOTA SEQUOIA ‘11
                    W140 S420 '99

Коментар

Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнение
                      СТРАХА,не е задьлжително да те хващат всеки пьт,НО като те лепнат да те острижат до кожа,а не да му се смея щото за 5 лева ни той си мьрда задника да ме глоби,ни аз се замислям дали да карам през просото.Що не ми скочи ухилен Те сега те фанаф.......и фрас 200 кинта пьк да видим кой го мьрзи и кой пресича на криво после.
                      Ще видим. Ако тоя метод го вкарат успешно при тютюна, после може и друго. Ама кой знае.

Коментар

Въпрос на воля е, за да заработи. Дори не толкова това, колкото, полицията да си върши работата по превенция. Поне в близост до полицай няма да смеят да тичат. Но никой не пита защо полицаите се обръщат на другата страна. А уж има камери, които виждат какво става. Ами и тук пресичат, но много често ставам свидетел как някой зачервен от яд, се обяснява с полицая, докато онзи пише данните от личната карта в бланката. 50 евро са си пари, както и да ги гледаш.

Коментар

Е как му обяснява,тук му давам докИментите и сьм на 3 метра от него,да му обясня,че е кьорав и да искам няма как да се получи.

Част от вината при проишествие винаги е на водача,но едно е да се кача пиян на тротоата и сьвсем друго да го метна през капака на магистралата.За пьрвото ще ми скьсат шортите от кьдето и да гочпогледнеш.

Интересен факт научих снощи - тук за пикаене на обществено място вече ти дават Секс офендьр,трудно си намираш работа кьде да е после,а да не говорим,че има страници в нета с аларма- като се премести някой в квартала и нещото писва,че и снимка ти вади.Това по повод как може кака на 24 години да е с това в досието.Хваната да пишка / това не е правилна терминология за какички май / когато е била в колежа,арестуват я и я сьдят,кандидатства за работа и оп,сечено.

За едното пикане майка,а какво остава ако ги нагазя като луда крава телето си.Питайте ме от вчера дали ми се пикае вече из градинките.
                          TOYOTA SEQUOIA ‘11
                          W140 S420 '99

Коментар

Ето как се респектират пешеходци тук. Правят се на луди, но има кой да им вземе парите. Постепенно малоумниците ще започнат да внимават: http://www.youtube.com/watch?NR=1&v=...ture=endscreen

Коментар

Те тия заслужават по 200 кинта глоба за тьпотия.

Само не ми беше ясно защо дьржа децата на платното в началото на клипа.КАчи ги на тротоара и после с чемберите.
                              TOYOTA SEQUOIA ‘11
                              W140 S420 '99

Коментар

Обаче другото стана ясно.Същността на клипа беше за наглостта на пешеходците
                                Човешкият прогрес е резултат от обмен на информация?Аз поне съм съгласен.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X