Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Кога е разрешен десния завой на червен светофар

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Кога е разрешен десния завой на червен светофар

Колеги, здравейте, искам да се допитам до вас относно казуса с тази зелена секция за на дясно. Значи постановката е следната - кръстовището на парадайз мол, идвайки от силвър сити по посока ул. Козяк, пресичаме ул. Сребърна. Светофара има 3 секции, светлините са без указващи стрелки, долу на платната има хоризонтална маркировка. В средното и дясното платно стрелките сочат съответно в средната направо и в ляво, в дясното направо и в дясно. На светофара има изнесена зелена секция за на дясно. Сега въпроса е - ако си за направо и си в дясното платно, а тези за на дясно след теб надуват клаксона, ние в нарушение ли сме или не сме. Според мен ние сме си ок, но може да греша.
    | The only way to get smarter is by playing with smarter opponent | Consistency is the way to efficiency |

Коментар

Направо си,в лентата за направо си,свети червено,надуват ти клаксона и си усилваш музиката.Е някой имал мерак за дясно,да те прескочи ако иска и може.

мога да ти покажа подобен светофар,но имаш право и на червено десен завой от дясна и средна лента,дясната е само за десен завой,но средната е и за десен и за направо.Спокойно може да ти светне секция зелено за десен завой,тия зад мен в средната стоят и чакат ако съм за направо,ако не.......14 тонколони в 20 годишна кола 2.5 тона,да ме мръдне ако му стиска.Не ми се виждат пръстите през затъмнените стъкла ма през люка става.Не ми свирка никой обаче.
      Последно редактирано от BENZBOSS; 21-11-14, 06:42.
      TOYOTA SEQUOIA ‘11
      W140 S420 '99

Коментар

Наскоро видях светофар в София с мигащи жълти стрелки надясно. Може би наистина се тества въвеждането на десен завой при определени условия.
        По-добре в Хайлукса, отколкото в хайлайфа...

Коментар

След мигащото зелено, сега и мигащи жълти стрелки???
          Тия хора съвсем през просото я карат вече.
          На кое кръстовище са тези стрелки?

Коментар

Първоначално публикуван от relaxxx Преглед на мнение
            На светофара има изнесена зелена секция за на дясно. Сега въпроса е - ако си за направо и си в дясното платно, а тези за на дясно след теб надуват клаксона, ние в нарушение ли сме или не сме. Според мен ние сме си ок, но може да греша.
            В нарушение си. Пътните указания се гледат в следния ред. Регулировчик, светофар, пътни знаци, пътна маркировка. Тоест стрелката на светофара е по-силна от стрелката на асфалта.

Коментар

Първоначално публикуван от druncho Преглед на мнение
              След мигащото зелено, сега и мигащи жълти стрелки???
              Тия хора съвсем през просото я карат вече.
              На кое кръстовище са тези стрелки?
              Нейде из центъра беше. Май на Дондуков, около ИСУЛ. Мигащи жълти (десни) стрелки означава, че може да правиш десен завой (при червено, ако то е общо за направо и дясно), след като осигуриш предимство на идващите от ляво. Мисля, че се пуска при часове с по-нисък трафик - вечер, събота и неделя. За първи път видях такава сигнализация в Истанбул преди 5-6 години. Спрях през нощта на един такъв светофар и се чудех какво да правя, докато клаксона зад мен ми подсказа.

Коментар

Първоначално публикуван от relaxxx Преглед на мнение
                Колеги, здравейте, искам да се допитам до вас относно казуса с тази зелена секция за на дясно. Значи постановката е следната - кръстовището на парадайз мол, идвайки от силвър сити по посока ул. Козяк, пресичаме ул. Сребърна.....
                Би ли изяснил по-точно мястото,че нещо не разбрах.Натиснете снимката за да я уголемите

Име:111111111 Screenshot - 23_11_2014 г.jpg
Прегледи:1
Размер:80.0 КБ
ID:5624651
                Дизелов Jeep, не е Jeep.

Коментар

Първоначално публикуван от VHS Преглед на мнение
                  Мигащи жълти (десни) стрелки означава, че може да правиш десен завой (при червено, ако то е общо за направо и дясно), след като осигуриш предимство на идващите от ляво.
                  Това по кой закон или наредба?

Коментар

Първоначално публикуван от druncho Преглед на мнение
                    Това по кой закон или наредба?
                    По чуждите. В нашия закон (ЗДвП) мисля, че не е отразен. Ако ще се използва при нас, би трябвало да се направи съответната поправка.

Коментар

Първоначално публикуван от ak101 Преглед на мнение
                      В нарушение си. Пътните указания се гледат в следния ред. Регулировчик, светофар, пътни знаци, пътна маркировка. Тоест стрелката на светофара е по-силна от стрелката на асфалта.
                      Да, обаче светофара няма стрелка... казах го това специално по горе.. т.е. въпросът е .. след като направо и наляво е червено, а в лентата има нарисувана стрелка за направо и за надясно, ние трябва ли задължително да завием на дясно при светеща изнесена зелена секция, докато основния свето червено или можем преспокойно да си изчакаме купчината псуващи хора отзад...

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:paradise.jpg
Прегледи:1
Размер:47.5 КБ
ID:5624833
                      Последно редактирано от relaxxx; 23-11-14, 20:56.
                      | The only way to get smarter is by playing with smarter opponent | Consistency is the way to efficiency |

Коментар

Никакво нарушение не правиш. Тия дето псуват си е за тяхна сметка.

Коментар

Тоест секцията за надясно ти разрешава десен завой , ноо... ако си в кръстовището.Не пет коли назад.Защото на тези отпред пък основната секция не им разрешава навлизане в кръстовището.Та не е нарушение.
                          Човешкият прогрес е резултат от обмен на информация?Аз поне съм съгласен.

Коментар

Това да не е белот бе, колега? Нещо за ленти за престрояване да си чувал? То затова масово се излитат направо от лентата за надясно и избутват тия от лентата за направо в насрещното на някои кръстовища. И после гледат овчо и мрънкат "Ма аз нищо не съм нарушил...."
                            "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
                            Неизвестен мъдрец

Коментар

Случаят е малко различен. Има разминаване между пътна маркировка и светофар. Това може да се очаква, защото там постоянно променят организацията.
                              Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

Случая може и да е различен, ама шофьорите са същите.
                                ....Стрелката на светофара е по-силна от стрелката на асвалта.....
                                Ми ако няма стрелка на светофара? Мъка....
                                "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
                                Неизвестен мъдрец

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X