Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Куриозни снимки и филмчета на нарушители

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Куриозни снимки и филмчета на нарушители

Абе на картинка на пауза е едно, на живо е съвсем различно. Най-малкото видеорегистратора не снима от мястото на шофьора, та от там и различните гледни точки,ъгли на видимост и т.н....та ако беше на мястото на шофьора надали щеше да го видиш тоя в момента дето си паузирал от клипа....

А,че мястото не тия велопедисти хич не е там има.ли смисъл да спорим ?

Коментар

По бистришко този проблем си е ежедневие. Особено в пиковите часове между 17:00 и 20:00. А като има и намесен автобус , картинката е пълна.

Коментар

Първоначално публикуван от DaGa Преглед на мнение
        А,че мястото не тия велопедисти хич не е там има.ли смисъл да спорим ?
        А къде им е мястото?

Коментар

Първоначално публикуван от са6о Преглед на мнение
          По бистришко този проблем си е ежедневие. Особено в пиковите часове между 17:00 и 20:00. А като има и намесен автобус , картинката е пълна.
          Аз доколкото знам, бистричани традиционно предпочитат "Симеоновско шосе" / "Буйновско ждрело", пред този път.
          В БГ пътната безопасност се решава със знаци 40 км/ч.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
            А къде им е мястото?
            Колелцето/колелцата на багажника на колата и отиваш да караш там където няма да пречиш/застрашиш живота на други. Честно къв им е на тия смисъла да карат там ? Или щото е модерно ? А и по закон (сега търся) съм почти сигурен,че нямата право да се движат там

Коментар

Не позна. Имат право.

И не те застрашават живота на някого, а малоумниците които ги изпреварват където им дойде.

Иначе "пречиш на другите" е доста широка формулировка. Ти му пречиш не по-малко отколкото той на тебе.
              Последно редактирано от Ясен; 20-06-16, 16:12.

Коментар

Зависи за къде пътуваш. Аз слизам до метрото на Г.М. ежедневно.

Коментар

Колелцето/колелцата на багажника на колата и отиваш да караш там където няма да пречиш/застрашиш живота на други. Честно къв им е на тия смисъла да карат там ? Или щото е модерно ? А и по закон (сега търся) съм почти сигурен,че нямата право да се движат там
                  "Колелото" е ППС с всички права и задължения, произтичащи от този факт. Това, че в градска среда имат по- особен статут, отношение, сигнализация и т.н. не ги прави по- малко участници в движението извън града, от който и да е мотоциклет или автомобил, примерно. Много жестоко се бъркаш, ако смяташ, че има само МБ, предназначени за гората. Редовно си карам и псувам, понеже краят на асвалта е, като правило, най- разбит, с най- много боклуци, пукането на гума ти е в кърпа вързано, както и шибането в надвисналите храсталаци и трябва да се изнесеш поне 60-70 см. вляво, с пълното съзнание, че ще си отнесеш някоя пиперлия.
                  Прави каквото щеш, ама да стане както трябва.

Коментар

Впрочем има и задължително разстояние от края на пътя, което трябва да спазва велосипедистът. И то даже е повече от 60-70см.

Коментар

Истината е да сме толерантни на пътя спрямо пътната обстановка и условия, много често карам из Тетевенския балкан по пътя за Рибарица а там има не малко велосипедисти, в момента в който видя велосипедист и независимо дали е на прав път или следва завои, лекичко при достатъчно голяма дистанция пибиткам нежно и за кратко така, че да не се стресне велосипедиста от клаксона и в същото време тогава почва да се престроява максимално встрани от пътя знаейки че предстои да го изпреварват, да чукна на дърво, не е имало проблеми нито за мен, нито за който и да е велосипедист, истината е да сме толерантни на пътя.

Коментар

Впрочем има и задължително разстояние от края на пътя, което трябва да спазва велосипедистът. И то даже е повече от 60-70см.
                        И то е ....?

Коментар

Абе то има и задължително да са със светлоотразителни жилтеки.... ама такива са едно на милион.... то и на пешеходна трябва да слизат и бутат ама и тва не правят.... та като говорим за задължения поне да ги спазват....

Коментар

Първоначално публикуван от druncho Преглед на мнение
                            И то е ....?
                            Заблудил съм се, вече няма.

Абе то има и задължително да са със светлоотразителни жилтеки.... ама такива са едно на милион.... то и на пешеходна трябва да слизат и бутат ама и тва не правят.... та като говорим за задължения поне да ги спазват....
                            Това обаче са техни задължения. Жилетката е задължителна нощем.

Коментар

...Жилетката е задължителна нощем.
                              Ако не се лъжа жилетката е задължителна нощем в града и ВИНАГИ извън града...
                              Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
                              Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

да

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 8 потребители онлайн. 0 потребители и 8 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X