Обява

Свий
Няма добавени обяви.

След новата стратегия и сънна апнея.

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • #46
    От: След новата стратегия и сънна апнея.

    Майтап няма, сънната апнея е много гадна работа, най-вече с това че не изглежда чак толкова страшна. Един от проблемите е че натоварва и изморява сърцето - вместо да си почива докато спи човек, което е идеята, то се товари допълнително.

    За хирургическата намеса - пръстен около червото май беше. Една колежка тук мина през такова нещо - не за хубост, а просто беше до фаза ако не го направи - директно прескок към диабет и други радости, които бяха започнали да се показват зад ъгъла. Е няма такава операция, честно. Приличаше на Джаба, сега е като пясъчен часовник. Направо заприлича на човек.
    Издъних се на Тюринг теста

    Коментар


    • #47
      От: След новата стратегия и сънна апнея.

      Най-безопасната процедура е поставянето на т.наречения стомашен балон/ gastric baloon/, извършва се чрез фиброгастроскоп, тоест-неоператвно. Предствлява латексов балон, който създава чувство на ситост през цялото време. Предимства-лесно слагане, лесно смахане при непоносимост, която е рядка, няма усложнения. Другата, хиургична алтернатива, която не е толкова за препоръчване е гастрик-бенд/ gasttric band/. Представлява нещо като свинска опашка, която се поставя лапароскопски и стяга стомаха, така че ситост се получава при минимално нахранване.

      Воля е необходима и в двата случая, обаче. На един конгрес в Гърция ни показаха как след гастрик бенд, за да избегнат чувството на преяждане от недобре сдъвканата обилна храна, някои пациенти поставят пържолите и салатата в пасатора и после това го пият И у нас и в Гърция процедурата не се заплаща от касата а от джоба, и въпреки това хората са саботирали платената от джоба им операция

      Коментар


      • #48
        От: След новата стратегия и сънна апнея.

        Много гадни снимките на този gastric baloon, дано поне е ефективно.
        а у нас прави ли се, колко пари е? може и на л.с.
        ________________________________________________
        Subaru OUTBACK 2,5
        Hyundai TUCSON 2.0

        Коментар


        • #49
          От: След новата стратегия и сънна апнея.

          Прави се, ще проуча къде и кой и на Л.С.

          Коментар


          • #50
            От: След новата стратегия и сънна апнея.

            При мен определено помогна операция на увулата. Нощем хърках много силно и в един период, в който качих килата почти на 110 (при ръст 185 см) започнаха ясно изразени проблеми - често уриниране (до 4 - 5 пъти през нощта), отпадналост през деня, лесно уморяване, унасяне при извършване на монотонни дейности. Това, което обаче ме стресна и ме подтикна да действам беше че се унесох веднъж докато шофирам по магистралата. Не знам как стана, клепачите ми се отпуснаха и в следващия момент бях на 300 м от мястото, което си спомням последно. За проблема с килата си знам отдавна, но след втора консултация с УНГ, който ми каза, че увулата ми е уголемена и решението е операция се реших. Процедурата ми я извършиха в една клиника в София. Самата операция е безкръвна (става чрез изгаряне) и не е болезнена. Болезнено е възстановяването след нея. Представлява изрязване на част от увулата, освобождаване на отвора на гърлото и едно изгаряне по продължение на небцето. При възстановяването от това изгаряне кожата се опъва и това премахва увисването на самото небце.

            Резултата - след 3 седмици болки в устата и гърлото от операцията (потичаха ми сълзи дори като ям кисело мляко), вече дишах спокойно нощем, хъркането остана, но децибелите паднаха в пъти и умората на следващия ден изчезна. Свалих няколко кила от самосебе си. Достъпа на кислород е от ключово значение. Винаги при възможност спя на отворен прозорец и разликата между спане на затворено в София, на отворено в София и на вилата ми в Родопите е от земята до небето.

            Така че поне при мен този проблем е (беше) породен от два фактора - уголемената увула и наднорменото тегло. След операцията паднах под 100 кг. и усещането е страхотно.
            По-добре в Хайлукса, отколкото в хайлайфа...

            Коментар


            • #51
              От: След новата стратегия и сънна апнея.

              Неподозирани са възможностите на съвременната хирургия, всичко това съчетано с малко информация и воля решава доста проблеми от здравословен характер. Между другото, да налея още малко масълце в огъня-въпросните ПАЛИАТИВНИ системи за подпомагане на дишането в европейски мащаб се ограничават за сметка на оперативното лечение. В Щатите оперативното лечение е доста завишено като цени и зависи от конкретната осигуровка, докато в Европа/ цивилизованата и и дори не чак толкова цивилизованата част/ преценките за лечение все още зависят и от грижата за пациента.

              Коментар


              • #52
                От: След новата стратегия и сънна апнея.

                Първоначално публикуван от IvanIvanovi Преглед на мнение
                Проблемът наистина е сериозен и нека колегите, дето се присмиват да се замислят малко. Аз бях на това изледване /150 лв. е в Александровска/ нормата за тези мозъчни събуждания е 5/час, до 15 не се броиш за болен, над 30 е зле...............мойте са 53 та ми предстои подробно изледване на какво се е отразило това и избор на апарат за дишане.
                продължение: изследванията показаха, че апнеята е с екстри и вече освен спането с апарат, пия и хапчета........... напролет, че се види има ли ефект, ако зачезна от форума и не съм в банята, значи ефекта е бил отрицателен.
                ________________________________________________
                Subaru OUTBACK 2,5
                Hyundai TUCSON 2.0

                Коментар


                • #53
                  От: След новата стратегия и сънна апнея.

                  Здравейте!От 25 години шофирам и до сега не ми се е случвало да задремя на пътя, слава Богу.За съжаление, обаче дреме ми се на всички други места където се застоявам повече от 5 минути без да правя нещо. И се разрових, заинтересувах по симптомите, за мой ужас открих болестта ОСА-обструктивна сънна апнея и че вероятно съм болна от нея. От И-нета пак разбрах че трябва да се изследвам и се записах.Самото изследване беше ужасно, много трудно ми беше да спя цялата в кабели и накрая с тази маска, която май не ми беше по мярка, но според лекаря съм успяла да поспя и се установило, че правя много апнеи и ми трябва апарат с който да спя за да ми помага при дишането нощем.Аз наистина спя много зле, постоянно се будя и въртя и не знам дали ще мога да свикна снега. Искам да се свържа с други жени, които ползват такива уреди за спане да поговорим да обменя информация с тях, те да ми споделят опита си, да ме ориентират какъв апарат да си купя и т.н.Моля който има желание и възможност да се свърже с мен тел. 0899865647

                  Коментар


                  • #54
                    От: След новата стратегия и сънна апнея.

                    Първоначално публикуван от mareta Преглед на мнение
                    Здравейте!............ Искам да се свържа с други жени, които ползват такива уреди за спане да поговорим да обменя информация с тях, те да ми споделят опита си, да ме ориентират какъв апарат да си купя и т.н.Моля който има желание и възможност да се свърже с мен тел. 0899865647
                    Не съм жена и не спя с апарат, но ето ти нещо нелошо на прилична цена -
                    http://www.cpap.com/productpage/pr-s...p-machine.html
                    Това, ако не ти трябва BiPAP.
                    Успех.

                    Коментар

                    Активност за темата

                    Свий

                    В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                    Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                    Зареждам...
                    X