Обява

Свий
Няма добавени обяви.

НАП си търсят парите от мен дължими по глоба по Наказателно постановление(НП)

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: НАП си търсят парите от мен дължими по глоба по Наказателно постановление(НП)

Мисля по въпроса за дело, понеже гледам все още емоционално на случая- бесен съм. Едва ли, обаче, ще заведа такова. Нямам времето да се занимавам. Те сега изграждали системата за обмен на данните между отделните администрации, на всички им било ясно, че има разминавания, успокоиха ме, че аз не съм единствения случай... Значи, те си знаят пробойните в системата, ама разчитат на нея и то, за моя сметка. Аз ако си пусна в експлоатация кооперацията с акт 14, какво ще ми се случи, а?
    Прави каквото щеш, ама да стане както трябва.

Коментар

От: НАП си търсят парите от мен дължими по глоба по Наказателно постановление(НП)

Предполагам, че съвсем целенасочено са оставени висящи всички неплатени постановления. Който не знае закона, плаща. Който го знае, обаче няма време и нерви да се разправя - пак плаща... Не, че оправдавам неплащането на глобите, но все пак законът трябва да се прилага еднозначно във всички посоки - както когато те санкционират, така и когато санкцията отпада.
      "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
      Неизвестен мъдрец

Коментар

Проблемът е, че подобни простотии ти действат крайно демотивиращо да си добър платец. Системата те поощрява да си шмекер, за да не те прави на глупак. Абе... идете да си поискате едно такова удостоверение и ако не ви излязат задължения, спокойно си разчистете квитанциите и си запазете само него. Не знаете след 10 години на кой тиквеник ще му хрумне да подгони и тия пари, вероятно и с лихви.

Коментар

Първоначално публикуван от Тропчо Преглед на мнение
          ..
          Момчета, пазете си квитанциите, иначе трябва ВИЕ да доказвате, че регистрите на НАП са пълна боза. Те си го знаят, но вие трябва да го докажете.
          Има още една врътка поради която, често стават тези разминавания:

Вие си плащате,глоба,ДДС, данък или квото там, обаче накрая чиновник отбелязва в системата дали това е така.
          Идва негов човек,дето да го уредят да не плаща.
          И кво правят - просто чуждите преводи се отбелязват на нашия човек. И хоп човека с удостоверение

Ако нямаш доказателствата - ти гориш втори път. Ако ги имаш, ти се оправяш , а нашия човек вече е с давност

И още един съвет , плащайте по възможност през банкова сметка, така архив има и при вас и при получателя.
          байо, кажи ти моите и аз твоите кривици, па да се поправим и все (за)едно да вървим, ако ще бъдем хора.
          Един луд: на много простите хора всичко им се вижда сложно…
          Суперспам - спама на суперите

Коментар

Проблемът е, че всъщност досега нямаше система....
            "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
            Неизвестен мъдрец

Коментар

За да се признае настъпилата погасителна давност за всяко задължение предвидена в съответния закон е необходимо заинтересованото лице да поиска това да се случи. В конкретния случай , колегата е следвало да направи писменно искане до публичния съдебен изпълнител водещ изпълнителното му дело , в което да поиска същият да го прекрати на основание настъпилата погасителна давност. След като бъде издадеено разпореждането за прекратяване на изпълнителното дело на основание настъпила погасителна давност , в системата на НАП се отразява този факт и може да бъде издадена " индулгенцията " за липса на задължения. Срока в различните НАП-ове е различен , зависи от мудността и желаниеята на публичния изпълнител. Така , че не е проблем ако след 10 години някой каже - я дай писменно доказателство , че си платил , реконтрата е - настъпила е погасителна давност , чао! По този начин в резултат на нищоправенето на публичните изпълнители се погасиха ОГРОМНИ дългове на предприятия , фирми и т.н. за неплатени данъци , осигуровки , ДДС ....
              Говори кратко . Искай малко .Тръгни си бързо . ПЕТЪР І

Коментар

Да, ама аз не говоря за наказателни постановления с изтекла давност, а за такива, които съм платил още през 2004 г. Тези хубавци са ме "осъдили" да ги платя пак.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                X