Обява

Свий
Няма добавени обяви.

НАП си търсят парите от мен дължими по глоба по Наказателно постановление(НП)

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: НАП си търсят парите от мен дължими по глоба по Наказателно постановление(НП)

Аз пък твърдя че поне 10% от пътните знаци в България са дебилно поставени, а на места си има и откровенни "хранилки".

От друга страна - наистина ЗДП и ППЗДП не делят знаците на смешни и сериозни, така че щом като са поставени - трябва да се спазват.
    Синьо небе над златни жита. Ако някой се чуди - Добруджа е. Южна. Българска.

Коментар

От: НАП си търсят парите от мен дължими по глоба по Наказателно постановление(НП)

Много интересно. Хората, за да поставят пътни знаци, изкарват висше образование по въпроса, а в работата си ползват сума критерии, за които средният шофьор не знае и думите. Това, обаче, не му пречи да преценява кой знак е на място и кой - не.

Коментар

Имам висше образование, изучавал съм и организацията на движението по пътищата.
        Знам и ЗДП, но продължавам да твърдя, че има поставени ограничения по пътищата силно преувеличени. Както има и неправилно организирани кръстовища, светофари и др. И че почти няма кой да се занимава с тези неща в Държавата ни.
        Или да почерпят малко опит от други държави. Не е нужно да откриваме топлата вода или велосипеда.
        За пример Швеция - там около пътищата не засаждат дървета, които по нашите отнемат животи.
        Или днес по телевизията ми дават преброители по пътищата - как преброяват - ръчно... За модерни системи трябвало пари...
        В Щатите има разработени системи за отрегулиране на кръстовища от 60-те години на миналия век...тук има българи превели тези методи, но няма кой да ги организира, анализира и въведе в експлоатация...
        Наистина се отклоних за пореден път от основната тема, но все пак да ви попитам: Пробвали ли сте на 100 % да спазвате ограниченията по пътищата ни когато трябва да направите дълъг преход - 400-500 км в посока, т.е. ако ви се наложи да се върнете в изходната си позиция за 1 ден са около 800-1000 км? Аз съм сигурен, че в момента пътя София-Бургас отнема поне 5 часа спазвайки ораниченията, че ако не и повече. Не че съветвам някой да не ги спазва. Просто има места където ограниченията са нелепи, в момента не ми идват конкретни примери.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
          Много интересно. Хората, за да поставят пътни знаци, изкарват висше образование по въпроса, а в работата си ползват сума критерии, за които средният шофьор не знае и думите. Това, обаче, не му пречи да преценява кой знак е на място и кой - не.
          Като човек завършил това, да ти кажа, че организацията на движение не е много застъпена.
          На много места в чужбина си е отделна специалност.
          В България всеки си мисли, че разбира от това. И светофар ще ти каже как трябва да работи, и как навсякъде трябва да има кръгови, и тоя знак как не трябвало да е там.
          В 90% от населените места отговорниците са лаици, които хал хабер си нямат от тематиката.

Коментар

Първоначално публикуван от druncho Преглед на мнение
            ...........
            Ето и колегата го подкрепям. Явно сме писали по едно и също време.
            Отделно в Държавата ни има много закони, разпоредби и др., които са морално остарели и трябват радикални промени.

Коментар

Първоначално публикуван от druncho Преглед на мнение
              В 90% от населените места отговорниците са лаици, които хал хабер си нямат от тематиката.
              Друго ако не, поне правят грешки в тази дейност всеки ден. Сигурно се научават, постепенно.

Коментар

Друго ако не, поне правят грешки в тази дейност всеки ден. Сигурно се научават, постепенно.
                Ммм. След почти пет години, в които целия квартал правеше забранен обратен завой, взеха че го разрешиха.
                И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

А дано ама надали.
                  Тате каза, че ще ми купи колело, ама друг път.
                  Все пак има и светлина в тунела. В Пазарджик, примерно, човека е доста компетентен. Е, ако не е напуснал, впечатленията са отпреди 5 години сигурно.

Коментар

Без да съм завършил висше образование по организация на движението - за един месец мога да наснимам един билюк нелогично поставени пътни знаци. Веднага мога да дам 2 примера за които се сещам на прима виста:

1. Същото това ограничение от 60 км/ч на околовръстното на Благоевград - от него има смисъл само в лентата посока Дупница, заради евентуално намаляващите автомобили които влизат в бензиностанцията (тя е малко след завоя и не се вижда добре). Ограничението в посока Петрич е абсолютно безмислено, защото пътя е двулентов, няма отбивки, завоя е плавен, и има мантинела между платната. Но камерата си седи и щрака.

2. Магистрала Тракия, посока София, малко преди Траянови врата. На почти прав участък от пътя има забодено ограничение от 90 км/ч, а на по-малко от 100 метра след него - знак В34. Едно на ръка че първия знак е неправилно поставен (не се допуска намаляване на максимално допустимата скорост с един знак с повече от 30 км/ч ако не се лъжа), второ че ограничението важи за някакви мизерни 100 метра - и това на плавен ляв завой, без неравности, отбивки, липса на видимост и пр.

Някъде във форума бях писал че до преди няколко месеца магистрала Хемус в участъка от последния тунел (посока София) до самата София всъщност не беше магистрала - ако се вярва на пътните знаци лежерно забравени месеци след поредния ремонт. И те така

Коментар

Първоначално публикуван от windwarrior Преглед на мнение
                      ....пътните знаци лежерно забравени месеци след поредния ремонт...
                      И това е често срещано явление

Коментар

Съгласен. Което обаче не отменя нашето задължение да ги спазваме.

Коментар

Първоначално публикуван от windwarrior Преглед на мнение
                          Съгласен. Което обаче не отменя нашето задължение да ги спазваме.
                          Тя пък там работата е съвсем мътна. Длъжен си да спазваш само правомерно поставените знаци. Даже когато случайно липсват. Но да речем, че в този случай ще ти направят компромис.

Коментар

Случайно забравени знаци след ремонти е чест случай на безхаберие.
                            Около шумно откритото "Ломско шосе" още има такива.

А сега някй да ми каже каква глупост забелязва в Натиснете снимката за да я уголемите

Име:7MDM8961%20copy.jpg
Прегледи:1
Размер:180.7 КБ
ID:5293932.
                            Жокер: тази глупост се среща на много места в София. Дори и на новите булеварди.

Коментар

Че кофите за боклук заемат достатъчно място, че да не може да се минава по лентата за движение ли? В случая заемат парко места и то на инвалиди. Това си е закон за пътищата в България

Коментар

Именно!
                                Смятам разбрахте, че това е новата гордост на България - спортната зала.
                                На това му се вика да се из***еш на метеното.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X