Обява

Свий
Няма добавени обяви.

НАП си търсят парите от мен дължими по глоба по Наказателно постановление(НП)

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• НАП си търсят парите от мен дължими по глоба по Наказателно постановление(НП)

Здравейте, колеги!
    Получих от НАП днес писъмце да си изплатя в 7-дневен срок задълженията по ГЛОБА по НП.
    Това добре, но предисторията е, че по това НП трябва и да се лиша от СУМПС за 1 месец, което съм си планувал да се случи по време на полагаемия ми се годишен отпуск през месец август и не ми се ходи в КАТ точно сега.
    Заплащането на задължението трябва да стане с СИБАНК, с която банка си мисля че и КАТ работят, и въпроса ми е: Мога ли сега да платя и после с документа(вероятно се записва точно какво плащам) да покажа пред КАТ, че съм си заплатил глобата и да си получа след едномесечния срок СУМПС или пак някоя бюрократка в КАТ ще ми създаде главоболия?

От: НАП си търсят парите от мен дължими по глоба по Наказателно постановление(НП)

Плащането и ходенето в КАТ нямат нищо общо - освен че и за двете има срок, а за удобство клон на банката има в КАТ. Не си длъжен да ползваш този клон - нито тази банка, ако е това въпросът, стига да знаеш реквизитите на плащането.

Подозирам, че книжката ти е невалидна от излизането на НП и ако те спрат, ще ти я вземат на място.

Коментар

От: НАП си търсят парите от мен дължими по глоба по Наказателно постановление(НП)

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
      Плащането и ходенето в КАТ нямат нищо общо - освен че и за двете има срок, а за удобство клон на банката има в КАТ. Не си длъжен да ползваш този клон - нито тази банка, ако е това въпросът, стига да знаеш реквизитите на плащането.

Подозирам, че книжката ти е невалидна от излизането на НП и ако те спрат, ще ти я вземат на място.
      Точно----кратко----ясно. Поткрепям.

Коментар

Ако беше за удобство просто щеше да има една каса, а не клон на СИБанк. Книжката няма да ти я вземат на улицата, така че си карай спокойно. Само не си написал имаш ли син талон в теб или ти е прибран с акта. Ако синия талон си е в тебе и си без нарушения, надали някой ще те проверява повече.
        Jeep Wrangler YJ 5.9 МТ 1990/Suzuki Samurai 1.6 MT 1990/Chevrolet M1028 6.2D AT 1984/Jeep Cherokee XJ 4.0 AT 1997/Jeep Grand Cherokee WK 5.7 AT 2005
        http://www.facebook.com/JeepBG
        LZ1GGC

Коментар

Да добавя, че не е задължително плащането да стане в СИбанк, но е по-благоприятно за джоба.
          Просто там таксите за превод към бюджета са най-малки. Аз като си плащах 50-те лева за без колан така ме посъветваха в тукашния КАТ.
          И понеже съм си вироглав първо отидох с ОББ(просто с тази банка работя още от 1992 година), но там ми казаха една такса, и се отказах. После въа файзен-майзен, и там дърво. Реших да не експериментирам повече, и право в СИ. Лев и петдесет мисля беше.

Но може да има промяна, да не подведа някого, преди да попълните нареждането-просто попитайте за таксата.
          Има ли желание-има и начин!

Коментар

Колеги, това за взимането на книжката на улицата съм го чувал и аз. Лошото е наистина, че ми взеха синия талон. Но ми омръзна да карам със страх...

Но точното ми питане е - Ще си платя в СИ Банк, но като ходя да си получа книжката обратно, "колежката" на гишето в КАТ бърка ли я че съм си платил глобата 1 месец по-рано, за да спазя искането(да не казвам заплахата) от НАП?

Коментар

По спомени от 2009-та - отидох в КАТ да си получа книжката и лелята само провери дали ми е изтекъл срока на лишаването, а дали съм платил глобата (не бях) не погледна. И другата подробност - срока на лишаването (поне в моя случай) тече от датата на нарушението, а не от датата на НП.
              Глобата я платих миналата година, при смяната на документите.
              “When you see the tree you’re about to hit it’s called understeer. When you can only hear and feel it it’s oversteer.”
              Walter Rohrl
              GSM: нула, три осмици, две двойки, девет, пет, девет, две.

Коментар

Първоначално публикуван от maistora_1 Преглед на мнение
                бърка ли я че съм си платил глобата 1 месец по-рано
                Не.

Коментар

Първоначално публикуван от javoresku Преглед на мнение
                  По спомени от 2009-та - отидох в КАТ да си получа книжката и лелята само провери дали ми е изтекъл срока на лишаването, а дали съм платил глобата (не бях) не погледна. И другата подробност - срока на лишаването (поне в моя случай) тече от датата на нарушението, а не от датата на НП.
                  Глобата я платих миналата година, при смяната на документите.
                  Е това през 2009 се случваше...но сега имат много неплатени глоби и задължително те карат да си платиш, а вече както ви писах и НАП са се включили в събирането на парите. И това е кампания за глобите от КАТ, но вероятно има кампании и за данъци, сметки и тн и тн.
                  Преди няколко месеца получих писмо за неплащане на Гражданска отговорност на автомобил, които от години не е мой...добре че документално аз съм си оправил нещата и им върнах отговор с договора за покупко-продажба. Явно новия собственик не е регистрирал а-ла на негово име, нито пък сключва ГО.
                  Така, че нашата мила Родина ще започва да си търси парите от нас "дребните риби" по всякакви задължения, а не се захване там където наистина има големи пробойни и източвания на пари, но това се дължи и на интереси на други хора... както и да е много се изместих от темата.

Коментар

Само да допълня - в моя случай решение на съда излиза през месец януари, че аз губя делото и НП трябва да влезне в сила.
                    Аз като честен гражданин отивам през месец февруари(месец по-късно) да си оставя СУМПС и да си заплатя глобата в КАТ, но от там любезно ме върнаха, че при тях решението от съда не е пристигнало и няма как да си изтърпя наказанието в този момент.

И сега ми пишат от НАП, че за пореден път ми напомнят да си заплатя глобата(при положение, че това е първото официално писмо, което получавам) - е питам аз: Длъжен ли съм всяка седмица да ходя аз до КАТ да си проверявам дали бюрократщината си е свършила работата и дали са получили решението от съда след като вече веднъж съм ходил? Че на всичкото отгоре дължа и лихва...и трето наистина ако попадна на заядлив полицай може да провери и да се окаже, че точно в този момент книжката ми е невалидна...

Коментар

Щом по такава схема си наказан, значи наказанието тече от връщането на книжката в КАТ. Т.е. като те спрат, няма да ти я вземат.

Коментар

Първоначално публикуван от maistora_1 Преглед на мнение
                        ...че по това НП трябва и да се лиша от СУМПС за 1 месец, което съм си планувал да се случи по време на полагаемия ми се годишен отпуск през месец август...
                        Явно планирането е било погрешно. За половин година си могъл да си решиш проблема по единственния възможен начин. Поздрави!

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                          Щом по такава схема си наказан, значи наказанието тече от връщането на книжката в КАТ. Т.е. като те спрат, няма да ти я вземат.
                          Е това е добре И все пак аз съм служител в частна фирма и книжката ми е жизненоважно значение, и немога по всяко време да си изтърпя лишаването за 1 месец...та затова си направих график за отпуска през август и тогава планувам да се явя в КАТ.
                          А заплащането на глобата ще го направя сега - така че и от НАП да са доволни.

Добре, че отпадна лишаването от 1 месец без СУМПС по скорошни промени в ЗДП при превишаване с 30 км/ч на ограничение за скоростта, че що народ остана без книжки и според мен това довежда до объркване в икономиката на държава... И явно някой висше стоящ се усети или му подсказаха и затова скоро направиха промени в закона. Но аз за съжаление съм хванат в нарушение през далечната 2009 и закона се прилага със задна дата...

Коментар

Реших да върна отговор на писмото от НАП:
                            До: НАЦИОНАЛНА АГЕНЦИЯ ЗА ПРИХОДИТЕ
                            ТД на НАП София – Дирекция „Събиране”
                            На вниманието на: Севдана Ангелова

От: Иво

ЕГН:

Уважаема г-жо Ангелова, след като получих вашето Съобщение за доброволно изпълнение Изх. № 4.....-000002/17.06.2011, Ви съобщавам, че съм заплатил задълженията си към Държавата. Прилагам копие от платежното нареждане.
                            Моля, да ме уведомите ако към момента имам други задължения. Адрес за кореспонденция с мен: гр.София, .........., Иво ............

Приложения към това писмо:
                            1) Копие на платежно нареждане
                            2) Копие от Съобщение за доброволно изпълнение Изх. № 4.........-000002/17.06.2011

27.07.2011 г. С уважение:
                            Гр.София /Иво ......./

Смятам да го изпратя препоръчано с обратна разписка.
                            Посъветвайте ме ако трябва да добавя нещо.

Коментар

Мисля, че се престараваш. Те ако не са получили кинтите, хартията няма да ги впечатли (но пък щом си ги пратил, сигурно са ги получили). Въпросът с "другите ми задължения" е безкраен като данъчния кодекс. В частност, те нямат лесен начин да ти го сметнат - иначе не биха искали и данъчни декларации.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X