Обява

Свий
Няма добавени обяви.

НАП си търсят парите от мен дължими по глоба по Наказателно постановление(НП)

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: НАП си търсят парите от мен дължими по глоба по Наказателно постановление(НП)

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
    Длъжен си да спазваш само правомерно поставените знаци. Даже когато случайно липсват.
    Хм, и с кой точно законов текст ми се вменява задължението да спазвам липсващи пътни знаци ? Това определено е нещо ново за мен. Виждам кол от пътен знак (знака липсва) - как точно да се досетя кой знак е бил набоден на въпросния кол ?
    Синьо небе над златни жита. Ако някой се чуди - Добруджа е. Южна. Българска.

Коментар

От: НАП си търсят парите от мен дължими по глоба по Наказателно постановление(НП)

Има и много пътни знаци закрити от клони на дървета или други предмети, и точно след тях има "ушери"...
      ходи доказвай, че няма как да го видиш или е затруднено

Коментар

Първоначално публикуван от windwarrior Преглед на мнение
        Хм, и с кой точно законов текст ми се вменява задължението да спазвам липсващи пътни знаци ? Това определено е нещо ново за мен. Виждам кол от пътен знак (знака липсва) - как точно да се досетя кой знак е бил набоден на въпросния кол ?
        Колко време си шофьор? За това време трябва да си научил какъв трябва да е знака...
        Това има предвид Ясен. И да няма знак, трябва да знаеш какво ограничение може да има.
        Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

Сори, ама нема такъв филм. Каквито знаци има, това трябва да се спазва.
          Случай отпреди 3-4 години - Кръстовище, на което от едната посока има знак предимство, а от другата няма никакъв. Става ПТП. Съответно пишат акт на участника, който не вижда никакъв знак и според него е с предимство пред другия, който му се пада лявостоящ. Естествено акта пада в съда. Та в задачата се пита аджеба кой е виновен тогава за ПТП-то?

Коментар

Първоначално публикуван от druncho Преглед на мнение
            Сори, ама нема такъв филм. Каквито знаци има, това трябва да се спазва.
            Случай отпреди 3-4 години - Кръстовище, на което от едната посока има знак предимство, а от другата няма никакъв. Става ПТП. Съответно пишат акт на участника, който не вижда никакъв знак и според него е с предимство пред другия, който му се пада лявостоящ. Естествено акта пада в съда. Та в задачата се пита аджеба кой е виновен тогава за ПТП-то?
            КАТ?
            И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Аз си мисля, че органа, стопанисващ пътя. КАТ трябва да сигнализира за такива аномалии. Но с такива
              "компетентни" катаджии реалните причини за ПТП остават скрити за статистиката.
              Друг пример - на магистрален участък често стават катастрофи. Винаги причината е несъобразена скорост. Аз казвам, че пътните усовия са виновни. Дали ще се намери катаджия, който да напише такова нещо?

Коментар

Та в задачата се пита аджеба кой е виновен тогава за ПТП-то?
                Странно как е доказал, че няма знак.
                А виновни са и двамата. Нали са мъжкари...

Коментар

Първоначално публикуван от bojitch Преглед на мнение
                  Странно как е доказал, че няма знак...
                  Всичко е описано в протокола.

Коментар

Първоначално публикуван от bojitch Преглед на мнение
                    Колко време си шофьор? За това време трябва да си научил какъв трябва да е знака...
                    Това има предвид Ясен. И да няма знак, трябва да знаеш какво ограничение може да има.
                    Сори, ама кристалната сфера я дадох на комшийката за малко Докато карах курсовете ме учеха какви ограничения има при липса на пътни знаци. Например - извънградско, ограничение 90 км/ч (тогава беше 80 км/ч), ако няма знак, който да указва друго. А наличието на самотен стълб на банкета на същото това извънградско шосе - нищичко не ми говори. Може да е имало табела за близката тоалетна примерно
                    Синьо небе над златни жита. Ако някой се чуди - Добруджа е. Южна. Българска.

Коментар

Аз си мисля, че органа, стопанисващ пътя. КАТ трябва да сигнализира за такива аномалии. Но с такива
                      "компетентни" катаджии реалните причини за ПТП остават скрити за статистиката.
                      Друг пример - на магистрален участък често стават катастрофи. Винаги причината е несъобразена скорост. Аз казвам, че пътните усовия са виновни. Дали ще се намери катаджия, който да напише такова нещо?
                      В акта винаги пише "несъобразена с пътните условия скорост" - т.е. пътните условия не може да са причина, каквито и да са.

Коментар

моят 1 месец наказание изтече днес върнаха ми СУМПС и сега леко и безаварийно
                        Карайте разумно колеги, че 1 месец без книжка хич не е лесно

Коментар

Не смятам да отварям нова тема, но го имайте предвид.
                          Необходимо ми е "удостоверение за липса на задължения" и си пуснах съответната молба. Отивам в Четвъртък да си взема удостоверението от НАП, а каката на гишето ми казва невъзмутимо : "Имате две изпълнителни дела от 2005 г. по които не сте превели дължимите суми и не можем да ви дадем удостоверение. Можете да се запознаете с преписката по тях в "Дирекция Събиране", която се намира на..." Човек с по- слабо сърце може и да приклекне. Оказа се, че става дума за два акта от 2003 и 2004 г. за неправилно паркиране, които бях сигурен, че съм платил. Квитанциите не ги намерих, разбира се. Общината, молба за справка с техните регистри, установяване че са платени, заявление за издаване на съответното удостоверение, с него трябва да отида в НАП, нова молба, получаване на скъпоценната хартийка. За около седмица си готов. Момчета, пазете си квитанциите, иначе трябва ВИЕ да доказвате, че регистрите на НАП са пълна боза. Те си го знаят, но вие трябва да го докажете.
                          Прави каквото щеш, ама да стане както трябва.

Коментар

2007-ма нямаше ли "амнистия"? А и неплатени наказателни постановления след 2 години се погасяват по давност - справка ЗАНН...
                            "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
                            Неизвестен мъдрец

Коментар

Моооже, ама на мен ми трябва "Удостоверение за Липса на Задължения". Ако имаш неплатени глоби, независимо откога, не ти издават такова удостоверение. То вече ти трябва и за кредит и за кво ли не. Иначе и до сега никой не ме беше потърсил за тия пари и дори не предполагах, че съм във фаза "Изпълнително дело".
                              Прави каквото щеш, ама да стане както трябва.

Коментар

Следкато са погасени по давност, следва да отпаднат от всякакви списъци за неплатени задължения. Иначе какво? Закон - врата у поле! Ако заведеш дело, какво ли би било решението?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X