Обява

Свий
Няма добавени обяви.

НАП си търсят парите от мен дължими по глоба по Наказателно постановление(НП)

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: НАП си търсят парите от мен дължими по глоба по Наказателно постановление(НП)

Първоначално публикуван от javoresku Преглед на мнение
    По спомени от 2009-та - отидох в КАТ да си получа книжката и лелята само провери дали ми е изтекъл срока на лишаването, а дали съм платил глобата (не бях) не погледна. И другата подробност - срока на лишаването (поне в моя случай) тече от датата на нарушението, а не от датата на НП.
    Глобата я платих миналата година, при смяната на документите.
    Мисля,че имаш грешка,срока на лишаване започва да тече от момента в който си върнеш СУМПС на гишето в КАТ.
    0884 987 137
    В българския език НЯМА дума, която в множествено число да завършва с "Й"

Коментар

От: НАП си търсят парите от мен дължими по глоба по Наказателно постановление(НП)

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
      . Реших да не експериментирам повече, и право в СИ. Лев и петдесет мисля беше.
      Къде го им това ? В София под 6лв в клон на Си банк нЕма....
      "The two most important days in your life are the day you are born and the day you find out why."
      Mark Twain
      СтоЕнчA

Коментар

110 лв ми беше глобата - 3 лв платих такса на банката.

Дотук моята равносметката е 400 лв внесени в КАТ за глоби(без таксите на банката и без подкупи, които съм бутал при дребни нарушения), 22 или 23 отнети точки...
        220 лв по адвокати за заведеното ми дело по нарушението заради, което искаха да ми отнемат книжката за 1 месец и забудих делото. Без да броя разходи по пътувания до Съд-а, понеже делото беше в Благоевград.
        До днес съм 12 дни без книжка(СУПМС), остават ми още 19 дни.
        И всичко това е от май 2001 година съм шофьор, но всичките ми нарушения общо 6 на брой(е имал съм и някакви, които са минавали с 10-20 лв и не са ми писали актове) са в периода 2008-2010 година.
        Явно не ме харесват полицайте...Или просто шофирането абсолютно всеки ден по доста километри води до това.

Сега ми предстой да се явя за възстановяване на точки - 60 лв май бях намерил някъде по авто-форумите. Сега трябва пак да си го потърся, за да мина максимално тънко.

Т.е. от КАТ трябва да ми издадат скоро една Грамота за дарител...

Не го пожелавам на никой!
        А като чета по форума има колеги дето се хвалят, че 30 години нямат никакво нарушение - според мен нямат никакво документирано от КАТ нарушение, но пак си е постижение!

Коментар

Може би ще ти е по-евтинко, ако поспазваш правилата... Знам ли!?
          edoors.bg- Джаджи за врати и врати

Коментар

Спазвам ги. Е поне в 90% от случайте. Сега, че веднъж съм карал с 120 км/ч при ограничение 90 км/ч, а знаете околовръстното на Благоевград, че е идеално и позволява и по-високи скорости, ме изкараха национален престъпник, а и кой не е превишавал разрешената от закона скорост поне веднъж??? И то колко тъпи ограничения има по пътищата на Държавата ни...
            Но ченгетата като ме видят с кола произведена 2008 г, сравнително нова и лъскава, която обаче не е моя и ме мислят за голям баровец и акта ми е в кърпа вързан...
            Като карам Фронтерата 92ри набор дори не ме спират
            Последно редактирано от maistora_1; 27-07-11, 21:18.

Коментар

Околовръстното на Благоевград, последно като го посещавах, беше 80км/ч. Ако минеш с под 100 с каквато и да било кола, няма да те забележат. Просто си бил нагъл.

Коментар

Първоначално публикуван от maistora_1 Преглед на мнение
                ...
                Като карам Фронтерата 92ри набор дори не ме спират
                Ами с нея е много трудно да вдигнеш 120

П.П. Ако си вземеш един радар-детектор има шанс да намалиш преди да са те засекли. Иначе аз поради липса на такъв превишавам позволената скорост с не повече от 10-15 км/ч и до сега нямам акт за превишена скорост.
                Русия е бензиностанция, въоръжена с ракети.

Коментар

Първоначално публикуван от zemooo99 Преглед на мнение
                  Мисля,че имаш грешка,срока на лишаване започва да тече от момента в който си върнеш СУМПС на гишето в КАТ.
                  Нямам грешка за датата, но на мен ми взеха СУПМС при съставянето на акта и може да е затова.
                  “When you see the tree you’re about to hit it’s called understeer. When you can only hear and feel it it’s oversteer.”
                  Walter Rohrl
                  GSM: нула, три осмици, две двойки, девет, пет, девет, две.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                    Околовръстното на Благоевград, последно като го посещавах, беше 80км/ч. Ако минеш с под 100 с каквато и да било кола, няма да те забележат. Просто си бил нагъл.
                    Има ограничение 60 км/ч точно на Шел-а (има и камера там).
                    Синьо небе над златни жита. Ако някой се чуди - Добруджа е. Южна. Българска.

Коментар

Анти-радара, който имам нещо ме дразни и дава много фалшиви сигнали, затова си взех навигация и си инсталирах камери и засади
                      Винаги съм карал супер внимателно, предпазливо и в ограничение. Докато бях студентче, нямаше пари и карах супер икономично, въпреки че имаше времена когато газта беше 40 ст./литър(2002-2003 год.). Сега пак карам икономично, защото пък горивата много поскъпнаха, но сега след това препяствие и 1 месец без книжка ще стана още по предпазлив

Коментар

Аз да задам един тъп въпрос. Защо е нужно да надхвърляте ограничението за скоростта?
                        Със съдържащи ламелен или сферичен графит над 2,14% не разговарям.

Коментар

е има на места по родните пътища ограничения дето са смешни. колко извънградски пътища с по 4 ленти си виждал и има ограничение 40 км/ч?

Коментар

Хубавото е, че законът не намира ограниченията за смешни или сериозни. В общи линии ЗДП е написан с човешка кръв. Аз смешно в това не намирам.

Коментар

ЗДП може и да е наред, но ограничителните пътни знаци са поставени неточно на места

Коментар

Не мисля така. По мое мнение 99.9% от знаците са на правилните места с правилната скорост за общо ползване. Нека не забраваме, че те важат както за Бугати Вейрон, така и за 30 годишна газка.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X