Обява

Свий
Няма добавени обяви.

LED прожектори /фенери/

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От процесор? Че кво, сравнително евтин начин за изгаряне на скъпи диоди.
    Детските играчки и промишлената електроника са различни неща ... Всъщност всичко е по-сложно. Но пак е известно. А декоративните ментета в китайски стил са ми безинтересни.

Коментар

Ейййй, стига се заяждали за думата де. НЕ ОТ ПРОЦЕСОР, А ПОДЕБЕН. Т.е. няма нужда от по голямо топлоотдаване топлопренос и т.н. Те само радиаторите за процесори са 1000 вида. Някой например използват алуминиевия корпуса на челника за радиатор. и решението е доста сполучливо, за два диода по 3W. Просто подкрпих мнението че не е проблем охлаждането или друго а че за момента няма смисъл. т.е крайния резултат няма да е по добър от сега използваните.
      Technical Rescue Direct - life lies in courage
      http://www.offroad-bulgaria.com/show...60#post3258660

Коментар

Стефане като толкова не ти харесва може да го набуташ в оребрения цилиндър от дърворезачка "Дружба" - ще е тамън
        Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

Да, общата идея е някъде там. Триони, косачки, мотоциклети ...
          Не разбира се, нищо подобно на кръпка за таралеж. Към устройствата за външна употреба има други изисквания, не като към стайните. Щото друг температурен диапазон, прах, кал, коефициент на преосигуряване. Красивото нещо все едно ще излезе оребрен корпус. За водно охлаждане двигателистите ще те пребият. Пък и водата там е стотина градуса. А под капака и през лятото рядко сработват термодатчиците за друго. Те са 68 и 78 градуса например.

Коментар

За водното охлаждане двигателистите може и да те набият, ама си има кулери за мощните процесори с водно охлаждане - с помпи, радиатори с вентилатори и всичко останало - остава само да го компоноваш правилно. Тръбичките са дълги, нямаш проблеми...
            Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

леко в страни, искам да отбележа, че имам PETZL TIKKA и незнам вече с какво да го храня... купен е от франция и с оригиналните батерии изкара 1/2 година неистово светене... и светеше много силно и добре. а сега от бг каквото и да му сложа се умира за максимум 2-3 месеца и накрая едва блещука. незнам кво се внася в страната като батерии, но аз провам малко по малко всички по-така марки и модели алкални батерии и съм потресен

Коментар

Кво внасят, бракувани буклуци. На двайстата година след като са произведени.
                )) И красиви, а? Сини диоди има ли? А червени? Да светят по водата в маркучите, в топлия клон. Кат аЦкия огън?
                Стига с тия битовизми бе, тия дивотии не са за на двора. Те са за чиновниците. И прочее офисни пудели. Като си толко баровец и не ти е жал за кинтите, вземи разкости поне няколко прилични лаптопа. И там има екстри, има и охлаждане с втечнен метал например. Кат истинските реактори) "... Ми когато сняг забръска, що ще чиниш ти зимъска?..."

Коментар

а с акомулаторни батерии пробвал ли си ?
                  2300 mAh примерно ???
                  LZ1RED

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан
                    Кво внасят, бракувани буклуци. На двайстата година след като са произведени.
                    )) И красиви, а? Сини диоди има ли? А червени? Да светят по водата в маркучите, в топлия клон. Кат аЦкия огън?
                    Стига с тия битовизми бе, тия дивотии не са за на двора. Те са за чиновниците. И прочее офисни пудели. Като си толко баровец и не ти е жал за кинтите, вземи разкости поне няколко прилични лаптопа. И там има екстри, има и охлаждане с втечнен метал например. Кат истинските реактори) "... Ми когато сняг забръска, що ще чиниш ти зимъска?..."
                    Ще го напълниш с антифриз бре, той си се продава специален силиконов.
                    Ама си и ти...
                    Ако те слушаха теб от Крей да не са произвели толкова суперкомпйтри...ама ето на, произвеждат и машините смятат яко...

Коментар

За нормални батерий препоръчвам DURACELL M3, не от личен опит , а един познат електроник доста си беше играл с тестове при различна консумация и т.н и каза, че били най доброто на пазара. Не се ангажирам, че това наистина е вярно, така че моля да не ми скачат някои, че са рекламни глупости и т.н. Може и така да е, не споря!
                      Ако искаш малко по хубави батерии - ENERGIZER e2 Lithium, номиналният им капацитет е малко по голям от този на алкалните, но не това е съшествено. Той се мери при много малки токове и стайна температура. А алкалните батерии умират много бързо при по голяма консумация и особено при ниски температури. Тогава реалния живот на литиевата батерия може да стане 2-3 пъти по дълъг.
                      Ценята е малко по висока и на малко места се продават, последно си купих от Бриколажа за 10лв две (за една експедиция и специално ми трябваха да работят при -30). И от Конрад могат да се поръчат.

Коментар

Сигурно. Ама още не съм виждал да ги возят по муцуните на джиповете. И предполагам че с техните конструктори сме чели едни и същи книги за надеждността на системите. Пък вие не щете и да чуете че има такова нещо. Ако ония хора работеха на принципа "карай бе, и така става", нямаше да има не само крейове. И ловешкия москвич и мерцедеса щяха да струват еднакво.
                        Не се излагай бе, къв силикон. Сложи нормално стопяем метал. В реакторите въртят течен натрий. Тука случая е прост, може и сплав на Вуд.

Коментар

Едно време са се опитали да правят атомни силови установки за самолети. Работели са с нормално твърди метали...Сещаш ли се като изстине какво греене е за да го подкараш?
                          После се сетили че под високо налягане и водата върши работа...
                          А не виждам с какво течния натрий ще направи това което ти казваш по-здраво и дуракоустойчиво. Напротив, ако беше така всички коли само с това щяха да се охлаждат. Да ама не, като изтече отнякъде, сипваш от локвата и се прибираш...Аз локви с натрий още не съм виждал...
                          Ако взема да събера идеалната кола според теб ще е много интересно нящо, с траверса (от импрегниран с катран бук) вместо броня и охлажадане с течен натрий....
                          Стар Уорс...Чичко Вейдър ряпа да яде...

Коментар

Ако взема да събера идеалната кола според теб ще е много интересно нящо, с траверса (от импрегниран с катран бук) вместо броня и охлажадане с течен натрий....

Е това е No1
                            Поздрав

Коментар

Ми нали искаш да е гъзарско? Къде без стопени метали, никви блондинки няма да пищят от възторг.

Коментар

Само ако намериш начин да е розовичък и тръбичките да са прозрачни...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X